צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב

עונשים והצלפות

Kitty frank
לפני 3 שבועות • 31 במרץ 2025
Kitty frank • 31 במרץ 2025
איזה ביטוי חמוד, הפנשימנט.
מה דעתכן על ''עונשובב''? מרגיש לי כמו כיוון טוב, אבל עדיין לא יושב מושלם,משהו קצתקוע.
פרא עד
לפני 3 שבועות • 1 באפר׳ 2025
פרא עד • 1 באפר׳ 2025
הקדמה:
בתור מישהו שגדל במסגרות בהן עונשים פיזיים ומנטלים היו דבר שגרתי, התעמקתי בחיי בתחום החינוך.
אני מאמין שהילד הפנימי שלי זה מה שמושך אותי להתחנך ולהיענש גם כאדם בוגר, וכמובן זיהוי של הילדה הפנימית בפרטנרית מולי זה מה שמושך אותי באופן ההפוך.

אז ככה:
אני נוטה להפריד בין 'עונש' ל'תוצאה'

הלוגיקה של תוצאה יותר משפיעה עליי כנותן/מקבל וגם מכווינה ללמידה בצורה ישירה יותר מאשר עונש שמתפרש כהרתעה דרך איום כלשהו וכבודו במקומו מונח.

לדוג'
תוצאה על מגע לא מאושר יהיה מניעת תזוזה (בדרישה, קשירה, כפיתה, וואטאבר) בזמן משותף שלנו בו לא אמורה להיות מניעת תזוזה תוך כדי הסבר שזו התוצאה על חוסר המשמעת.

עונש על אותו חוסר משמעת יהיה גרימת חוסר נעימות - אם זה אימפקט, מניעות חושים למיניהם, מניעת תשומת לב, הכאבה פיזית או מנטלית.

[כמובן שזה נע על ציר של ענישה "באמת" או רק העמדת פנים לצורך העונג של משחק תפקידים של מעניש נענשת]

תוצאה בעיניי משדרת מסר של חינוך לעומת עונש שמשדר מסר של הפחדה, שניהם לגיטימיים כמובן ותלוי מה המטרה, לחוות איום/לאיים (על אמת או בהעמדת פנים) או רצון עמוק לחנך/להתחנך.
אליפסה​(שולטת)
לפני 3 שבועות • 3 באפר׳ 2025
אליפסה​(שולטת) • 3 באפר׳ 2025
Nayna Nettles כתב/ה:
אני חושבת שצריך להפריד בין עונש משחקי (Funishment) לבין עונש תיקון התנהגות (Punishment).
עונש משחקי יכול להגיע כספאנקים אחרי ddlg בו הילדה לא הכינה שיעורים ומקבלת עונש, או להגיע כהצלפות בגב ובכל כתף אחרי שהמוענש נשפט ונמצא אשם על איסור "לא ילבש".
עונש משחקי של אימפקט יתאים כחלק מסשן לנשלטים שאוהבים אימפקט (דה! באמת?), או כחלק מסשן אימפקט.

עונש תיקון, יגיע יותר כתיקון התנהגות, כחלק מחינוך. הנשלטת הייתה ילדה רעה וקיללה ברוסית? שתי סתירות. הנשלט זז בתור רהיט בפעם השלישית באותו הסשן? הנשלט לא יהיה רהיט יותר, השולטת תאשר לו ללכת לשירותים, לחזור ולחכות בפינה עד לקבלת ההצלפות כעונש.
עונש תיקון לא מחייב שהנשלט יאהב אימפקט (או כל עונש אחר), אלא רק יסכים לקבל את זה כעונש.

הערה: אני חושבת שאנשים מגיבים יותר טוב לחיזוקים חיוביים מאל עונשים icon_smile.gif

ככלל, ברור שחיזוקים חיוביים עובדים טוב יותר מעונשים. לא נראה לי שבדס"מים מענישים כי זו הפילוסופיה הפדגוגית שלהם.

אבל בתוך הקשר בדס"מי, אולי זה מה שאנשים צריכים, משני צידי השוט? אולי יש נשלטים שלא מספיק להם לקבל חיזוק חיובי. הם צריכים, ואפילו מחפשים (כי זה מה שבונה אותם) עונש קשה כשהם טועים?
Hominis
לפני שבועיים • 9 באפר׳ 2025

Re: עונשים והצלפות

Hominis • 9 באפר׳ 2025
מבחינתי, חשוב הטקס. עוצמת הכאב או אי הנוחות חייבת שתהיה מכוילת לנשלטת, ובגבולות שעליהם סוכם. ואם מותחים גבולות או בכלל תהיה מילת ביטחון.
מנסיוני, אלה המכורות לכאב הארד קור הן מעטות ונדירות, ורוב אלה שהיה לי העונג להכיר נהנו מהאינטימיות שנוצרת בזמן העונש, הגירוי, ההתמסרות - וההשפלה וותחושת השייכות המגיעות מעצם זה שמישהו אחר נוהג בגופה מנהג בעלים.
מבחינתי לעולם הנשלטת תבקש את העונש, אחרי שאסביר לה על מה הוא ניתן. בסוף העונש היא תודה עליו, ותנשק את השוט/יד או כל דבר אחר שרלוונטי.
ותמיד תמיד אחרי העונש יהיה חיבוק וכירבול, ונשיקה, וסיפוק שלה - והיא תדע שהיא מוגנת ונאהבת.
קאט הסקרנית
לפני שבוע • 15 באפר׳ 2025
קאט הסקרנית • 15 באפר׳ 2025
מעדיפה לתת עונשים של מניעה, וכאלה שלא פוגעים גם בהנאה שלי. למשל מניעת אורגזמה במשך כמה ימים כדי ללמד אותו לקח חינוכי, למנוע ממנו לגעת בחפץ שיש לו פטיש עליו...
הבעיה שהוא נהנה גם מזה😆
teacher​(שולט)חשבון מאומת
teacher​(שולט)חשבון מאומת
לפני שבוע • 15 באפר׳ 2025
teacher​(שולט)חשבון מאומת • 15 באפר׳ 2025
שחור ולבן.
בתוך המנעד האינסופי של גוונים, של אפורים, של אולי ושל בערך,
לא בא לכם בטוב קצת שחור-לבן?
בתוך כל השאלות, התהיות, ההרהורים, הפקפוקים..
קצת זמן איכות בינארי, מונרכי, יכול להרגיש כמו אואזיס בלב המדבר.

כלי הענישה מאפשר להגיע לסטייט אוף מיינד הזה ביעילות רבה
LoveSick​(שולטת)
לפני שבוע • 16 באפר׳ 2025
LoveSick​(שולטת) • 16 באפר׳ 2025
העונש הוא לא בזה שאני אטרח. אלא בזה שהוא יטרח
מסי המלך​(נשלט)
לפני שבוע • 17 באפר׳ 2025
מסי המלך​(נשלט) • 17 באפר׳ 2025
אני אישית מחסידי גישה די רדיקלית של רה הביליטיציה ושל הסבר רציונלי, ולא עונש, כשזה נוגע לפושעים (על בתי הכלא השודיים שמעתם? אני בעד(, או לחינוך ילדים. ובמקביל, הפנטזיות שלי על מישהי שתנהיג עלי מערכת של עונשים חזקה מאוד, בין החזקות שלי. לכאורה הבדסם רק פנטזיה ודעותיי על ענישת פושעים "אמיתיות" (או להפך, רצון פנימי במערכת חוקים נוקשה וכו') אבל אני מפקפק בכל הדיכוטומיה הזו. לא יודע אם זה באמת קשור לפוסט אני כולה מאונן מקלדת בשקל סתם הבאתי זווית.