אחר צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

מילואים

נשלט צעייר​(מתחלף)
לפני 4 חודשים • 21 בספט׳ 2025

מילואים

נשלט צעייר​(מתחלף) • 21 בספט׳ 2025
הי חברה אני פה כבר תקופה וסתם מעניין אותי אם יש עוד אנשים כמוני שאחראי מילואים מרגישים את הצורך הזה של להיות נשלטים כי יש לנו כל כך הרבה אחריות בתור לוחמים וזה מעייף מאוד ופשוט בא לכמה שעות כל פעם לזרוק את כל האחריות על מישהו אחר שיחליט הכל
סתם מעניין אם יש עוד שמרגישים ככה
teacher​(שולט)חשבון מאומת
teacher​(שולט)חשבון מאומת • 21 בספט׳ 2025
יכול להיות שהצורך להישלט רק התחזק אצלך.
אצלי, בפרק זמן די ארוך של מילואים, רק רציתי שיחבקו אותי.
וכשזה קרה, כל הזוועות, קרעי הנפש והאפלה נעלמו ויכולתי לנשום בלי להכריח את עצמי.
אני יכול להבין אותך
    התגובה האהובה בשרשור
mister z​(שולט)

Re: מילואים

mister z​(שולט) • 21 בספט׳ 2025
נשלט צעייר כתב/ה:
הי חברה אני פה כבר תקופה וסתם מעניין אותי אם יש עוד אנשים כמוני שאחראי מילואים מרגישים את הצורך הזה של להיות נשלטים כי יש לנו כל כך הרבה אחריות בתור לוחמים וזה מעייף מאוד ופשוט בא לכמה שעות כל פעם לזרוק את כל האחריות על מישהו אחר שיחליט הכל

אני מניח שזה מאוד תלוי איפה אתה משרת.. אצלי היו סבבים שגמרו את החרמנות לתקופה ארוכה וכל מה שרציתי היה מישהי שתשמח לראות אותי
בסבבים אחרים רק רציתי לקרוע מישהי

אבל באף סבב לא רציתי להיות נשלט
פקודות יש מספיק בצבא וגם להן אני מתקשה לציית....
ניצחתי ואנצח​(שולט)

ניצחתי ואנצח​(שולט) • 21 בספט׳ 2025
mister z כתב/ה:
נשלט צעייר כתב/ה:

אני מניח שזה מאוד תלוי איפה אתה משרת.. אצלי היו סבבים שגמרו את החרמנות לתקופה ארוכה וכל מה שרציתי היה מישהי שתשמח לראות אותי

מדוייק
אני בסבב שישי, לא מסוגל לקבל פקודות. מעולם לא הייתי מסוגל.
אצלי המילואים הגבירו את החרמנות והחיפוש. במילואים אני יוצא מהסביבה המאוד דתית שאני חי בה ונפגש עם משהו אחר לגמרי - הרבה יותר משוחרר והרבה יותר מיני ויצרי.
טלי35​(שולטת)
לפני 4 חודשים • 22 בספט׳ 2025
טלי35​(שולטת) • 22 בספט׳ 2025
לכל אחד כנראה יוצא בתקופות האלו מה שמתאים לו

נשמע שאתה בדיוק מזהה מה שקורה לך וטוב שאתה פה ויכול לחפש את מה שהלב רוצה

בהצלחה
שוסי

שוסי • 22 בספט׳ 2025
mister z כתב/ה:
נשלט צעייר כתב/ה:

אתה חושב שהסבבים חיזקו בך את הצורך באלימות?

אתה חושב שהמילןאים חיזקו בך את הצורך באלימות?
הוא​(שולט)
הוא​(שולט) • 22 בספט׳ 2025
אני חושב שהם מחזקים אצלך את האטימות הטימטום והחוצפה. תתביישי לך
שוסי
שוסי • 22 בספט׳ 2025
אבל אני לא עושה מילואים.
teacher​(שולט)חשבון מאומת • 22 בספט׳ 2025
צורך באלימות?
קצת מפתיע שאת משתמשת במילים האלה.
למה להניח שיש למילואימניקים צורך באלימות?
אני זוכר שיש בך ניצנים אקדמאים, אז את יודעת שאפילו חשיפה לאלימות לא הוכחה באופן מובהק כגורם לאלימות.
גם בקרב לוחמים אין עליה באלימות, אלא התפלגות רגילה כמו אלה שלא נחשפו.
אולי את מתכוונת להתנהגות נלמדת/מאומצת, אבל זה קורה בעיקר בסיטואציות משיקות, כמו למשל סוהרים שעובדים זמן רב בבתי כלא ומסגלים לעצמם התנהגויות של אסירים. בעיקר בסיטואציות חברתיות, מאבקי שליטה וכו׳
אצל לוחמים זה בדיוק הפוך. ההבדל העצום בין שדה הקרב לסיטואציה אזרחית הוא גדול וקשה ולא מאפשר ממש לאמץ התנהגויות.
למעשה הפער הזה הוא אחד המאפיינים של פוסט טראומה, בה הנפש מתקשה להרפות משדה הקרב ומייצרת התנהגות קרבית בסיטואציה אזרחית לא תואמת.

כשקראתי את ההודעה הראשונה שלך פה, חשבתי שזה אולי יצר הסקרנות וניסיון אמיתי לתהיה בעניין.
וכל היום חשבתי על מה לכתוב. חשבתי שהוא אולי הגיב בפזיזות.
אך התגובה השניה שלך מרמזת על כיוון של סרקזם וציניות (יש בי עדיין איזו מחשבה שזה לא כך).
אם זה אכן העניין, את מביאה את הדיונים פה לשפל חדש, מלא כיעור וניכור. אפס ביחסי אנוש
Story​(נשלטת)
Story​(נשלטת) • 22 בספט׳ 2025
אם יש כאן מילואימניקים שחשים צורך לפרוק, אני תמיד מוכנה לתרום את חלקי במאמץ הלאומי D: