שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

משחק מחשב חדש המדמה אונס

Hominis
לפני 9 חודשים • 17 באפר׳ 2025
Hominis • 17 באפר׳ 2025
זה הפך לדיון על גבולות המוסר, ואני לא מוסרי מספיק לדון במוסריותם של אחרים.
כקהילה אנחנו אמונים על ״שפוי, בטוח ובהסכמה״ - ואונס לא עונה להגדרות האלה. משחקי אונס כן.
ולכן אני חושב שהתחלנו לנוע פה במעגלים: האם המשחק מעודד לאונס? אין תשובה חד משמעית. האם הוא מוסרי? תגדירו מוסר.
פורש מהדיון לטובת מצה עם נוטלה. מקווה שהיה להם את זה במצריים, כי אחרת לא מבין את הפואנטה של כל העניין icon_smile.gif
mads
mads • 17 באפר׳ 2025
Hominis כתב/ה:
זה הפך לדיון על גבולות המוסר, ואני לא מוסרי מספיק לדון במוסריותם של אחרים.
כקהילה אנחנו אמונים על ״שפוי, בטוח ובהסכמה״ - ואונס לא עונה להגדרות האלה. משחקי אונס כן.
ולכן אני חושב שהתחלנו לנוע פה במעגלים: האם המשחק מעודד לאונס? אין תשובה חד משמעית. האם הוא מוסרי? תגדירו מוסר.
פורש מהדיון לטובת מצה עם נוטלה. מקווה שהיה להם את זה במצריים, כי אחרת לא מבין את הפואנטה של כל העניין icon_smile.gif

ונגיד ואין תשובה חד משמעית, אבל יש הרבה מחקרים שמצביעים על זה שיש סיכוי סביר שזה מגביר אלימות ואונס כלפי נשים.
זה לא מספיק בשביל להגיד שהם צריכים להיות מוחרמים?
כרוב קיילחשבון מאומת
כרוב קיילחשבון מאומת
כרוב קיילחשבון מאומת • 17 באפר׳ 2025
זאלופון כתב/ה:
לא כל כך ברור לי הטיעון הזה.
משחק שלכאורה מלמד את שחקניו לרצוח כמטרה בפני עצמה הוא איום ונורא, אבל משחק שמלמד אותם לרצוח כאמצעי להשגת מטרה הוא סבבה?

כן. מה לא ברור?
MorTea
MorTea • 17 באפר׳ 2025
אשמח לדעת אם שיחקת במשחק שאת יודעת את כל המידע הזה ויודעת להגיד מה המשחק הזה כן ומה הוא לא.
ולנושא, יש הרבה משחקים (הרבה פחות מוכרים מן הסתם) שמציגים תכנים דומים או גרועים אף יותר מזה, ובכל זאת, נדיר ששומעים שהם המקור לנקיטת פעולות כאלו ואחרות.
לעומת זאת, כל מה שקשור למדיה החברתית, לא חסרים מקרים, קשרים והוכחות להישנות של מקרים שמוצגים בהן בצורה גרפית או מילולית, אז להגיד שאני מודאג מאיזה משחק מחשב פרוקטיבי שכמה אלפים בודדים בכל העולם יצא להם לשחק בזה בעוד שיש פלטפורמה אחרת, נגישה ורעילה יותר שמציגה את אותם תכנים לביליוני אנשים בכל יום, בכל דקה וללא התראה או הסכמה מראש - שכן משחק צריך להוריד לפני, אם יש לו הגבלה של גיל או תוכן אלים כמו במקרה הזה, יופיעו גם הזהרות לפני ויבקשו את הסכמתך ולדעת את גילך לפני בכלל הצגת העמוד ואחר כך גם בפתיח של המשחק.
אפשר להגיד שמדובר סך הכול בטיפה אחת בלב ים שלם וסתם עושים מנמלה פיל... ואם באמת רוצים למגר את התופעות, אולי כדאי להשקיע את אותם המאמצים האדירים בטיפול בשורש העניין במקום לגזום כמה ענפים בודדים ולקרוא לזה "שינוי משמעותי".
זאלופון​(שולט)
זאלופון​(שולט) • 17 באפר׳ 2025
כרוב קייל כתב/ה:
זאלופון כתב/ה:
משחק שלכאורה מלמד את שחקניו לרצוח כמטרה בפני עצמה הוא איום ונורא, אבל משחק שמלמד אותם לרצוח כאמצעי להשגת מטרה הוא סבבה?

כן. מה לא ברור?

כשלעצמי אני סובר שגם לרצוח כדרך להשיג מטרה היא התנהגות בלתי נימוסית שלא נרצה לעודד, אפילו אם ממש לא נהנים מהרצח עצמו. אבל אולי זה רק אני.
כרוב קיילחשבון מאומת
כרוב קיילחשבון מאומת
כרוב קיילחשבון מאומת • 17 באפר׳ 2025
זאלופון כתב/ה:
כרוב קייל כתב/ה:
זאלופון כתב/ה:

כן. מה לא ברור?

כשלעצמי אני סובר שגם לרצוח כדרך להשיג מטרה היא התנהגות בלתי נימוסית שלא נרצה לעודד, אפילו אם ממש לא נהנים מהרצח עצמו. אבל אולי זה רק אני.

מסכימה.
וגם, שוב
להגיד שהמשחקים, לדוגמא, cod, mortal combat, gta, מעודדים לרצוח, באותה רמה כמו שהמשחק no mercy מעודד לאנוס, זו הטעייה קיצונית.