בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

למה לאנשים כ''כ חשוב לדעת למה סורבו?

Bitchy
לפני 10 חודשים • 30 במרץ 2025
Bitchy • 30 במרץ 2025
אם לא נוצר בינינו שיח או קשר משמעותי, איני רואה צורך להסביר את עצמי. ככל שמישהו ממשיך לדרוש הסברים, אני מרגישה צורך לקחת צעד לאחור.
לעומת זאת, אם יש בינינו קשר, וכעבור זמן (קצר או ארוך) אני חשה שהוא פחות מתאים לי, אשמח להסביר מדוע. הרי בחרתי לתקשר עם אדם שאני מאמינה שיש בו עומק ומשמעות מעבר למה שנראה לעין.

אם זה כאן באתר – אגיד בכנות, חצי מהפניות, אם לא רובן, כבר גורמות לי לאבד עניין. פרופילים ריקים, אנשים שנמצאים בגבולות שלי, או כאלה שלא טרחו לקרוא את הפרופיל או הבלוג – כל אלו לא מצדיקים מבחינתי הסבר.
אני לא כאן כדי ללמד אף אחד איך ליצור פרופיל מושך בכלוב. מי שבאמת רוצה, יכול להפעיל קצת את הראש ולהבין זאת בעצמו.
ואולי זה נשמע מעט קשוח, אבל האמת היא שזה פשוט מתיש למיין מאות פניות ולהסביר לכל אדם מה לא עובד אצלו. אין לי אנרגיות מיותרות להשקיע בכך.
Chimaeraחשבון מאומת
Chimaeraחשבון מאומת
לפני 10 חודשים • 30 במרץ 2025
Chimaeraחשבון מאומת • 30 במרץ 2025
בחיים שלי לא שאלתי למה כי אני לא רוצה שישאלו אותי למה...
אבל למה יכול ללמד משהו ומשם אפשר יותר בקלות לשנות ולהשתפר לפעם הבאה.

סתם זורק פה ראיון למה השאלה למה יכולה לעזור
ivy sweet​(נשלטת)
לפני 10 חודשים • 31 במרץ 2025
ivy sweet​(נשלטת) • 31 במרץ 2025
אין לי בעיה להסביר באם הפנייה הייתה מכבדת [אם כי זה מלכתחילה לא כזה מכבד לפנות ללא פנויות], אבל זו תמיד אותה תשובה: אני לא פנויה. זה גם מייתר את כל שאר ההסברים ולהיכנס לרזולוציות של הטעם/לא הטעם שלי ו/או אין לך בלוג אז נפסלת ישר וכו׳ וכו׳
MorTea
MorTea • 31 במרץ 2025
לפי דעתי זה עוזר לדעת את הסיבה לדחיה וזו על מנת לדייק/לשפר את הפנייה הבאה. כמובן אני אדגיש, בשיפור אין הכוונה לשנות את עצמך, להפוך למשהו, מישהו אחר שהוא לא אתה רק ע"מ שיקבלו אותך. לא, לא זאת הכוונה.
אבל כן בדברים מסוימים כמו למשל הזכרת נראות חיצונית, אנשים שפחות שמים דגש על התמונות שהם שולחים, זה יכול לעזור להם ללמוד לשלוח תמונות שיותר מחמיאות להם, ואולי גם להשקיע יותר זמן בטיפוח המראה החיצוני. גיל? אם מישהו בן 50 פונה למישהו בן 20 ומקבל סירוב שהפער גילאים הוא גדול מדי (no shit) אז אולי הוא יפנים שהוא צריך לפנות לקהל גילאים מבוגר יותר, שיותר קרוב לגילו. כנ"ל הפוך. אם בעיניי אותו אדם אתה צעיר מדי, אולי כדאי להתחיל לפנות לאנשים קצת יותר צעירים שיכולים להבין אותך יותר טוב.
לסיכום, נכון ישנם דברים שלא משנה מה נעשה לא נוכל לשנות אותם, והרבה אחרים שאנחנו גם ממש לא צריכים לשנות! אבל בחלק, באחוז שכן ניתן לשנות, לשפר, לפעמים צריך שמישהו ייתן לנו את כל האמת בפרצוף כדי שנוכל לראות ולהבין את עצמנו טוב יותר. במיוחד באתר כמו זה שלא כולם מרגישים לגמרי נוח מספיק לשתף חוויות אישיות עם קרוביהם לקבלת עצות.
יולי Yuli​(לא בעסק)​{טדי}
לקבל דחיה זה כואב ומן הסתם מעלה את התהיה "למה לא רוצים אותי" ואני לא חושבת שזו טרחה כל כך גדולה להקדיש עוד חצי דקה למישהו שהרגע דחיתי ולענות על השאלה הזאת.

ברור שיש ויש, ברור שאני לא חייבת הסברים לכל אחד, אבל גם נראה לי מוזר להתרעם על זה כל כך. מי שסתם מטריד לא מקבל תשובות. אבל אם בן אדם פנה בצורה נורמלית ולעניין וקיבל סירוב זה נראה לי ממש נורמלי לשאול למה. את לא חייבת לענות, אבל למה זה חשוב לאנשים? כי הם בני אדם עם רגשות...
הברון בכפכפים​{זהרורים}חשבון מאומת
הברון בכפכפים​{זהרורים}חשבון מאומת • 31 במרץ 2025
אני יודע בדיוק למה.
אין צורך להתאבסס על זה.
ComingBackForU​(שולט)
ComingBackForU​(שולט) • 31 במרץ 2025
כי תרבות השיחה באינטרנט צינית, פוגענית ולא מנומסת.

אנחנו מתקשרים בינינו כבני אדם ובכל זאת אנשים מרשים לעצמינו להעלם, לחתוך או לדבר בשפה שבחיים אבל בחיים הם לא היינו מתנהגים ככה למישהו במציאות.

משהו במרחק הוירטואלי גורם לאנשים להוציא מהם גועל נפש ואני מדבר על שתי הצדדים. גם זה שדוחים אותו וגם זה שדוחה.

עכשיו תנסי לחשוב על המצב הזה במציאות. נניח שיש לך קולגה חדש בעבודה. הוא מנסה לדבר איתך ויום אחד את מחליטה שלא מתאים וכל פעם שהוא בא להגיד היי את בורחת לו. נראה לך סביר? הגיוני? התנהגות טיפוסית? ובכל זאת באינטרנט אנחנו מרשים לעצמינו להתנהג ככה.

מצד שני גם הקולגה החדש כנראה לא היה רודף אחרייך ומציק לך בעבודה מול כולם.

ובכל זאת אני מציע לכולם פה כשהם מדברים עם אדם אחר לחשוב ולשקול מילים והתנהגות. אם השיחה הזאת הייתה פנים אל פנים, גם הייתם בוחרים באותם מילים?
זוג פלוס​(שולטת)
זוג פלוס​(שולטת) • 31 במרץ 2025
ComingBackForU כתב/ה:

אנחנו מתקשרים בינינו כבני אדם ובכל זאת אנשים מרשים לעצמינו להעלם, לחתוך או לדבר בשפה שבחיים אבל בחיים הם לא היינו מתנהגים ככה למישהו במציאות.

משהו במרחק הוירטואלי גורם לאנשים להוציא מהם גועל נפש ואני מדבר על שתי הצדדים. גם זה שדוחים אותו וגם זה שדוחה.

עכשיו תנסי לחשוב על המצב הזה במציאות. נניח שיש לך קולגה חדש בעבודה. הוא מנסה לדבר איתך ויום אחד את מחליטה שלא מתאים וכל פעם שהוא בא להגיד היי את בורחת לו. נראה לך סביר? הגיוני? התנהגות טיפוסית? ובכל זאת באינטרנט אנחנו מרשים לעצמינו להתנהג ככה.

ובכל זאת אני מציע לכולם פה כשהם מדברים עם אדם אחר לחשוב ולשקול מילים והתנהגות. אם השיחה הזאת הייתה פנים אל פנים, גם הייתם בוחרים באותם מילים?

חשבתי על זה...
אין מצב כזה במציאות.
Kitty frank
Kitty frank • 31 במרץ 2025
ComingBackForU כתב/ה:

לא נראה לי שזה אותו דבר. אתה לא כותב, כמו שאתה מדבר, ואתה לא מקליט הודעות כמו שאתה מסמס. יש איזו משמעות להקשר. איך ואיפה כותבים דברים. מבחינתי ההשקעה הרגשית שיש בהודעה היא פחותה מההשקעה הרגשית שבשיחה פנים-מול-פנים.

ואגב, יצא לי להתחמק מאנשים גם IRL, לא נעים אבל זכותי בעולם.