| הרץ במבוך(שולט) |
לפני 8 חודשים •
3 במאי 2025
טראומות נפשיות
לפני 8 חודשים •
3 במאי 2025
הרץ במבוך(שולט) • 3 במאי 2025
יש פה אנשים שלא הייתה להם טראומה בילדות או בבוגרות?
שמעתי כלכך הרבה על אנשים שאנסו אותם, שעברו התעללויות פיזיות או מנטליות וכו' ואני רוצה לדעת אם יש כאן כאלה שאין להם בעבר טרואמה שהחברה או הם עצמם מגדירים כטראומה |
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
3 במאי 2025
לפני 8 חודשים •
3 במאי 2025
Blonde • 3 במאי 2025
אני חושבת שכל אחד עובר משהו בין אם זה טראומה המוגדרת לפי החברה או טראומה לפי תחושותיו, וזה לא קשור לבדסמ, זה פשוט מהלך החיים, בכל קהילה בכל דבר כמעט תתקל בדברים כאלה ואחרים.
זה יכול להיות מקרה חמור מאוד וזה יכול להיות ממש לייט אבל מבחינתו ממש גדול, אני לא חושבת שאני מכירה אדם אחד שלא עבר משהו בחייו שעיצב אותו מחדש או שהיה לו מקרה קשה שעבר. |
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
3 במאי 2025
לפני 8 חודשים •
3 במאי 2025
ArchAngel(שולטת) • 3 במאי 2025
לכולנו יש סיפור חיים השפיע עלינו, והמיניות שלנו היא חלק מאיתנו.
שנים אני בקהילה ועוד לא נתקלתי ולו פעם אחת בשני אנשים, אפילו כשחלקו את אותה הכותרת של הפטיש, שניגשו לממש את הפטיש שלהם באותו האופן בדיוק. תמיד היה לכל אחד תסריט שונה וייחודי שהם פינטזו לגביו, והוא נבע מהחוויות שעברו בחיים. גם אם לא תפסו אותם כטראומה, וגם אם באמת לא היו משהו טראומטי אלא חיובי. מבחינתי בדס"מ זו הזירה שבה סיפורים של אנשים שונים נפגשים, מסתכרנים לסיפור אחד משותף, משלימים אחד את הצורך של השני. אני לא מבינה למה רבים מהקהילה הזו נעלבים מהאפשרות שהבדס"מ שלהם הוא לא "מבטן ולידה" כאילו זה מערער על הלגטימיות שלו- זה לא. להפך, ככל שנבין למה אנחנו נמשכים למה שאנחנו מפנטזים עליו, ככם שנבין את המנגנונים שלנו, נוכל לנווט את הקינקים שלנו בדרך שמטיבה איתנו במקום לשחזר דפוסים מבלי להבין למה. שום דבר לא נוצר בוואקום. |
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
3 במאי 2025
לפני 8 חודשים •
3 במאי 2025
טלי35(שולטת) • 3 במאי 2025
אני
|
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
3 במאי 2025
לפני 8 חודשים •
3 במאי 2025
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 3 במאי 2025
לכולם קורים דברים, לא כולם מגיבים לזה אותו הדבר. לא כל טראומה הופכת לתסמונת דחק פוסט טראומטית. יש הרבה השפעה של נסיבות, בין השאר זה גם תלוי בכמה תמיכה הייתה לנו וכמה הטראומה טופלה סמוך לאירוע.
וגם אירועים שכביכול נראים לא כאלה "גדולים", יכולים להשאיר צלקת אם לא מקבלים מענה. לשאלתך, הילדות שלי הייתה די בסדר. הייתה קצת טראומה מהעליה לארץ (הדברים הרגילים - זרות, גזענות, בעיות של ההורים) אבל לא מרגישה שזה רודף אותי 🤷 לא חוויתי אלימות קשה ולא חוויתי אלימות במשפחה. יש קצת שריטות מהשריטות של ההורים אבל לא משהו יוצא דופן. טופל בטיפול 🙂 |
|
|
| barnacle(שולט) |
לפני 8 חודשים •
3 במאי 2025
לפני 8 חודשים •
3 במאי 2025
barnacle(שולט) • 3 במאי 2025
כן, יש כאן הרבה אנשים נטולי טראומות. וזה ככה בכל העולם בקהילות בדס'מ.
יש גוף מחקר גדול יחסית שמעיד בצורה עקבית ש- Bdsm players have no psychological problems unique to their kinky play, and are no more likely than the general population to suffer from psychiatric problems https://www.psychologytoday.com/us/blog/all-about-sex/202401/are-bdsm-players-psychologically-healthy זה כמובן לא אומר שאין גם אנשים עם טראומות. בדיוק כמו באוכלוסיה הכללית. הסיבה שאתה משוכנע שאתה שומע כל-כך הרבה על משהו מסויים היא הטיית אישוש קלאסית. |
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
3 במאי 2025
לפני 8 חודשים •
3 במאי 2025
Master Bruce{©} • 3 במאי 2025
לא חושב שיש אנשים בלי שום טראומות בכלל (בלי קשר לכלוב. אני מדבר על האנושות באופן כללי)
לכן השאלה על טראומות היא לא שאלה נכונה, אלא נכון יותר לשאול לגבי טראומות שגרמו ל PTSD משמעותי עד חמור. (כלומר, שמפריע הפרעה של ממש בניהול אורח חיים מתפקד על בסיס קבוע) התשובה לזה היא שלפי מחקרים, אין קשר סטטיסטי משמעותי בין בדסמ לבין תסביכים פסיכיאטרים כאלו או אחרים. כלומר, ברור שיש הרבה אנשים שסובלים מזה, אבל לא בצורה שונה מאשר ביחס ליתר האוכלוסיה. |
|
|