סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

EMID

white dark knight
לפני 5 חודשים • 18 באוג׳ 2025

EMID

white dark knight • 18 באוג׳ 2025
המרחב הבדס״מי מזמן לו רבים שחוו טראומה או פוגשים פורקן רגשי מלווה בייסורים כחלק מריטואל שבו הנפש זקוקה לפגוש שוב ושוב צורך מוכחש.

EMID היא שיטת טיפול אפקטיבית ביותר לטיפול בטראומה ועיבוד רגשי.

גילוי נאות לא חוויתי את הטיפול אלא ליוויתי אדם קרוב… ועדיין מדובר ממש בסוג של נס.

ממליץ ביותר וכמובן שיש חשיבות לבחירת מטפל / מטפלת מומלצים (לא לוותר על שלב הסינון והניסיון המוכח).

בהצלחה.
שערורייה
שערורייה • 18 באוג׳ 2025
לדעתי הנ"ל מתכוון ל-EMDR שזו אכן שיטה טיפול מוכרת וידועה בטראומות על הנלווה להן.
white dark knight
https://www.emid.co.il
צירפתי קישור

מדובר בתרפיה בתנועות עיניים.
יש לשיטה הזו נגזרות קודמות אבל השיטה הספציפית הנ״ל פותחה בישראל.
היא אפקטיבית מאוד באופן שבו מעובדת טראומה ומאפשר וויסות רגשי ושינוי מהותי בחוויית החיים סביב הטראומה.
Master Bruce​{©}
Master Bruce​{©} • 18 באוג׳ 2025
להזהר משיטות "טיפול" ללא רשיון ושאינן מפוקחות!!!!
white dark knight
האמת שאני די שמח על התגובה.
גנרי זה תמיד נכון שצריך להיזהר משיטות טיפול ולעשות שעורי בית מקיפים בנוגע למשמעויות
הצלחות וסיכונים.
גם שיטות ״מפוקחות אינן ערובה להצלחה או לאי חשיפה לסיכון״ שרלטנות קיימת בכל מקום.

לא הייתי ממליץ ללא היתה לי התרשמות עמוקה ממקור ראשון ברמה של אירוע משנה חיים.

המלצה על מטפלת ספציפית אשמח לתת בפרטי.

כולנו ילדים גדולים ונמצא את דרכנו במבוך החיים עם כל הכבוד לפיקוח של משרד הבריאות.
itchyqouteg​(שולט)
itchyqouteg​(שולט) • 18 באוג׳ 2025
Master Bruce כתב/ה:

ברוס אינטו מוסרת שאתה טמבל
Luna Oscura​(נשלטת)​{Loki the t}
קראתי ממש קצת, אני מודה, אבל הכתבה הזאת כן גרמה לי להרגשה שיש דגלים אדומים
https://psychologim.com/EMID/

במיוחד זה:
"אבל חכו, זה משתפר! השיטה, שנוצרה על ידי שניר אור כץ – אדם בלי שום הכשרה אקדמית בתחום הנפש – מציעה לרפא אתכם ממגוון בעיות נפשיות, החל מדיכאון וחרדות ועד לטראומות העמוקות ביותר. ומה הכי טוב? תוכלו ללמוד את השיטה בעצמכם תוך 24 שעות בלבד ולהתחיל לטפל באחרים. תארו לעצמכם: לא צריך תואר, לא צריך ניסיון, פשוט תקחו קורס מהיר ותהפכו למטפלים מוסמכים. איזה עולם נפלא!"

וזה:
"EMID מול EMDR
הגיע הזמן להכיר: EMDR היא שיטה פסיכולוגית מוכחת המבוססת על מחקרים ארוכים ועמוקים, שעברה ביקורות מדעיות, וזכתה לתמיכת קהילת הפסיכיאטריה הבינלאומית. השיטה פותחה על ידי ד"ר פרנסין שפירו ומיועדת לטיפול בטראומה באמצעות תנועות עיניים מבוקרות ועיבוד זיכרונות. נשמע מוכר? כן, גם EMID עוסקת בתנועות עיניים, אבל יש הבדל קטן – EMDR הוכחה במחקרים כיעילה, בעוד ש-EMID נשארה בגדר פנטזיה.

ההבדל המשמעותי בין השתיים? המחקרים. EMDR עברה סדרת מחקרים קליניים והוכחה כיעילה עבור מטופלים שמתמודדים עם PTSD, חרדות וטראומות אחרות. המטפלים ב-EMDR עוברים הכשרה קפדנית ועמוקה, ובסופו של תהליך מקבלים הסמכה רשמית שמאפשרת להם לטפל במטופלים בצורה מקצועית ובטוחה.

ומה עם EMID? טוב, שם הכשרת המטפלים קצרה יותר מההכנה להכנת חביתה. תוך 24 שעות אתם הופכים להיות 'מטפלים מוסמכים' – ואין שום מחקר מדעי או תמיכה אקדמית שתוכלו להתבסס עליה. כי למה צריך מחקרים ומדע כשאפשר פשוט להמציא שיטה חדשה ולעשות מזה כסף? מי בכלל צריך סטנדרטים מקצועיים כשמדובר בבריאות הנפש?"

וזה:
"לא כל קסם עובד, ו-EMID כנראה לא אחד מהם
אז אחרי כל מה ששמענו על EMID – מה נותר לומר? השיטה אולי נשמעת קסומה ומפתה, אך בפועל היא רחוקה מאוד מלהיות פתרון אמיתי לבעיות נפשיות. בדיוק כמו שכסף לא נופל מהשמיים, גם בעיות נפשיות לא נפתרות בתנועות עיניים.

העולם זקוק לטיפולים מבוססים, מקצועיים ומוכחים מחקרית – ולא לעוד שיטות בלתי מבוססות שמבטיחות הרים וגבעות. EMID אולי מציעה פתרונות מהירים, אך היא גם מסכנת את המטופלים בכך שהיא יוצרת אשליות של ריפוי ללא שום תמיכה מדעית אמיתית.

בכל פעם שאתם שוקלים לנסות שיטה חדשה, כדאי לשאול את עצמכם: האם מדובר בקסם, או במשהו שמבוסס על מחקר אמיתי? כי אם זה קסם – עדיף שתנסו אותו על המחשב, לא על הנפש שלכם."
    התגובה האהובה בשרשור
Master Bruce​{©}
Master Bruce​{©} • 18 באוג׳ 2025
itchyqouteg כתב/ה:
Master Bruce כתב/ה:

מעולם לא טענתי שאני לא טמבל. לא מבין איך זה קשור לנושא. אתה כותב את זה סתם כדי להתחיל ריב? או שאתה חושב שלא צריך להזהר משיטות "טיפול" שכאלו?
itchyqouteg​(שולט)
itchyqouteg​(שולט) • 18 באוג׳ 2025
Master Bruce כתב/ה:
itchyqouteg כתב/ה:
Master Bruce כתב/ה:

מעולם לא טענתי שאני לא טמבל. לא מבין איך זה קשור לנושא. אתה כותב את זה סתם כדי להתחיל ריב? או שאתה חושב שלא צריך להזהר משיטות "טיפול" שכאלו?

אין לי מושג, אינטו אמרה שאתה טמבל וזיינה לי בשכל עד שכתבתי את זה
white dark knight
חברים יקרים,
אם כבר פתחתי דיון בפורום אחרי 20 שנה
אשמח לתגובות ענייניות ורציניות..

בקשה צנועה