![]() |
![]()
לפני חודש •
27 באפר׳ 2025
הסתבר שהוא לא טייס, ואין עיסקה
לפני חודש •
27 באפר׳ 2025
Hominis • 27 באפר׳ 2025
https://www.calcalist.co.il/local_news/article/r1aie5xkxg
היה עצוב לי לקרוא. גם בגלל שהונאה קיבלה גוון צהוב רק בגלל שהמנכ״לית היא אישה, וגם בגלל שהיא עבדה קשה והגיעה רחוק - רק בשביל שאיזה עלוב נפש מתחזה יוציא אותה קלת דעת תוך ביצוע פשעים כלפיה, כלפי המשקיעים - וגם כלפי עצמו, כי הוא הרי יצא לוזר מושלם. ומה שהיה לי הכי עצוב, שזה כל הזמן אותן נורות אזהרה: עיסוק ״סודי״, היעדרויות לא מוסברות בסופי שבוע, חוסר בחברים משותפים/מכרים שיכולים לאמת את הסיפורים, אי חשיפה למשפחה שלו ולעולם החברים שלו. מזכיר ממש נפגעות פה, בהונאות הרבה פחות גדולות ומתוחכמות - אך שכואבות לא פחות. אני לא מכיר את הד״ר המדוברת, אבל באמת שצר לי מאוד בשבילה. לאף אחד לא מגיע כזה זבל בחיים. אז בגדול, למי שאינו נשוי במוצהר: וודאי שאת יודעת את השם האמיתי שלו. תתפלאי כמה ניהלו מערכות יחסים ארוכות עם מי שלא הכירו בכלל - בין אם נשואים או לא יהודים, בשמות מומצאים או ״מעוברתים״. אם הוא נעלם - הוא לא מוסדניק ולא עובד משרד הביטחון, אלה לעתים רחוקות יספרו לך שזה מה שהם עושים, ובטח שלא על ההתחלה. אם הוא נמנע ממקומות פומביים כמו מסעדות, הופעות - ומתרכז בברים, בחופי ים מבודדים, ״פיקניק שקט בטבע״ ובאירועים יותר קטנים ומצומצמים - הוא לא ביישן, הוא פשוט פוחד להיראות איתך. אם לא היית אצלו, או שזה תמיד ״דירה של חבר״ מכל סיבה שהיא, או מלון, או צימר, או דירה שכורה לזמן קצר - את לא יודעת איפה הוא גר - ואת לא יודעת מי הוא. אם הוא עובד הרבה בחו״ל - תנסי לנסוע איתו, תתקשרי למלון ובקשי לדבר איתו, תבקשי משהו משם. אם אין לו משפחה - זה לא סביר. אנחנו כבר שני דורות אחרי השואה. גם אם אין הורים - יש להם ימי זיכרון. תשתתפי ותתמכי. אם את לא מוזמנת - זה מוזר. אם הוא לא בסושיאל - זה מוזר. יש אנשים שהם לא, אבל בד״כ תהיה לזה סיבה טובה מאוד. אם את לא פוגשת את החברים שלו - אז או שהוא מתבייש בך, או שיש אחרת, או שהוא לא חושב שזה רציני מספיק. הכי חשוב לזכור שמי שעושה את זה הוא בדרך כלל מקצוען בתחום שהמוח שלו מחווט אחרת - ולכן מבחינתו הוא לא עושה שום דבר שלא בסדר. אם זה נראה לא טוב - זה כנראה לא טוב, ולא ליפול למתק שפתיים ומניפולציות. אלה נורות האזהרה שאני יכול לחשוב עליהן. וכל המוסיף הרי זה משובח. |
|