|
|
לפני 5 חודשים •
23 בספט׳ 2025
לפני 5 חודשים •
23 בספט׳ 2025
Hilbert(שולט) • 23 בספט׳ 2025
► Story כתב/ה: אם יש כאן מילואימניקים שחשים צורך לפרוק, אני תמיד מוכנה לתרום את חלקי במאמץ הלאומי D: ילדה טובה(: |
|
|
|
|
לפני 5 חודשים •
24 בספט׳ 2025
לפני 5 חודשים •
24 בספט׳ 2025
Paamonchik(מתחלף) • 24 בספט׳ 2025
► Story כתב/ה: אם יש כאן מילואימניקים שחשים צורך לפרוק, אני תמיד מוכנה לתרום את חלקי במאמץ הלאומי D: אלפי הודעות בדרכך אלייך |
|
|
|
|
לפני 5 חודשים •
24 בספט׳ 2025
לפני 5 חודשים •
24 בספט׳ 2025
שוסי • 24 בספט׳ 2025
► teacher כתב/ה: צורך באלימות?
קצת מפתיע שאת משתמשת במילים האלה. למה להניח שיש למילואימניקים צורך באלימות? אני זוכר שיש בך ניצנים אקדמאים, אז את יודעת שאפילו חשיפה לאלימות לא הוכחה באופן מובהק כגורם לאלימות. גם בקרב לוחמים אין עליה באלימות, אלא התפלגות רגילה כמו אלה שלא נחשפו. אולי את מתכוונת להתנהגות נלמדת/מאומצת, אבל זה קורה בעיקר בסיטואציות משיקות, כמו למשל סוהרים שעובדים זמן רב בבתי כלא ומסגלים לעצמם התנהגויות של אסירים. בעיקר בסיטואציות חברתיות, מאבקי שליטה וכו׳ אצל לוחמים זה בדיוק הפוך. ההבדל העצום בין שדה הקרב לסיטואציה אזרחית הוא גדול וקשה ולא מאפשר ממש לאמץ התנהגויות. למעשה הפער הזה הוא אחד המאפיינים של פוסט טראומה, בה הנפש מתקשה להרפות משדה הקרב ומייצרת התנהגות קרבית בסיטואציה אזרחית לא תואמת. כשקראתי את ההודעה הראשונה שלך פה, חשבתי שזה אולי יצר הסקרנות וניסיון אמיתי לתהיה בעניין. וכל היום חשבתי על מה לכתוב. חשבתי שהוא אולי הגיב בפזיזות. אך התגובה השניה שלך מרמזת על כיוון של סרקזם וציניות (יש בי עדיין איזו מחשבה שזה לא כך). אם זה אכן העניין, את מביאה את הדיונים פה לשפל חדש, מלא כיעור וניכור. אפס ביחסי אנוש אין לי ניצני אקדמיה- יש לי תואר שני עם תזה. שזה כנראה הרבה יותר ממה שיש לך. לפחות בתחום בו אני עוסקת. אבל באמת שלא צריך תואר שני בשביל קצת לקרוא מאמרים ברמת תואר ראשון או אפילו טיפ טיפה להרים את הראש ולקרוא עדויות של לוחמים על מה חשיפה לזוועות המלחמה מעוררת בהם לאורך זמן. ולא, זה לאו דווקא ברמה של PTSD. כמו שלא כל ילד שגדל בבית אלים יוגדר כPTSD. לפעמים הלוחמים יוגדרו עם קשיי הסתגלות ולפעמים לא יוגדרו בכלל לפי הDSM., אבל המציאות העגומה היא שרובם כן יחוו לחץ, חרדה וגם יצר תוקפני מוגבר. זה פשוט מנגנוני הישרדות שכל יצור חי עם מערכת עצבים מפותחת דיה יגיב אליה. גם הכלבה שלי שנחשפה לבית אלים לפני שאימצתי אותה תגיב בתוקפנות מוגברת במצבי לחץ. המנגנונים האבולוציונים של רובנו לא מספיק מתוחכמים בשביל להבדיל בין מצב מלחיץ במלחמה לבין מצב מלחיץ בבנק. האם זה אומר שכל הלוחמים תוקפניים ואלימים? כמובן שלא. אבל זה כן אומר שיש נערים( כי בגיל 18 הם עדיין נערים) שאסור להם להיות לוחמים כי לאורך זמן אם הם לא ימותו בשדה הקרב, הם יהרגו את עצמם נפשית. כמובן שיש קשר שהוא מעבר לקולרטיבי בין חשיפה לזוועות המלחמה לבין תוקפנות מוגברת. רק תקרא מחקרים אודות חיילים אמריקאים לאחר מלחמת ויאטנם. " הכיבוש משחית" זו לא סיסמא ריקה. זו ממש עדות על ריקבון של תרבות וחברה. תרבות שכופה על ילדים תמימים בעלי אידיאלים להפוך למכונות של הרס ומוות. חלקם יכולים אולי להדחיק את זה. אבל הרבה מאוד לא וזה בהחלט יבוא לידי ביטוי גם בעולמות שמחוץ לשדה הקרב. בהקשר הזה אני ממליצה לך לקרוא את תסמונת המחסום של לירן רון פורר. הוא לא שמאלני הזוי ומנותק. הוא היה ילד חמוד שהצבא כפה עליו להפוך למתעלל במחסום ואז הוא הפך תוקפני גם אל חברה שלו וכלפי נשים בכלל. אל הוא הגבתי בסרקזם כי הוא לא יצור תבוני בעייני שאפשר באמת לנהל איתו שיח העושה שימוש בקוגניציות גבוהות יותר. ובכל מקרה, כאשר אתה מנהל איתי דיון, אני מבקשת לשמור על רמת דיון נאותה, קורקטית ועיניינית. אני בוודאי לא אקבל שפה דמגוגית ומזלזלת. כל טוב. |
|
|
|
|
לפני 5 חודשים •
24 בספט׳ 2025
לפני 5 חודשים •
24 בספט׳ 2025
teacher(שולט) • 24 בספט׳ 2025
כפרה, תסתכלי טוב טוב סביב.
זה לא המקום ולא הזמן. את גם לא במקום לדרוש ממני כלום. אני לא עובד אצלך. לדעתי גם לא העלבתי אותך כשרמזתי שאולי את יותר אקדמאית מרובנו. בקיצור, אני כנראה אתעורר מחר פיכח… |
|
|
|
|
לפני 5 חודשים •
24 בספט׳ 2025
לפני 5 חודשים •
24 בספט׳ 2025
שוסי • 24 בספט׳ 2025
חח מה?
אתה נכנסת לדיון הזה. אז איך זה לא הזמן ולא המקום? וכן, אם אתה מדבר איתי, אז אני בהחלט אדרוש ממך לעמוד בכללי נימוס בסיסיים. זה די אלמנטרי אני חושבת. ואם אתה סבור שלשמור על תרבות דיון זה משהו שניתן לדרוש רק ממי שעובד אצלך, אני חוששת שהבעיה אצלך. |
|
|
|
|
לפני 5 חודשים •
24 בספט׳ 2025
לפני 5 חודשים •
24 בספט׳ 2025
סנטוריון • 24 בספט׳ 2025
► Story כתב/ה: אם יש כאן מילואימניקים שחשים צורך לפרוק, אני תמיד מוכנה לתרום את חלקי במאמץ הלאומי D: היה לי חלום שקוראים לי למילואים, זה נחשב? |
|
|
|
|
לפני 5 חודשים •
24 בספט׳ 2025
לפני 5 חודשים •
24 בספט׳ 2025
teacher(שולט) • 24 בספט׳ 2025
► שוסי כתב/ה: חח מה?
אתה נכנסת לדיון הזה. אז איך זה לא הזמן ולא המקום? וכן, אם אתה מדבר איתי, אז אני בהחלט אדרוש ממך לעמוד בכללי נימוס בסיסיים. זה די אלמנטרי אני חושבת. ואם אתה סבור שלשמור על תרבות דיון זה משהו שניתן לדרוש רק ממי שעובד אצלך, אני חוששת שהבעיה אצלך. מפתיע שאת עדיין לא מבינה. לא הכל סובב סביב שוסי וטיצ׳ר. “הוא” צדק ואני טעיתי בהבנה הראשונית של מה שכתבת. באת לשרשור של מילואימניקים שחוקים עם האג׳נדה הפוליטית המצוחצחת שלך. הבאת איתך בוץ - את מוזמנת לשחות בו עד שיימאס לך |
|
|
|
|
לפני 5 חודשים •
24 בספט׳ 2025
Re: מילואים
לפני 5 חודשים •
24 בספט׳ 2025
סנטוריון • 24 בספט׳ 2025
► שוסי כתב/ה: אתה חושב שהמילןאים חיזקו בך את הצורך באלימות? שוסי MA BA, אל תגררי את הפוליטיקה שלך לכל חור. הבנאדם שאל שאלה מאד ספציפית, ואת ניצלת אותה כדי להטות את הדיון לנושא פוליטי מובהק שמעניין אותך ושלא נוגע ישירות למה שהתחיל כשאלה בדסמית תמימה של מילואימניק חרמן. חלאס עם ההיתממות. |
|
|
|
|
לפני 5 חודשים •
24 בספט׳ 2025
לפני 5 חודשים •
24 בספט׳ 2025
שוסי • 24 בספט׳ 2025
► teacher כתב/ה: ► שוסי כתב/ה: חח מה?
אתה נכנסת לדיון הזה. אז איך זה לא הזמן ולא המקום? וכן, אם אתה מדבר איתי, אז אני בהחלט אדרוש ממך לעמוד בכללי נימוס בסיסיים. זה די אלמנטרי אני חושבת. ואם אתה סבור שלשמור על תרבות דיון זה משהו שניתן לדרוש רק ממי שעובד אצלך, אני חוששת שהבעיה אצלך. מפתיע שאת עדיין לא מבינה. לא הכל סובב סביב שוסי וטיצ׳ר. “הוא” צדק ואני טעיתי בהבנה הראשונית של מה שכתבת. באת לשרשור של מילואימניקים שחוקים עם האג׳נדה הפוליטית המצוחצחת שלך. הבאת איתך בוץ - את מוזמנת לשחות בו עד שיימאס לך לא הבנתי. אז למה נכנסת לדיון הזה מלכתחילה? ולא, לא באתי עם שום אג'נדה. באמת מעניין אותי לקרוא עדויות על כמה שהמלחמה פוגעת גם בלוחמים . לא באתי לנזוף, לא באתי לגעור או ללמד. באתי לשמוע. ללמוד. אתה זה שהכניס לדיון פוליטיקה. |
|
|
|
|
לפני 5 חודשים •
24 בספט׳ 2025
Re: מילואים
לפני 5 חודשים •
24 בספט׳ 2025
שוסי • 24 בספט׳ 2025
► סנטוריון כתב/ה: ► שוסי כתב/ה: אתה חושב שהמילןאים חיזקו בך את הצורך באלימות? שוסי MA BA, אל תגררי את הפוליטיקה שלך לכל חור. הבנאדם שאל שאלה מאד ספציפית, ואת ניצלת אותה כדי להטות את הדיון לנושא פוליטי מובהק שמעניין אותך ושלא נוגע ישירות למה שהתחיל כשאלה בדסמית תמימה של מילואימניק חרמן. חלאס עם ההיתממות. זה שזה לא נוגע ישירות לא אומר שהתגובה שלי לא לגיטימית. הרבה שרשורים כאן מתחילים בשאלה מסוימת ומגיעים לנק אחרת. אבל אתה טועה. בשאלה שלי יש הרבה יותר פסיכולוגיה מאשר פוליטיקה. כאמור, לא באתי לנזוף. באתי ללמוד. |
|
|