שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

על בטחון והחוסר שלו

מלישס​(שולטת)
לפני 10 חודשים • 16 במרץ 2025
מלישס​(שולטת) • 16 במרץ 2025
דיון מעניין. יש לי מה להגיד בנושא...
ההנחה הזו ששולט חייב להיות שיא היהירות והצד השני צריך להיות סמרטוט חסר אופי זה פשוט קלישאה מפגרת שמשרתת בעיקר פורנו.
ההנחה הזו לא נכונה.
יש בטחון עצמי,
ויש אנשים חסרי בטחון עצמי שמעמידים פנים שיש להם בטחון,
בכך שהם מורידים את הצד השני בכדי להעלות את עצמם. זה לא בטחון עצמי.
אני כשולטת לא מחפשת נשלט חסר בטחון.אלא ההפך.
אחד שבטוח בעצמו ויודע בידיוק מה הוא מחפש.
אחד שבוחר להתמסר אלי בגלל היותי אני.
למסור לי את השליטה וגם מתוך מקום של אמון מלא.
ואיך מגיע אמון מלא?
מהבטחון. עכשיו נשאלת השאלה...מה זה בטחון עצמי?
בטחון עצמי זה אדם שיודע מה הוא עושה.
זה אדם שאפשר לסמוך עליו. זה אדם עם גבולות ברורים .זה אדם שגורם לך להרגיש בטוח .
הוא לא חייב להתנהג אליך ברוע.או להעליב או להתנשא או לקרוא לך כל היום "אפס".
אני לא קוראת לנשלט שלי אפס כל הזמן.
אני פשוט משרה עליו בטחון.איך?
בכך שאני שומרת עליו כשאנחנו עוברים סשן. שאני עושה את הדברים בצורה הנכונה.
בכך שאני בטוחה במקום שלי.אני לא כופה עליו שום דבר. למעשה אני לא כופה כלום על אף אחד...
אני בטוחה במקום שאני נמצאת בו,
ואין לי צורך לעשות רעש וצלצולים.
שאני מתעניינת, שאני נותנת משימות שהמטרה שלהם היא מטרה טובה,
ובעיקר שאני רואה אותו כאדם בנוסף להיותו נשלט.
שהשליטה שלי מגיע ממקום בריא וטהור.
אז נתתי את עצמי כדוגמא, כי יש עוד הרבה שולטים ושולטות כמוני שהבטחון העצמי ,פשוט מתבטא בדברים האלו.
ולכן ההנחה הזו שהשולט/ת חייבים להיות "אובר בטחון" ולהיות מתנשאים ומגעילים -ממש לא נכונה בעיניי.
ושוב. להיות יהיר ומריר-זה לא בטחון עצמי.
ונשלט ממש לא צריך להיות "סמרטוט חסר אופי".
הוא יכול להיות מלא בבטחון.. פשוט כשהוא /היא בוחרים להישלט,זה נעשה מתוך בחירה עמוקה לרצות למסור שליטה
snorkaa​(שולטת)
snorkaa​(שולטת) • 16 במרץ 2025
זו דעתי
אני לא חושבת שבדסמ כלי להתמודד/טיפול לבעיות אישיות
חמוד-נשלט​(נשלט)
חמוד-נשלט​(נשלט) • 16 במרץ 2025
snorkaa כתב/ה:
זו דעתי
אני לא חושבת שבדסמ כלי להתמודד/טיפול לבעיות אישיות

אני לא חושב שאף אחד אמר שבדס"מ הוא כלי להתמודד עם בעיות אישיות.
השאלה היא הפוכה איך מונעים מבעיות אישיות להרוס לנו את הבדס"מ 😅
Mary Jane

Re: על בטחון והחוסר שלו

Mary Jane • 16 במרץ 2025
CuteSlave1986 כתב/ה:

למשל, הייתה לי שיחה ראשונית נהדרת עם שולטת כאן, שהרגישה ממש מדהימה, ועם כימיה טובה ראשונית. אך הספיקה בדיחה אחת, כדי לערר את תחושת הביטחון שלה ולגרום לכל החיבור הראשוני לקרוס לכלום.

….
?

התחלת להתכתב עם אישה, והיא נעלמה ברגע (אולי היית לא מצחיק, אולי חוצפן, אולי לא מספיק מעניין, ואולי סתם ירד לה). הבלון התפוצץ. קורה לגברים כל הזמן במרחב הוירטואלי. במקום להאשים אחרים בחוסר ביטחון, פתח מודעות, קח אחריות. בהצלחה בהמשך.
Black Lotus​(מתחלפת)​{זאלופון}

CuteSlave1986 כתב/ה:
לרוב נשלטים/נשלטות צריכים רמה בסיסית גבוהה של בטחון עצמי כדי לקחת צד קדימה לתוך כניעה, או לחילופין להיות בשפל ענק של בטחון עצמי שמכריח כניעה."

לטעמי כניעה לאו דווקא דורשת בטחון עצמי. היא דורשת ויתור על אגו, היא דורשת יכולת לתת אמון במי שמוביל את הסשן. היא לא בהכרח דורשת בטחון עצמי. בטחון עצמי הוא מנגנון חשוב שמסייע לך להתמודד ולעבד אחרי הכניעה, או לחיות בשלום עם החלק הזה בך, אבל הוא לא הכרחי. הכרתי מספיק אנשים חסרי בטחון עצמי שהם נשלטים, כמו גם כאלו שמפוצצים בו.

CuteSlave1986 כתב/ה:
ושולטים/שולטות הרבה פעמים (לא תמיד) ימשכו לשליטה מתוך חוסר בסיסי בבטחון עצמי כצורך לפצות.

מעריכה את זה שהוספת לא תמיד icon_smile.gif. הקצוות מפחידים. אלו עם בטחון היתר ואלו שבאו לפצות ומכסים על החוסר בטחון הם הכי מפחידים, כי כשולט אתה צריך להוביל אבל להיות קשוב, ואם אתה מלא מדי בעצמך זה לא יעבוד. לרובנו יש חוסר בטחון כלשהו וזה בסדר. זה הישרדותי אפילו להניח שאתה לא יודע הכל כל הזמן.

CuteSlave1986 כתב/ה:
ברגע שיש קצת לחץ על גבולות המסגרת דברים ישברו- שולטים/שולטות ירגישו סלידה עזה מכל דבר שמערר בבטחון שניתן בהם, כי הרי חסר להם את זה. ושנשלטים/נשלטו יבהלו כאשר הצד השולט יהסס או ירגיש חסר שליטה, כי חסרה להם תחושת הבטחון.

הבעיה של שולטי פנטזיה / נשלטי פנטזיה היא בעיה עתיקת יומין, אבל לרוב היא עוברת אחרי הדום הראשון-שני, ואז מבינים שעומד מולך בן אדם, על כל מה שכרוך בכך. מצד שני יכול להיות שמה שאתה מתאר זו התנהגות של בראט. וכן, הרבה שולטים לא אוהבים את זה או לא יודעים להתמודד עם זה, ומעדיפים את הסאבים שלהם כנועים. לג'יט.
בהקשר הזה אני רוצה לציין עוד סוג של משחקי כוחות, שלי אישית יצא להתקל בו: אני מחבבת נשלטי אלפא, כאלו שהם מנכ"לים-מקבלי-החלטות בחוץ. אז בעיקר אם הם לא סאבים מנוסים, מתפלק להם ההרגל של לנסות לגרום לאנשים לעשות מה שהם רוצים, בעיקר אם הם מרגישים שהם הלכו רחוק יותר משהם ציפו לו והמושכות עברו מהר מדי אליי.

CuteSlave1986 כתב/ה:
הספיקה בדיחה אחת, כדי לערר את תחושת הביטחון שלה ולגרום לכל החיבור הראשוני לקרוס לכלום.

לא יודעת מה היה באינטרקציה שלך. רק על עצמי לספר ידעתי וצר עולמי כעולם נמלה, אבל אני יכולה לספר לך שלפעמים זה לא קשור לבדיחה icon_smile.gif
היה איזה שבוע שבו קיבלתי כמויות אדירות של הצעות לרדת לי מנשלטים שהחליפו איתי 4 מילים בערך. הם חשבו שזה מפרגן, מחמיא או שירות עבורי. אני מצאתי את זה כהטרדה מינית. כשהשביעי באותו יום שלח לי הצעה כזו עפתי לו על הסבתא. זה לא היה קשור לכמה הוא נחמד או כמה בטחון עצמי יש לי - לפעמים הסאה גדושה.

ובעוד שחוש הומור הוא עניין מבורך וחשוב, לא כולנו חולקים את אותו חוש הומור, וחוש הומור דלוח הוא לחלוטין קוטל כימיה.

CuteSlave1986 כתב/ה:
איך אתם מוצאים איזון? איך אתם מתאמים ציפיות?

מבינים שאי אפשר להתאים לכולם ושזה בסדר, שלא הכל נסוב סביב בטחון עצמי ויש עוד פקטורים, ושעדיף למצוא נשים שההומור שלך מצחיק אותם.
חמוד-נשלט​(נשלט)

Mary Jane כתב/ה:
CuteSlave1986 כתב/ה:

למשל, הייתה לי שיחה ראשונית נהדרת עם שולטת כאן, שהרגישה ממש מדהימה, ועם כימיה טובה ראשונית. אך הספיקה בדיחה אחת, כדי לערר את תחושת הביטחון שלה ולגרום לכל החיבור הראשוני לקרוס לכלום.

….
?

התחלת להתכתב עם אישה, והיא נעלמה ברגע (אולי היית לא מצחיק, אולי חוצפן, אולי לא מספיק מעניין, ואולי סתם ירד לה). הבלון התפוצץ. קורה לגברים כל הזמן במרחב הוירטואלי. במקום להאשים אחרים בחוסר ביטחון, פתח מודעות, קח אחריות. בהצלחה בהמשך.

מתסכל לראות כמה אנשים נדבקים לדוגמא במקום לטקסט במלואו.
חבל שאי אפשר כבר למחוק את הדוגמא מהטקסט, זה מבלבל אתכם.

תנסו להתעלם מהפסקה הזו. היא באמת לא חשובה
shirazbar​(שולטת)
shirazbar​(שולטת) • 16 במרץ 2025
יש משהו מתנשא בכתיבה שלך, לא יודעת להצביע בדיוק, תבדוק את עצמך.
לא הבנתי אם אתה מבקש לברר למי אין בטחון עצמי כדי לסנן או כדי "לתקן" . בשני המקרים זה מיותר.
בעיניי נכון להתחיל קשר ולבחון בידיעה מראש שלא משנה מה מציגים לך, לכל אדם יש חוסר בטחון מסוים. בתחומים מסוימים או בעקבות נסיון עבר.
אין מה לשאול כמו שיח גבולות אלא ללמוד תוך כדי תנועה במידה ויש פוטנציאל ובמהלך התקשורת אתה מזהה חוסר בטחון נסה להבין מדוע, אולי יש פעולות שאתה יכול לעשות על מנת להשרות בטחון.
שוב, אינני יודעת מה המטרה אולי סתם פוסט כדי להראות שלך (לעומת שולטות) יש בטחון.
יופי לך.
חמוד-נשלט​(נשלט)
shirazbar כתב/ה:
לא הבנתי אם אתה מבקש לברר למי אין בטחון עצמי כדי לסנן או כדי "לתקן" . בשני המקרים זה מיותר.
בעיניי נכון להתחיל קשר ולבחון בידיעה מראש שלא משנה מה מציגים לך, לכל אדם יש חוסר בטחון מסוים. בתחומים מסוימים או בעקבות נסיון עבר.
אין מה לשאול כמו שיח גבולות אלא ללמוד תוך כדי תנועה במידה ויש פוטנציאל ובמהלך התקשורת אתה מזהה חוסר בטחון נסה להבין מדוע, אולי יש פעולות שאתה יכול לעשות על מנת להשרות בטחון.
יופי לך.

אני חושב שלהגיד למישהו - "יש משהו מתנשא בכתיבה שלך, לא יודעת להצביע בדיוק, תבדוק את עצמך." זה הדבר הכי מתנשא שאפשר לכתוב במדיום כזה. במיוחד שאת לא מכירה את הכותב.

"אין מה לשאול אלא ללמוד תוך כדי תנועה " - ואוו כמה מתנשאת ומתיימרת את יכולה להיות שאת מניחה שאין מקום לשאול או ללמוד דברים חדשים.
באמת דיסלייק ענק.
shirazbar​(שולטת)
shirazbar​(שולטת) • 16 במרץ 2025
CuteSlave1986 כתב/ה:
shirazbar כתב/ה:
יופי לך.

אני חושב שלהגיד למישהו - "יש משהו מתנשא בכתיבה שלך, לא יודעת להצביע בדיוק, תבדוק את עצמך." זה הדבר הכי מתנשא שאפשר לכתוב במדיום כזה. במיוחד שאת לא מכירה את הכותב.

"אין מה לשאול אלא ללמוד תוך כדי תנועה " - ואוו כמה מתנשאת ומתיימרת את יכולה להיות שאת מניחה שאין מקום לשאול או ללמוד דברים חדשים.
באמת דיסלייק ענק.

טוב תיארתי שלא באמת תבדוק אבל זה שלך.
כוונתי אין מה לשאול אדם באילו נקודות אתה חסר בטחון.
לשאול דברים חדשים מותר אך אין בהם טעם אם הצד ששואל לא פנוי להקשיב משום שהוא מאוד בטוח בעצמו
עד ששום דבר לא חודר.

בהצלחה לך (איחול לא מתנשא)
Plea to Please
Plea to Please • 16 במרץ 2025
דעתי היא שאם היה לך בטחון עצמי כמו שאתה טוען לא היית עושה פוסט על זה שיש לך בטחון עצמי ולזאתי אין.