בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

מילת ביטחון

הוא​(שולט)
לפני 9 חודשים • 22 באפר׳ 2025
הוא​(שולט) • 22 באפר׳ 2025
"תחושה איומה להגיד ולשמוע מילת בטחון" ??

נתפסתי לזה כי זה סוג של ליבה.
חשוב ליצור וויב ואנרגיות שזה לא יהיה נורא כלל והכי לגיטימי בלי שמי מהצדדים מתבאס.
זה חלק ממכלול. לא תמיד דברים באים בטוב
teacher​(שולט)חשבון מאומת
teacher​(שולט)חשבון מאומת
teacher​(שולט)חשבון מאומת • 22 באפר׳ 2025
האתגר בעיני הוא כל פעם להתאים את הדבר לסיטואציה.
לפעמים במפגשים חד פעמיים, או כאלה שהם יותר, אבל עם היכרות יחסית מועטה,
אני קובע את מילת הביטחון, ומשתדל שזו תהיה מילה שלא ניתן לומר בקלות דעת.
לפעמים היא מילה שברור לי שהיא לא מכירה ואז היא הולכת לעשות מחקר קטן עליה,
או מילה מאוד חשובה לה, שאין סיכוי שתגיד אותה כלאחר יד.

תמיד היה לי קשה לשקול להשתמש ברמזור, כי זה כל כך מלאכותי וזר לסיטואציה,
וגם יש לי נטיה לשמור את מילת הביטחון לעצירה מוחלטת "שוברים את כל הכלים".
כל מה שבדרך עובר במילים. ובמקרים שאי אפשר במילים (כי אני לא מרשה לדבר או שהפה מלא במשהו)
אז יש לה כדור עם פעמון והיא יכולה לצלצל (שים לב) או להפיל אותו(עצירה מוחלטת).
היו מקרים בודדים שבלהט הרגע הכדור נפל. אני עוצר הכל בכל מקרה, כאילו התכוונה.

כשמכירים יותר, המילים האלה מתייתרות, לא מחוסר נחיצות, אלא כי הפרטנרים כבר מכירים היטב את הגבולות, אך בעיקר בעיקר - את התגובה של הצד השני.
ואם הייתם שואלים אותי מה הכי חשוב בהיבט הזה, הייתי אומר רק דבר אחד - תשומת לב אקטיבית.
להתבונן, לחוש, לחפש.

למשל, בתקופה שהעברתי סדנאות קשירה, לימדתי בין 10-13 נקודות שונות לבדוק בהן דופק, טמפרטורה וצבע.
הגישה שניסיתי ללמד היא לא לעצור ולהגיד "עכשיו אני אבדוק אם זורם שם דם" או "בואי נראה אם נרדמה לך הרגל", אלא לסגל הרגלים של מישוש וחישה כל הזמן בתנועה, כחלק מהמגע המתמשך בנקשר. כל ליטוף הופך לסנסור. לחפש כל הזמן. להקשיב לגוף בכוונה למצוא ולא כדי לסמן וי.
אחרי קצת תרגול, זה הופך לטבע שני ושני הצדדים לא מרגישים שיש עיסוק בבטיחות, למרות שבפועל הניטור מתקיים כל הזמן.
אותו הדבר לגבי מילת ביטחון. יכול בהחלט להיות מצב שהפרטנרית בחרה (שלא בצדק) לא להשתמש במילת הביטחון. זה לא מהווה הגנה מכלום.
התפקיד שלנו כשולטים זה לחפש כל הזמן, כטבע שני. "היא לא אמרה מילת ביטחון" זה לא תירוץ לשום דבר. גם פאסיביות היא סימן.
אז אולי זו לא עצה שנוגעת במישרין למילת הביטחון, אבל היא משלימה אותה ואולי חשובה יותר.

ישן אבל עדיין עובד:
יולי Yuli​(לא בעסק)​{טדי}
כן כן כן. כל מה שטיצ'ר אמר. זה!

*כמובן בנוסף ולא במקום לעובדה שאף אחד לעולם לא צריך להרגיש רע על שימוש במילת בטחון. אם אמרנו זה לא אומר שנכשלנו או אכזבנו אלא שמסרנו מידע חיוני. אם אמרו לנו זה לא אומר שנכשלנו אלא שמסרו לנו מידע חיוני.
(נראה לי טיצ' שזה גם עולה מדבריך אבל לא נמאס לי לחזור על זה icon_smile.gif)