בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

רכישת אמון

הבת של השכנה
לפני 9 חודשים • 6 במאי 2025
הבת של השכנה • 6 במאי 2025
Master Bruce כתב/ה:
אני אענה באמצעות הסיפור של חברת גט טקסי ואיך הם הצליחו לבצע מהפך בשוק המוניות

לפני חברת גט טקסי, היו המון נהגי מוניות נוכלים, סירבו להפעיל מונה, היו נוהגים שיכורים \ מסוממים, היו אלימים ואפילו תקפו מינית, ובאופן כללי זה היה שוק שנשלט ע"י טיפוסים... מפוקפקים בלשון המעטה. לא כל נהגי המוניות היו בעייתיים כמובן, אבל הרבה מאד מהם. בתגובה, רוב האנשים סירבו לקחת מוניות. הם ידעו שזה עולה הרבה כסף, ושהנהגים היו בעייתיים, אז לא היו עולים על מונית אלא אם אין ברירה, ובוודאי שלא שולחים את הילדים שלהם במונית. אז מי כן היה עולה על מוניות? נכון מאד. אנשים שבעצמם היו מפוקפקים! שיכורים, אנשים שברחו בלי לשלם, טיפוסים אלימים, טיפוסים מפוקפקים, וכן הלאה. מה שגרם למעט הנהגים הטובים לברוח, מה שגרם למעט הלקוחות הטובים לברוח, וכן הלאה.

ואז הגיעו גט טקסי.

גט טקסי הביאו פיצ'ר אחד מטורף. ולא, זה לא היכולת להזמין מונית בקלות דרך האפליקציה. ואפילו לא האפשרות לשלם באשראי. שניהם פיצ'רים נהדרים, אבל לא מהפכניים.

מה שהם הביאו זה את היכולת לראות את ההסטוריה של מי היה הנהג שלך (ועבור הנהג מי היה הלקוח). פתאום אם הנהג היה בעייתי, הוא לא יכל להתחבא מאחורי אנונימיות, ואפשר היה להתלונן עליו בקלות (לגט ולמשרד התחבורה). וכנל אם הנוסע היה בעייתי, היה מישהו שאפשר לפנות אליו. לא משלם? גט יאכפו את זה. אלים? המשטרה יודעת מי אתה. וכן הלאה.

התוצאה היתה שתוך שנים ספורות מאד, הנהגים והנוסעים הבעייתיים, שכבר לא יכלו להתחבא מאחורי אנונימיות, עפו מהתחום, ולאט לאט אנשים התחילו לסמוך שוב על נהגי מוניות. אנשים יודעים עכשיו שנהגים מפעילים מונה, אין כמעט פשע, אלימות, ואלימות מין במוניות, אין כמעט נהגים שיכורים, הורים מרשים לילדים שלהם לסוע במונית, וכן הלאה.

אז. אם נחזור לנושא המקורי, מה גורם לרכישת אמון?
שקיפות.
מידע אישי.
לקיחת אחריות.
הידיעה שבמקרה הגרוע ביותר, יש לי איך להגן על עצמי.
וכמובן, זמן.

תודה רבה על ההשקעה בתגובה והעצה.
ArchAngel​(שולטת)
ArchAngel​(שולטת) • 6 במאי 2025
unknownme כתב/ה:
אני מעלה מיד בשיחה הראשונה את החששות והפגיעויות שלי אם יש אמפתיה והכלה זה סימן טוב. אם בכלל לא מעניין אותה מה החששות והבעיות שלי זה סימן לברוח מהר

לפעמים עבור מתעללים זה מרגיש כמו זכיה בלוטו, הם אומרים לעצמם "הנה היא פגועה ונתנה לי עכשיו את נקודות התרופה שלה" וכמובן משמיעים לך "כמה הם מבינים ומכילים".
כמובן שחוסר אמפתיה מוחלט זו גם נורה אדומה, אבל מתעלל נצלן למד לזייף אותה.
הייתי בוחנת את התגובה שלהם כשהם שומעים את מה שלא נעים להם לשמוע ולא יכול לשרת אותם. נניח סירוב, חוסר הסכמה, הצבת גבול.
unknownme
unknownme • 6 במאי 2025
ArchAngel כתב/ה:
unknownme כתב/ה:
אני מעלה מיד בשיחה הראשונה את החששות והפגיעויות שלי אם יש אמפתיה והכלה זה סימן טוב. אם בכלל לא מעניין אותה מה החששות והבעיות שלי זה סימן לברוח מהר

לפעמים עבור מתעללים זה מרגיש כמו זכיה בלוטו, הם אומרים לעצמם "הנה היא פגועה ונתנה לי עכשיו את נקודות התרופה שלה" וכמובן משמיעים לך "כמה הם מבינים ומכילים".
כמובן שחוסר אמפתיה מוחלט זו גם נורה אדומה, אבל מתעלל נצלן למד לזייף אותה.
הייתי בוחנת את התגובה שלהם כשהם שומעים את מה שלא נעים להם לשמוע ולא יכול לשרת אותם. נניח סירוב, חוסר הסכמה, הצבת גבול.

אני מזהה בשיחה הזו ישר אם מדובר במישהי אחראית או במישהי שבאה לרסק לי את הנפש בינתיים אף פעם לא טעיתי באבחנה למרות שלפעמים טיעה בבחירה
הוא​(שולט)
לפני 9 חודשים • 7 במאי 2025
הוא​(שולט) • 7 במאי 2025
איך זה שתמיד הנושא הזה של הסכמה ואמון נהיה תמיד דיכוטומי חלוקה למתעללים ומלאכים
שחור ולבקנים