בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

עזה

כחש​(נשלטת)
לפני 6 חודשים • 6 באוג׳ 2025
כחש​(נשלטת) • 6 באוג׳ 2025
Solar Dragon כתב/ה:
כחש כתב/ה:
תקשיב, אתה לא רק מנותק, הדברים שאתה אומר הם מעבר לגבול העיוות והסכנה.

איזו מניפולציה רגשית זולה ומעוותת. זאת בדיוק הבעיה שאינך מסוגלת לצאת מן הבועה. זאת בדיוק הסיבה מדוע כתבתי שאנשים כאן איבדו צלם אנוש ושכחו מה זה להיות בני-אדם.

.

אני בטוחה שאתה חושב שכתבת כאן אי אלו דברי טעם, כשבעצם כל מילה שכתבת היא אוסף עלוב של שקרים, בורות והתנשאות. אתה לא מנהל דיון, אתה מפיץ ארס של שנאה עצמית ומתיימר ללמד אותי מה זה להיות בן אדם. אני לא יודעת אם לצחוק או לבכות. אתה, שיושב ומצדיק טבח ומעשי פשע, מעז להטיף לי מוסר?
ההתנשאות שלך היא החלק המביש ביותר. אתה מדבר על פריבילגיה ומזגנים, בזמן שאתה מצדיק טרור רצחני שמטרתו לדרוס כל מה שאתה עצמך (טוען שאתה) מייצג. אתה מזכיר את ארגוני המחתרות, אבל שוכח פרט קטן: הם נלחמו נגד שלטון קולוניאלי כדי להקים מדינה, לא כדי להשמיד עם. אתה מעוות היסטוריה כדי לשרת את האג'נדה הצינית שלך ומוכן להקריב את המוסר שלך ואת החיים של אזרחי ישראל בשם דעה מעוותת.
אני רואה את מה שאתה מנסה לעשות. אתה מנסה ליצור שוויון מוסרי מעוות בין חייל שנלחם כדי להגן על ביטחון הבית שלו, לבין מרצחים חלאות אדם ששמו להם כמטרה להשמיד אותנו. זה עלבון לכל אינטליגנציה בסיסית. ואני לא מוכנה לקנות ובכלל לכבד בתגובה את השטויות האלה. אז תמשיך לכתוב את השקרים שלך, להאמין בהם ולהתנשא על אחרים, אבל דע שכל מילה שאתה כותב היא עדות לכמה איבדת את הדרך, וכמה אתה רחוק מלהיות ״בן אדם״.
פישוטו
פישוטו • 6 באוג׳ 2025
זה תמיד בידר אותי שאלה שמתייחסים לערבים כאויב רציני ומקשיבים להם ולאידאולוגיה שלהם הם הגזענים.

ומהצד השני המרחמים, המקטינים, המקרבנים ואלה שחושבים שכל דבר שקורה בעזה אנחנו הנדסו הם הנאורים והמחבקי אדם.

בתפיסה שלי בסוג השני של האנשים הגזענות מושרשרת הכי חזק.
כלכך חזק שהם הפכו את העזתים מקבוצת בני אדם המסוגלים לקבלת החלטות, אל חבורה של חיות שתפקידנו לחמול ולחנך.

דווקא מי שמכבד את הסביבה שלו יודע גם להלחם ולתת כבוד לאויב.
ובעיקר לא לזלזל ולרחם עליו כשהוא חוזר שוב שוב על רצונו להרוג אותך.
Solar Dragon
Solar Dragon • 6 באוג׳ 2025
כחש כתב/ה:
Solar Dragon כתב/ה:
כחש כתב/ה:

איזו מניפולציה רגשית זולה ומעוותת. זאת בדיוק הבעיה שאינך מסוגלת לצאת מן הבועה. זאת בדיוק הסיבה מדוע כתבתי שאנשים כאן איבדו צלם אנוש ושכחו מה זה להיות בני-אדם.

.

אני בטוחה שאתה חושב שכתבת כאן אי אלו דברי טעם, כשבעצם כל מילה שכתבת היא אוסף עלוב של שקרים, בורות והתנשאות. אתה לא מנהל דיון, אתה מפיץ ארס של שנאה עצמית ומתיימר ללמד אותי מה זה להיות בן אדם. אני לא יודעת אם לצחוק או לבכות. אתה, שיושב ומצדיק טבח ומעשי פשע, מעז להטיף לי מוסר?
ההתנשאות שלך היא החלק המביש ביותר. אתה מדבר על פריבילגיה ומזגנים, בזמן שאתה מצדיק טרור רצחני שמטרתו לדרוס כל מה שאתה עצמך (טוען שאתה) מייצג. אתה מזכיר את ארגוני המחתרות, אבל שוכח פרט קטן: הם נלחמו נגד שלטון קולוניאלי כדי להקים מדינה, לא כדי להשמיד עם. אתה מעוות היסטוריה כדי לשרת את האג'נדה הצינית שלך ומוכן להקריב את המוסר שלך ואת החיים של אזרחי ישראל בשם דעה מעוותת.
אני רואה את מה שאתה מנסה לעשות. אתה מנסה ליצור שוויון מוסרי מעוות בין חייל שנלחם כדי להגן על ביטחון הבית שלו, לבין מרצחים חלאות אדם ששמו להם כמטרה להשמיד אותנו. זה עלבון לכל אינטליגנציה בסיסית. ואני לא מוכנה לקנות ובכלל לכבד בתגובה את השטויות האלה. אז תמשיך לכתוב את השקרים שלך, להאמין בהם ולהתנשא על אחרים, אבל דע שכל מילה שאתה כותב היא עדות לכמה איבדת את הדרך, וכמה אתה רחוק מלהיות ״בן אדם״.

נשמה, יש לך מוסר מעוות. כל משפט שלך מלווה בבורות יתרה וחוסר מודעות עצמית. אם הייתי מצדיק טבח ומעשי פשע, הייתי תומך בצה"ל כמוך. את היא זו שמצדיקה טבח ומעשי פשע. את פשוט איבדת צלם אנוש והפכת למפלצת צמאת דם ואינך אפילו מסוגלת להתעורר מזה. את וכל הליצנים שעשו לך לייק. כי ככה זה, מטומטמים תמיד הרוב. אז כן, אני מעז להטיף לך מוסר. כתבתי שאני מתנגד בתוקף למעשים של חמאס ב-7.10 אבל את, כנראה עם בעיות הבנת הנקרא עדיין רואה זאת כתמיכה...טיפוסי. את רואה מה שאת רוצה לראות ושומעת מה שאת רוצה לשמוע. מקרינה את הפאקים הפסיכולוגיים שלך על אחרים כדי לא להתמודד עם הרוע, השפל המוסרי, והמפלצתיות ששוכנת בך.

כל תנועת ההתנגדות מפלסטין ועד רוסיה וסין מקובלת כנגד הנאו-נאצים של האימפריאליזם האנגלו-אמריקאי-ציוני והרייך הציוני שכל העולם חייב לקום ולהפילו במהירות. החל מהנאצים באוקראינה, עד לארה"ב וישראל.

את אפילו לא מסוגלת לקרוא לארגוני הטרור היהודיים כארגוני טרור. את קוראת להם ארגוני מחתרות ותומכת במעשי הטרור שלהם שהיו מכוונים כנגד הבריטים, הערבים והיהודים גם יחד. את פשוט חולת נפש וחסרת השכלה. כשארגוני הטרור היהודיים ביצעו את הטבח בדיר יאסין ורצחו ואנסו ושרפו אנשים בחיים וביתרו בטנות של נשים הרות, כדי ליצור סיטואציה כל-כך חולנית במכוון בכדי לעורר "הגירה מרצון" גם אז זה היה מלחמה נגד שלטון קולוניאלי? איך בן-אדם שפל ונמוך כמוך רשאי בכלל להביע את דעותיו בפרהסיה מבלי שום השלכות? את תומכת בטרור לכל דבר. מאותם ארגוני טרור יהודיים קם צה"ל - ארגון טרור לכל דבר שכל אחד שמשרת שם הוא טרוריסט עם דם על הידיים. מנחם בגין ויצחק שמיר - בין הטרוריסטים המובילים של התנועה הציונית עמדו אחר כך בליכוד - מפלגה שרוב המדינה תומכת בה. ישראל קמה כפרס לטרור יהודי והסכמה חד צדדית שהובילה לאחר מכן לתוכנית ד' שנועדה לספח את כל השטחים. מחבלי צה"ל ביחידות מסוימות הולכים עם פאץ' של ישראל הגדולה והמובטחת שכוללת שטחים גאוגרפיים של ירדן, עיראק, סוריה, לבנון, ומצרים לצד סמל של דגל ישראל כסווסטיקה הציונית.

את האדם האחרון שיבקר את המוסד ואחריותו ומעורבותו בפיגוע התאומים בכדי להפיל את האשמה על האסלאם כדי לעודד תמיכה ללא עוררין מצד האמריקאים לתמוך בפשעי המלחמה של הרייך הציוני במזרח התיכון. את תומכת במוסד ובסוכני מוסד כמו ג'פרי אפשטיין שנועדו לסחוט פוליטיקאים ברחבי העולם "להגן" על ישראל במסע הכיבוש ושפיכות הדמים במזרח התיכון כדי לשים את ישראל בתור ה-Powerball במזרח התיכון.

לאג'נדה שלך אין מוסר, אין עמוד שדרה, אין הצדקה, ואין לגיטימציה. את פשוט מעוותת את ההיסטוריה כדי להציג לעולם את ההתקרבנות המסכנה שלך כשאת הפולש ואת השלטון הקולוניאליסטי. את תומכת ברצח עם ופשעי מלחמה ולא רואה עם זה שום בעיה כי מבחינתך כל דבר שנגד ישראל זה חמאס ואנטישמי. אנשים כמוך מחליאים אותי.
סנטוריון
סנטוריון • 6 באוג׳ 2025
טוב, התאפקתי מלהגיב אבל בכל זאת אני ישראלי ומבקשים ממני לחוות דעה על משהו ... יש גבול למידת השליטה העצמית שלי. (:

אנחנו צריכים לקבל החלטה מאד קשה בשלב הזה: או להיכנס באופן מלא לעזה ולסכן את חיי החטופים כדי לנסות ולפרק את חמאס באופן מקיף וסופי כגוף מדיני, או לחתום על הסכם כניעה כולל כדי להחזיר את החטופים ולהשאיר את חמאס בשלטון. שלא יטעו אתכם: לא "נטפל בהם אחר-כך", לא נקבל את החטופים ונחזור פנימה, זה לא יקרה. יהיו ערבויות בינלאומיות כבדות שישראל לא תשלם. חמאס ינצח, ישאר בשלטון ויבסס את כוחו בעשור הקרוב ויחזור להיות איום אמיתי וממשי על ישראל, אולי אף יותר גדול מבעבר, עד לאוקטובר הבא.

מהניסיון של עשרים השנים האחרונות גילינו שכשאנחנו מטאטאים בעיות מתחת לשטיח ואומרים "נטפל בזה אחר-כך" אנחנו מקבלים בוקס לפנים בסוף - אם זה חמאס בעזה, או חיזבאללה על גבול לבנון, או איראן ותוכנית הגרעין שלה. על כן הגישה של חוסר-הבלגה היא נכונה, גם אם קשה בהרבה. עם כל הצער שבדבר, בעיני זו איוולת לסכן את עתיד מדינת ישראל בצורה כה חסרת-אחריות בשביל לנסות ולשמור על חייהם של עשרים חטופים (באופן עקרוני לדעתי צריך להיות חוק-יסוד בישראל שלממשלה אסור לשאת ולתת על חטופים, אבל זה סיפור אחר).

מה שלא יהיה אני לא מקנא במקבלי ההחלטות, וזה לא משנה אם אני סובל אותם או לא (אני לא). בעיקר שמח שאני לא צריך לקבל את ההחלטה הזאת ולעמוד מול המצלמות אחר-כך.

שיהיה לכולנו בהצלחה - לדפ"רניקים, לפושעי המלחמה, ליפי הבלורית המוסריים, למזילי הדמעות, לחברי הפרלמנט של נווה-צדק, ובעיקר לפראיירים שישלמו על כל זה בעשרים השנים הקרובות (כלומר, רוב המגיבים פה).
כחש​(נשלטת)
כחש​(נשלטת) • 6 באוג׳ 2025
"]
Solar Dragon כתב/ה:
כחש כתב/ה:

נשמה, יש לך מוסר מעוות. כל משפט שלך מלווה בבורות יתרה וחוסר מודעות עצמית. אנשים כמוך מחליאים אותי.

להחליא אנשים כמוך זה אות כבוד, אבל אני חושדת שאתה איש חולה מאד בלי קשר אליי. איש חולה ובור שמפיץ תעמולה אנטישמית מטורפת באתר ישראלי וזה מרגיש לו סבבה לגמרי. לא אבזבז עוד זמן או מילים על יצור כמוך. לאנשים כמוך אני בזה.
barnacle​(שולט)
barnacle​(שולט) • 6 באוג׳ 2025
סנטוריון כתב/ה:
... שלא יטעו אתכם: לא "נטפל בהם אחר-כך" .... יהיו ערבויות בינלאומיות כבדות שישראל לא תשלם.

בזירת לבנון, נקבעה לפני כמה וכמה חודשים הפסקת-אש.
ומאז, כמעט כל יום, ישראל תוקפת פעילי-חיזבאללה ואתרים בהם פעילי-הארגון שוקדים על בניין כוחו של הארגון מחדש.
אז אפשר לטפל אחר-כך? בוודאי. ברגע שמפסיקים להסביר שאסור להוריד אוהל כי מי יודע מה חיזבאללה יעשה
ומתחילים לקיים את ההבטחה שאחרי 7/10 לא נותנים יותר לאויב מוצהר לבנות פוטנציאל צבאי מול הגבול שלנו.
השאלה אם נטפל בחמאס אח"כ או לא (כמו שאמר פעם בן-גוריון בהקשר אחר) לא תלויה במה שיגידו הגויים אלא במה שיעשו היהודים.
סנטוריון
סנטוריון • 6 באוג׳ 2025
barnacle כתב/ה:
סנטוריון כתב/ה:
... שלא יטעו אתכם: לא "נטפל בהם אחר-כך" .... יהיו ערבויות בינלאומיות כבדות שישראל לא תשלם.

בזירת לבנון, נקבעה לפני כמה וכמה חודשים הפסקת-אש.
ומאז, כמעט כל יום, ישראל תוקפת פעילי-חיזבאללה ואתרים בהם פעילי-הארגון שוקדים על בניין כוחו של הארגון מחדש.
אז אפשר לטפל אחר-כך? בוודאי. ברגע שמפסיקים להסביר שאסור להוריד אוהל כי מי יודע מה חיזבאללה יעשה
ומתחילים לקיים את ההבטחה שאחרי 7/10 לא נותנים יותר לאויב מוצהר לבנות פוטנציאל צבאי מול הגבול שלנו.
השאלה אם נטפל בחמאס אח"כ או לא (כמו שאמר פעם בן-גוריון בהקשר אחר) לא תלויה במה שיגידו הגויים אלא במה שיעשו היהודים.

אתה צודק, אבל ישראל לא תפעל בואקום ובאופן חד-צדדי *אחרי* שחתמה על הסכם בינלאומי. מדינה לא מתנהלת ככה. ההסכם עם לבנון נחתם עם חיזבאללה, והסעיפים האלה הוסדרו מראש, *אחרי* שהושגה הכרעה וכוחות חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו ברובם.

מול חמאס המצב שונה לחלוטין: אין אזור מפורז, אין מקום שכבר פינינו, ובכל מקרה האופציה הזאת בכלל לא על השולחן. לא נראה שהם יחתמו על איזשהו הסכם שיאפשר לישראל לחזור ולהיכנס לרצועת עזה (אחרת מה המוטיבציה שלהם בכלל לחתום?)

בכל מקרה אנחנו "הכלנו" את חמאס במשך 20 שנה ובסוף קיבלנו טבח. אני חושב שאנחנו צריכים להפסיק להשלות את עצמנו ולבחור. באמת לבחור, ולא לומר "יהיה בסדר" ולצטט את בן-גוריון.
אליפסה​(שולטת)
אליפסה​(שולטת) • 6 באוג׳ 2025
שוסי כתב/ה:
כלומר, הבנו כי הטיהור האתני המתרחש כרגע בעזה, באופן מפתיע לא מניב את התוצאה הרצויה, אז נעבור כבר להשמדת עם על מלא?
ואם גם זה לא יעבוד? נצטרך להמציא קטגוריה חדשה לזוועת שאנו מחוללים על אוכלוסיה אזרחית?

אני לא מבינה. פשוט לא מבינה.
כן, באופן מפתיע העזתים לא עושים את מה שכל עם חפץ חיים היה עושה במצבם. נכנעים. פשוט נכנעים ללא תנאי, מחזירים את החטופים, את גופות הנרצחים, ומביאים להפסקת המלחמה והרעב. אבל הם לא חפצי חיים, הם בעיצומה של מלחמת דת.

מפני שהם לא נכנעים אנחנו אמורים "להיכנע" במקומם? לא קוראים לזה תבוסתנות? ומה אז? שוב נעביר כסף קטארי לחמאס למטרות "הומניטאריות" ול"שיקום" עזה?

ומה פתאום טיהור אתני? אני לא נלחמת בהם כי הם פלסטינים. אני נלחמת בהם כי הם מבקשים להרוג אותי. באיזה עולם אני צריכה להגן על "זכותו" של עם לחיות לצידי ב"אדמתו" כאשר בכל צומת היסטורית העם הזה סירב לפשרות וחזר וניסה להשמיד אותנו? זכויות מתקיימות בתוקפה של הדדיות. אני לא מכירה בשום זכות של מי שמבקש להרוג אותי. ואני פשוט לא מבינה את מפגן הרחמים כלפי מי, שאם יחסי הכוחות היו הפוכים, כבר מזמן היה דואג שלא נהיה כאן כדי לנהל את השיחה הזו.
יונתן 28​(נשלט)
יונתן 28​(נשלט) • 6 באוג׳ 2025
אם אפשר לעשות עיסקה אז ברור לעשות אותה ואתמול. אחכ נכנס שוב לשם ,זה לא הפריע לנו בלבנון וגם באיראן להמשיך.
אני חושב שאתם מתעלמים פשוט מזה שחמאס לא מוכן לעיסקה.
הטעות היא שנתניהו צריך להגיד בתקשורת שהוא מוכן עכשיו לעיסקה הזאת והזאת ואז יראו שחמאס לא מסכים.
חוץ מזה אני צמא
פרלין​(נשלטת)​{ש}
פרלין​(נשלטת)​{ש} • 6 באוג׳ 2025
כחש כתב/ה:
"]
Solar Dragon כתב/ה:
כחש כתב/ה:

נשמה, יש לך מוסר מעוות. כל משפט שלך מלווה בבורות יתרה וחוסר מודעות עצמית. אנשים כמוך מחליאים אותי.

להחליא אנשים כמוך זה אות כבוד, אבל אני חושדת שאתה איש חולה מאד בלי קשר אליי. איש חולה ובור שמפיץ תעמולה אנטישמית מטורפת באתר ישראלי וזה מרגיש לו סבבה לגמרי. לא אבזבז עוד זמן או מילים על יצור כמוך. לאנשים כמוך אני בזה.

האיש לא איתנו.
עדיף לא להגיב.