![]() |
![]()
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2025
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2025
ירושלמיתבדם • 8 באפר׳ 2025
Sinister כתב/ה: יולי Yuli כתב/ה: "היא לא בורחת כי היא מפחדת ממני — היא נשארת כי היא מפחדת מהיום שבו לא אהיה שם יותר. כי אז לא יהיה מי שיחזיק אותה חזק כששום דבר אחר בחיים שלה כבר לא יציב"
במערכות יחסים מטיבות, אנשים נשארים כי הם מרגישים בטחון ואכפתיות, לא כי הם מפחדים לאבד. לשים פרטנר במצב שהוא מפחד לאבד - זה מניפולטיבי ואנוכי. " ובסוף, זה לא היא שנשברת ראשונה — זו אני שמכריח אותה להבין שהכאב הזה הוא לא רק שלה. זו גם הדרך היחידה שלי לדעת שהיא עדיין שלי". אם כאב הוא הדרך היחידה לדעת שהיא עדיין שלי - סימן שאני לא טוב בשבילה. "כי אחרי זמן מסוים, אתה לומד שהחבלה הכחולה על הגוף שלה זו לא רק חותמת בעלות — זו הדרך הכי פשוטה להגיד לה: "אני יודע איפה נגמר הגבול שלך, ואני היחיד שמעז להגיע אליו."" לתת לבן אדם תחושה שהגבולות שלו הם לא קו אדום בשבילך - זה לא לטובתו. דגל אדום זה לרצות שמישהי תהיה מובלת על ידי פחד לאבד אותך ולא על ידי רצון אקטיבי להיות איתך. אולי היא גם רוצה. אך הרצון הזה נדרס על ידי פחד ואובדן אוטונומיה. אם דיברת רק על סשן תחום, ניחא. אך אם יש בך רצון שהתחושות האלה ילוו אותה כקו מנחה במערכת היחסים - זו כבר לא שליטה "בהסכמה". זו סתם שליטה. לא מהסוג שנעשה בהסכמה ורצון. הטעות הכי נפוצה כשקוראים טקסטים כמו שלי היא לבלבל בין תיאור רגשי לבין הנחיה מוסרית. אני לא מציע מודל זוגי. אני מתאר קשר אחד, מוחשי, בין שתי נפשות שהיו שם - ושם, פחד היה לא אמצעי שליטה אלא תוצר של קרבה בלתי ניתנת להכלה. יש נשים שרוצות ביטחון. יש כאלה שרוצות לבעור. היא לא נשארה כי איימתי - היא נשארה כי רק שם היא הרגישה קיימת. ואם זה מרתיע אותך -מצוין. זה לא נכתב כדי שתזדהי, אלא כדי שתדעי שגם זה קיים. שליטה טוטאלית היא לא הסכם שוויוני. היא הבנה שהרצון שלה מתנגש עם הצורך שלה - והיא בוחרת בצורך. בי. ומי שלא בנויה לזה -לא תישאר. לא צריכה. לא אמורה. מי שנשארת רק מתוך פחד - כנראה לא באמת רוצה להיות שם. אבל מי שנשארת למרות הפחד, ואפילו מתעוררת בזכותו -לא באמת קורבן. אם מישהי מרגישה חיה רק כשהיא מפחדת זאת לא שליטה על רצונה, זו הסכמה עמוקה עם הרצון שלה. היי שלום ברוכים הבאים לכיתה שלי. עכשיו כולם לחזור אחרי לאט לאט ובקול. שליטה היא לא תחליף לטיפול. עוד פעם - שליטה היא לא (!) תחליף לטיפול! יופי תודה רבה חג שמח ובבקשה פעם הבאה לא לנסות להחליף את אנשי המקצוע יופי? יופי |
8
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2025
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2025
Kitty frank • 8 באפר׳ 2025
שליטה...היא...לא...(!)...תחליף...לטיפול.
|
4
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2025
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2025
aliced • 8 באפר׳ 2025
אז אפשר לסגור את הבסטה
|
1
|
![]() |
![]()
לפני 6 ימים •
9 באפר׳ 2025
לפני 6 ימים •
9 באפר׳ 2025
Sinister(סדיסט) • 9 באפר׳ 2025
היי שלום וברוכים השבים לשולחן הילדים של הכלוב.
נראה שהשיח חזר לעסוק בשאלה ש(לא) נשאלה: האם שליטה היא טיפול. (לא.) האם פחד הוא דרך טובה להחזיק מישהי. (גם לא. אבל זה קורה ![]() האם אפשר לאהוב בלי להכאיב. (כן. אבל אני מעדיף מישהי מזוכיסטית.) בנות, אבא אמר שהוא משועמם כבר. אם אתן כבר מגיבות - תנסו לכתוב משהו שיגרום לאבא להרים גבה, לא לגלגל עיניים. קדימה. |
0
|
![]() |
![]()
לפני 6 ימים •
9 באפר׳ 2025
לפני 6 ימים •
9 באפר׳ 2025
Hominis • 9 באפר׳ 2025
אני חושב שיש קצת בלבול בין ״משיכה״ ו״פחד״. היא נמשכת אליך למרות/בגלל שהיא מפחדת - אבל היא לא באמת מפחדת - כי אני מניח ששניכם מבוגרים שפועלים באחריות ובהסכמה ובשפיות - והיא יודעת שזה יכול להיפסק בכל רגע.
ולכן, השאלה האמיתית שלך היא - מתי היא תפסיק להימשך אליך. ורק היא יכולה לענות לך על זה. כאב או פחד או סבל אלה דברים מדורגים, שמפתחים אליהם סיבולת. מכאן שסף הריגוש עולה כל הזמן. אבל אני לא מאמין שמערכת היחסים שלכם מבוססת רק על דבר אחד, כי שום מערכת יחסים לא מבוססת רק על אלמנט אחד - אפילו אם הוא פחד. מציע לך (בענווה גדולה) לברר מה עוד יש שם, אולי יציבות, אולי אהבה, אולי ביטחון (נכון שזה אבסורדי לדבר על ביטחון של מי שפוחדת - אבל תתפלא, במה שניתו לחיזוי מראש יש ביטחון - גם אם הוא לכאורה לא נעים). כשתבין את כל המכלול של מ ע ר כ ת ה י ח ס י ם שיש לכם, תבין בדיוק מתי היא תישאר, ומתי היא תלך. ובהתאמה, איך עליך לפעול. בהצלחה! |
4
|
![]() |
![]()
לפני 6 ימים •
9 באפר׳ 2025
לפני 6 ימים •
9 באפר׳ 2025
ירושלמיתבדם • 9 באפר׳ 2025
נשמה שלי אני אגיב פעם אחרונה - בנות תקרא לסבתא שלך, חצוף.
|
4
|
![]() |
![]()
לפני 5 ימים •
11 באפר׳ 2025
לפני 5 ימים •
11 באפר׳ 2025
Seayam • 11 באפר׳ 2025
ירושלמיתבדם כתב/ה: נשמה שלי אני אגיב פעם אחרונה - בנות תקרא לסבתא שלך, חצוף.
בנווווות! כמו בגן 😂 |
3
|