|
|
לפני 10 חודשים •
15 במרץ 2025
לפני 10 חודשים •
15 במרץ 2025
תחת כנפיך • 15 במרץ 2025
תכלס, נשמע מאוד הגיוני מה שאתה אומר.
ואני רואה את זה על עצמי שככל שאני בטוח בזהות שלי. ככה יותר קל לי להנות מזה ששולטים עלי לאורך זמן. למרות שעד היום יש לי בעיה בזה. אבל לדעתי, אם יוצאים בתאוריה פסיכולגית/פילוספית חדשה. אז אם אפשרי לדמיין מקרים אחרים אז עדיין חובת ההוכחה מוטלת עליך. למרות שעל פניו היא נשמעת הגיונית. כי אפשרי מוכיח יכולת לוגית לקיום בצורה אחרת. התאוריה שלי מובנת; |
|
|
|
|
לפני 10 חודשים •
15 במרץ 2025
לפני 10 חודשים •
15 במרץ 2025
snorkaa(שולטת) • 15 במרץ 2025
רק על עצמי אני יכולה לדבר.
כמו כול אדם יש לי עבר בסיסי לטוב ולרע. אני יכולה לומר נחרצות כי אני נמצאת בעולם הבדסמ כי זה עושה לי טוב !!! לא יכולה או רוצה לעשות בדסמ בזמן כעס עצב עצבים..... גם ביום יום כמו עבודה חברים בילויים וכו' אני פועלת ממקום שטוב לי העבר שלי לא מנהל אותי יש לי תובנות הבנות צלקות 😉 (אתה גדל מתפתח ביטחון עצמי גבוה או נמוך הרבה תלוי בסביבה שגדלת חונכת) אין קשר אצלי מבחינתי! בין היותי שולטת עם עבר כזה או אחר. |
|
|
|
|
לפני 10 חודשים •
15 במרץ 2025
לפני 10 חודשים •
15 במרץ 2025
חמוד-נשלט(נשלט) • 15 במרץ 2025
► תחת כנפיך כתב/ה: תכלס, נשמע מאוד הגיוני מה שאתה אומר.
ואני רואה את זה על עצמי שככל שאני בטוח בזהות שלי. ככה יותר קל לי להנות מזה ששולטים עלי לאורך זמן. למרות שעד היום יש לי בעיה בזה. אבל לדעתי, אם יוצאים בתאוריה פסיכולגית/פילוספית חדשה. אז אם אפשרי לדמיין מקרים אחרים אז עדיין חובת ההוכחה מוטלת עליך. למרות שעל פניו היא נשמעת הגיונית. כי אפשרי מוכיח יכולת לוגית לקיום בצורה אחרת. התאוריה שלי מובנת; תודה על השיתוף 1. ברור שלכל כלל, יש יוצא מהכלל. 2. אני לא מתיימר להגדיר פה איזו תיאוריה חדשה חוצה גבולות, אלא רק משתף דפוסים שראיתי שחזורים על עצמם, מחוויה אישית ומאינטרקציות. ושואל מה אחרים חוו. 3. ובעיקר אני שואל איך אחרים שחווים משהו דומה מתמודדים עם ההשלכות של השבריריות המעיקה שהרבה פעם נתקלים בה. |
|
|
|
|
לפני 10 חודשים •
15 במרץ 2025
לפני 10 חודשים •
15 במרץ 2025
shirazbar(שולטת) • 15 במרץ 2025
אני דווקא חווה ההיפך לצערי
נשלטים גם בוגרים שלא שלמים עם עצמם עם הרצונות והצורך שלהם, מלחמה עם האגו והגבריות. עזוב מילים, בפועל מעשים שמעידים על חוסר בטחון עצמי. זה בא לידי ביטוי בהתכנסות עצמית או בריחה. נשלט שלא מצליח להתמודד ו"נעלם" בתקשורת בינינו מפעיל אצלי "טריגר" חוסר אמון בו ואחרי נסיון שאני מקרבת ומכילה וזה קורה שוב אני בעצמי מופעלת מזה ומתרחקת. אז גם זה נובע מהצורך שלי בביטחון = חוסר בטחון עצמי. אין מה לעשות לכל אחד זה נוגע במקום אחר. הציפיה לבטחון עצמי קבוע לשני הצדדים הוא מיותר ולא מקדם. באשר לדוגמא יתכן שפשוט ירד לה ממך בלי קשר לתיאוריה🙂 |
|
|
|
|
לפני 10 חודשים •
15 במרץ 2025
לפני 10 חודשים •
15 במרץ 2025
Bluecollar(שולטת) • 15 במרץ 2025
► snorkaa כתב/ה: רק על עצמי אני יכולה לדבר.
כמו כול אדם יש לי עבר בסיסי לטוב ולרע. אני יכולה לומר נחרצות כי אני נמצאת בעולם הבדסמ כי זה עושה לי טוב !!! לא יכולה או רוצה לעשות בדסמ בזמן כעס עצב עצבים..... גם ביום יום כמו עבודה חברים בילויים וכו' אני פועלת ממקום שטוב לי העבר שלי לא מנהל אותי יש לי תובנות הבנות צלקות 😉 (אתה גדל מתפתח ביטחון עצמי גבוה או נמוך הרבה תלוי בסביבה שגדלת חונכת) אין קשר אצלי מבחינתי! בין היותי שולטת עם עבר כזה או אחר. בדיוק זה כל מילה |
|
|
|
|
לפני 10 חודשים •
15 במרץ 2025
לפני 10 חודשים •
15 במרץ 2025
Bluecollar(שולטת) • 15 במרץ 2025
אני מסכימה על מה שארצ'י אמרה שנדרש בטחון עצמי גדול כדי להתמסר לצד השני. ואני מסכימה עם "מה שמוריד הוא לסרב להכיר במגרעות שלך ולהמשיך לספר לעצמך סיפורים על עוצמה בלתי מעורערת." אני מסכימה שרבים מפחדים שהפאסדה שלהם תתערער עם רק יפגינו חולשה או יראו שהם לא יודעים הכל.
ואני חולקת על הדעה שנשלטים פחות מתרגשים. כן נדרש מצדם לפתח אומץ ושלמות מול הדיסוננס שקיים מול החברה ולאור כל מה שצוין על בטחון להתמסר, וחוסר השיוויון בכך שהם אלו שפונים להרשים. אבל יש בהם כמה וכמה שמתרגשים ומאבדים את זה. יחד עם זאת הכותב ערבב את הדיון שרצה להעלות בתיאוריה ודוגמה שהן בעייתיות. ולכן, היה קשה לענות על השאלה מבלי להתייחס לכל הטקסט שהגיע לפניו |
|
|
|
|
לפני 10 חודשים •
16 במרץ 2025
לפני 10 חודשים •
16 במרץ 2025
StreetCat(שולטת) • 16 במרץ 2025
חוויה אישית – כשמה כן היא. אישית.
אולי אתה נתקל בעיקר באנשים שמקרינים ביטחון עצמי רב או חוסר ביטחון כפי שאתה מזהה אותו, אבל זו לא בהכרח החוויה של כולם כאן. קשה לגזור מהתנסות אישית צרה מסקנה רחבה על הכלל. ההנחה ש"הפכים נמשכים" היא בעיקר מוצר רווחי של דיסני. במציאות, אנשים מחפשים דמיון והמשותף להם, והזוגות שבהם יש פערים קיצוניים הם היוצא מהכלל שמעיד דווקא על הכלל. תוכל למצוא אותם בכתבות או בפרקים של סליחה על השאלה, לא כהוכחה לרוב אלא כקוריוז. עוד הנחות הוליוודיות אחרות: "עם שיער חלק ובלי משקפיים את כוסית על" (כן, זה עובד גם על גברים). "תקשורת פשוטה היא אף פעם לא כדאית כי אז אין דרמה שתאיר את הסיטואציה באור סקסי של הגזמה וסיכון לכישלון." לכל אדם יש ביטחון עצמי ברמה אחרת ובאופנים שונים. פגשתי לא מעט אנשים ונשים בבדס"מ עם דרגות שונות של ביטחון עצמי, אחת שמספיק בטוחה בעצמה וביכולותיה לתלות אותך מהתקרה בלי היסוס, אבל פחות טובה בסמול טוק או בקבלת מחמאות. אחר שאוהב להתמסר פיזית לחלוטין, אבל ברגע שמפעילים עליו שליטה מנטלית הוא בורח וחוסר הביטחון שלו משתלט עליו. אחד שמרגיש בנוח עם תחת חשוף במסיבה – עד שמזכירים לו את זה, ופתאום הביטחון נעלם והוא חייב לכסות את התחת. אחרת שתהיה נבוכה בעירום אינטימי, אבל מול קהל – תרגיש הכי חופשית בעולם. כאלה שבטוחים בעצמם מספיק כדי לפתוח שרשור מעמיק ומנומק כביוכל, אבל רק אם התגובות ילכו בדיוק לפי הכיוון שהם קבעו, ויכנסו במגיבים באגרסיביות אם ענו לא לטעמם (נפוץ בעיקר בשרשורי "למה אין פה מוצר אישה שולטת") יש גם ביטחון עצמי סלקטיבי – אדם יכול להיראות בטוח בסיטואציות מסוימות וחסר ביטחון לחלוטין באחרות. יש מי שבטוח בעצמו חברתית, יודע להקסים, להיות דומיננטי ולשלוט בשיח, אבל כשהוא נדרש להיכנס לתפקיד שולט או נשלט הוא מהסס, מאבד אחיזה, לא בטוח בעצמו וצריך הכוונה צמודה. אחרים דווקא נראים נבוכים ביום-יום, שקטים או ביישנים, אבל כשנכנסים לזירה שלהם – חדר המשחקים, הדינמיקה הנכונה, הכל הופך בטוח, ברור, יציב. בעיני הפער הזה לא מעיד על העמדת פנים, אלא על כך שביטחון עצמי הוא לא תכונה מוחלטת אלא תלוי הקשר וסיטואציה. זה ניכר גם בהבדל בין הדמיון למציאות – אנשים רבים חווים ביטחון עצמי שונה בפנטזיה מאשר בפועל. מה שבראש נראה ברור, סקסי, קל ומרגש, הופך לחשש אמיתי, לרעד, לרתיעה, כשזה קורה במציאות. בסופו של דבר, חוסר ביטחון יוצא החוצה בדרכים שונות, במיוחד בנקודות הרגישות שלנו. לא כל חוסר הסכמה או התרחקות מסיטואציה מעידים על חוסר ביטחון או כעס. לפעמים זו פשוט הכרה בגבולות האישיים והחלטה אישית על מה שראוי להקדיש לו זמן ואנרגיה. לייחס לכל סירוב "חוסר ביטחון" זו פרשנות אישית שלא בהכרח משקפת את המציאות – ובעיני, היא עשויה להעיד דווקא על המפרש עצמו. כן מסכימה על הנקודה של להתמסר מנטלית, רגישית דורש ביטחון עצמי. אך גם לקחת אחריות על אדם אחר ולהוביל אותו דורש ביטחון – בידע, ביכולות, וביכולת לשאת באחריות במקרה של טעות. נוסף על כל החפירה הזו - ביטחון עצמי אינו ערך עצמי. אדם יכול להיות בטוח מאוד ביכולותיו, אך עדיין להרגיש חסר ערך. נשלט, למשל, יכול להיות בטוח מאוד בגוף שלו, לדעת שהוא סיבולי, חזק, בנוי להתמודד עם כאב ונהנה ממנו, אבל להרגיש שכל זה שולי, כי הוא עדיין לא מרגיש "שווה" מספיק ברמה הרגשית לקשר זוגי למדל הוא יתמסר, יבצע כל פקודה במיומנות ובסיפוק, אבל אם ישבחו אותו על ההתמסרות, יעריכו אותו לא רק ככלי משחק אלא כאדם – דווקא שם הוא יתקשה להאמין. הביטחון שלו במעשיו לא בהכרח אומר שהוא רואה בהם ערך. וכן, יש חוסר ביטחון אצל שולטים, שולטות, נשלטים ונשלטות – בכל קשת הזהויות. דווקא ביטחון עצמי מופרז ללא עוררין יכול להיות דגל אדום לעיתים. |
|
|
|
|
לפני 10 חודשים •
16 במרץ 2025
לפני 10 חודשים •
16 במרץ 2025
ArchAngel(שולטת) • 16 במרץ 2025
אני לא חושבת שהיעלמות של נשלטים בהכרח נובעת מחוסר ביטחון עצמי אלא מאותה התנהגות גברית-רעילה שמוכרת לנו מהעולם הונילי: נפגשתם לסקס אחרי פגישה אחת או שתיים, ולמרות שהייתן בטוחות "שזה זה" כי הוא אמר את כל הדברים הנכונים, הגבר נעלם למחרת.
וזה לא כי הוא מסוכסך עם היותו סטרייט או מתבייש בזה, אלא כי הוא מיצה את החוויה המינית והוא לא תופס את הצד השני כראויה ליחס רגע לאחר מכן, כמו דפדפן של פורנו שסגר רגע אחרי שגמר. כי אין לו כוח "לדרמה" מבחינתו, ממישהי שנקשרה אליו כשהוא חירטט את דרכו למיטה והבטיח הבטחות שידע שלא יהיה מסוגל לקיים. זה יותר ריכוז עצמי והיעדר אמפתיה מאשר "חוסר ביטחון". זה אפילו סוג של ביטחון יתר בקטע נרקסיסטי שגורם להם לחשוב שמגיע להם הכל וכל האמצעים כשרים. בחוסר ביטחון בנטייה שלך יש הססננות שאין אצל הנשלטים האלו שהם חדורי מטרה לפגוש שולטת כמה שיותר מהר ועם כמה שפחות לטרוח להכיר אותה (כשעבור חסר ביטחון דווקא קריטי לוודא שהוא בידיים טובות), והם ממשיכים לחפש אחר השולטת הבאה תוך דקות אחרי שסיימו איתכן, לעומת מישהו שבאמת נבהל מהבדס"מ של עצמו ולוקח הפסקה מהכל. רובם סתם מחרטטים "שהם מסכנים מבולבלים" כדי שתרחמו עליהם, אולי אפילו תאשימו את עצמכן "שלא הייתן רגישות מספיק", בזמן שהם תכננו מראש להשיג סשן ולנטוש. |
|
|
|
|
לפני 10 חודשים •
16 במרץ 2025
לפני 10 חודשים •
16 במרץ 2025
variation(נשלט) • 16 במרץ 2025
לא ראיתי את השיחה שהייתה לך עם השולטת ולא יודע איזה בדיחה פוצצה הכל, אני לא יכול להסיק כלום לפני שאני שומע גם את הצד השני.
אני בנאדם לפני שאני נשלט, יש הרבה דברים שאני בטוח בהם ויש גם דברים שלא, אני כן ארצה שלשולטת העתידית שלי יהיה ביטחון עצמי אבל אין מה לעשות גם היא בנאדם, לפעמים הפנטזיה משתלטת לנו על המוח וגם אני חוטא בזה אין ספק, פשוט צריך לזכור שיש את החיים עצמם ושאנחנו בני אדם ולא רובוטים. לגבי תיאום ציפיות זה כמו כל מערכת יחסים זוגית, מדברים אחד עם השניה בפתיחות, מה פחות מה יותר מה זיבי. בקיצור ימלך אני חושב שגם אם יש את הדפוס שאתה מתאר וגם אם יש קשר לחוסר ביטחון עצמי, תנצל אותו לשיפור עצמי, תבדוק את עצמך, אולי הבדיחה שלך הייתה קצת יותר מידי? אולי נגעת לה בטעות בנקודה הכי רגישה? אמרת שזו הייתה שיחה ראשונית, כלומר אתה עוד לא יודע כלום עליה, יכול להיות גם שהיא באמת חסרת ביטחון, אני לא באמת יודע, וגם אם היא כזאת, ויש כימיה ואתה כן רוצה להכיר אותה, אתה יכול לנסות לשאול מה מפריע לה במה שאמרת, להתנצל כמובן להתנצל אתה מדבר עם אישה ונשים תמיד צודקות, אתה בסוף רוצה להכיר אותה ולדאוג לה, גם אם היא שולטת מלאת ביטחון ואתה רוצה שהיא תכפכף אותך כל היום בסוף היא בנאדם שגם צריך חיבוק ותמיכה. |
|
|
|
|
לפני 10 חודשים •
16 במרץ 2025
אני איתך
לפני 10 חודשים •
16 במרץ 2025
snorkaa(שולטת) • 16 במרץ 2025
► StreetCat כתב/ה: חוויה אישית – כשמה כן היא. אישית.
אולי אתה נתקל בעיקר באנשים שמקרינים ביטחון עצמי רב או חוסר ביטחון כפי שאתה מזהה אותו, אבל זו לא בהכרח החוויה של כולם כאן. קשה לגזור מהתנסות אישית צרה מסקנה רחבה על הכלל. ההנחה ש"הפכים נמשכים" היא בעיקר מוצר רווחי של דיסני. במציאות, אנשים מחפשים דמיון והמשותף להם, והזוגות שבהם יש פערים קיצוניים הם היוצא מהכלל שמעיד דווקא על הכלל. תוכל למצוא אותם בכתבות או בפרקים של סליחה על השאלה, לא כהוכחה לרוב אלא כקוריוז. עוד הנחות הוליוודיות אחרות: "עם שיער חלק ובלי משקפיים את כוסית על" (כן, זה עובד גם על גברים). "תקשורת פשוטה היא אף פעם לא כדאית כי אז אין דרמה שתאיר את הסיטואציה באור סקסי של הגזמה וסיכון לכישלון." לכל אדם יש ביטחון עצמי ברמה אחרת ובאופנים שונים. פגשתי לא מעט אנשים ונשים בבדס"מ עם דרגות שונות של ביטחון עצמי, אחת שמספיק בטוחה בעצמה וביכולותיה לתלות אותך מהתקרה בלי היסוס, אבל פחות טובה בסמול טוק או בקבלת מחמאות. אחר שאוהב להתמסר פיזית לחלוטין, אבל ברגע שמפעילים עליו שליטה מנטלית הוא בורח וחוסר הביטחון שלו משתלט עליו. אחד שמרגיש בנוח עם תחת חשוף במסיבה – עד שמזכירים לו את זה, ופתאום הביטחון נעלם והוא חייב לכסות את התחת. אחרת שתהיה נבוכה בעירום אינטימי, אבל מול קהל – תרגיש הכי חופשית בעולם. כאלה שבטוחים בעצמם מספיק כדי לפתוח שרשור מעמיק ומנומק כביוכל, אבל רק אם התגובות ילכו בדיוק לפי הכיוון שהם קבעו, ויכנסו במגיבים באגרסיביות אם ענו לא לטעמם (נפוץ בעיקר בשרשורי "למה אין פה מוצר אישה שולטת") יש גם ביטחון עצמי סלקטיבי – אדם יכול להיראות בטוח בסיטואציות מסוימות וחסר ביטחון לחלוטין באחרות. יש מי שבטוח בעצמו חברתית, יודע להקסים, להיות דומיננטי ולשלוט בשיח, אבל כשהוא נדרש להיכנס לתפקיד שולט או נשלט הוא מהסס, מאבד אחיזה, לא בטוח בעצמו וצריך הכוונה צמודה. אחרים דווקא נראים נבוכים ביום-יום, שקטים או ביישנים, אבל כשנכנסים לזירה שלהם – חדר המשחקים, הדינמיקה הנכונה, הכל הופך בטוח, ברור, יציב. בעיני הפער הזה לא מעיד על העמדת פנים, אלא על כך שביטחון עצמי הוא לא תכונה מוחלטת אלא תלוי הקשר וסיטואציה. זה ניכר גם בהבדל בין הדמיון למציאות – אנשים רבים חווים ביטחון עצמי שונה בפנטזיה מאשר בפועל. מה שבראש נראה ברור, סקסי, קל ומרגש, הופך לחשש אמיתי, לרעד, לרתיעה, כשזה קורה במציאות. בסופו של דבר, חוסר ביטחון יוצא החוצה בדרכים שונות, במיוחד בנקודות הרגישות שלנו. לא כל חוסר הסכמה או התרחקות מסיטואציה מעידים על חוסר ביטחון או כעס. לפעמים זו פשוט הכרה בגבולות האישיים והחלטה אישית על מה שראוי להקדיש לו זמן ואנרגיה. לייחס לכל סירוב "חוסר ביטחון" זו פרשנות אישית שלא בהכרח משקפת את המציאות – ובעיני, היא עשויה להעיד דווקא על המפרש עצמו. כן מסכימה על הנקודה של להתמסר מנטלית, רגישית דורש ביטחון עצמי. אך גם לקחת אחריות על אדם אחר ולהוביל אותו דורש ביטחון – בידע, ביכולות, וביכולת לשאת באחריות במקרה של טעות. נוסף על כל החפירה הזו - ביטחון עצמי אינו ערך עצמי. אדם יכול להיות בטוח מאוד ביכולותיו, אך עדיין להרגיש חסר ערך. נשלט, למשל, יכול להיות בטוח מאוד בגוף שלו, לדעת שהוא סיבולי, חזק, בנוי להתמודד עם כאב ונהנה ממנו, אבל להרגיש שכל זה שולי, כי הוא עדיין לא מרגיש "שווה" מספיק ברמה הרגשית לקשר זוגי למדל הוא יתמסר, יבצע כל פקודה במיומנות ובסיפוק, אבל אם ישבחו אותו על ההתמסרות, יעריכו אותו לא רק ככלי משחק אלא כאדם – דווקא שם הוא יתקשה להאמין. הביטחון שלו במעשיו לא בהכרח אומר שהוא רואה בהם ערך. וכן, יש חוסר ביטחון אצל שולטים, שולטות, נשלטים ונשלטות – בכל קשת הזהויות. דווקא ביטחון עצמי מופרז ללא עוררין יכול להיות דגל אדום לעיתים. |
|
|