בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

התניות

Tallario
לפני 5 חודשים • 28 ביולי 2025
Tallario • 28 ביולי 2025
אמנם זה לא מאמר ספציפית על התניות, אבל כן review מאוד רלוונטי על תיאוריות ממגוון תחומים לגבי התהליכים שעומדים בבסיס למידה בדס"מית ועצם ההנאה משילוב החוויות שבו. נקודת התחלה טובה.

link.springer.com/article/10.1007/s10508-024-02881-x
masoul
masoul • 28 ביולי 2025
ve-ra כתב/ה:
masoul כתב/ה:
אני לא יודע אם באמת היה רק קרם ידיים פינג'ל כשהייתי צעיר, נער צעיר,
התניות בריח פינג'ל.

או מאסול תודה! זה ממש מעניין. איך הרגשת כשעברת לשלב הפבלובי? זה היה משפיל גם? רק מסעיר ומחרמן? היום, אם תריח את זה- לדעתך מה שיגיע זה היא, החרמנות, או כלום אלא אם כן זה יהיה תוך כדי אוננות (חזרה להתחלה).

או. קצת מליבת העניין.

השפלות.
בכל חוסר אונים יש אלמנט של השפלה. וכשמישהו שולט עליך, הצד השני של זה איבוד שליטה שלך, רק אחד יכול לשלוט, והשליטה עברה לאחר,
עכשיו האחר מבצע, או מבצעת במקרה שלנו מניפולציה, מוציאה פינג'ל, ואתה מגיב למניפולציה שלה בחוסר שליטה, וממילא חוסר אונים,
אז זה משפיל. בטח שזה משפיל, ואצלי לפחות, זה גם מייצר ריגוש מיני.

להריח היום פינג'ל.
ההתניה נשארה, וכנראה תישאר לנצח, אם כי בעוצמה הרבה יותר נמוכה. כשאני מריח פינג'ל היום אני חווה התעוררות ועונג, אבל מאד בקטנה,
בלי איבוד שליטה.
נגיד כמו משהו שיקרה לך כשתריחי את האפטרשייב של החבר שהיה לך בגיל 17. זה יעלה זיכרונות, זה מחווט, אבל זה לא מספיק חזק בשביל שתאבדי שליטה. בשביל להפעיל אותך.

אגב, גם היא הבינה את זה, ולכן הייתה צריכה לחזק את ההתניה ולייצר אותה שוב, על ידי אוננות והאנד פוסי עם פינג'ל, רק שהקרקע הזו הייתה מאד פורייה בגלל העבר,
ולכן יכלה לחדש את ההתניה בקלות ומהירות.

יש עוד התניות, יותר משמעותיות ויותר חזקות.
אולי בהמשך.
ve-ra
ve-ra • 28 ביולי 2025
פלייייז
בשלול​{Minxy}
בשלול​{Minxy} • 28 ביולי 2025
ve-ra כתב/ה:
בשלול כתב/ה:
ve-ra כתב/ה:
תודה בשלול! היית נתון להתניות? או עדיין? יכול לשתף אולי?

זה המקצוע שלי

מנתח התנהגות

די. הרטבת! אז תביא לי משהו מהספרות. פליז איזה ניתוח פעילות ההתניות. התניות שמטרתן הפעלת התנהגות מסויימת וכאלה שמטרתן הסרת התנהגות. תראה, יש לי לברדור בן 11 אלוהים שישמור אותו. זה לא שאני לחלוטין קלולס בענייני כלב פבלוב, אבל מעולם לא קישרתי את היכולת הזו לבני אדם ובעיקר לא ליחסי הענקת שליטה. זה פתח לי צוהר חדש ומרתק. אשמח לקרא כל דבר מקצועי בנושא- כמובן מעבר לנסיון המעשי המעניין ששיתפו כאן ומקווה שעוד ישתפו.
או אולי יש לך נסיון כמטפל? או אפילו פשוט כאדם מודע ליכולת הזו? עשית את זה פעם למישהו?

התנהגות היא משהו שניתן להתנות.
את מתייחסת להתניה הקלאסית של פבלוב אבל היא התניה די בסיסית שמבוססת על רפלקסים. ההתניות המתוחכמות יותר של התנהגות גבוהה יותר היא כבר בתחום של סקינר.

מן הסתם עשיתי ואני עושה התניות במסגרת העבודה, ההבדל הוא שיש קוד אתי בעבודה כזאת.
אבל זאת לא באמת בעיה לעשות התניות לאנשים, אנחנו עושים אותן במודע או בפחות מודע כל הזמן.
המגמה היא פחות על ענישה ויותר על חיזוקים כדי להגביר התנהגויות.
Shish​(שולטת)
לפני 5 חודשים • 5 באוג׳ 2025
Shish​(שולטת) • 5 באוג׳ 2025
כן, יש מגוון דרכים, מודעות ושאינן, ליצור התניות, באחרים ובעצמינו. אינהרנטית יש קשר להרגל וחזרתיות, ולו רק כי כך הן נוצרות. תמיד.
אני מחפשת כמה מתוך מה שיש לי אישית להגיד מתאים לחשיפה פה, אבל איזה כיף של דיון אמיתי ומפרה ומגרה (כמעט כמו פינג'ל) icon_smile.gif
ve-ra
לפני 5 חודשים • 6 באוג׳ 2025
ve-ra • 6 באוג׳ 2025
מחכה לחשיפה שלך, שיש. נשמע ששולטות ונשלטים מוכנים לחלוק יותר בעניין הזה. ואולי בכללי.
Shish​(שולטת)

אולי ייקח לי זמן...

Shish​(שולטת) • 6 באוג׳ 2025
ve-ra כתב/ה:
מחכה לחשיפה שלך, שיש. נשמע ששולטות ונשלטים מוכנים לחלוק יותר בעניין הזה. ואולי בכללי.

אבל חשבת פעם על זה שמייצר ההתניה יוצר אותה גם אצלו? הרגשתי שנדפק לי המוח כשהבנתי את זה.
ve-ra
ve-ra • 6 באוג׳ 2025
או, פאק. את צודקת. רגע, צריכה לתת לזה לשקוע.
StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת
StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת
לפני 5 חודשים • 7 באוג׳ 2025

Re: אולי ייקח לי זמן...

StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת • 7 באוג׳ 2025
Shish כתב/ה:
ve-ra כתב/ה:

אבל חשבת פעם על זה שמייצר ההתניה יוצר אותה גם אצלו? הרגשתי שנדפק לי המוח כשהבנתי את זה.

זה לא גורף והכרח לכל התנייה שהיא, אבל כן, זה חלק מהתוצאה לפעמים
Shish​(שולטת)
לפני 5 חודשים • 7 באוג׳ 2025

Re: אולי ייקח לי זמן...

Shish​(שולטת) • 7 באוג׳ 2025
StreetCat כתב/ה:
Shish כתב/ה:
ve-ra כתב/ה:

זה לא גורף והכרח לכל התנייה שהיא, אבל כן, זה חלק מהתוצאה לפעמים

שום דבר לא גורף, אבל החזרתיות וההרגל ייצרו התנייה אצל שני הצדדים, גם אם התכוונת בכיוון ההפוך.