שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

כתבה שלילית על "המטפלת המתעללת" בYNET

שוסי
לפני שבועיים • 9 בינו׳ 2025
שוסי • 9 בינו׳ 2025
https://www.kan.org.il/content/kan-news/local/695540/
כיום משרד הבריאות מכיר רק במי שיש לו תואר שני טיפולי.

לצורך העניין, בכתבה משרד הבריאות משווה את התואר הראשון בעבודה סוציאלית לתואר הראשון בפסיכולוגיה...
מיתוסית​(שולטת)
לפני שבועיים • 10 בינו׳ 2025
מיתוסית​(שולטת) • 10 בינו׳ 2025
שוסי כתב/ה:
מיתוסית כתב/ה:
שוסי כתב/ה:
מזכירה ומסכמת,-
טיפול רגשי עושים רק אצל מטפלת רגשית מוסמכת,קרי-בעלת תואר שני טיפולי+הסמכה בתחום הטיפולי הספציפי.
זה בדר"כ יכלול לפחות 6 שנים של תואר ראשון ושני+מאות שעות הסמכה מעשית תחת פיקוח סופר וויזן.
מי מוסמך לטפל?
מטפלים בהבעה ויצירה,מטפלות בעזרת בעהח,עובדים סוציאליים בעלי תואר שני,יועצות חינוכית אשר עברו הכשרה בפסיכותרפיה במכללה/מכון/ אוניברסיטה מוכר של המל"ג.
פסיכולוגיות קליניות,שיקומיות,רפואיות וחינוכיות.פסיכולוגים חברתיים,תעסוקתיים,קוגניטיביים אשר עברו את אותה הכשרה של פסיכותרפיה שיועצות חינוכיות צריכות לעבור.
מרפאות בעיסוק שעברו את אותה הכשרה של פסיכותרפיה שהנל צריכים לעבור.
איך נדע לזהות?
תבקשו לראות תעודות ותארים.
תבקשו לראות מסמכים אשר מעידים על הכשרה מעשית.
תבדקו את שם המקום בו המטפל טוען שלמד.
תבדקו מול המלג.
לא תעברו ניתוח לב אצל מי שקורא ספרי רפואה להנאתו.
אז בבקשה אל תעברו טיפול רגשי אצל מי שאין לו הכשרה מתאימה.

מטפלת בעזרת בע"ח היא לא מטפלת מוסמכת. אפשר ללמוד את זה גם אחרי תואר ראשון בביולוגיה או פסיכולוגיה- ששני התארים האלה לא מורשים לטפל.
עובדים סוציאליים יכולים לטפל גם עם תואר ראשון.
יועצת חינוכית זה ייעוץ ולא טיפול. הן לא יכולות ללמוד כל סוג של פסיכותרפיה.
פסיכולוג חברתי או קוגניטיבי זה לא טיפולי- זה מחקרי. הם לא מוסמכים לטפל. פסיכולוג תעסוקתי ארגוני גם לא בדיוק מטפל- יותר יועץ, אבל אולי זה גבולי. פה יש פירוט על ההתמחויות של הפסיכולוגים:
https://www.betipulnet.co.il/articles/%D7%A4%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92_-_%D7%9E%D7%94_%D7%96%D7%94,_%D7%9E%D7%94_%D7%A4%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99%D7%9D_%D7%A2%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%9D_%D7%95%D7%90%D7%99%D7%9C%D7%95_%D7%A1%D7%95%D7%92%D7%99_%D7%A4%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99%D7%9D_%D7%99%D7%A9/
מרפאה בעיסוק גם לא מטפלת רגשית ולא לומדת את זה. זה שחלקן יכולות ללמוד פסיכותרפיה כלשהי כמו נגיד CBT, לא אומר שיש להן הסמכה להיות מטפלות רגשיות.

מי ששכחת ברשימה זה קרימינולוגים קליניים ופסיכיאטרים שלמדו פסיכותרפיה שגם מוסמכים לתת טיפול רגשי.

אני כן מסכימה זה סופר חשוב ללכת רק למטפל מוסמך ולא אלטרנטיבי.
היום כל קוסמטיקאית וכל מוסכניק יכולים ללמוד NLP ארבעה חודשים או קורס שקר כלשהו לטיפול בטראומה או לפתח מעצמם גישה לטפל ב-OCD כי היה להם והם התגברו לבד או אנשים שקראו כמה ספרי פסיכולוגיה וראו סרטונים בטיקטוק ולפרסם את עצמם כמטפלים, פסיכותרפיסטים וואט אוור. החוק לא אוסר עליהם לטפל באנשים וחבל. כמובן שיש גם מאמנים שיכולים לחרוג מהסמכות שמותרת להם. יש יועצי מיניות ויועצים זוגיים ומדריכים וכל מיני מכבסות מילים כאלה ואחרות לאותו שיט. בקיצור- הכל פרוץ.
אז מה זה משנה אם היא קראה לעצמה פסיכולוגית או מטפלת רגשית או יועצת או מטפלת אלטרנטיבית או וואט אוור. מה שמשנה זה שהיא עשתה מפגשים שנראים כמו מפגשים של טיפול רגשי, שהם נתפסו ככה על ידי המטופלים שלה ועל ידה ושהיא קיבלה תשלום על השירות הזה, זה לא ייעוץ ממקום חברי.
ובגלל שהיא לא מטפלת מוסמכת יש לה אפס ידע והבנה באתיקה ומה זה טיפול ולכן היא (לכאורה!) עשתה דברים שכל מטפל מוסמך יודע שאסור לעשות וזה שיש לה תואר בפסיכולוגיה, אז זה לא מקנה שום כלים או יכולות טיפוליים. לצורך הדוגמה זה כמו לעשות בגרות בפסיכולוגיה, אבל ביותר מעמיק. אם רצתה לטפל, הייתה צריכה לקחת ברצינות וללכת להשקיע שנות לימוד והסמכה בתארים וקורסים שאשכרה שווים משהו כי גם אני יכולה להגיד שהשקעתי 5 שנים בללמוד אבל בפועל זה בתואר בפילוסופיה, קורס באימון וקורס ב-NLP, אז זה עושה אותי כמו פסיכולוגית קלינית שלמדה 5 שנים???

והחלק האחרון זה תגובה לכל הטרולים פה שמגנים עליה מסיבה מוזרה.

מטפלת בעזרת בעהח היא בהחלט מוסמכת.אחרת לא היתה עובדת דרך משרד הבריאות.כן צריך לבדוק היכן למדה והתמחתה כמובן.
עובדת סוציאלית לא מורשת לטפל לאחר תואר ראשון.לכן הן מתקבלות למשרד הבריאות רק לאחר תואר שני טיפולי.הן מקבלות רישיון של עובדות סוציאליות.לא מטפלות.
לגבי השאר- כמו שכתבתי, גם יועצות וגם פסיכולוגיים חברתיים,צריכים לעבור הכשרות פסיכותרפיה.כך גם מרפאות בעיסוק אשר לחלוטין נחשב לתואר טיפולי.
כך למשל,בהרבה מקומות הן מנהלות ומנחות צוותים טיפוליים.
לגבי יועצות-בבקשה תתעדכני ,יש המון מוסדות במלג אשר מכשירים אותן להיות פסיכותרפיסטית( בדרכ בC.B.T).
כל מה שאני כותבת,אני יודעת ממקור ראשון כפסיכולוגית חינוכית מומחית.
לגבי קרמינולוג קליני-הוא רשאי לתת טיפול רק לאוכלוסיות מסוימות.

1. מטפלת בעזרת בע"ח- איפה עובדת במשרד הבריאות? נתת לינק לטיפולים רגשיים משלימים. רפואה משלימה במכבי או בכללית זה לא רפואה. זה כמו לומר שאם יש במכבי רפלקסולוגית או נטורופטית אז היא רופאה. היא לא. טיפול בעזרת בע"ח זה לא תואר שני ולא מחייב תואר ראשון טיפולי. הוא לא מוסדר בחוק ולא מוגדר כמקצוע טיפולי ואין רישיון. כמו טיפול בהבעה ויצירה, אבל הוא כבר כן מקובל כמקצוע טיפולי, במיוחד מאז שהפך מלימודי תעודה ללימודי תואר. שימי לב שקופח מאפשרת בטיפול רגשי במכונים שלה או בהסדר רק עובד סוציאלי או פסיכולוג ולא שום מקצוע אחר. הם גם לא יכולים ללמוד פסיכותרפיה כמו מקצועות אחרים. אפילו לא CBT שכמו שהראית בעצמך הם מאוד גמישים במי יכול ללמוד. באתר הזה כתוב גם טיפול במים ורכיבה טיפולית, שגם אלו מקצועות לא טיפוליים מוסמכים, תנאי הקבלה ירודים והקורסים קצרים.

2. עובדת סוציאלית מורשה לטפל אחרי תואר ראשון ואני לא יודעת מי הגיב בפורום הזה, אבל היא לא מבינה כלום מהחיים שלה. זה למעשה התואר הראשון היחיד שמקנה רישיון לטפל. חוק העובדים הסוציאליים חל על עו"סים תואר ראשון. החוק מציין במפורש שהם יכולים לטפל ויש עוסיות תואר ראשון שמטפלות במגוון מסגרות בטיפול רגשי לכל דבר. זה שיש ארגונים שדורשים תואר שני ואף פסיכותרפיה זה כי אלו תנאי הקבלה שלהם ולא כי זה מה שצריך כדי לטפל (כמו למשל מרפאות לבריאות נפש. שאגב- לא תראי שם מטפלות בעזרת בעלי חיים, המרפאות בעיסוק שם לא עושות טיפולים רגשיים ומי שעושה שם טיפול רגשי זה רק פסיכולוגים ועוסים. יש בי"ח פסיכיאטרים שיש שם מטפלים באומנויות- לא נתקלתי בהם במרפאות לברה"נ).
הנה החוק בכבודו ובעצמו: "עיסוק בעבודה סוציאלית" – עיסוק מקצועי, כמשלח יד, לשיפור תפקודם האישי והחברתי של הפרט, המשפחה והקהילה בדרך של טיפול, שיקום, ייעוץ והדרכה הנעשים בדרך כלל בידי עובד סוציאלי ובשיטות טיפול מקצועיות הנהוגות בעבודה סוציאלית;"
ואפשר ללמוד CBT גם עם תואר ראשון בעבודה סוציאלית. את גם יכולה לחפש בעצמך משרות טיפוליות לעובדים סוציאליים ולראות שברבות מהן תואר ראשון מספיק.
https://www.nevo.co.il/law_html/law00/4380.htm

למשל מטפלת רגשית בבי"ס לחינוך מיוחד יכולה להיות עו"ס תואר ראשון ושני: https://jobs.shatil.org.il/advertisingajobadvertisement/163661
עו"ס בכפר נוער שנותנת גם טיפול רגשי פרטני וקבוצתי: https://jobs.shatil.org.il/advertisingajobadvertisement/164881
ואני לא מוצאת כרגע, אבל יודעת בוודאות שיש עו"סיות תואר ראשון שמטפלות בטיפול רגשי לכל דבר באלימות במשפחה, יחידת התמכרויות, אסירים בכלא, ילדים בסיכון, גני תקשורת, בתי ספר וכו

3. זה שיועצות חינוכיות, פסיכולוגים חברתיים (שהראיתי מפורשות שהם תארים מחקריים ולא טיפוליים בהגדרה ואני יודעת שחוק הפסיכולוגים מגדיר מה מהתארים נחשב טיפולי ומה לא וזה כן עם משמעות של הגבלות מסוימות) יכולים ללמוד פסיכותרפיה, וגם לא כל סוג, לא אומר שהתארים כשלעצמם, כפי שהם, הם טיפוליים. לצורך העניין. פסיכולוגית קלינית ועובדת סוציאלית יכולות לפתוח קליניקה ולטפל או לטפל בציבורי גם בלי ללמוד פסיכותרפיה שעבורן זה עוד כלי טיפולי. אבל מרפאה בעיסוק שעובדת באופן פרטי או ציבורי ובלי שלמדה CBT (ולדעתי לא יכולה ללמוד פסיכותרפיה אחרת. אולי DBT... אבל לא נניח טיפול זוגי ומשפחתי או דינמי)- לא יכולה לתת טיפול רגשי. זה שיש לה איזה 2-3 קורסים קצרים על ריפוי בעיסוק בפסיכיאטריה (שזה תכלס לתת טיפול של ריפוי בעיסוק לילדים או מבוגרים שוסבלים מבעיות נפשיות. אבל זה עדיין לא טיפול רגשי) או "מושגים, אבחנות וטיפול בתחום רגשי קוגניטיבי" זה בטח לא מה שמקנה יכולת לטפל... אני בטוחה שבתור פסיכולוגית כל התואר שלך היה נראה אחרת. אפילו תואר ראשון בפסיכולוגיה נותן יותר קורסים שקשורים בטיפול מאשר זה. מה עם פסיכולוגיה של האישיות? אבנורמלית? התפתחותית? הן לא לומדות אפילו קורסים בסיסיים כאלה. המהות של ריפוי בעיסוק כפי שרשום פה באתר שהבאת בעצמך: https://mushlam.clalit.co.il/he/articles/Pages/occtherapy.aspx כותבת טיפול אבל בשום מקום לא כתוב טיפול רגשי וזה גם לא מתואר ככה. זה התערבות על הסביבה של האדם, על התפקוד שלו וזה שיקום.
שונה לגמרי. זה מקצוע טיפולי במובן שזה פארא-טיפולי. אני וכל השרשור הזה עוסק בטיפול רגשי. גם קלנאית תקשורת, פיזיותרפיסטית ואחות זה מקצועות טיפוליים, אבל לא טיפולים רגשיים.
גם יועצת חינוכית יש לה את ההגבלות שלה ולכן היא נקראת יועצת ולא מטפלת ויש הבדל ביניהם, ושוב מדברת על המקצוע עצמו ולא על לימודי המשך.

4. CBT מאפשר למגוון מקצועות גם לא טיפוליים בהגדרה ללמוד מתוך תפיסה שהם יוכלו לשפר את הטיפול שהם נותנים לאוכלוסיות הספציפיות שהם עובדים איתם כמו מורות לחינוך מיוחד, דיאטניות, אחיות פסיכיאטריות, מרפאות בעיסוק וכו- ואי אפשר לומר שאלו מקצועות טיפוליים (רגשיים. למקרה שלא ברור).

אני זוכרת בוודאות שחיפשתי בעבר באתר משרד הבריאות ואני לא מצליחה למצוא כעת מי הם המקצועות שנחשבים מוסמכים לתת טיפול רגשי וזה היה פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, פסיכיאטרים וקרימינולוגים קליניים. זהו.
אם מחפשים בלימודים הטיפוליים הגבוהים כמו פסיכותרפיה דינמית, תראי שהם מקבלים רק עו"סים תואר שני, פסיכולוגים ומטפלים באומנויות: https://socialwork.tau.ac.il/swce/psychodynamic-psychotherapy
פסיכואנליטית בילדים: https://social-work.biu.ac.il/psychotherapy_children_youth
אותם קריטריונים.
טיפול זוגי- כל הנ"ל והוסיפו גם יועצים חינוכיים: https://mishpaha.org.il/wp-content/uploads/2024/01/%D7%9E%D7%A1%D7%9E%D7%9A-%D7%94%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%94%D7%A1%D7%9E%D7%9B%D7%94-%D7%91%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C-%D7%96%D7%95%D7%92%D7%99-%D7%95%D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7%97%D7%AA%D7%99-%D7%9E%D7%94%D7%93%D7%95%D7%A8%D7%AA-2024.pdf
טיפול מיני: כל הנ"ל ויועץ חינוכי רק אם למד טיפול זוגי ומשפחתי: https://mishpaha.org.il/wp-content/uploads/2024/01/%D7%9E%D7%A1%D7%9E%D7%9A-%D7%94%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%94%D7%A1%D7%9E%D7%9B%D7%94-%D7%91%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C-%D7%96%D7%95%D7%92%D7%99-%D7%95%D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7%97%D7%AA%D7%99-%D7%9E%D7%94%D7%93%D7%95%D7%A8%D7%AA-2024.pdf

כך שבכל מקרה אם נסכם, המקצועות שבוודאות מוכרים כטיפוליים הם פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, קרימינולוגים ופסיכיאטרים שיש להם רישיון לטפל. ובשטח מקובל גם מטפלים באומנות ובחלק מהמקרים גם יועצים חינוכיים, כשאני לא מכירה אף מרכז טיפולי שמעסיק יועצת חינוכית לעבוד שם גם אם היא למדה פסיכותרפיה. אבל שום מקצוע אחר מעבר לזה (לא מרפאה בעיסוק, לא קלינאית תקשורת, לא אחות, לא מורה לחינוך מיוחד וכו).
שוסי
שוסי • 10 בינו׳ 2025
אני מזמינה אותך לעיין בלינק של משרד הבריאות בו כתוב במפורש כי עובד סוציאלי כיום לא מורשה לפתוח קליניקה.למעשה,כפי שכתבתי,הוא משווה בין תואר ראשון בעבודה סוציאלית לבין תואר ראשון בפסיכולוגיה.
טיפול בעזרת בעלי חיים נמצא יחד בקטגוריה של טיפולים רגשיים ביחד עם מטפלות באומנות.זה לא רפואה משלימה.כתוב שחור על גבי לבן:טיפול רגשי.על רפואה משלימה,לא כתוב רפואה,כתוב רפואה משלימה.
C.B.T,הוא לחלוטין מקצוע טיפולי אשר מאפשר לעבוד עם מגוון אוכלוסיות בהתאם להכשרה הספציפית.לצורך העניין הלינק שהדבקתי מיועד גם ליועצים וגם לפסיכולוגיים.
יועצת היא לא מטפלת.היא מקבלת רישיון ייעוץ.היא רשאית לייעץ.מרפאה בעיסוק מורשת לעבוד כמתאמת טיפול,כלומר,היא כמו עובדת סוציאלית.שתיהן צריכות ללמוד תואר שני/הסמכה טיפולית נוספת בשביל לטפל.
שוסי
שוסי • 10 בינו׳ 2025
שוב,שימי לב,עובד סוציאלי מורשה לטפל רק עם תואר שני.
כל הלינקים שנתת לגבי עבודה סוציאלית,יכולה להתקבל גם מרפא בעיסוק.
עובדת סוציאלית יכולה לפתוח קליניקה בדיוק כמו יועצת חינוכית.
מיתוסית​(שולטת)
מיתוסית​(שולטת) • 10 בינו׳ 2025
שוסי כתב/ה:
כיום משרד הבריאות מכיר רק במי שיש לו תואר שני טיפולי.

לצורך העניין, בכתבה משרד הבריאות משווה את התואר הראשון בעבודה סוציאלית לתואר הראשון בפסיכולוגיה...

זאת הזייה ואני מניחה שהכתבה עיוותה את המסמך המקורי מכיוון שתואר ראשון בפסיכולוגיה הוא תיאורטי לגמרי ולא נותן שום הסמכה, מקצוע או רישיון, בזמן שתואר ראשון בעבודה סוציאלית נותן, החוק מגדיר את המקצוע כבר בתואר הראשון ובתואר הראשון יש סטאז' טיפולי, וכמו שאמרתי- יכולים לעבוד בזה בפועל.
חיפשתי מילות מפתח בגוגל ובאתר משרד הבריאות ולא מצאתי, אבל מכתבה אחרת הם כתבו על תפקיד שהוא "תומך בריאות הנפש": https://news.walla.co.il/item/3637096
לא מטפל לכל דבר, וזה אמור להיות סוג של עזרה ראשונה. כשיש מחסור וצריך לתת מענה, ממציאים דברים כמו שברווחה מקבלים גם סטודנטים לעבודה סוציאלית או כאלה שסיימו ועוד לא קיבלו רישיון, מה שפעם לא איפשרו. או שיש הוסטלים עם מתאמי שיקום שהיו מקבלים ממשרד הבריאות רק עו"סים, פסיכולוגים, מרב"ע וסיעוד ובגלל מחסור עצום מקבלים בוועדות חריגים גם אנשים מתחומים משיקים ושונים שלא היו מסתכלים עליהם בכלל עד לא מזמן.
בקופ"ח, מרפאה לבריאות נפש ובי"ח פסיכיאטרי מקובל לתפקידי הטיפול להעסיק עו"סים תואר שני ורצוי גם שלמדו פסכותרפיה, אבל לא בגלל שרק הם מורשים לטפל, אלא כי אלו הסטנדרטים שלהם. זה כמו שבעבר אחיות היה לימודי מקצוע וללא תואר עד שהפכו את זה לתואר והיום זה הסטנדרט ואחיות ותיקות שעבדו בבי"ח וקופ"ח ללא תואר- עם הזמן דרשו מהן להשלים תואר. אני מכירה עובדות סוציאליות תואר ראשון שעבדו בבי"ח פסיכיאטרי עד שגם הם החליטו לשנות את הסטנדרטים ולקבל רק תואר שני וביקשו מאלו שעובדות להשלים לתואר שני תוך פרק זמן מסוים. או שטיפול בהבעה ויצירה היה לימודי תעודה של 3 שנים לאחר תואר ראשון עד ששינו את הסטנדרט לתואר שני והיום רק זה מקובל בתנאי קבלה למשרות ולימודי תעודה שונים.

הנה, סתם דוגמה למשרות טיפוליות של עובדים סוציאליים בקופ"ח ובי"ח שהן טיפוליות ויש להם תואר ראשון (וכן, אני מבינה שזה מבלבל- דווקא בגלל שזה לא כמו פסיכולוגיה שברור שצריך תואר שני והתמחות):
בית חולים השרון: https://jobs.clalitapps.co.il/clalit/redmatch-apply/redmatch.apply.html?compPositionID=46925
מערך בריאות הנפש בדרום (לא ציינו ארגון ספציפי): https://jobs.clalitapps.co.il/clalit/redmatch-apply/redmatch.apply.html?compPositionID=46972
מרכז בריאות הילד כולל טיפול והדרכת הורים: https://jobs.clalitapps.co.il/clalit/redmatch-apply/redmatch.apply.html?compPositionID=46607
והנה גם במכבי: https://www.maccabi4u.co.il/new/careers/all-positions/%D7%A2%D7%95-%D7%A1-3395/
טיפול פרטני וקבוצתי אצל סובלים מהשמנה: https://www.maccabi4u.co.il/new/careers/all-positions/%D7%A2%D7%95-%D7%A1-4188/

וזהו, אין לי כוח לחפור יותר, אבל יש מלא דוגמאות שבחלקן כתוב תואר ראשון או שני ובחלקן תואר שני חובה. אז אם הייתה בעיה עם תואר ראשון כמקצוע שמאפשר טיפול מבחינת משרד הבריאות, זה לא היה קיים בכלל.
אליפסה​(שולטת)
לפני שבועיים • 11 בינו׳ 2025
אליפסה​(שולטת) • 11 בינו׳ 2025
מיתוסית כתב/ה:

אז מה זה משנה אם היא קראה לעצמה פסיכולוגית או מטפלת רגשית או יועצת או מטפלת אלטרנטיבית או וואט אוור. מה שמשנה זה שהיא עשתה מפגשים שנראים כמו מפגשים של טיפול רגשי, שהם נתפסו ככה על ידי המטופלים שלה ועל ידה ושהיא קיבלה תשלום על השירות הזה, זה לא ייעוץ ממקום חברי.

את חד משמעית טועה ומטעה.
חד משמעית.
במדינת ישראל כל אדם רשאי לפתוח קליניקה ולספק טיפול רגשי, על פי דרכו. כל אדם. אין בחוק שום הגבלה על מי רשאי לספק "טיפול" או "טיפול רגשי". אין כזה דבר הסמכה של "מטפל". יש הסמכה של פסיכולוג, של פסיכיאטר, של מרפאה בעיסוק ועוד. כל עוד אדם אינו מתחזה לבעל מקצוע שאינו, אין שום פגם במעשיו. "מטפל" ו"פסיכולוג" אינם מושגים בעלי אותה משמעות. יש הרבה מאוד שיטות טיפול וטוב שכך. לפעמים לשיטות השונות אין כלל את אותה המטרה.

הטענה שבעצם כך שהיא סיפקה טיפול רגישי היא עשתה מעשה מפוקפק היא פשוט לא אמת. יש אינספור אנשים שעושים את הדבר הזה, והרבה פעמים בצורה חיובית מאוד.

אם קרו שם דברים רעים (ואין ספק שיש שם אנשים שנפגעו) אין להם קשר לנקודה הזו.

אני לא מעוניינת להרחיב בנושא הזה, כי הוא נראה לי בלתי רלוונטי לפורום. למי שמתעניין במעמדם של פסיכולוגים בחוק, לא זה המקום להשכיל. אל תקשיבו לכותבים וירטואלים בכלוב. לא לי ולא לאחרים. יש מקומות מסודרים לקבל את המידע הזה.

עבורי הכלוב הוא מקום לחרמנות ולאיזושהי סולידריות קהילתית. גם אין פה קהילה מדופלמת, יש כלל לא כתוב שאני לא עושה לך אווטינג ואת לא עושה לי. התמיכה הישירה או העקיפה של אנשים כאן באווטינג גורמת לי לחשוב פעמיים אם בכלל בטוח לי לכתוב פה.
barnacle​(שולט)
לפני שבועיים • 11 בינו׳ 2025
barnacle​(שולט) • 11 בינו׳ 2025
אליפסה, האאוטינג שאת טוענת שקרה - לא קרה פה בכלוב. הוא קרה בכתבה בידיעות אחרונות. וזה לא היה אאוטינג אלא פרסום תחקיר לגבי שירות בתשלום שאותה אישה סיפקה לאנשים. היא יצאה מהארון בשלב סיפוק השירות. הנסיון הזה לטשטש בין תחקיר לגבי אנשים שאומרים שנפגעו משירות לבין אאוטינג של נטיה של אדם הוא תמוה, בלשון המעטה.

מיתוסית, מה שאת מתעלמת ממנו הוא שיש בישראל מצוקה אמיתית של אנשים עם אתגרים נפשיים שהמערכת לא מספקת להם מענה כמו דיכאון עמיד או טראומה קשה. ישראל היא לא מקום קל לחיות בו. משרד הבריאות גורר את רגליו בבחינת הנושא של טיפול באמצעות חומרים פסיכדליים, למרות קיומה של אוכלוסיה לא קטנה שמבחינתה זו נראית כמו האפשרות הטיפולית האחרונה שאולי תושיע אותם. מבחינת האוכלוסיה הזו, בעתיד הנראה לעין, לא יהיה פתרון שיתנו מטפלים מוסמכים. הכתבה 'טיפולים במחתרת: הביקוש הגובר לפסיכותרפיה בחומרים פסיכדליים מייצר שוק פרוץ ומסוכן' במקום הכי חם בגיהנום מסכמת את הרקע בצורה יפה;

https://www.ha-makom.co.il/post-galit-shaked-psychedelic-therapy/

לכן , לדעתי, למקד את הדיון בשאלת ההסמכה זו שגיאה. כי אין כרגע אפשרות לרוב המבקשים טיפול כזה למצוא מטפל מוסמך שיעזור להם. ואז מגיעים למרחב הטיפולים הרגשיים האלטרנטיביים על כל מורכבותו וסיכוניו.

לכן, לדעתי, הדגש צריך להיות סביב שאלת האחריות או העדרה - סוג ההבטחות שניתנות על ידי המטפל ורמת הדיון והגילוי של סיכונים אפשריים, הסינון והבדיקות המקדימות של ההתאמה למהלך טיפולי כזה, איכות החומרים הניטלים ורמת היכולת של המטפל לבקר אותם, איכות ההכנה הנפשית, רמת הליווי במהלך נטילת החומרים, רמת הליווי אחרי 'המסע הנפשי'. יש כאן מרחב שלם של היבטים שלפי המידע שניתן בכתבה בynet היתה לגביהם התנהלות שהיא לכל הפחות, בעיניי שלי, חסרת אחריות מצד המטפלת.

הנקודה אחרונה - אחריות היא סוגיה בדס'מית מהמעלה הראשונה. יש כמובן אחריות גם לצד שמוסר שליטה, אבל אי אפשר להשוות אותה למידת האחריות של הצד שמקבל את השליטה על הדינמיקה. ולכן, בניגוד לדיון בשאלת ההסמכה, שבסופו של דבר אין לו שום משמעות בהקשרים בדס'מיים והוא יהיה זהה גם בפורום ונילי , הנושא של האחריות אמור היה להיות לדעתי מרכז הדיון.
אליפסה​(שולטת)
לפני שבוע • 11 בינו׳ 2025
barnacle כתב/ה:
אליפסה, האאוטינג שאת טוענת שקרה - לא קרה פה בכלוב. הוא קרה בכתבה בידיעות אחרונות. וזה לא היה אאוטינג אלא פרסום תחקיר לגבי שירות בתשלום שאותה אישה סיפקה לאנשים. היא יצאה מהארון בשלב סיפוק השירות. הנסיון הזה לטשטש בין תחקיר לגבי אנשים שאומרים שנפגעו משירות לבין אאוטינג של נטיה של אדם הוא תמוה, בלשון המעטה.

כן קרה בכלוב.

הכלוב אמור לספק לאנשים גלישה אנונימית בכלוב. אם אני חושפת בשרשור הזה מיהו barnacle במציאות, אני מבצעת אווטינג. זה לא משנה אם במציאות בחרת לחשוף את הנטיה של עצמך בפני פורום של אנשים, או אם נכתבה עליך כתבת תחקיר. כאן יש לך זכות לאנונימיות. זו מהות האתר. רק אתה בוחר אם להיחשף כאן. אנשים פרטיים לא אמורים לחשוף אחרי כי הם החליטו על דעת עצמם שזה מוצדק. זה נראה לי אלמנטרי.

אין שום אווטינג בכך שמישהו התלונן על אותה אישה או שנכתבה עליה כתבת תחקיר. זה לגיטימי. יש אווטינג בכותרת של השרשור הזה. מישהו פרסם את הניק של מישהי מהאתר הזה, ואמר "זו האישה מהתחקיר בעיתון". מי שביצע את האווטימג הזה עשה זאת באמצעות ניק פקטיבי שנמחק. ומי שנפגעה מהאווטינג הזה נאלצה לשנות את הניק שלה. אבל כמובן שהנזק כבר נעשה.
Purple Phoenix​(נשלטת)​{Loki the t}
אליפסה כתב/ה:
barnacle כתב/ה:

כן קרה בכלוב.

הכלוב אמור לספק לאנשים גלישה אנונימית בכלוב. אם אני חושפת בשרשור הזה מיהו barnacle במציאות, אני מבצעת אווטינג. זה לא משנה אם במציאות בחרת לחשוף את הנטיה של עצמך בפני פורום של אנשים, או אם נכתבה עליך כתבת תחקיר. כאן יש לך זכות לאנונימיות. זו מהות האתר. רק אתה בוחר אם להיחשף כאן. אנשים פרטיים לא אמורים לחשוף אחרי כי הם החליטו על דעת עצמם שזה מוצדק. זה נראה לי אלמנטרי.

אין שום אווטינג בכך שמישהו התלונן על אותה אישה או שנכתבה עליה כתבת תחקיר. זה לגיטימי. יש אווטינג בכותרת של השרשור הזה. מישהו פרסם את הניק של מישהי מהאתר הזה, ואמר "זו האישה מהתחקיר בעיתון". מי שביצע את האווטימג הזה עשה זאת באמצעות ניק פקטיבי שנמחק. ומי שנפגעה מהאווטינג הזה נאלצה לשנות את הניק שלה. אבל כמובן שהנזק כבר נעשה.

אז בעצם גם על האנשים מהמכללה לא היה צריך לפתוח פוסטים כאן?
סורי, זה לא עובד ככה.
אני חושבת שברגע שיש תחקיר שגם היא בעצמה אמרה דברים שמפלילים אותה (לעודד מישהו להתאבד זה אחד מהם למשל) אז זה טוב שיודעים כאן במי מדובר.
אליפסה​(שולטת)
Purple Phoenix כתב/ה:
אליפסה כתב/ה:
barnacle כתב/ה:

כן קרה בכלוב.

אז בעצם גם על האנשים מהמכללה לא היה צריך לפתוח פוסטים כאן?
סורי, זה לא עובד ככה.
אני חושבת שברגע שיש תחקיר שגם היא בעצמה אמרה דברים שמפלילים אותה (לעודד מישהו להתאבד זה אחד מהם למשל) אז זה טוב שיודעים כאן במי מדובר.

אז קודם כל, הסכמנו שיש כאן אווטינג, ושאת ואחרים ממש תומכים באווטינג הזה.

עכשיו
את חושבת שזה טוב לעשות לה אווטינג.
אני חושבת שזה לא טוב.
קהילת הכלוב לא אמורה להיות מערכת שיטור, אלא מעגל של אמון. אחרת אין לזה גבול. אווטינג לכל מטפלת שלדעתך פעלה שלא כשורה? מה עם אנשים שיש להם עבר פלילי כלשהו? מותר לעשות להם כאן אווטינג? ומה בדבר גברים שבוגדים בנשותיהם? עד לאן מגיעה הצדקנות? ומי קובע? את על בסיס האינטואיציות המוסריות שלך? אלו שקיבלו יותר 10 לייקים בפורום?

אני חושבת שיהיה פה הרבה יותר טוב לא ישפטו אחרים ולא יתיימרו להיות שופטים.