|
|
לפני 8 חודשים •
11 במאי 2025
שולטת מלמטה
לפני 8 חודשים •
11 במאי 2025
QueenBitch • 11 במאי 2025
למה זה הפך לקללה?
מה ההבדל בינה לבין בראטית? אי אפשר להכניע את שתיהן? אולי בראטית רוצה הכנעה ושולטת מלמטה רוצה להכניע? |
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
11 במאי 2025
לפני 8 חודשים •
11 במאי 2025
תחת כנפיך • 11 במאי 2025
אני הייתי משתמש בטרמיונלגיה של טיפול פסיכולגי כדי להסביר את מה שנראה לי ההבדל בניהם.
שבשניהם יש 'התנגדויות' בגלל הפחד להיפגע. וכך לא נהנים 'מהטיפול' כששולטים מלמטה זה להיות יותר חכם מהמטפל וכשבראטים, זה כאילו המטפל טיפש |
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
11 במאי 2025
לפני 8 חודשים •
11 במאי 2025
teacher(שולט) • 11 במאי 2025
תחת כנפיך כתב/ה: אני הייתי משתמש בטרמיונלגיה של טיפול פסיכולגי כדי להסביר את מה שנראה לי ההבדל בניהם.
שבשניהם יש 'התנגדויות' בגלל הפחד להיפגע. וכך לא נהנים 'מהטיפול' כששולטים מלמטה זה להיות יותר חכם מהמטפל וכשבראטים, זה כאילו המטפל טיפש לא ממש. שליטה מלמטה - כשמה כן היא. שולטת. סימפל, אין קשר לחכמה. בראטית - כשמה כן היא. חוצפנית. סימפל. אין קשר לחכמה. לא יודע מאיפה אתה מביא את זה. נשלטת יכולה להיות חכמה וצייתנית. חכמה וחוצפנית. שולט יכול להיות חכם יותר או פחות מהנשלטת שלו. אין לזה ממש קשר לשליטה. |
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
11 במאי 2025
לפני 8 חודשים •
11 במאי 2025
whisperoz • 11 במאי 2025
למה את חושבת שזו קללה?
זו לא קללה. זו העמדה במקום, אותה. להוריד את המסיכה שהיא שמה לבדה. כל אחד ואחת יכול להכניע איכשהו אדם וגברת אחרת. השאלה איך ולמה. בראטית רוצה את משחק הכוחות והמיינד פאק, כדי להיות מוכנעת, כי שם היא מרגישה היא. במקומה. שם היא מתחרמנת. המשחק הזה מחרמן אותה. כאשר הפרנטרים יודעים את הגבולות ותפקידם. שולטת מלמטה משחקת במניפולציה, מסיכות ומשחק מוחות, שלא בגבולות. אם שולטת רוצה להכניע, אין לה מה להגיע מלכתחילה כ-נשלטת. הפרטנר/ית שמשתתף, לא יודע את התפקיד האמיתי ומה שקורה. |
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
11 במאי 2025
לפני 8 חודשים •
11 במאי 2025
Master Bruce{©} • 11 במאי 2025
הביטוי "שולטת מלמטה" הוא ביטוי חסר משמעות ממשית לדעתי. כשמישהו משתמש בו, השאלה הבאה הנדרשת היא "למה אתה מתכוון?".
למושג בראטית לעומת זאת יש משמעות ברורה יחסית. הפרטים עדיין משתנים בין בראטיות שונות, כמובן, אבל זה בדרך כלל יהיה ב"איזור חיוג" יחסית ברור: מישהי שמפגינה אהבה ותשוקה באמצעות "התחצפות" ו"עיצבון", ונהנית כשהפרטנר שלה "מכניע" או "מעניש" אותה בצורה כזו או אחרת. |
|
|
| מתחשב בך(שולט) |
לפני 8 חודשים •
11 במאי 2025
לפני 8 חודשים •
11 במאי 2025
מתחשב בך(שולט) • 11 במאי 2025
שולטת זה שולטת והטקטיקה לא משנה . בראטית זה לטעמי סוג של התנהגות בתחילת הקשר. סוג של אתגר לשולט אבל כשתגיע הכניעה המלאה (או יצירת האמון או מעבר לשלב הבא או איך שלא תקראו לזה) היא נשלטת. שולטת מלמטה זה אולי אחלה כשזה גלוי ברור ומוסכם . כשזה שליטה במסווה של נשלטת זה כבר פחות לגיטימי בעיניי. אולי סוג של בזבוז זמן לשני הצדדים ואולי גם הטעיה.
|
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
11 במאי 2025
לפני 8 חודשים •
11 במאי 2025
noamika • 11 במאי 2025
אענה לך כבראטית מהמקום שלי
יש לי המון כבוד לשולט שלי שהוא גם הבן זוג שלי. אני יכולה להגיד לו מה למה אני זקוקה ואם הוא בוחר לעשות זאת זו בחירה שלו לחלוטין. יש שיגידו שזה שליטה מלמטה אני קוראת לזה תקשורת. שליטה למטה לדעתי זה תמיד לדרוש או לתחמן כדי לקבל סיפוק נקודתי לרצון מבלי לתקשר את זה. אני בראטית לא קטנה דיי מעצבנת לפעמים אבל זה בעצם אומר שאני "מציקה" לו לפעמים כדי לקבל יחס לפעמים כדי לקבל "עונש" ולפעמים סתם כדי לראות את החיוך המושלם שלו עם המבט שאומר נוו עוד פעם את.. |
|
|
| אליפסה(שולטת) |
לפני 8 חודשים •
12 במאי 2025
לפני 8 חודשים •
12 במאי 2025
אליפסה(שולטת) • 12 במאי 2025
אני חושבת שגם ברטים וגם שולטים מלמטה לפעמים מבולבלים ביחס לרצון להישלט. הם לא שלמים עם המקום הנשלט, יש להם קונפליקטים פנימיים, ואפשר לחוות אותם כחסרי כנות או מניפולטיביים.
לא תמיד זה נכון. לפעמים זה פשוט צורך בדס"מי אחר, מורכב יותר. אבל כשזה נכון, לא קל להיכנס איתם אל תוך דינמיקה של שליטה. יש המון התנגדות, ובצדק מקללים. 🙂 |
|
|
|
|
לפני 8 חודשים •
12 במאי 2025
לפני 8 חודשים •
12 במאי 2025
nomii{Ashenn} • 12 במאי 2025
"בראטית" זה תפקיד בדסמי.
"שולטת מלמטה" זה מה שהזויים בכלוב אומרים לך כשאת אומרת להם לא לקרוא לך כלבה אחרי שהחלפתם חמש הודעות סך הכל. |
|
|