![]() |
![]()
לפני שבוע •
15 באפר׳ 2025
לפני שבוע •
15 באפר׳ 2025
Black Lotus(מתחלפת){זאלופון} • 15 באפר׳ 2025
תחת כנפיך כתב/ה: נראה לי שצריך להבדיל בין הזכות המוסרית לחופש הביטוי, לבין ההגנה על הציבור
ככה שאם אני מפתח את המשחק הזה לעצמי. אני לא פוגע באף אדם. ולכן אין שום זכות מוסרית לאסור זאת עליי. אבל אם אני מפרסם משחק כזה בציבור, כאן אני גורם לנפגעים פוטנציאלים לחוש מאוימים.. ובגלל זה אסור לעשות משחק כזה פומבי. כמו שאנחנו אוסרים הטרדה מילולית במרחב הציבורי. אפ על פי, שלא עושים משהו בפועל אז אתה חושב שההוצאה להורג של סוקרטס היתה ראויה ומוצדקת? הוא הרי הטריד מילולית במרחב הציבורי וגרם למלא אנשים להיות מאויימים עם השאלות שלו שחרגו מהנורמה ודרך החשיבה המעוותת שלו ביחס לתקופתו. |
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
15 באפר׳ 2025
לפני שבוע •
15 באפר׳ 2025
teacher(שולט) • 15 באפר׳ 2025
תחת כנפיך כתב/ה: נראה לי שצריך להבדיל בין הזכות המוסרית לחופש הביטוי, לבין ההגנה על הציבור
ככה שאם אני מפתח את המשחק הזה לעצמי. אני לא פוגע באף אדם. ולכן אין שום זכות מוסרית לאסור זאת עליי. אבל אם אני מפרסם משחק כזה בציבור, כאן אני גורם לנפגעים פוטנציאלים לחוש מאוימים.. ובגלל זה אסור לעשות משחק כזה פומבי. כמו שאנחנו אוסרים הטרדה מילולית במרחב הציבורי. אפ על פי, שלא עושים משהו בפועל אחד לאחד במדוייק ההסבר של אורבן למה להוציא את מצעד הגאווה מחוץ לחוק. מבלי משים קלעת לדעת גדולים |
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
15 באפר׳ 2025
לפני שבוע •
15 באפר׳ 2025
תחת כנפיך • 15 באפר׳ 2025
חחחחחח
יש הבדל בין לערר תפיסות עולם. לבין פחד מאלימות. שניהם זה פחד.. אבל אחד הוא פחד מבורך במדינה ליברלית... ואחד הוא פחד מאלימות,... סוקרטס אולי היה אמור להיענש על אי כיבוד האלים, כמו שהיום יכולים לאסור מישהו, על אי כיבוד הדגל. |
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
15 באפר׳ 2025
לפני שבוע •
15 באפר׳ 2025
teacher(שולט) • 15 באפר׳ 2025
אי אפשר לאחוז בחבל בשלשת קצותיו.
אם פגיעה היא סובייקטיבית ונמדדת על פי הנפגע בלבד, אי אפשר לייצר ממנה כלל גורף לכל החברה. אתה מוזמן לנסות. הנה דוגמה: בבניין בן ארבע קומות יש שמונה בתים. בכל בית גרים אנשים שונים, שעובדים בשעות שונות וישנים בשעות שונות. בהנחה שכל אחד מהדיירים יכול להטיל ווטו כשהוא מרגיש נפגע - 1. כמה מסיבות יומולדת נערכות בשנה בבנין? 2. מה אורך השרוול של בגדי הדיירות והדיירים? 3. כמה כלבים יש בבנין? 4. כמה חתולים? 5. מתי בפעם האחרונה עשו שם מלחמת כריות או מלחמת מים? חוק הדגל הוא חוק אמיתי בספר החוקים, עבירת אי שמירת מרחק בנהיגה היא חלק מסעיף 49 לתקנות התעבורה. תחושת פחד או פגיעה הם סובייקטיביים. אמיתיים, רלוונטים וחשובים, אבל סובייקטיבים. ודרך אגב, אין דבר כזה "איסור הטרדה מילולית במרחב הציבורי" אחד הדברים שלומדים באזרחות הוא שעדיפה נורמה מאשר חוק. לכן אין חוק על כל דבר. החוק מגיע כשבני אדם מזיינים את הנורמה ואין ברירה אלא לחוקק חוק. כמובן זה באוטופיה, כי כשיש מחוקק מטומטם, יוצאים גם חוקים מטומטמים. |
|
mads(נשלט) |
![]()
לפני שבוע •
16 באפר׳ 2025
לפני שבוע •
16 באפר׳ 2025
mads(נשלט) • 16 באפר׳ 2025
teacher כתב/ה: אי אפשר לאחוז בחבל בשלשת קצותיו.
אם פגיעה היא סובייקטיבית ונמדדת על פי הנפגע בלבד, אי אפשר לייצר ממנה כלל גורף לכל החברה. אתה מוזמן לנסות. הנה דוגמה: בבניין בן ארבע קומות יש שמונה בתים. בכל בית גרים אנשים שונים, שעובדים בשעות שונות וישנים בשעות שונות. בהנחה שכל אחד מהדיירים יכול להטיל ווטו כשהוא מרגיש נפגע - 1. כמה מסיבות יומולדת נערכות בשנה בבנין? 2. מה אורך השרוול של בגדי הדיירות והדיירים? 3. כמה כלבים יש בבנין? 4. כמה חתולים? 5. מתי בפעם האחרונה עשו שם מלחמת כריות או מלחמת מים? חוק הדגל הוא חוק אמיתי בספר החוקים, עבירת אי שמירת מרחק בנהיגה היא חלק מסעיף 49 לתקנות התעבורה. תחושת פחד או פגיעה הם סובייקטיביים. אמיתיים, רלוונטים וחשובים, אבל סובייקטיבים. ודרך אגב, אין דבר כזה "איסור הטרדה מילולית במרחב הציבורי" אחד הדברים שלומדים באזרחות הוא שעדיפה נורמה מאשר חוק. לכן אין חוק על כל דבר. החוק מגיע כשבני אדם מזיינים את הנורמה ואין ברירה אלא לחוקק חוק. כמובן זה באוטופיה, כי כשיש מחוקק מטומטם, יוצאים גם חוקים מטומטמים. אולי אין חוק הטרדה בציבור, אבל יש חוקים על מה מותר ומה אסור להגיד, למשל, אסור להסית לאלימות כלפי אדם. וזה מה שאני ואחרים חושבים שהמשחק הזה גורם. תמיד חוקים באים על חשבון חופש הפרט כזה או אחר |
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
16 באפר׳ 2025
לפני שבוע •
16 באפר׳ 2025
Story(מתחלפת) • 16 באפר׳ 2025
אם יש משחקים שכל המטרה שלהם היא לגנוב ולרצוח, אז למה כשממציאים משחק על אונס פתאום כולם מצקצקים? מה ההבדל בדיוק?
|
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
16 באפר׳ 2025
לפני שבוע •
16 באפר׳ 2025
כרוב קייל • 16 באפר׳ 2025
Story כתב/ה: אם יש משחקים שכל המטרה שלהם היא לגנוב ולרצוח, אז למה כשממציאים משחק על אונס פתאום כולם מצקצקים? מה ההבדל בדיוק?
לגנוב, לרצוח, לאנוס, זה 3 דברים כל כך שונים, ממניעים כל כך שונים. ושוב, היה כבר בדיון את הנקודה הזו, שמשחקים שרוצחים בהם, הרצח הוא לא המוקד העיקרי במשחק, להתעכב על ההרג עצמו, להינות מהאקט של ההרג זו לא המטרה, ההרג הוא כלי להשגת תוצאה במשחק. אני בכלל לא אתייחס לגניבה כי להשוות גנבה לאונס זה הזוי בעיניי, האחד עושים כשרעבים והשני עושים אין לי מושג למה. אז כן, יש הבדל מהותי בין משחק שכל המטרה שלו, זה לאנוס, האקט עצמו של האונס הוא המטרה וגם הדרך. |
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
16 באפר׳ 2025
לפני שבוע •
16 באפר׳ 2025
Story(מתחלפת) • 16 באפר׳ 2025
כרוב קייל כתב/ה: Story כתב/ה: אם יש משחקים שכל המטרה שלהם היא לגנוב ולרצוח, אז למה כשממציאים משחק על אונס פתאום כולם מצקצקים? מה ההבדל בדיוק?
לגנוב, לרצוח, לאנוס, זה 3 דברים כל כך שונים, ממניעים כל כך שונים. ושוב, היה כבר בדיון את הנקודה הזו, שמשחקים שרוצחים בהם, הרצח הוא לא המוקד העיקרי במשחק, להתעכב על ההרג עצמו, להינות מהאקט של ההרג זו לא המטרה, ההרג הוא כלי להשגת תוצאה במשחק. אני בכלל לא אתייחס לגניבה כי להשוות גנבה לאונס זה הזוי בעיניי, האחד עושים כשרעבים והשני עושים אין לי מושג למה. אז כן, יש הבדל מהותי בין משחק שכל המטרה שלו, זה לאנוס, האקט עצמו של האונס הוא המטרה וגם הדרך. לא ממש בעיניי. מי שמשחק במשחק יריות ורצח נהנה מאוד מהאקט עצמו, כנ"ל מי שיהנה מאקט של אונס במשחק מחשב. בעיניי רצח ואונס זה אותו הדבר, אותו סוג של רשעות אנושית. אבל אני לא אוהבת צביעות בכל מקרה. אז לא אישית כלפייך אבל כל הדיון הזה מטומטם באופן כללי ![]() |
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
17 באפר׳ 2025
לפני שבוע •
17 באפר׳ 2025
כרוב קייל • 17 באפר׳ 2025
Story כתב/ה: כרוב קייל כתב/ה: Story כתב/ה: אם יש משחקים שכל המטרה שלהם היא לגנוב ולרצוח, אז למה כשממציאים משחק על אונס פתאום כולם מצקצקים? מה ההבדל בדיוק?
לגנוב, לרצוח, לאנוס, זה 3 דברים כל כך שונים, ממניעים כל כך שונים. ושוב, היה כבר בדיון את הנקודה הזו, שמשחקים שרוצחים בהם, הרצח הוא לא המוקד העיקרי במשחק, להתעכב על ההרג עצמו, להינות מהאקט של ההרג זו לא המטרה, ההרג הוא כלי להשגת תוצאה במשחק. אני בכלל לא אתייחס לגניבה כי להשוות גנבה לאונס זה הזוי בעיניי, האחד עושים כשרעבים והשני עושים אין לי מושג למה. אז כן, יש הבדל מהותי בין משחק שכל המטרה שלו, זה לאנוס, האקט עצמו של האונס הוא המטרה וגם הדרך. לא ממש בעיניי. מי שמשחק במשחק יריות ורצח נהנה מאוד מהאקט עצמו, כנ"ל מי שיהנה מאקט של אונס במשחק מחשב. בעיניי רצח ואונס זה אותו הדבר, אותו סוג של רשעות אנושית. אבל אני לא אוהבת צביעות בכל מקרה. אז לא אישית כלפייך אבל כל הדיון הזה מטומטם באופן כללי ![]() about the game - no mercy "Blackmail your mom and own her" "never take no for an answer" במשחק no mercy, גם ככל שאת לא מכבדת את הגבולות של אמא שלך לדוגמא (בתור השחקן שהוא בן) ככה הdomination levels goes up איפה ב mortal combat/ call of duty/ gta הם אומרים ב about the game שלהרוג ולהתעלל באנשים זו המטרה של המשחק? איפה המשחק מעודד לא לכבד גבולות ברמה שזה מה שמעלה לך את הרמה? אז כן יש הבדל, גם מבחינת המפתחים של המשחק שכתבו את about the game, המטרה והדרך היא שונה ולרצוח אנשים במשחקים האלו זה כלי, זה אמצעי להשגת מטרה מסויימת, לעומת בno mercy, זה לא כלי, זה לא אמצעי, זה כלללל המשחק. גם המטרה, גם הדרך. אז להגיד שאין הבדל זה מאוד לא מבוסס. (ועכשיו לטיעון של מורטל קומבט, גם במורטל קומבט כן יש קטע של להתמקד בהרג עצמו ושהוא נורא גרוטסקי ומגעיל אבל זה בדרכים שהן נורא מוגזמות וקיצוניות שאף אחד לא עושה בחיים האמתיים, גם כי לרוב משלבות אלמנטים פנטסטיים שאי אפשר להשיג בחיים האמתיים. לעומת אונס. ש, כן קורה בחיים האמתיים, בלי אלמנטים פנטסטיים, כמו במשחק no mercy). |
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
17 באפר׳ 2025
לפני שבוע •
17 באפר׳ 2025
זאלופון(שולט) • 17 באפר׳ 2025
לא כל כך ברור לי הטיעון הזה.
משחק שלכאורה מלמד את שחקניו לרצוח כמטרה בפני עצמה הוא איום ונורא, אבל משחק שמלמד אותם לרצוח כאמצעי להשגת מטרה הוא סבבה? |
|