|
|
לפני 5 חודשים •
13 באוג׳ 2025
לפני 5 חודשים •
13 באוג׳ 2025
סווריןן • 13 באוג׳ 2025
כיבוש עזה והשתלטות ארוכת טווח על עזה לא תמנע את השביעי באוקטובר הבא. הוא פשוט לא יגיע משם, במקרה הטוב. הוא גם יעלה בחיי לא מעט חיילים לאורך זמן, וכנראה בחיי החטופים החיים. האם זה אומר שלא עושים כלום? ברור שלא - כתבתי במפורש שאני בעד המשך הלחימה. אז מה ההתפלפלויות הללו משנות? הן משנות משום שהן יצילו חיים. כל עוד אנשים משלים את עצמם שנגיע לביטחון מוחלט דרך 'הדברת האוייב', אנחנו שבויים בפנטזיה קטלנית.
ברמה המעשית המיידית (כי הגבתי רק לרמה הרביעית של הדיון כדי לא להתפזר לווטאבאוטיזם שרץ כאן), אייל זמיר העלה אפשרות גמישה יותר: יציאה ללא הסכם תוך המשך לחימה דרך מבצעים יעודיים. זה מותיר סיכוי לחטופים, וסופר קצת אחרת את הנזק לאוכלוסיה העזתית הלא לוחמת, שמתעקשים כאן לבטל. נעזוב את הרובד המוסרי ונעסוק רק בכדאיות: בני משפחתו של כל בלתי מעורב שמת בעזה הם המגוייסים של הסינואר הבא. רובנו היינו מגיבים כך. צה"ל מתחקר? לא נשמע משכנע: כשחטופים שהצליחו להימלט נופפו דגל לבן, צלף ירה בהם. מה דינו של סתם בלתי מעורב שמנסה לחצות רחוב ברגע הלא נכון? כאן כמו בדיון הציבורי הכללי יותר, מי שלא מיישר קו עם הסמורטריצי'ים הוא או בוגד, (שיורה בתוך הנגמש), או רפה שכל, או יפה נפש, או מנותק. כי מי ש'מחובר', מי שנפשו 'מכוערת' (אניח שזה מה שצריך לשאוף להיות), מי שעיניו בראשו, ומי שתומך ללא סייג בחיילים, בהכרח, בהכרח, בהכרח חייב לתמוך באהבה העצמית הדביקה וההתקרבנות הצדקנית הדורסנית שהיא ורק היא התגובה ההולמת לאוייבים שלנו. הציונות שגדלתי ונלחמתי עליה, היא אמונה בלתי מתנצלת בזכות היסטורית ומעשית של יהודים על הטריטוריה הזו, תוך הכרה בכך שיש זכויות היסטוריות לא רק ליהודים על אותה פיסת אדמה. נלחמים על זה כהוגן (ממש לא גנדי), ונחיה על חרבנו לעתיד הנראה לעין, ולכך צריך להערך. במקביל, עושים זאת תוך חתירה למזעור חיכוך ולקיום של כבוד לכולם מתישהו. מניתי בתגובה קודמת את כל מה שהפלסטינים החמיצו בענין זה. כן קיוויתי לערער מעט את ההתבשמות העצמית שחלק מהתגובות הדיפו, באשר למלאכיות רודפת השלום של ישראל. |
|
|
|
|
לפני 5 חודשים •
13 באוג׳ 2025
לפני 5 חודשים •
13 באוג׳ 2025
masoul • 13 באוג׳ 2025
► סווריןן כתב/ה: בני משפחתו של כל בלתי מעורב שמת בעזה הם המגוייסים של הסינואר הבא. רובנו היינו מגיבים כך.
נדיר להתקל במשפט כל כך דמגוגי, כל כך שקרי, וכל כך מתוחכם. כבוד. בואו נפרק את המשפט הזה קצת. 1. רוב אלו שעשו את השבעי באוקטובר לא נולדו או היו ילדים קטנים כשישראל יצאה מעזה ב2005, רובם לא פגשו ולא ראו יהודי. ובכל זאת הם עשו מה שעשו. זוועות הם עשו. ביהודים. כי הם יהודים. 2. הזיכרון, אוי הזיכרון, רק שאנחנו היהודים, יש לנו זיכרון ארוך, אנחנו זוכרים את הפיגועים על בסיס יום יומי שהפדאיון עשו מעזה בשנות החמישים. לא היה כיבוש, לא היו יהודים, לא היו עזתים שנפגעו מהיהודים, ובכל זאת, רציחות ופיגועים על בסיס יום יומי. אנחנו יהודים. אנחנו חוגגים חנוכה ופורים. אנחנו זוכרים. 3. וקצת יותר אחורה, אי אפשר לנתק את השבעי באוקטובר מהמאה שנים האחרונות של טרור ערבי מזוויע. בדיוק עכשיו מלאו 96 שנה לפוגרום בחברון. שהיה גרוע מהשבעי באוקטובר. למרות שאף ערבי חברוני לא נפגע מהיהודים, להפך, ערביי חברון נהנו והרוויחו מהיהודים. אף אחד לא חלם על מדינה יהודית ולא היה כיבוש. אבל גרוע מכך, הדמגוגיה השקרית במשפט הזה שאומרת: סינוואר מגייס לוחמים? זה היהודים אשמים. כל כך איום ונורא ושקרי. וזו המשמעות של המשפט הזה. אין משמעות אחרת. ולסיום. "רובנו היינו מגיבים כך" באמת? אני בן לניצולי שואה, רוב המשפחה הושמדה בשואה, עשרות אנשים מהמשפחה הקרובה. כמו מכל כך הרבה משפחות של יהודים יוצאי אשכנז. טבחו ורצחו בנו 6 מיליון איש. השמידו בגזים וברעב שליש מעמנו, כנראה שאפילו יותר מכך. כמה מאיתנו, כמה ממשפחתי, כמה ממשפחות אחרות יצאו לנקום בגרמנים? כמה יצאו לרצוח גרמנים רק כי הם גרמנים? אפס. אפס או מאד קרוב לכך. אז לא. רובנו לא היינו מגיבים כך. רובנו לא הגבנו כך, רק לא מזמן, לפני 80 שנה. גם הסייפא שלך, שקרי ודמגוגי. עצוב. כל כך עצוב שבני עמנו נותנים לגיטימציה לסינוואר הבא. כל כך עצוב. |
|
|
|
|
לפני 5 חודשים •
13 באוג׳ 2025
לפני 5 חודשים •
13 באוג׳ 2025
כחש(נשלטת) • 13 באוג׳ 2025
► סווריןן כתב/ה: כיבוש עזה והשתלטות ארוכת טווח על עזה לא תמנע את השביעי באוקטובר הבא. הוא פשוט לא יגיע משם, במקרה הטוב. הוא גם יעלה בחיי לא מעט חיילים לאורך זמן, וכנראה בחיי החטופים החיים. האם זה אומר שלא עושים כלום? ברור שלא - כתבתי במפורש שאני בעד המשך הלחימה. אז מה ההתפלפלויות הללו משנות? הן משנות משום שהן יצילו חיים. כל עוד אנשים משלים את עצמם שנגיע לביטחון מוחלט דרך 'הדברת האוייב', אנחנו שבויים בפנטזיה קטלנית.
כאן כמו בדיון הציבורי הכללי יותר, מי שלא מיישר קו עם הסמורטריצי'ים הוא או בוגד, (שיורה בתוך הנגמש), או רפה שכל, או יפה נפש, או מנותק. כי מי ש'מחובר', מי שנפשו 'מכוערת' (אניח שזה מה שצריך לשאוף להיות), מי שעיניו בראשו, ומי שתומך ללא סייג בחיילים, בהכרח, בהכרח, בהכרח חייב לתמוך באהבה העצמית הדביקה וההתקרבנות הצדקנית הדורסנית שהיא ורק היא התגובה ההולמת לאוייבים שלנו. הציונות שגדלתי ונלחמתי עליה, היא אמונה בלתי מתנצלת בזכות היסטורית ומעשית של יהודים על הטריטוריה הזו, תוך הכרה בכך שיש זכויות היסטוריות לא רק ליהודים על אותה פיסת אדמה. נלחמים על זה כהוגן (ממש לא גנדי), ונחיה על חרבנו לעתיד הנראה לעין, ולכך צריך להערך. במקביל, עושים זאת תוך חתירה למזעור חיכוך ולקיום של כבוד לכולם מתישהו. מניתי בתגובה קודמת את כל מה שהפלסטינים החמיצו בענין זה. כן קיוויתי לערער מעט את ההתבשמות העצמית שחלק מהתגובות הדיפו, באשר למלאכיות רודפת השלום של ישראל. כמו שפישוטו כתב, הדיון מיצה את עצמו ואנחנו לא נגיע להסכמה, אבל לפחות היה שיח סמי מכובד. אתה צודק שכיבוש עזה לא יביא ביטחון מוחלט. אבל האלטרנטיבה שלך (של אייל זמיר) זה בדיוק מה שעשינו עד ה7.10! זה בדיוק הסטטוס קוו שהוביל אותנו לכאן. איך בדיוק זה לא (במילותיך) פנטזיה קטלנית? לגבי בני משפחתו של כל בלתי מעורב- לא הצלחתי להבין, קודם אתה אומר שהם לא מעורבים ואחר כך מסביר איך הם יהפכו למחבלי העתיד. אז הם מעורבים או לא? ואיך זה שהאחריות תמיד שלנו ולא של מי שמחנך אותם לשנוא? איך זה שאתה מסיר מהם כל אחריות לתרבות, לחינוך ולבחירות שלהם? ההשוואה שמאסול ביצע לשואה ולזה שבחרנו בחיים ולא בנקמה היא מדויקת שאין לי מה להוסיף על זה. וכמובן.. הסמורטריצ׳ים.. חזרנו לקלישאה הישנה והטובה. הרי ברור שכל מי שרוצה להגן על עצמו אחרי שטבחו בו זה הוא דורסני וכל מי שמבין שהאויב רוצה להשמיד אותנו הוא סמורטריצ׳י. תראה.. המילים שאתה משתמש בהן נשמעות נפלא בתיאוריה. ״כבוד לכולם״, ״מזעור חיכוך״, ״זכויות היסטוריות גם להם״, אבל מה עושים כשהצד השני לא רוצה כבוד - הוא רוצה השמדה? מה עושים כשאותו מזעור חיכוך הוביל לטבח ברעים? השורה התחתונה: אתה מציע לחזור בדיוק למה שהיה לפני ה7.10, רק עם יותר מילים יפות. ואתה עושה את זה תוך כדי שאתה מטיף לנו על מוסר והתבשמות עצמית. זו לא חוכמה, זה חזרה על אותן טעויות עם אותן הצדקות. אני לא מתביישת להיות ציונית שמאמינה בזכותנו להגן על עצמנו. אין כאן התבשמות עצמית, אלא קיום בסיסי. ואם הזכרת ציונות.. הגיע הזמן לחזור לציונות של פעם, זו שמגינה על עצמה בראש מורם ולא מתנצלת על זכותה לחיות. |
|
|
|
|
לפני 5 חודשים •
13 באוג׳ 2025
לפני 5 חודשים •
13 באוג׳ 2025
dark enlightment(שולט) • 13 באוג׳ 2025
אם כבר הזכירו את השביעי לאוקטובר, הגיע הזמן שהמדינה תחליט לתת שם לאירוע במקום להתקע על התאריך.
|
|
|
|
|
לפני 5 חודשים •
13 באוג׳ 2025
לפני 5 חודשים •
13 באוג׳ 2025
happinesss • 13 באוג׳ 2025
צה״ל בכמה שעות יכול לכבוש את כל עזה, זה לא האישיו הקטע זה המוסד ההזוי של לשלוח חיילים לנקות בית בית ולא פשוט להוציא הודעות פינוי ומי שנשאר מת
|
|
|
| מדען גרעין |
לפני 5 חודשים •
13 באוג׳ 2025
לפני 5 חודשים •
13 באוג׳ 2025
מדען גרעין • 13 באוג׳ 2025
► dark enlightment כתב/ה: אם כבר הזכירו את השביעי לאוקטובר, הגיע הזמן שהמדינה תחליט לתת שם לאירוע במקום להתקע על התאריך.
אני הייתי קורא למלחמה: כפסע מניצחון מוחלט. ואתם? |
|
|
|
|
לפני 5 חודשים •
13 באוג׳ 2025
לפני 5 חודשים •
13 באוג׳ 2025
dark enlightment(שולט) • 13 באוג׳ 2025
► מדען גרעין כתב/ה: ► dark enlightment כתב/ה: אם כבר הזכירו את השביעי לאוקטובר, הגיע הזמן שהמדינה תחליט לתת שם לאירוע במקום להתקע על התאריך.
אני הייתי קורא למלחמה: כפסע מניצחון מוחלט. ואתם? אני מתכוון ברצינות. לא בסתלבט. |
|
|
|
|
לפני 5 חודשים •
13 באוג׳ 2025
לפני 5 חודשים •
13 באוג׳ 2025
masoul • 13 באוג׳ 2025
► מדען גרעין כתב/ה: ► dark enlightment כתב/ה: אם ...
אני הייתי קורא למלחמה: כפסע מניצחון מוחלט. ואתם? אולי אפשר במיוחד עבורך לקרוא למלחמה הזו "רק לחמור מראים חצי עבודה"? מה אתה אומר? מהדהד לך השם הזה? נוגע בך? משהו? |
|
|
| מדען גרעין |
לפני 5 חודשים •
13 באוג׳ 2025
לפני 5 חודשים •
13 באוג׳ 2025
מדען גרעין • 13 באוג׳ 2025
► masoul כתב/ה: ► מדען גרעין כתב/ה: ► dark enlightment כתב/ה: אם ...
אני הייתי קורא למלחמה: כפסע מניצחון מוחלט. ואתם? אולי אפשר במיוחד עבורך לקרוא למלחמה הזו "רק לחמור מראים חצי עבודה"? מה אתה אומר? מהדהד לך השם הזה? נוגע בך? משהו? 22 חודשים והגענו רק לחצי? 🤔 מוזר שאתה מזכיר פה נעירות כי אתה לבד נערת חצי מהטקסטים פה. תן שם למלחמה, תהיה בן אדם סוף סוף ותדבר עניינית! |
|
|
|
|
לפני 5 חודשים •
13 באוג׳ 2025
לפני 5 חודשים •
13 באוג׳ 2025
masoul • 13 באוג׳ 2025
► מדען גרעין כתב/ה: ► masoul כתב/ה: ► מדען גרעין כתב/ה: ► dark enlightment כתב/ה: אם ...
אני הייתי קורא למלחמה: כפסע מניצחון מוחלט. ואתם? אולי אפשר במיוחד עבורך לקרוא למלחמה הזו "רק לחמור מראים חצי עבודה"? מה אתה אומר? מהדהד לך השם הזה? נוגע בך? משהו? 22 חודשים והגענו רק לחצי? 🤔 מוזר שאתה מזכיר פה נעירות כי אתה לבד נערת חצי מהטקסטים פה. תן שם למלחמה, תהיה בן אדם סוף סוף ותדבר עניינית! יש לי תחושה שלא התחברת להצעה שלי (: שויין. |
|
|