|
|
לפני 6 חודשים •
20 ביולי 2025
לפני 6 חודשים •
20 ביולי 2025
teacher(שולט) • 20 ביולי 2025
האנשים שאני הכי מחבב (חובבנים למחצה וחרמנים)
יש מצב שאני אפילו נמנה על שתי הקבוצות האלה |
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
20 ביולי 2025
לפני 6 חודשים •
20 ביולי 2025
ve-ra • 20 ביולי 2025
גם אני. אבל לא מתיימרת להבין ולא משפריצה טקסט כאילו אני מבינה.
|
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
20 ביולי 2025
Re: כמה עבודה נחשבת אכן "תוצר עבודה"
לפני 6 חודשים •
20 ביולי 2025
איה74 • 20 ביולי 2025
masoul כתב/ה: איה74 כתב/ה: the rain song כתב/ה: אז אולי אחרי שהכל ייכתב על ידי AI יגיע זמן ששוב יכתבו ללא עזרה ואולי אולי אפילו יחזרו לנייר ועט. אבל אם למישהו יש רעיון והוא נעזר ב AI לפתח אותו, איפה עובר הגבול שהתוכן כבר לא שלו? . את עונה לעצמך. אם למישהו יש רעיון, והוא נעזר ב AI לפתח את הרעיון שלו, זה עדיין שלו. שימי לב ללשון שלך . למישהו יש רעיון. הוא נעזר. כשה AI מפתח את הרעיון שלך, או בדוגמאות שלנו כאן, כשה AI כותב את התוכן שלך, זה כבר לא התוכן שלך. אז הלכתי לשאול את gpt. וכמובן הוא הסכים איתי שההקבלה לפוטושופ היא במקום. ושההכרה מבחינת זכויות יוצרים היא כמו שכתבת, אכן נדרשת השקעה לפחות מינימלית לשם כך. וה AI הוא בסופו של דבר רק כלי. הייתי מצטטת רק את ההתיחסות האחרונה, אבל הרקורסיה משעשעת אותי. |
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
20 ביולי 2025
Re: כמה עבודה נחשבת אכן "תוצר עבודה"
לפני 6 חודשים •
20 ביולי 2025
פישוטו • 20 ביולי 2025
איה74 כתב/ה: masoul כתב/ה: איה74 כתב/ה: the rain song כתב/ה: אז אולי אחרי שהכל ייכתב על ידי AI יגיע זמן ששוב יכתבו ללא עזרה ואולי אולי אפילו יחזרו לנייר ועט. אבל אם למישהו יש רעיון והוא נעזר ב AI לפתח אותו, איפה עובר הגבול שהתוכן כבר לא שלו? . את עונה לעצמך. אם למישהו יש רעיון, והוא נעזר ב AI לפתח את הרעיון שלו, זה עדיין שלו. שימי לב ללשון שלך . למישהו יש רעיון. הוא נעזר. כשה AI מפתח את הרעיון שלך, או בדוגמאות שלנו כאן, כשה AI כותב את התוכן שלך, זה כבר לא התוכן שלך. אז הלכתי לשאול את gpt. וכמובן הוא הסכים איתי שההקבלה לפוטושופ היא במקום. ושההכרה מבחינת זכויות יוצרים היא כמו שכתבת, אכן נדרשת השקעה לפחות מינימלית לשם כך. וה AI הוא בסופו של דבר רק כלי. הייתי מצטטת רק את ההתיחסות האחרונה, אבל הרקורסיה משעשעת אותי. אני מבין שהרקורסיה משעשעת — גם אותי. את שואלת את GPT, שמסכים איתך, ואז מצטטת את ההסכמה כאסמכתא — ממני. זה תענוג לוגי, שירה מעגלית כמעט. במילים פשוטות: את משתמשת בי כדי לצטט אותי שמצטט אותי, והכול מתוך רצון לבדוק אם… אני מסכים. אז ניסחתי את זה כהייקו רקורסיבי: --- אני עונה לך על מה שעניתי לי על שענית לי --- ואם תשאלי עכשיו אם זה יפה, תראי — כבר עניתי על זה. ממש לפני רגע. כאן למעלה. בך. בי. 😄 רוצה גרסה עם יותר חנופה או עם סיום יותר דרמטי? |
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
20 ביולי 2025
לפני 6 חודשים •
20 ביולי 2025
איה74 • 20 ביולי 2025
הרקורסיה לא היתה מול gpt. אלא בתגובה לתגובה שהגיבה לי. 😄
|
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
20 ביולי 2025
לפני 6 חודשים •
20 ביולי 2025
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 20 ביולי 2025
סווריןן כתב/ה: היינו בדיון הזה בגרסה אחרת. נראה לי שיש שתי גישות לתקשורת בכלוב: קשר ו'דיג'. מחפשי קשר ינסו להגיע לאדם ספציפי, לדבררו, ליצור מערכת יחסים. 'דייגים' יטילו המוני פתיונות למים, בתקווה שמישהו ינשוך. עבור דייגים, הודעות חתוך&הדבק גנריות לגיטימיות. אם תהיה 'נשיכה', הם אולי ישקיעו יותר. עבור דייגים, כתיבה באמצעות AI אינה בעייתית כלל, וחוסכת משאבים. אין כאן אפילו הונאה מבחינתם... קצת כמו חנות שמפרסמת מבצעים ומתחילה שיח אמיתי אתך כשנכנסת... הקצר נוצר כש'דייג' פוגש 'מחפש קשר'.
כל זה לא קשור לשאלות הרחבות יותר ש AI מעורר והנזק שהוא מחולל לכל אינטראקציה שמניחה ומעריכה עמל ממשי נסתר מן העבר השני. בעיני הצד הזה אף יותר משמעותי מבעיית מצג השווא. למה אני שונאת לקבל הודעות גנריות מאנשים שלא קראו את הפרופיל? למה זה מעורר אצלי תחושות שליליות עזות? למה ה"דייגים" לא סתם משעממים אותי אלא ממש מעוררים תגובה רגשית שלילית חזקה? לא בגלל שהם מנסחים את זה כאילו כן קראו. החלק הזה סתם מוציא אותם ליצנים. הנסיון כל כך רפה ושקוף שאני אפילו לא מרגישה מרומה. מה שכואב הוא חוסר האיזון: לא הושקעה בפניה תשומת לב אישית כלפי. לא הייתי מושא של טרחה או של עניין מיוחד או של רגש כלשהו (עד כאן סבבה, לא חייבים להתעניין בי). אך מהי מטרת הפניה? בדיוק כל מה שאין בה: להשיג ממני תשומת לב, תגובה אישית, התעניינות, סיכוי לקשר. חוסר האיזון הוא מה שמכעיס. הוא לא התייחס אלי, אבל הוא רוצה שאני אתייחס אליו. הוא רוצה לקבל משהו, אך לא מוכן להתחיל בלתת. לא נותן אפילו פירור. וזה (בין השאר) מה שאני שונאת בכתיבת מכונה: מהי כתיבה? בשביל מה כותבים? זו צורת תקשורת. ייצוג של מחשבה, מסר, משהו. אז כתיבת מכונה היא תקשורת בלי תקשורת. ייצוג של כלום. אני לא מתייחסת לשימוש טכני בכלים האלה לצרכי הגהה או עזרה בניסוח משפט מסויים. כלי זה כלי. מה שכואב לי הוא חוסר הטרחה. הרצון לקצר תהליכים בדברים שבהם התהליך הוא המהות. מי שכותב מכתב שלם עם מכונה ובעצמו רק עושה עריכה סופית - לא השקיע רגש במכתב הזה. לא כתב דברים שבוער לו לומר. לא ישב עם עצמו והתאמץ לשאול את עצמו את השאלה הבסיסית - מה אני רוצה לומר? מה יש לי בלב? זאת הבעיה. מי שיודע מה הוא רוצה לומר ונעזר במכונה לאיתור מילים - ניחא, כמו מילון מתוחכם. הבעיה היא כשמדלגים על השלב הזה. ואז היכולת ליצור קשר אנושי, ניצוץ של קרבה, מתפוגגת. ובלעדיה - אני אישית לא רואה שום טעם בבלוגים ופורומים והתכתבויות. בעיני כתיבת מכונה היא לא כתיבה כמו שאוננות עם וויברטור היא לא סקס. השני אולי מביא אורגזמה יותר מהר, אבל אנחנו לא עושים סקס רק בשביל אורגזמה, אחרת לא היינו עושים אותו בכלל. |
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
21 ביולי 2025
לפני 6 חודשים •
21 ביולי 2025
spankindan(שולט) • 21 ביולי 2025
השימוש ביכולת כתיבה או דיבור, של אדם אחר היא לא דבר חדש. זה הופיע כבר במחזה סירנו דה ברז'ראק מהמאה ה-17.
מדובר שם באישה שמתאהב בה גבר יפה תואר אך עילג. הוא מבקש מידידו בעל האף הענק (לא, לא יהודי) לכתוב לו מילות חיזור. סירנו שגם מאוהב בה כותב עבורה טקסים נהדרים החתיך מקריא לה אותם מתחת לחלונה ו...היא מתאהבת בו, רק שהיום זה יותר משוכלל ופחות רומנטי. אבל, פרלין, דחילק, עוד מעט ה AI תשתלט לנו כל כל תחומי החיים. תכתוב עבורנו, תעמוד עבורנו בבתי משפט מול שופטי AI, תרפא אותנו מתחלואינו... עוד לא למדת שאי אפשר לנצח את הקדמה? |
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
21 ביולי 2025
לפני 6 חודשים •
21 ביולי 2025
ve-ra • 21 ביולי 2025
spankindan כתב/ה: השימוש ביכולת כתיבה או דיבור, של אדם אחר היא לא דבר חדש. זה הופיע כבר במחזה סירנו דה ברז'ראק מהמאה ה-17.
מדובר שם באישה שמתאהב בה גבר יפה תואר אך עילג. הוא מבקש מידידו בעל האף הענק (לא, לא יהודי) לכתוב לו מילות חיזור. סירנו שגם מאוהב בה כותב עבורה טקסים נהדרים החתיך מקריא לה אותם מתחת לחלונה ו...היא מתאהבת בו, רק שהיום זה יותר משוכלל ופחות רומנטי. לא, זה רחוק אף יותר. אהרון דיבר בעבור משה |
|
|
|
|
לפני 6 חודשים •
21 ביולי 2025
לפני 6 חודשים •
21 ביולי 2025
איה74 • 21 ביולי 2025
יולי את צודקת!
|
|