juliette(נשלטת) |
![]()
לפני חודשיים •
14 בינו׳ 2025
Master Neil Gaiman זכאי או אשם?
לפני חודשיים •
14 בינו׳ 2025
juliette(נשלטת) • 14 בינו׳ 2025
בזמן האחרון צצו כמה כתבות על פרשיית פגיעה מינית של ניל גיימן (סופר, "American gods", "the sandman" " Good omens" ועוד). בתור מעריצה של הספרים שלו זה שם אותי בדילמה. האם ארצה לקרוא ספרים של אנס???
בקיצור, לפני כמה ימים גוגל הקפיץ לי כתבה עם הפניה לפודקסט הזה https://open.spotify.com/episode/1NxQdD9F1vb4YxtAPEiI5J?si=_VFrDiTHSX6SPh6qH7Mt4w טרם שמעתי את הכל (יש איזה 5 פרקים של שעה) אבל מסתמן שמדובר במפגשי BDSM (ללא מין מלא) כשאדון ניל גיימן מבקש שיקראו לו Master. נושא ההסכמה שם הוא בדיוק לו ברור כי כל צד טוען אחרת. אבל כאן זה כבר נהיה מעניין. אז מה אתם אומרים? אם יש כאן מעריצי הספרים שלו, איך זה גורם לכם להרגיש? (אותי זה מצד אחד מרגש כי יש כאן מישהו משלנו, אבל האם יש ביסוס ההאשמות? כאן זה כבר נהיה מגעיל) |
2
|
![]() |
![]()
לפני חודשיים •
15 בינו׳ 2025
לפני חודשיים •
15 בינו׳ 2025
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 15 בינו׳ 2025
מאד מבעס.
כשהתפרסם הסיפור הראשון, שתי תלונות על גבי פודקאסט, קיויתי שזה חירטוט. הרי זה גוד-גאי-גיימן, בראיונות הוא מדבר כל כך יפה. חשבתי אוקיי, הוא אוהב מיילדום, אולי משהו שם יצא מההקשר, אולי משהו לא הובן, אולי הן ממציאות בדיעבד... אבל כשזה מתחיל להצטבר אז כבר קשה להאמין שהוא תמים. נשים שצעירות ממנו בהרבה, נשים שפגשו אותו כמעריצות... גם אם היה נדמה לו שהן בעניין, לכל הפחות היה צריך לקחת בחשבון את יחסי הכוחות. על אחת כמה וכמה אם הוא רוצה להפעיל כח, צריך לוודא שהן בעניין ולא להסתפק ב"חשבתי שהיא רוצה אותי". גם מי שרוצה אותך לא בהכרח רוצה שתכאיב לה. קיצר ממש מבעס שגם גיימן הצטרף לשורת מפורסמים שההערצה עלתה להם לראש והאגו יצא משליטה והתחילו לדמיין שמותר להם הכל. הסיפורים די דומים ובכולם זה נשמע שהוא כל כך משוכנע מראש שהיא רוצה אותו (הרי היא מעריצה) שהוא לא טורח לשאול. חייבים לשאול ☹️ |
13
|
![]() |
![]()
לפני חודשיים •
15 בינו׳ 2025
לפני חודשיים •
15 בינו׳ 2025
Bent • 15 בינו׳ 2025
מקרה 1 זה אולי חוסר הבנה
מקרה 2 זה כבר בעיה ריבוי מקרים זו שיטה ופגיעה זה כואב במיוחד כי הערכתי את האדם במיוחד ככותב , כאדם מבריק וכמי שידע להסתכל אל תוך הנפש. אין לי ספק שהוא יודע מה מחיר הקוראן של מעלליו, והשתן של ההצלחה עלה לו לראש. עצוב עד מאוד |
6
|
![]() |
![]()
לפני חודשיים •
15 בינו׳ 2025
לפני חודשיים •
15 בינו׳ 2025
StreetCat(שולטת) • 15 בינו׳ 2025
זה שאדם מגיע מעולמות הבדסמ ומבין את חשיבות ההסכמה לא אומר שהוא לא מנצל את כוחו ופוגע.
לצערי זה קיים, וכן, הוא כותב נהדר אבל פגע (לכאורה) בנשים וניצל את הכוח וההערצה שיש כלפיו. לא חסר יוצרים, אמנים, אנשים בעלי השפעה וכוח שמנצלים אותו לרעה. |
5
|
![]() |
![]()
לפני חודשיים •
15 בינו׳ 2025
לפני חודשיים •
15 בינו׳ 2025
bondman(נשלט){FLR} • 15 בינו׳ 2025
ממש ממש מבאס.
כנראה מי שיש לו כוח צריך הרבה כוחות לא לנצל את זה לרעה. כל האלילים שלי נופלים אחד אחד. |
4
|
![]() |
![]()
לפני חודשיים •
15 בינו׳ 2025
לפני חודשיים •
15 בינו׳ 2025
CPrasinos(ג׳נדר קוויר שולטת) • 15 בינו׳ 2025
טוב, לגבי לקרוא קומיקסים...אנשים עדיין רואים את הסרטים של רומן פולנסקי למרות שהיו פרשיות אמתיות והאשמות לגבי ניצול של שחקניות קטינות.
אבל זה לא פותר את ניל גיימן מאחריות. עוד "שולת עחזר" כמו שאומרים. ניצול כוח וגיל זה כבר דגל אדום |
0
|
![]() |
![]()
לפני חודשיים •
15 בינו׳ 2025
לפני חודשיים •
15 בינו׳ 2025
teacher(שולט) • 15 בינו׳ 2025
יצירה של אדם היא לא האדם. יש הבדל גדול.
|
5
|
![]() |
![]()
לפני חודשיים •
15 בינו׳ 2025
לפני חודשיים •
15 בינו׳ 2025
Master Bruce • 15 בינו׳ 2025
|
3
|
![]() |
![]()
לפני חודשיים •
15 בינו׳ 2025
לפני חודשיים •
15 בינו׳ 2025
teacher(שולט) • 15 בינו׳ 2025
Master Bruce כתב/ה: מערכון גאוני! |
0
|
הטופר המפשר |
![]()
לפני חודשיים •
15 בינו׳ 2025
לפני חודשיים •
15 בינו׳ 2025
הטופר המפשר • 15 בינו׳ 2025
האמת שמבאס. אני אוהב את הספרים של נייל גיימן, במיוחד את "לעולם לא עולם" שממש אהבתי.
אבל יש להפריד בין יצירתו של אדם לבין האדם עצמו. אז בטח נגזרת כאן השאלה, בדיוק כמו במקרי "אייל גולן" ושו"ת איך לנהוג כלפיו? אם אתה אוהב את הספרים שלו, אז תמשיך לקרוא אותם, ואין שום בעיה שיימכרו בחנויות וכו'. האם צריך להמשיך ולתת לו גם "הכרה ממסדית"? כלומר פרסים, ראיונות בתקשורות וכו', כאן כבר יש בעיה ואני חושב שאם זה נכון אז לא. בדיוק כמו במקרה של יצחק לאור. כשאדם מקבל פרס מגוף ממסדי כלשהו, אי אפשר לנתק את זה מהערכים שגוף מסויים מייצג. ולכן יהיו הישגיו של אדם גדולים ככל שיהיו הוא לא ראוי לקבל פרסים עליהם עקב התנהגותו האישית. |
3
|