![]() |
![]()
לפני חודש •
25 בינו׳ 2025
לפני חודש •
25 בינו׳ 2025
Alber(שולט) • 25 בינו׳ 2025
נו, עוד con woman סויציפתית קלאסית. מה חדש...
|
0
|
![]() |
![]()
לפני חודש •
25 בינו׳ 2025
לפני חודש •
25 בינו׳ 2025
Purple Phoenix(נשלטת){Loki the t} • 25 בינו׳ 2025
barnacle כתב/ה: Purple Phoenix כתב/ה: ...
אני שוב אחזור על זה: היתה לי מטפלת (לא אלטרנטיבית) שהמליצה לי ללכת לרופא משפחה ולבקש קלונקס. אני שמעתי על פסיכולוגים אחרים שממליצים ללכת לרופא משפחה ולבקש ציפרלקס (וכן, זה משהו שרופא משפחה יכול לתת על בסיס מחלה פיזית, כי באופן מפתיע זה גם משהו שלפעמים נותנים בתסמונת המעי הרגיז) כבר הרבה שנים שרופאי משפחה יכולים לתת מרשמים לתרופות בהקשר של אתגרים נפשיים של המטופל/ת. זה לא משהו חדש, וזה לא קשור למחלה פיזית. בד"כ זה יהיה לגבי אתגרים נפשיים חדשים כמו חרדה או דיכאון על רקע ברור. למשל - https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3960064,00.html אז כן, בהחלט אפשר להניח שהרבה מאוד פסיכולוגים שחושבים שהרקע ברור ישלחו את המטופל/ת ישר אל רופא המשפחה לקחת מרשם לתרופה מסויימת ולא ישלחו אותו/ה לעבור בדרך גם פסיכיאטר/ית. לא טענתי שרופא משפחה לא יכול לתת כדורים פסיכאטרים טענתי שישנם מטפלים שמפנים לרופא משפחה בשביל שיתן - וזה לא תקין, לא משנה איך מסובבים את זה. וכן, ציפרלקס נותנים גם בהקשר פיזי ולא רק נפשי - בתור אחת שלקחה את זה והפסיקה בגלל ההשפעות הנפשיות. זה חסר אחריות שפסיכולוג.ית י.תשלח מטופל.ת לרופא.ת משפחה על מנת לקבל כדורים פסיכיאטרים מהסיבה הפשוטה שלרופא.ת משפחה אין הידע הנדרש שיש לפסיכיאטרים.ות בנושא הזה. לא תמיד האבחנה היא דיכאון למשל, אלא דיכאון יכול להיות סימפטום של פוסט טראומה ואז צריך לגשת לנושא בצורה שונה (וזאת סתם דוגמה שעלתה לי לראש כרגע) |
0
|
![]() |
![]()
לפני חודש •
25 בינו׳ 2025
לפני חודש •
25 בינו׳ 2025
שוסי • 25 בינו׳ 2025
Purple Phoenix כתב/ה: שוסי כתב/ה: Purple Phoenix כתב/ה: זכר בטא כתב/ה: הסמכה של פסיכולוג קליני אומרת הרבה, כי היא מכפיפה אותו לכללי אתיקה מקצועיים. במקרה של הפרה הוא יעמוד לדין משמעתי ורישיונו ישלל.
מעבר לזה טיפול תרופתי שמור לאנשים שמבינים בתרופות ובאינטראקציות ביניהן - לא פסיכולוגים, לא מטפלים ברכיבה, לא גורואים ולא מנהיגי כתות, אלא פסיכיאטרים. אף מטפל לא אמור לגעת בטיפול תרופתי או לשלב סמים פסיכדליים בטיפול (בכלל מדובר בתחום ניסיוני עם יתרונות וחסרונות למכביר). מטפל שעושה את זה צריך להדליק נורת אזהרה אדומה ענקית אצל מטופל. ועדיין, קיימים פסיכולוגים עם תעודה והכל ש"ממליצים" למטופלים.ות שלהם.ן להתנסות עם כדורים כאלה או אחרים למשל - ציפרלקס (וכן, יודעת שצריך מרשם, הוא פשוט לא חייב להיות של פסיכיאטר) פסיכולוגית יכולה להמליץ למטופל להתייעץ עם פסיכיאטרית.היא בוודאי לא מורשת לתת לו המלצה על כדורים ספציפיים. אני שוב אחזור על זה: היתה לי מטפלת (לא אלטרנטיבית) שהמליצה לי ללכת לרופא משפחה ולבקש קלונקס. אני שמעתי על פסיכולוגים אחרים שממליצים ללכת לרופא משפחה ולבקש ציפרלקס (וכן, זה משהו שרופא משפחה יכול לתת על בסיס מחלה פיזית, כי באופן מפתיע זה גם משהו שלפעמים נותנים בתסמונת המעי הרגיז) זה שהיא עשתה את זה, לא הופך את זה לתקין. |
1
|
![]() |
![]()
לפני חודש •
25 בינו׳ 2025
לפני חודש •
25 בינו׳ 2025
Purple Phoenix(נשלטת){Loki the t} • 25 בינו׳ 2025
שוסי כתב/ה: Purple Phoenix כתב/ה: שוסי כתב/ה: Purple Phoenix כתב/ה: זכר בטא כתב/ה: הסמכה של פסיכולוג קליני אומרת הרבה, כי היא מכפיפה אותו לכללי אתיקה מקצועיים. במקרה של הפרה הוא יעמוד לדין משמעתי ורישיונו ישלל.
מעבר לזה טיפול תרופתי שמור לאנשים שמבינים בתרופות ובאינטראקציות ביניהן - לא פסיכולוגים, לא מטפלים ברכיבה, לא גורואים ולא מנהיגי כתות, אלא פסיכיאטרים. אף מטפל לא אמור לגעת בטיפול תרופתי או לשלב סמים פסיכדליים בטיפול (בכלל מדובר בתחום ניסיוני עם יתרונות וחסרונות למכביר). מטפל שעושה את זה צריך להדליק נורת אזהרה אדומה ענקית אצל מטופל. ועדיין, קיימים פסיכולוגים עם תעודה והכל ש"ממליצים" למטופלים.ות שלהם.ן להתנסות עם כדורים כאלה או אחרים למשל - ציפרלקס (וכן, יודעת שצריך מרשם, הוא פשוט לא חייב להיות של פסיכיאטר) פסיכולוגית יכולה להמליץ למטופל להתייעץ עם פסיכיאטרית.היא בוודאי לא מורשת לתת לו המלצה על כדורים ספציפיים. אני שוב אחזור על זה: היתה לי מטפלת (לא אלטרנטיבית) שהמליצה לי ללכת לרופא משפחה ולבקש קלונקס. אני שמעתי על פסיכולוגים אחרים שממליצים ללכת לרופא משפחה ולבקש ציפרלקס (וכן, זה משהו שרופא משפחה יכול לתת על בסיס מחלה פיזית, כי באופן מפתיע זה גם משהו שלפעמים נותנים בתסמונת המעי הרגיז) זה שהיא עשתה את זה, לא הופך את זה לתקין. וזאת בדיוק הנקודה. שזה שיש הסמכה לא בהכרח אומר שעושים רק דברים תקינים |
0
|
![]() |
![]()
לפני חודש •
26 בינו׳ 2025
לפני חודש •
26 בינו׳ 2025
teacher(שולט) • 26 בינו׳ 2025
לא עברתי על כל התגובות פה, אבל נראה לי שאף אחד לא אמר פה שאין קקה בדרגות הגבוהות.
פשוט שההסתברות לשרלטנות עולה ככל שצריך להתאמץ פחות בשביל התואר. (וגם הגענו לעמוד 26, שזו אבן דרך משמעותית) |
4
|
![]() |
![]()
לפני חודש •
26 בינו׳ 2025
לפני חודש •
26 בינו׳ 2025
שוסי • 26 בינו׳ 2025
Purple Phoenix כתב/ה: שוסי כתב/ה: Purple Phoenix כתב/ה: שוסי כתב/ה: Purple Phoenix כתב/ה: זכר בטא כתב/ה: הסמכה של פסיכולוג קליני אומרת הרבה, כי היא מכפיפה אותו לכללי אתיקה מקצועיים. במקרה של הפרה הוא יעמוד לדין משמעתי ורישיונו ישלל.
מעבר לזה טיפול תרופתי שמור לאנשים שמבינים בתרופות ובאינטראקציות ביניהן - לא פסיכולוגים, לא מטפלים ברכיבה, לא גורואים ולא מנהיגי כתות, אלא פסיכיאטרים. אף מטפל לא אמור לגעת בטיפול תרופתי או לשלב סמים פסיכדליים בטיפול (בכלל מדובר בתחום ניסיוני עם יתרונות וחסרונות למכביר). מטפל שעושה את זה צריך להדליק נורת אזהרה אדומה ענקית אצל מטופל. ועדיין, קיימים פסיכולוגים עם תעודה והכל ש"ממליצים" למטופלים.ות שלהם.ן להתנסות עם כדורים כאלה או אחרים למשל - ציפרלקס (וכן, יודעת שצריך מרשם, הוא פשוט לא חייב להיות של פסיכיאטר) פסיכולוגית יכולה להמליץ למטופל להתייעץ עם פסיכיאטרית.היא בוודאי לא מורשת לתת לו המלצה על כדורים ספציפיים. אני שוב אחזור על זה: היתה לי מטפלת (לא אלטרנטיבית) שהמליצה לי ללכת לרופא משפחה ולבקש קלונקס. אני שמעתי על פסיכולוגים אחרים שממליצים ללכת לרופא משפחה ולבקש ציפרלקס (וכן, זה משהו שרופא משפחה יכול לתת על בסיס מחלה פיזית, כי באופן מפתיע זה גם משהו שלפעמים נותנים בתסמונת המעי הרגיז) זה שהיא עשתה את זה, לא הופך את זה לתקין. וזאת בדיוק הנקודה. שזה שיש הסמכה לא בהכרח אומר שעושים רק דברים תקינים לא. אבל אלו היוצאים דופן.לא הכלל. |
0
|
![]() |
![]()
לפני חודש •
26 בינו׳ 2025
לפני חודש •
26 בינו׳ 2025
Purple Phoenix(נשלטת){Loki the t} • 26 בינו׳ 2025
שוסי כתב/ה: Purple Phoenix כתב/ה: שוסי כתב/ה: Purple Phoenix כתב/ה: שוסי כתב/ה: Purple Phoenix כתב/ה: זכר בטא כתב/ה: הסמכה של פסיכולוג קליני אומרת הרבה, כי היא מכפיפה אותו לכללי אתיקה מקצועיים. במקרה של הפרה הוא יעמוד לדין משמעתי ורישיונו ישלל.
מעבר לזה טיפול תרופתי שמור לאנשים שמבינים בתרופות ובאינטראקציות ביניהן - לא פסיכולוגים, לא מטפלים ברכיבה, לא גורואים ולא מנהיגי כתות, אלא פסיכיאטרים. אף מטפל לא אמור לגעת בטיפול תרופתי או לשלב סמים פסיכדליים בטיפול (בכלל מדובר בתחום ניסיוני עם יתרונות וחסרונות למכביר). מטפל שעושה את זה צריך להדליק נורת אזהרה אדומה ענקית אצל מטופל. ועדיין, קיימים פסיכולוגים עם תעודה והכל ש"ממליצים" למטופלים.ות שלהם.ן להתנסות עם כדורים כאלה או אחרים למשל - ציפרלקס (וכן, יודעת שצריך מרשם, הוא פשוט לא חייב להיות של פסיכיאטר) פסיכולוגית יכולה להמליץ למטופל להתייעץ עם פסיכיאטרית.היא בוודאי לא מורשת לתת לו המלצה על כדורים ספציפיים. אני שוב אחזור על זה: היתה לי מטפלת (לא אלטרנטיבית) שהמליצה לי ללכת לרופא משפחה ולבקש קלונקס. אני שמעתי על פסיכולוגים אחרים שממליצים ללכת לרופא משפחה ולבקש ציפרלקס (וכן, זה משהו שרופא משפחה יכול לתת על בסיס מחלה פיזית, כי באופן מפתיע זה גם משהו שלפעמים נותנים בתסמונת המעי הרגיז) זה שהיא עשתה את זה, לא הופך את זה לתקין. וזאת בדיוק הנקודה. שזה שיש הסמכה לא בהכרח אומר שעושים רק דברים תקינים לא. אבל אלו היוצאים דופן.לא הכלל. מבחינתי, כשאני בטיפולים מגיל 15 (וכולם היו אצל מטפלים מוסמכים) והרבה מהם עשו אקטים לא תקינים אז מבחינתי זה כבר לא היוצא דופן (כמו פסיכיאטר שטען שאני ממציאה את אחד הפלאשבקים הכי גדולים שלי והשווה את זה לא.נשים מבוגרים.ות ששמים.ות להם.ן תמונות מאלבומים עם זכרונות שלהם.ן ומערבבים.ות את זה עם תמונות לא קשורות ואז הא.נשים המבוגרים.ות מספרים.ות זיכרונות גם על התמונות הלא קשורות שאין שום זיכרון אמיתי לגביהן - וזה היה בטיפול יום) |
1
|
![]() |
![]()
לפני חודש •
26 בינו׳ 2025
Re: מטפלים (נרקיסיסטיים) מוסמכים
לפני חודש •
26 בינו׳ 2025
ענני בראשית(מתחלפת){התגשמתי} • 26 בינו׳ 2025
TIZERIT כתב/ה: ענני בראשית כתב/ה: Purple Phoenix כתב/ה: ענני בראשית כתב/ה: מיתוסית כתב/ה: אליפסה כתב/ה: אני פסיכולוגית קלינית מוסמכת. ההשכלה שלי, ההדרכות שקיבלתי והניסיון שצברתי מאפשרים לי לטפל באנשים. כמישהו מגיע אלי לטיפול אני יכולה להציע לו טיפול שאדם מהשורה לא תמיד יוכל להציע. יחד עם זאת הניסיון של הממסד להשיג מונופול על תהליכי טיפול הוא בעייתי מאוד וכוחני בעיני.
טיפול זו פעולה טבעית שקיימת בכל מהקום שבו יש בני אדם, וקיימת הרבה לפני שהופיעו פסיכולוגים בעולם. לכל קהילה יש את השמאנים שלה, את הרבי שלה, את המכשפה-כוהנת או את זקני השבט שלה. מעגלי משפחה וחברים הם מעגלי טיפול. ויש הרבה שמטפלים בעצמם. מנגד, הממסד הפסיכיאטרי והפסיכולוגי עצמו אחראי על לא מעט זוועות, ויש לא מעט ביקורת על שיטות הטיפול הממסדיות. הטענה שטיפול נפשי ממוסד הוא בכלל אפקטיבי שנויה במחלוקת מבחינה מחקרית. יש כמה מחקרים רחבים שמראים שהמרכיב האפקטיבי בטיפול, זו לא השיטה עצמה אלא החיבור שבין המטפל למטופל והאמונה שלהם בתהליך. לכן, אני מאמינה שחברה בריאה יש בה מגוון של שיטות טיפול. מה שהפריע לי מאוד בכתבה זו הדה-לגיטימציה המובנית של מטפלים אלטרנטיבים. כאילו יש רק דרך אחת. וכאילו כל מי שאינו פסיכולוג או תרפיסט מוסמך הוא אוטומטית סוג של שרלטן. בתור פסיכולוגית מוסמכת, תגידי את האמת- אם היית סובלת עכשיו חלילה מפוסט טראומה בעקבות 7.10 או אונס- היית הולכת למטפלת אלטרנטיבית? היית שולחת לאחת כזו את הילדים שלך או חברים שלך? היית שולחת הלום קרב מהמילואים לאחת כזאת? היי שלום. בתור מטופלת מנוסה, יכולה להגיד לך שמעדיפה הייתי להמשיך ללכת לרכיבה הטיפולית , שם המדריכה היתה מדהימה עם תובנות עמוקות של פסיכולוגית, וכושר שימת גבולות נהדר, ולא ללכת לאנשים שרלטנים רק כי יש להם תעודת MA. לגמרי יש אנשים מוכשרים וצריך לשפוט לפי האדם, והאינדיבידואל. אם מישהו צריך התערבות קלינית והמטפל לא יכול להגיש כי אין בכלים שלו? אז הוא גם ידע להגיד. ותתפלאי לגלות כמה מטפלים אלטרנטיביים מסוגלים לפרק ולפרוק. בתור מטופלת מנוסה גם כן (מגיל 15 עם מעט הפסקות במהלך השנים) עדיין צריך להיזהר כשבוחרים בטיפול אלטרנטיבי (לדעתי) יש הבדל עצום בין טיפול של רכיבה טיפולית שבטח גם אפשר לראות ביקורות והמלצות ברחבי האינטרנט של לקוחות לבין טיפול (לפי מה שכתוב בכתבה) עם חומרים אחרים, בלי השגחה, בלי באמת הכשרה טיפולית מתאימה לזה גם מי מטפלת שלמדה רכיבה טיפולית יודעת להתמקצע בזה. בנוסף, אני לא חושבת שהמטפלת שאת מדברת עליה היתה מעודדת מישהו.י להתאבד. אני פה לא מגוננת על הגברת אלא על טיפול משלים כמקצוע ואני אגיד לך שאת ואני והרבה אנשים מכירים אנשי טיפול שהמליצו עליהם ויש חוות דעת חיובית, ובפועל, במרחב הטיפולי, מול האינדיבידואל, הם כושלים. זו האמירה שלי, שכל מטפל לגופו (או לגופתו חח) ולא צריך לתת קרדיט מיוחד למישהו רק בגלל שיש לו תעודה איקס, התעודה לא אומרת שומדבר (טוב אולי במקרים של עוסים זה אומר שהם בעלי כישורי למידה גבוהים כי זה גן תואר קשה) מבחינת כישורי טיפול ושצריך לגשת לטיפול בצורה מבוקרת ככל הניתן תוך הבנה שיש סיכוי שניפול בדרך לצערי יקרה היא לא הכל, היא ערך מוסף אך לא המרכז אני ממש מסכימה איתך. אני חושבת שאחד הדברים הכי בעייתיים היום בתחום הטיפול האקדמי שמטפלים שעוברים הכשרה פורמלית לא עוברים אף מבחן אישיות רציני. הם כן עוברים מיונים וראיונות אישיים וכמובן שממצוע הציונים שלהם משפיע. אבל אני חושבת שכל מי שרוצה להיות מטפל צריך כחלק ממבחן הקבלה ללימודים, לעבור מבחן פשוט לוודא שהוא לא נרקיסיסט. אני מאמינה שכולכם יכולים להסכים איתי שאדם נרקיסיסט לא יכול להיות מטפל טוב פשוט כי הוא אדם חולה בעצמו ואין לו את הכישורים הדרושים להחזיק מרחב לריפוי של אדם אחר. כמות המטפלים הנרקיסיסטיים המוסמכים שיש להם תעודה אקדמית רשמית רישיון לטפל היא פשוט מזעזעת. אז אני מצטרפת ומחזקת שצריך לבדוק כל מטפלת ללא כשר לתעודות שקיבל. מוסיפה על מבחני אישיות (שהם שאלה) ללמד להתמיד בלקיחת פסקי זמן להתאוששות, להמנע מעמיסה של מטופלים, ולהתמיד בקו המחשבה הבריא, של רפלקציה על הרפלקציה. ואת זה אני אומרת כי למרות הנסיונות, יש מטפלים שמאמצים את הנרטיב של המטופל בדרך שפוגעת בהם (בשני הצדדים) ופורצת גבולות בטיפול קיצור נו טיפול זה קשה הלוואי שההכשרה היתה מספיק ונקווה שאנשים יכוו כמה שפחות הלוואי והיתה דרך ללמד מטופלים למשל, את ההבדל בין להרגיש רע אחרי טיפול כי המטפל לא מיטיב, לעומת להרגיש מוצפות בגלל שהטיפול נגע בדבר משמעותי ועמוק |
1
|
![]() |
![]()
לפני חודש •
26 בינו׳ 2025
לפני חודש •
26 בינו׳ 2025
שוסי • 26 בינו׳ 2025
Purple Phoenix כתב/ה: שוסי כתב/ה: Purple Phoenix כתב/ה: שוסי כתב/ה: Purple Phoenix כתב/ה: שוסי כתב/ה: Purple Phoenix כתב/ה: זכר בטא כתב/ה: הסמכה של פסיכולוג קליני אומרת הרבה, כי היא מכפיפה אותו לכללי אתיקה מקצועיים. במקרה של הפרה הוא יעמוד לדין משמעתי ורישיונו ישלל.
מעבר לזה טיפול תרופתי שמור לאנשים שמבינים בתרופות ובאינטראקציות ביניהן - לא פסיכולוגים, לא מטפלים ברכיבה, לא גורואים ולא מנהיגי כתות, אלא פסיכיאטרים. אף מטפל לא אמור לגעת בטיפול תרופתי או לשלב סמים פסיכדליים בטיפול (בכלל מדובר בתחום ניסיוני עם יתרונות וחסרונות למכביר). מטפל שעושה את זה צריך להדליק נורת אזהרה אדומה ענקית אצל מטופל. ועדיין, קיימים פסיכולוגים עם תעודה והכל ש"ממליצים" למטופלים.ות שלהם.ן להתנסות עם כדורים כאלה או אחרים למשל - ציפרלקס (וכן, יודעת שצריך מרשם, הוא פשוט לא חייב להיות של פסיכיאטר) פסיכולוגית יכולה להמליץ למטופל להתייעץ עם פסיכיאטרית.היא בוודאי לא מורשת לתת לו המלצה על כדורים ספציפיים. אני שוב אחזור על זה: היתה לי מטפלת (לא אלטרנטיבית) שהמליצה לי ללכת לרופא משפחה ולבקש קלונקס. אני שמעתי על פסיכולוגים אחרים שממליצים ללכת לרופא משפחה ולבקש ציפרלקס (וכן, זה משהו שרופא משפחה יכול לתת על בסיס מחלה פיזית, כי באופן מפתיע זה גם משהו שלפעמים נותנים בתסמונת המעי הרגיז) זה שהיא עשתה את זה, לא הופך את זה לתקין. וזאת בדיוק הנקודה. שזה שיש הסמכה לא בהכרח אומר שעושים רק דברים תקינים לא. אבל אלו היוצאים דופן.לא הכלל. מבחינתי, כשאני בטיפולים מגיל 15 (וכולם היו אצל מטפלים מוסמכים) והרבה מהם עשו אקטים לא תקינים אז מבחינתי זה כבר לא היוצא דופן (כמו פסיכיאטר שטען שאני ממציאה את אחד הפלאשבקים הכי גדולים שלי והשווה את זה לא.נשים מבוגרים.ות ששמים.ות להם.ן תמונות מאלבומים עם זכרונות שלהם.ן ומערבבים.ות את זה עם תמונות לא קשורות ואז הא.נשים המבוגרים.ות מספרים.ות זיכרונות גם על התמונות הלא קשורות שאין שום זיכרון אמיתי לגביהן - וזה היה בטיפול יום) בלי לזלזל חלילה בחוויה שלך, גם אני מטפלת בעשרות ילדות ומתבגרות. אז מין הסתם החוויה שלך לא משקפת את הרוב.( כמו כן, אני מטופלת בעצמי מגיל 13, ואכן היו מטפלות פחות טובות. אבל אף אחת מהן לא עשתה עבירה אתית). כמו כן, פסיכיאטרים הם רופאים ולא תמיד פסיכותרפיסטים. על כן, הם לא תמיד מומחים בטיפול רגשי.הם כן מומחים תרופתית מבחינה נוירופסיכולוגית, אבל לא במתן טיפול רגשי הכולל אמפטיה וכו.( זה אגב דבר די ידוע. פסיכיאטרים נוטים להיות יותר אטומים) |
0
|
![]() |
![]()
לפני חודש •
26 בינו׳ 2025
Re: מטפלים (נרקיסיסטיים) מוסמכים
לפני חודש •
26 בינו׳ 2025
שוסי • 26 בינו׳ 2025
ענני בראשית כתב/ה: TIZERIT כתב/ה: ענני בראשית כתב/ה: Purple Phoenix כתב/ה: ענני בראשית כתב/ה: מיתוסית כתב/ה: אליפסה כתב/ה: אני פסיכולוגית קלינית מוסמכת. ההשכלה שלי, ההדרכות שקיבלתי והניסיון שצברתי מאפשרים לי לטפל באנשים. כמישהו מגיע אלי לטיפול אני יכולה להציע לו טיפול שאדם מהשורה לא תמיד יוכל להציע. יחד עם זאת הניסיון של הממסד להשיג מונופול על תהליכי טיפול הוא בעייתי מאוד וכוחני בעיני.
טיפול זו פעולה טבעית שקיימת בכל מהקום שבו יש בני אדם, וקיימת הרבה לפני שהופיעו פסיכולוגים בעולם. לכל קהילה יש את השמאנים שלה, את הרבי שלה, את המכשפה-כוהנת או את זקני השבט שלה. מעגלי משפחה וחברים הם מעגלי טיפול. ויש הרבה שמטפלים בעצמם. מנגד, הממסד הפסיכיאטרי והפסיכולוגי עצמו אחראי על לא מעט זוועות, ויש לא מעט ביקורת על שיטות הטיפול הממסדיות. הטענה שטיפול נפשי ממוסד הוא בכלל אפקטיבי שנויה במחלוקת מבחינה מחקרית. יש כמה מחקרים רחבים שמראים שהמרכיב האפקטיבי בטיפול, זו לא השיטה עצמה אלא החיבור שבין המטפל למטופל והאמונה שלהם בתהליך. לכן, אני מאמינה שחברה בריאה יש בה מגוון של שיטות טיפול. מה שהפריע לי מאוד בכתבה זו הדה-לגיטימציה המובנית של מטפלים אלטרנטיבים. כאילו יש רק דרך אחת. וכאילו כל מי שאינו פסיכולוג או תרפיסט מוסמך הוא אוטומטית סוג של שרלטן. בתור פסיכולוגית מוסמכת, תגידי את האמת- אם היית סובלת עכשיו חלילה מפוסט טראומה בעקבות 7.10 או אונס- היית הולכת למטפלת אלטרנטיבית? היית שולחת לאחת כזו את הילדים שלך או חברים שלך? היית שולחת הלום קרב מהמילואים לאחת כזאת? היי שלום. בתור מטופלת מנוסה, יכולה להגיד לך שמעדיפה הייתי להמשיך ללכת לרכיבה הטיפולית , שם המדריכה היתה מדהימה עם תובנות עמוקות של פסיכולוגית, וכושר שימת גבולות נהדר, ולא ללכת לאנשים שרלטנים רק כי יש להם תעודת MA. לגמרי יש אנשים מוכשרים וצריך לשפוט לפי האדם, והאינדיבידואל. אם מישהו צריך התערבות קלינית והמטפל לא יכול להגיש כי אין בכלים שלו? אז הוא גם ידע להגיד. ותתפלאי לגלות כמה מטפלים אלטרנטיביים מסוגלים לפרק ולפרוק. בתור מטופלת מנוסה גם כן (מגיל 15 עם מעט הפסקות במהלך השנים) עדיין צריך להיזהר כשבוחרים בטיפול אלטרנטיבי (לדעתי) יש הבדל עצום בין טיפול של רכיבה טיפולית שבטח גם אפשר לראות ביקורות והמלצות ברחבי האינטרנט של לקוחות לבין טיפול (לפי מה שכתוב בכתבה) עם חומרים אחרים, בלי השגחה, בלי באמת הכשרה טיפולית מתאימה לזה גם מי מטפלת שלמדה רכיבה טיפולית יודעת להתמקצע בזה. בנוסף, אני לא חושבת שהמטפלת שאת מדברת עליה היתה מעודדת מישהו.י להתאבד. אני פה לא מגוננת על הגברת אלא על טיפול משלים כמקצוע ואני אגיד לך שאת ואני והרבה אנשים מכירים אנשי טיפול שהמליצו עליהם ויש חוות דעת חיובית, ובפועל, במרחב הטיפולי, מול האינדיבידואל, הם כושלים. זו האמירה שלי, שכל מטפל לגופו (או לגופתו חח) ולא צריך לתת קרדיט מיוחד למישהו רק בגלל שיש לו תעודה איקס, התעודה לא אומרת שומדבר (טוב אולי במקרים של עוסים זה אומר שהם בעלי כישורי למידה גבוהים כי זה גן תואר קשה) מבחינת כישורי טיפול ושצריך לגשת לטיפול בצורה מבוקרת ככל הניתן תוך הבנה שיש סיכוי שניפול בדרך לצערי יקרה היא לא הכל, היא ערך מוסף אך לא המרכז אני ממש מסכימה איתך. אני חושבת שאחד הדברים הכי בעייתיים היום בתחום הטיפול האקדמי שמטפלים שעוברים הכשרה פורמלית לא עוברים אף מבחן אישיות רציני. הם כן עוברים מיונים וראיונות אישיים וכמובן שממצוע הציונים שלהם משפיע. אבל אני חושבת שכל מי שרוצה להיות מטפל צריך כחלק ממבחן הקבלה ללימודים, לעבור מבחן פשוט לוודא שהוא לא נרקיסיסט. אני מאמינה שכולכם יכולים להסכים איתי שאדם נרקיסיסט לא יכול להיות מטפל טוב פשוט כי הוא אדם חולה בעצמו ואין לו את הכישורים הדרושים להחזיק מרחב לריפוי של אדם אחר. כמות המטפלים הנרקיסיסטיים המוסמכים שיש להם תעודה אקדמית רשמית רישיון לטפל היא פשוט מזעזעת. אז אני מצטרפת ומחזקת שצריך לבדוק כל מטפלת ללא כשר לתעודות שקיבל. מוסיפה על מבחני אישיות (שהם שאלה) ללמד להתמיד בלקיחת פסקי זמן להתאוששות, להמנע מעמיסה של מטופלים, ולהתמיד בקו המחשבה הבריא, של רפלקציה על הרפלקציה. ואת זה אני אומרת כי למרות הנסיונות, יש מטפלים שמאמצים את הנרטיב של המטופל בדרך שפוגעת בהם (בשני הצדדים) ופורצת גבולות בטיפול קיצור נו טיפול זה קשה הלוואי שההכשרה היתה מספיק ונקווה שאנשים יכוו כמה שפחות הלוואי והיתה דרך ללמד מטופלים למשל, את ההבדל בין להרגיש רע אחרי טיפול כי המטפל לא מיטיב, לעומת להרגיש מוצפות בגלל שהטיפול נגע בדבר משמעותי ועמוק אבל את כל אלו, מטפלות מוסמכות עושות. את מציינת דברים חשובים.כ"כ חשובים שהם בגדר הטריוויאלים. |
0
|