צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

ציפיות או לא להיות

Mary Jane
לפני 5 חודשים • 31 באוג׳ 2025
Mary Jane • 31 באוג׳ 2025
הפוך
קודם גורמים לבן אדם להתמכר אלייך, אחר כך הוא לא יוכל להעלות על דעתו לא להיפגש שבוע שלם, לא להיות בתקשורת יומיומית וכו.

גם אם מדובר בצורך ממשי שלך בעולם, צריך לנהל אותו בפיקחות. כמו עכביש שטווה רשת קורים, ולא כמו פקיד שומה. אף אחד לא אוהב בירוקרטיה.
Bluecollar​(שולטת)
Bluecollar​(שולטת) • 31 באוג׳ 2025
מצחיק לראות איך אנשים אוהבים להתהדר במילים גבוהות מעולם העבודה הקפיטליסטי, כמו "היצע וביקוש", כשמדובר בשולטות, נשלטים, גברים, נשים או בכלל באתר.
אבל ברגע שמדברים  בכביכול טרמינולוגיה הזו על דברים בסיסיים כמו מחויבות, עמידה בציפיות, אחריות או אפילו פנייה מכבדת, מיומנויות שהם מפגינים כל יום בעבודה, בלימודים או מול חברים, פתאום זה "לא קשור", ופתאום המושגים האלה הופכים לקפיטליסטים ולא קשורים לנושא.
פתאום הטרמינולוגיה לא לטעמם, אפילו שהשימוש בזה הוא רק כדוגמה למיומנויות שכבר קיימות בהם ולכך שציפיות ודרישות הן חלק מיחסים שונים שסובבים אותנו.

אבל מה בעצם "לא קשור"? אם יש לך את המיומנויות האלו ואתה מפעיל אותן בלי בעיה במקומות אחרים, למה כשהמטרה היא קשר עם אישה הן מתאדות? למה זה מאיים עליכם? מכווץ חלק בכם שמרגיש שלא יצליח?
תכלס,אין שום סיבה שזה לא יתקיים גם כאן. אם יש לך את הכלים, תשתמש בהם.
מי שמתרגשים מהמחשבה שמצופה מהם, מפספסים את המסר: לא מדובר בדרישה חדשה .

אתם מפספסים משהן ברמת ההבנה שזה נכתב כדוגמה
Bluecollar​(שולטת)
Mary Jane כתב/ה:
הפוך
קודם גורמים לבן אדם להתמכר אלייך, אחר כך הוא לא יוכל להעלות על דעתו לא להיפגש שבוע שלם, לא להיות בתקשורת יומיומית וכו.

גם אם מדובר בצורך ממשי שלך בעולם, צריך לנהל אותו בפיקחות. כמו עכביש שטווה רשת קורים, ולא כמו פקיד שומה. אף אחד לא אוהב בירוקרטיה.

אף אחד לא אוהב פקיד בירוקרטיה. יש מי שאוהב תקשורת פתוחה וכנה.
אף אחד לא מחתים על טפסים כשהוא אומר מה הוא רוצה.
וזה לא דרכי לשחק משחקי מחשבה של פמפטאל.
אני מאמינה בתקשורת פתוחה
teacher​(שולט)חשבון מאומת
teacher​(שולט)חשבון מאומת • 31 באוג׳ 2025
Bluecollar כתב/ה:

אבל מה בעצם "לא קשור"? אם יש לך את המיומנויות האלו ואתה מפעיל אותן בלי בעיה במקומות אחרים, למה כשהמטרה היא קשר עם אישה הן מתאדות? למה זה מאיים עליכם? מכווץ חלק בכם שמרגיש שלא יצליח? תכלס,אין שום סיבה שזה לא יתקיים גם כאן. אם יש לך את הכלים, תשתמש בהם.

לא אותן מיומנויות.
וגם אם היו אותן מיומנויות, יש לנו כבני אדם, בליינד ספוט מובנה כשמדובר בנו עצמנו.
להשתמש במיומנות מסויימת כפרטנר עסקי, במשא ומתן על אחוזים, תנאים וכו' כשמדובר בעסק, חברה וכל דבר שהוא לא אישי שלי,
זה קל, כמעט כירורגי. את חושבת שרופא מנתח יכול לנתח את עצמו באותה הקלות בה הוא מנתח אדם אחר? ופסיכולוג?
נדמה לי שלא.
בעולם העסקי יש דו דיליג'נס, אולי המקבילה ל"לפני שאתה מזיין אותי לפחות תיקח אותי למסעדה וסרט".
בעולם ההיכרויות יש, ובכן, היכרות icon_smile.gif
Bluecollar​(שולטת)
teacher כתב/ה:
Bluecollar כתב/ה:

אבל מה בעצם "לא קשור"? אם יש לך את המיומנויות האלו ואתה מפעיל אותן בלי בעיה במקומות אחרים, למה כשהמטרה היא קשר עם אישה הן מתאדות? למה זה מאיים עליכם? מכווץ חלק בכם שמרגיש שלא יצליח? תכלס,אין שום סיבה שזה לא יתקיים גם כאן. אם יש לך את הכלים, תשתמש בהם.

לא אותן מיומנויות.
וגם אם היו אותן מיומנויות, יש לנו כבני אדם, בליינד ספוט מובנה כשמדובר בנו עצמנו.
להשתמש במיומנות מסויימת כפרטנר עסקי, במשא ומתן על אחוזים, תנאים וכו' כשמדובר בעסק, חברה וכל דבר שהוא לא אישי שלי,
זה קל, כמעט כירורגי. את חושבת שרופא מנתח יכול לנתח את עצמו באותה הקלות בה הוא מנתח אדם אחר? ופסיכולוג?
נדמה לי שלא.
בעולם העסקי יש דו דיליג'נס, אולי המקבילה ל"לפני שאתה מזיין אותי לפחות תיקח אותי למסעדה וסרט".
בעולם ההיכרויות יש, ובכן, היכרות icon_smile.gif

בוא תנסה רגע להבין את הרעיון הכללי.
זה מעולם החינוך ורמות ההבנה, אגב icon_smile.gif
teacher​(שולט)חשבון מאומת • 31 באוג׳ 2025
לא יודע מה את רומזת פה, אבל אני חושב שהבנתי את הרעיון הכללי,
נראה לי גם שאת בדעת מיעוט בשרשור הזה, אבל אולי עוד אנשים לא הבינו.

בכל מקרה, אני לא פה כדי לשכנע אותך.
הצתת את סקרנותי בזה שתיארת גישה שהיא הפוכה לחלוטין משלי, וסקרנותי באה על סיפוקה.
אני אחזור לטקסטים המרעננים ב"מה הדבר הכי מוזר שהיה לכם בתחת?"

icon_smile.gif
Bluecollar​(שולטת)
teacher כתב/ה:
לא יודע מה את רומזת פה, אבל אני חושב שהבנתי את הרעיון הכללי,
נראה לי גם שאת בדעת מיעוט בשרשור הזה, אבל אולי עוד אנשים לא הבינו.

בכל מקרה, אני לא פה כדי לשכנע אותך.
הצתת את סקרנותי בזה שתיארת גישה שהיא הפוכה לחלוטין משלי, וסקרנותי באה על סיפוקה.
אני אחזור לטקסטים המרעננים ב"מה הדבר הכי מוזר שהיה לכם בתחת?"

icon_smile.gif

אני בספק שזה סקרנות.
mister z​(שולט)

Re: ציפיות או לא להיות

mister z​(שולט) • 31 באוג׳ 2025
זוג פלוס כתב/ה:
מהו השלב שבו אתם משתפים עם מישהו/י מה הציפיות שלכם מהקשר? (בדגש על קשר ולא איזה סטוץ חד-פעמי)
האם מעלים את זה בשיחה הראשונה? אומרים מייד כשפונים? כבר מפגש הראשון?
מעדיפים לא לבזבז את הזמן ולגשת ישר ולעניין או כמוני לדוגמה, תעדיפו סמול טוק, ניטרלי ולא מחייב אולי אפילו שניים ורק אחר כך לדבר על זה?
האם לדעתכם זה חסרון או או אולי יתרון לפתוח את העניין הזה מייד על ההתחלה?

מאוד תלוי בזרימה של השיח
אבל אני תמיד משתדל לא להשלות את מי שמולי לגבי מה אני מחפש ומה אני יכול לתת