![]() |
![]()
לפני שבועיים •
30 ביוני 2025
לפני שבועיים •
30 ביוני 2025
Ashenn(שולט){nomii} • 30 ביוני 2025
אני לא מאמין בקרמה במובן של יש כוח קוסמי כלשהו שמנסה לשמור על צדק ועל מאזן כלשהו
אבל אני כן חושב שבאופן כללי, אדם שעושה טוב ועוזר למי שנקרה בדרכו, מהדרך הזו שבה הוא נוהג, אנשים שסביבו ושהוא עוזר להם ירצו לעזור לאחרים גם. קצת כמו הסרט "להעביר את זה הלאה". ובסוף שאתה תצטרך עזרה, אתה תקבל אותה. |
|
![]() |
![]()
לפני שבועיים •
30 ביוני 2025
לפני שבועיים •
30 ביוני 2025
The Gondola Man(נשלט) • 30 ביוני 2025
תמיד כששואלים אותי על קארמה זה מחזיר אותי לסיפור הזה.
מרץ 2018, מסיים דייט מוצלח איפשהו באלנבי. שמח וטוב לב הולך לי אל האופניים שלי כשמישהו ניגש אליי, אומר שהוא רעב ומבקש שאקנה לו משהו לאכול. כולי בטוב אחרי הדייט, קונה לו מנה פלאפל ושתייה והולך לי לביתי. יום למחרת אבא שלי מת. (זה למעשה היה יומיים אחרי, אבל למחרת הוא התמוטט במפתיע, הורדם, ותוך 24 שעות נפטר). ברור שזה לא מוכיח שום דבר מוחלט בעד או נגד קארמה, אבל לי זה הספיק כדי להבין שאם אני בוחר לעשות טוב בעולם זה רק אם וכי העשייה הזאת עושה לי טוב, ולא מתוך תקווה לנקודות קארמה. |
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
3 ביולי 2025
לפני שבוע •
3 ביולי 2025
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 3 ביולי 2025
נו כי זה סתם סמיכות אירועים.
הרעיון הוא שכשאתה תהיה רעב אז מישהו יקנה לך פלאפל ![]() אבל היי, זה לא חייב להיות פלאפל. אפילו לא זה העניין. מה שנראה לי זה שככל שיותר אנשים עושים מעשים טובים ועוזרים זה לזה, וזה נהיה מנהג נפוץ ונורמת התנהגות, אז סטטיסטית יש יותר סיכוי שמישהו יעזור לנו כשנצטרך. |
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
4 ביולי 2025
לפני שבוע •
4 ביולי 2025
בשלול{Minxy} • 4 ביולי 2025
אני לא מאמין בקארמה.
אבל בנאדם שפועל לפי דפוס התנהגות מסוים, בסוף החברה תגיב לדפוס ההתנהגות שלו. מי שפועל בצורה אלימה וכוחנית, בסוף יפגוש מישהו שיגיב לצורה הזאת בצורה דומה רק ביותר כוח. אני לא מדבר על אנשים שעושים דברים חד פעמיים במצבים חד פעמיים, למרות שגם שם זה אפשרי. אנחנו חברה שהכוח שלנו נובע מהיכולת לתקשר אחד עם השני ולהתארגן. אם הרסת לעצמך את זה, כדאי שתהיה מוכשר במיוחד. |
|
![]() |
![]()
לפני שבוע •
5 ביולי 2025
לפני שבוע •
5 ביולי 2025
MorTea • 5 ביולי 2025
לא, ולכן זה פועל בדרכים 'נסתרות' כשאתה הכי פחות מצפה לזה חחחח
או במילים אחרות, יחס גורר יחס. אם תיהיה חרא למספיק אנשים, בסוף יקום מישהו שיהיה חרא אליך בחזרה ולהפך. |
|