![]() |
![]()
לפני שבוע •
13 באפר׳ 2025
לפני שבוע •
13 באפר׳ 2025
Master Bruce • 13 באפר׳ 2025
Hominis כתב/ה: זה לא עניין מוסרי בעיני. זה עניין של לנרמל פשע. כמו שילדים יורים בחברים שלהם בבית הספר בארה״ב אחרי ששיחקו שעות במשחקי מחשב שנירמלו להם רצח, דם והרג המוני.
לא הייתי רוצה שילדי יגעו בזה, ואני לא יכול לדמיין מי כן. מה שמוביל אותי למסקנה שמדובר שמשהו שאמור להיות מחריד מספיק כדי לייצר באאז - ולעשות כסף. ולעזאזל החברה האנושית. סליחה על הטון, אבל אני חושב שמצות עושות אותי עצבני 😁 הילדים שירו בחברים שלהם בארה"ב הם לא ילדים ש"שיחקו שעות במשחקי מחשב שנירמלו להם רצח דם והרג המוני". די עם השקר הזה. |
1
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
13 באפר׳ 2025
לפני שבוע •
13 באפר׳ 2025
Master Bruce • 13 באפר׳ 2025
אתם אשכרה מזכירים לי כאן את התקופה שבה האשימו את המוסיקה של אביב גפן בהתאבדות נוער
|
0
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
13 באפר׳ 2025
לפני שבוע •
13 באפר׳ 2025
bondman(נשלט){FLR} • 13 באפר׳ 2025
איך אונסים במשחק מחשב.
להרוג זה פשוט ובלי מחשבה. השחקן לוחץ אנטר ויורה מפוצץ ראשים מה שתרצו. אבל לאנוס? זה כבר מורכב מבחינת הפעלת המשחק ונשמע לי הזוי וחולני. מה זה כל חץ קדימה זה חדירה וחץ אחורה הוצאה ? חץ הצידה סטירה? ממש לא אותו דבר. גם להרוג זה א-מיני ולאנוס זה מגדרי מובהק. לא לעניין בכלל לדעתי. |
1
|
עוגיית לילה(נשלט) |
![]()
לפני שבוע •
14 באפר׳ 2025
לפני שבוע •
14 באפר׳ 2025
עוגיית לילה(נשלט) • 14 באפר׳ 2025
Master Bruce כתב/ה: אתם אשכרה מזכירים לי כאן את התקופה שבה האשימו את המוסיקה של אביב גפן בהתאבדות נוער
דווקא בנושא התאבדות המחקר ברור מאוד בנוגע להשפעה השלילית על הנמענים. אביב גפן עשה רומנטיזציה להתאבדות בנעוריו וייתכן מאוד וגרם נזק לקהל מאזיניו. |
0
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
14 באפר׳ 2025
לפני שבוע •
14 באפר׳ 2025
Shay L • 14 באפר׳ 2025
קודם כל תודה על הפוסט הזה, קריאה קלילה אחת ואפשר לדעת בדיוק מי האנשים שמגנים על אונס וגילוי עריות, ולחסום אותם בלי לחשוב פעמיים.
אף אחד לא טוען שמשחקי מחשב גורמים לאלימות, עברנו את הסיבוב הזה כבר עם מורטל קומבט הראשון בשנות ה90. עם זאת, המשחק המחליא הזה עובר כמה גבולות - קודם כל הוא לא מעודד אלימות אקראית כמו GTA, או אלימות "ספורטיבית" כמו מורטל קומבט - הוא מעודד אלימות מינית בין מגדרית - ספציפית, אלימות של גברים נגד נשים. אין בעולם מגפה של אנשים שגונבים רכבים ויוצאים לדרוס עשרות חפים מפשע ברחובות העיר. אבל מגפה של גברים שאונסים נשים, דווקא יש. זה עוד גבול שה"משחק" הזה עובר. יש דברים שלא נכון לנרמל או להעביר על סדר היום כ"סתם פנטזיה", וזה אחד מהם. וכדברי האמרה הידועה, כל מה שנחוץ כדי שהרע ינצח זה שאנשים טובים לא יעשו דבר - אז לי, לעולם לא תהיה מדיניות של "חיה ותן לחיות" עם תכנים שמנרמלים אונס. וגם לכם לא צריכה להיות, נקודה. |
0
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
14 באפר׳ 2025
לפני שבוע •
14 באפר׳ 2025
teacher(שולט) • 14 באפר׳ 2025
מנחם לדעת שיש דברים שלא משתנים עם השנים.
הצדקנות והטהרנות במלא הדרם. ואיך זה כל כך ברור? כי אתם זורקים את החץ ואז מסמנים סביבו מטרה. היינו כבר בסרט של "סרטים אלימים גורמים לאלימות" וכבר שיחקנו ב"משחקי מחשב אלימים גורמים לאלימות" ויש לי עוד כמה: ענישה פיזית עוזרת לילדים ללמוד, שומן זה משמין, סמארטפונים גורמים לטפשות בקרב ילדים. כל זה כבר הוכח כלא נכון ואתם באים עם זה עוד פעם? לא נמאס? כמו שאני רואה את זה זה מקרה פשוט של סטנדרט כפול - האביזר הבידיאסאמי הנפוץ ביותר הוא כיסוי עיניים - שלוקח את חוש הראיה מהנשלט. אז תבואו ותגידו - היי, הוא יכול להוריד את הכיסוי מתי שהוא רוצה. אני מפנה אתכם לאביזר מס. 2 בפופולריות - אזיקי פרווה. הופה, אז אם הוא יתאמץ הוא יצליח לשבור את שרשרת הפלסטיק, אבל הרעיון של מנעול עם מפתח כבר שם. הרצון ליצור סיטואציה שהיא פסודו-ללא הסכמה קיים בלב כל מה שאנחנו עושים. שנפסיק? אפשר בכלל לאנוס דמות מחשב? אפשר לאנוס בובת מין? מה לגבי בובת מין מדברת? מה אם ימציאו רובוט אונס, שכל מטרתו היא לשרת אנשים שזו הפנטזיה שלהם? אפשר בכלל להעניש רובוט? לנקום? לבסס כוחנות מינית? להפחיד? יכול להיות מאוד שאנסים במציאות לא ימצאו את הרובוט הזה מועיל במיוחד, כי לא ניתן לבסס כוחנות מינית על בובת כרוב. הניסיון לעקור מן הנפש את הפנטזיות הוא עקר מיסודו. קצת כמו טיפולי המרה. זה לא עובד. גם אם תבטלו את כל משחקי המחשב, הסטלאג והפורנו, את הסרטים, הספרים, החוברות, את הכלוב, זה לא ישנה הרבה בעולם הפנטזיה. זה כן יאפיר קצת את הנוף. בעיני, מקרה הקצה בו התיאוריה שלי תצטרך לעמוד במבחן ואולי לא תצלח - מה אם יש לנו רובוט שנראה ומרגיש מכל הבחינות זהה לשכנה ממול, שאמנם נוצר למימוש פנטזיית אונס, אך הוא כה משוכלל שהוא מצליח לדמות חוסר הסכמה באופן מושלם. האם כאן משחק האונס כן מקרב אדם למחשבה שהוא יכול לעשות את זה לאדם אחד במציאות? שאלה מעניינת. ומה אם במשחק המדובר השחקן לא אונס דמות במשחק אלא שחקן אחר, שיושב על כורסת הגיימינג שלו אלפי קילומטרים משם? ומילה אחרונה לשי-אל, החוסם הגיבור - החסימות המצחיקות שלך אינן משנות דבר. עד לפני דקה לא ידעתי שאתה קיים בכלל. ואם אתה חושב שאנשים פה מגינים על "אונס וגילוי עריות" (אגב, מאיפה בא גילוי העריות? לא ראיתי את זה פה, לדעתך זה הולך ביחד? למה בעצם?) אז אתה לא רק טיפש שהייתי שולח לקרוא על ההבדל בין פנטזיה לבין מציאות, אלא אפילו אדם מסוכן. אני די בטוח שבעיני עצמך אתה איש טוב, אבל אתה כנראה נובח על העץ הכי לא נכון שאפשר. נקודה. |
1
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
14 באפר׳ 2025
Re: משחק מחשב חדש המדמה אונס
לפני שבוע •
14 באפר׳ 2025
הלן הדוב • 14 באפר׳ 2025
כרוב קייל כתב/ה: No mercy
עכשיו המפתחים של המשחק אומרים שמעו, יש אנשים שזה הפטיש שלהם ובלה בלה בלה. אבל, זה משחק שכל המטרה שלו זה לאנוס נשים בברוטאליות. זה לא cnc בסופו של דבר. גם הוא אונס את אמא שלו כאילו זה לא role playing, ואין הכנה וכלום לפני אל תגידו לי זה cnc זה לא. אשמח שאנשים שהתנסו בפרקטיקות cnc יגיבו את דעתם שאני מקווה שתהיה שלילית על המשחק הזה ולעזאזל איך נותנים לזה לגיטימציה. בוקר טוב אליהו. על GTA שמענו? מה לגבי משחקים עם דדפול? שניים מני רבים בשורה של משחקים אלימים. כן. אונס זה דבר רע אבל מדובר במשחק מחשב ולא תוכנית בטלוויזיה בערוץ ציבורי. לא רוצים? אל תקנו. נורא נורא פשוט. לגבי אזהרות? זה כבר משהו אחר. כי צריך לשים אזהרה בין עם זה לפי הנוהל המקובל בקולנוע ( PG13, R וכו) או הנוהל של משחקי מחשב וקונסולות למיניהם(משחק זה מכיל תכנים א,ב,ג) ואם אני שונא כפיה דתית ומלחמה אז מה? שיורידו מהמדפים כל משחק שבו הם קיימים? חחח בהצלחה. |
0
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
14 באפר׳ 2025
לפני שבוע •
14 באפר׳ 2025
הוא(שולט) • 14 באפר׳ 2025
לא בטוח שאתה מבין. בשניהם מתקיים רצח אלים ללא אלמנט משחקי אלא נירמול יצרים נטו.
באחד רוצחים אדם בשני נרצחת נפש. אגב למה להתפס רק לאונס יש משחקים שבהם נשים מוחצות בולעות גברים וההפך. מסתבר שגם פרוורטים צריכים דובי או טרקטור בעידן שכסף הוא אלוהי העולם המערבי הכל מתנרמל היום נהיה לילה הלילה יום רשע וטוב לו. |
0
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
14 באפר׳ 2025
היית רוצה שאונס יהיה נפוץ כמו בגידות?
לפני שבוע •
14 באפר׳ 2025
Hominis • 14 באפר׳ 2025
Black Lotus כתב/ה: Hominis כתב/ה: זה לא עניין מוסרי בעיני. זה עניין של לנרמל פשע. כמו שילדים יורים בחברים שלהם בבית הספר בארה״ב אחרי ששיחקו שעות במשחקי מחשב שנירמלו להם רצח, דם והרג המוני.
לא הייתי רוצה שילדי יגעו בזה, ואני לא יכול לדמיין מי כן. מה שמוביל אותי למסקנה שמדובר שמשהו שאמור להיות מחריד מספיק כדי לייצר באאז - ולעשות כסף. ולעזאזל החברה האנושית. סליחה על הטון, אבל אני חושב שמצות עושות אותי עצבני 😁 צודק. אולי גם כדאי שלא יעשו סדרות טלוויזיה על בגידות או יכניסו את זה למשחקי מחשב, כדי שחלילה לא ינרמלו את זה 🙄 ״לאדם המחזיק פטיש, כל העולם נדמה כמסמר״. |
0
|
אליפסה(שולטת) |
![]()
לפני שבוע •
14 באפר׳ 2025
לפני שבוע •
14 באפר׳ 2025
אליפסה(שולטת) • 14 באפר׳ 2025
עדיין אין לי עמדה חד משמעית בנושא, יש פה תחום אפור בעיני.
אני מקבלת את הטענה שאי אפשר לאנוס פיקסלים. משחק מחשב שייך למרחב הפנטזיה, ואין שום פשע בפנטזיה. גם כל כך הרבה פנטזיות בכלוב מתכתבות עם "אונס" שקשה לי להבין את הצדקנות. אני גם מוכנה לקבל את הטענה שמשחקים כאלו לא בדיוק מעודדים אונס. ואני גם מוכנה ללכת רחוק יותר, אפילו אם היה מתברר שיש למשחק השפעה שלילית על אנשים מסויימים, זו לא היתה סיבה לאסור על המשחק. אנחנו לא אוסרים על מכירה של אלכוהול בגלל שיש כאלו שמתמכרים בקלות וחייהם נפגעים. אבל יש פה צד נוסף. מוסר לא קשור רק בתועלת. (קיטי פרנק התייחסה לזה). יש מוסר שהוא רוחני יותר, שהוא קשור בניקיון אישי וקהילתי. מוסר שעומד בפני עצמו. זה מוסר שאומר, בואו נשמור על טוהר מסויים ולא נזין את עצמנו בכל טומאה "שאינה פוגעת באף אחד", לדעת שיש אנשים שמשחקים במשחקים כאלו עושה לי לא טוב בבטן. אני יודעת שזו טיפה בים, אבל הייתי מעדיפה שלא יהיו משחקים כאלו בעולם. זה מרגיש לי רקוב. לוטוס, זאלופון, מסטר ברוס, טיצ׳ר וכל השאר... אתם לא מרגישים איזשהו "איכס" ביחס למשחקים כאלו? מה הייתם אומרים אם המשחקים הבאים היו קיימים (ואולי הם כבר קיימים ואני רק לא מעודכנת): סימולציה של ה7 באוקטובר, כשהמטרה היא לפלוש לישראל ולרצוח כמה שיותר יהודים, לאנוס ולבזוז? משחק שבו אונסים ילדים? משחק שבו רוצחים את ראש ממשלת ישראל ורעיתו? משחק שבו עולים עם די-9 על בית המשפט העליון? משחק שבו עושים רצח עם לאוכלוסיה האזרחית בעזה? גם אם אלו פשוט משחקי פנטזיה, ואין בהם שום פשע, אתם לא מרגישים שיש בהם משהו רקוב וטמא? לא הייתם רוצים להילחם על חברה שאין בה משחקים כאלו? |
3
|