לילה טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

אז מי אמור לשלם בדייט?

Bluecollar​(שולטת)
לפני 4 חודשים • 13 בספט׳ 2025
Bluecollar​(שולטת) • 13 בספט׳ 2025
נשיות אינה שווה להיות מוגנת ושגבר צריך לשלם ולהגן עלייך. נשיות לא נמדדת בתלות או בהגנה שמישהו מספק לנו.
להיות נשית זה לא אומר להיות תלויה בגבר שייגן עלייך ויקח עליך חסות כלכלית.
אפשר להיות נשית ועדינה ועצמאית שדואגת לעצמה. להיות נשית אינו אומר שגבר צריך לקחת עליך חסות זו היכולת להיות רגישה, רכה ועצמאית בו זמנית. נשיות יכולה להיות גם כוח, בחירה חופשית, עצמאות כלכלית, וגם עדינות ורוך בכל רגע ובכל מקום.
גבריות אמתית אינה ביכולת לפרנס ולהגן. היא לא נמדדת בכמה כסף יש לך או הכוח לגונן ממרום הסוס, אפשר לבנות קשר שיוויוני שבו שני הצדדים תורמים, כוח, בטחון ותמיכה. אפפשר לבנות מערכת יחסים שבה שני הצדדים מביאים כוח וגם רוך,גם הגנה וגם שותפות מבלי להפוך צד אחד לחוסה וצד שני למגן.
גבריות לא חייבת ולא צריכה להיות שווה להחזיק ארנק או להיות המגן של האישה. היא יכולה להתבטא בשותפות, כבוד ודאגה הדדית.

נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שבת ספט' 13, 2025 5:54 pm, סך-הכל נערך פעם אחת
Luna Oscura​(נשלטת)​{Loki the t}
Bluecollar כתב/ה:
נשיות אינה שווה להיות מוגנת ושגבר צריך לשלם ולהגן עלייך. נשיות לא נמדדת בתלות או בהגנה שמישהו מספק לנו.
להיות נשית זה לא אומר להיות תלויה בגבר שייגן עלייך ויקח עליך חסות כלכלית.
אפשר להיות נשית ועדינה ועצמאית שדואגת לעצמה. להיות נשית אינו אומר שגבר צריך לקחת עליך חסות זו היכולת להיות רגישה, רכה ועצמאית בו זמנית. נשיות יכולה להיות גם כוח, בחירה חופשית, עצמאות כלכלית, וגם עדינות ורוך בכל רגע ובכל מקום.
גבריות אמתית ביכולת לפרנס ולהגן. היא לא נמדדת בכמה כסף יש לך או הכוח לגונן ממרום הסוס, אפשר לבנות קשר שיוויוני שבו שני הצדדים תורמים, כוח, בטחון ותמיכה. אפפשר לבנות מערכת יחסים שבה שני הצדדים מביאים כוח וגם רוך,גם הגנה וגם שותפות מבלי להפוך צד אחד לחוסה וצד שני למגן.
גבריות לא חייבת ולא צריכה להיות שווה להחזיק ארנק או להיות המגן של האישה. היא יכולה להתבטא בשותפות, כבוד ודאגה הדדית.

מדוייקת לחלוטין.
amy​(נשלטת)​{מבטלעיניים}
קראתי את אותו פוסטicon_smile.gif אני אוהבת שמשלמים עלי בדייט ראשון. תמיד סכום צנוע, כי אחרת אני מרגישה מוחלשת או זונה. בהמשך אני מתחלקת חצי חצי או מזמינה. שונאת שכל אחד משלם על עצמו, גם עם חברות. מרגיש לי קטנוני.
ואם מישהו לא מוצא חן בעיני בדייט ראשון- אשלם עליו. בכל מקרה לא אתן לו להזמין אותי.
למה? כי בעיני זה אקט של חיזור. לא אסכים לקבל אותו ממי שאינו מוצא חן בעיני.
אם לדעתו צריך להתחלק חצי חצי בדייט ראשון, זה יוריד לי. זה לא עניין רציונלי, אבל זה מה שיקרה. אם לדעתו כל אחד משלם על עצמו בדייט ראשון- עוד יותר גרוע.

אז אין פה עניין של צריך או לא צריך, אלא מה שעושה לנו את זה. משיכה אינה עניין רציונלי.
MorTea
MorTea • 13 בספט׳ 2025
לומר את האמת, אני לא חושב שזה צריך בכלל להיות דיון מגדרי. הרי זה כבר מקובל בימינו לצאת לדייט עם א.נשים מאותו המין... אז לפי מה בכל זאת נכריע?
נימוסים והליכות. זה לא משנה אם מדובר באירוע גדול/קטן, סתם מסעדה או בית קפה או אפילו הזמנה לבית, כשאתה מארח מישהו/י, מצופה ממך לדאוג להם לדברים בסיסיים כמו אוכל ושתייה, כדי שישארו ויקדישו מהזמן היקר שלהם, ע"מ לארח לך חברה.
ולא, גם אם שילמת על מישהי במסעדה, שילמת על להיות בחברתה בזמן הארוחה, ולא על שום שירותים נלווים אחרים. אם היא תחליט אחר כך להזמין אותך ל-"המשך דייט", זה שלה, והיא תיהיה זו שתקבע עד לאיזה גבול זה יגיע.
תזכרו בסוף זה לא משנה מה יש לכם/ן למטה או בחשבון הבנק. תנו כבוד הדדי, ותלמדו להכיר אחד את השניה, בלי מסכות, דרך הכוונות האמיתיות שלכם. בסוף מתנה טובה היא לא בהכרח מתנה יקרה, אלא מתנה שהושקעה בה מחשבה רבה. תתעסקו בעיקר, שזו החוויה ופחות בטפל, ביוקרת המסעדה וגודל החשבון בסיום הארוחה.
שוסי
שוסי • 13 בספט׳ 2025
גברים יקרים,
כאשר אתם תדרשו להוריד שיער בבית שחי, או לא לפסול נשים שלא מורידות, אז תתחילו לדבר על שיויון בדייטים ובכלל.
שוסי
שוסי • 13 בספט׳ 2025
Don Pecoso כתב/ה:
בצעירותו היה לי את הדיון הזה עם מישהי והיא אמרה לי כך:

בחורה משקיעה זמן וכסף על קוסמטיקאית, במספרה, בבגדים יפים, בהורדת שיערות בלייזר, בפדיקור ומניקור, באיפור ..

אז כן, אני מצפה שגבר ישלם בדייט הראשון , וגם אם הוא ישלם בשני ובשלישי זה יהיה נחמד.

לי זה היה נשמע מאוד הגיוני.

בול!!!
שוסי
שוסי • 13 בספט׳ 2025
Bluecollar כתב/ה:
לפני כמה זמן היה פה דיון על בלה בלה בלה...אני רוצה לשבת בזרימה עם אישה.
אבל מכל השאלות והחוקים האלו, נראה שצריך להציג מיליון סייגים לפי כל פגישה.
אז מי שרוצה לזרום בלי לתאם ציפיות שלא יצפה שביום שבו אני לוקחת בייביסיטר שלא אהנה לי בלאכול משהו מפנק.
או כל חוק מטומטם אחר.
יוריד לי ממך מאוד אם לא תנסה להרשים אותי. שלא תבין. שקודם באתי לפגוש בן אדם שבסופו של דבר רוצה לקיים סוג של מערכת יחסים אתי. יוריד לי אם לא תנסה להרשים אותי בהתנהגות ודיבור.
ולהרשים אותי זה לא בכסף או לפתוח את הדלת.
להרשים אותי זה להציג את עצמך בדרך הטובה ביותר בדיבור והתנהגות מבלי לשלם עלי

אבל גם קצת בכסף(:
אד הוק

Re: ווקשה:

אד הוק • 13 בספט׳ 2025
זאלופון כתב/ה:

מודה שאני לא מבין את תלי הפרשנויות שאנשים מייחסים לכמה עשרות שקלים שהגבר כן או לא שילם בדייט. מבחינתי הנכונות לשלם או ההצעה להתחלק בתשלום אינן מלמדות דבר על הגבר או האישה ואין טעם להתעסק בזה יותר מדי אלא אם מצבך הכלכלי מחייב זאת.

מסכים עם רוב מה שאמרת. רק מתקן: זה לא כמה עשרות שקלים, וכשאתה בתקופת דייטים זה קורה פעם-פעמיים בשבוע בממוצע.
PainGivingMan​(שולט)

Re: ווקשה:

PainGivingMan​(שולט) • 13 בספט׳ 2025
המלקה הצוחקת כתב/ה:
Pink Princess כתב/ה:
הגבר משלם.

גבר שלא משלם בעיני לא גברי - ולי אין מה לעשות עם גבר לא גברי.

אני הכי נשית ואני צריכה גבר שיגרום לי להרגיש הכי נשית… ולהתחשבן על כסף זה מאוד לא גברי.

מ.ש.ל
בדיוק מה שדיברתי עליו בתגובה שלי בנוגע למהי גבריות רעילה:
אל מול תכתיבי החברה של "גבריות מהי" ואיך רואות אותה נשים "נשיות" (זה כמו עץ נופל ביער: האם את עדיין אשה נשית אם אין אף גבר שישלם עליך ויגרום לך להרגיש נשית?)
האם יהיו גברים אמיצים שיגידו חלאס עם זה! אני גבר ואני בטוח בגבריות שלי גם אם אינני משלם על אשה בדייט?
איפה אתםםםםם
למה משהו שכל כך ברור שכשיושבים עם החבר'ה כל אחד משלם בצורה הגיונית על מה שהזמין, והמפגש הוא העיקר, כל כך מתעוות בגלל שזה גבר מול אשה?
למה נשים כל כך לא בטוחות בנשיות שלהן, אם אין מישהו שישלם עליהן??
למה שישלמו עליך למען השם???
לא מבינה את זה, באלוהים

אנחנו פה. פשוט גברים שלא אכפת להם מהתכתיב הזה גם לא טורחים להתווכח עם מי שמתעקש לעצום עיניים.
Luna Oscura​(נשלטת)​{Loki the t}
שוסי כתב/ה:
גברים יקרים,
כאשר אתם תדרשו להוריד שיער בבית שחי, או לא לפסול נשים שלא מורידות, אז תתחילו לדבר על שיויון בדייטים ובכלל.

כיום, לפי נורמות חברתיות, גם מגברים מצופה להיות סופר מטופחים בניגוד לעבר. זה אמנם עדיין לא משתווה לציפיות מנשים בתחום הזה אבל זה בהחלט קיים
בשני המקרים זה מטופש.
ובאופן כללי התחרות המגוחכת הזאת של איזה מגדר סובל יותר זה מטופש
יש הרבה נורמות חברתיות שפוגעות בכל המגדרים, זאת המציאות וזה מה שצריך לשנות.
יחד עם זאת, בעיניי, זה לגיטמי מבחינת העדפת משיכה שמישהו.י לא ירצה/תרצה לצאת עם מישהו.י שעיר.ה
בדיוק כפי שיש העדפה על משקל, גובה, שיער וכ"ו
אגב, יש הרבה נשים שפוסלות נשים אחרות על כך - סתם בשביל הידע
כמו כן, יש מלא גברים (בימינו) שלא מפחדים לומר שהם כן נמשכים לאישה שלא מורידה שיער בבית השחי.