בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

עזה

זאלופון​(שולט)
לפני 5 חודשים • 17 באוג׳ 2025
זאלופון​(שולט) • 17 באוג׳ 2025
barnacle כתב/ה:
סנטוריון כתב/ה:
barnacle כתב/ה:
אתה לא רואה את המציאות . הרי מהתגובה שלך אפשר להבין שאריאל שרון היה כאן ראש ממשלה 20 שנה.

בדיוק. אתה מוכיח את טענתי:
1. בארבע החודשים בין ההתנתקות לשבץ של שרון חטפה ישראל בערך מאה רקטות מהרצועה.
2. בתקופת כהונתו של אולמרט חטפנו עוד בערך 1500 רקטות.
3. ובתקופתו של נתניהו אלפים.
לא אחד, לא שניים, אלא שלושה ראשי ממשלה הוכיחו שהבטחתו המקורית של שרון חסרת ערך: כאשר אנחנו מותקפים מהרצועה (גם באופן די מאסיבי) אנחנו לא באמת מגיבים פרט לתגובות נקודתיות ומידתיות חסרות-ערך ארוך-טווח.

ציטוט: שבהקשרי הפסקת האש בלבנון 2024 לא ניתנו ערבויות בינלאומיות. ושפערי הכוחות ישראל-חיזבאללה היו טובים יותר לישראל מאשר פערי הכוחות הנוכחיים של ישראל-חמאס.

זה בדיוק מה שאני טוען:

1. פערי הכוחות ישראל-חיזבאללה היו לאין שיעור יותר לטובת ישראל מאשר ישראל-חמאס, מסיבה אחת עיקרית: לחיזבאללה לא היו 50 שבויים ישראלים. סיבה נוספת ומשנית היא שלא הופעל לחץ תקשורתי כלשהו על ישראל שחיזבאללה יכלה לנצל - לא היו ריכוזי אוכלוסיה שלכאורה "הורעבו" או "נטבחו" בדרום לבנון.

2. בהסכמות הפסקת האש עם חיזבאללה אין סעיפי “ערבויות” או קנסות כספיים שישראל התחייבה לשלם במקרה של הפרה. מנגנון האכיפה שנקבע הוא מנגנון פיקוח ודיווח (בהובלת ארה״ב ויוניפיל), ולא מנגנון כספי או טריטוריאלי או צבאי כלשהו. זה כמובן לא יהיה המצב מול חמאס, שלא יחתום על הסכם שלא משאיר אותו ברצועה ולא יוותר על ערבויות כבדות מאד.

ציטוט:
לישראל אין לגיטימציה בינלאומית למה שהיא עושה בעזה כבר הרבה מאוד חודשים. אז מה הרלוונטיות של הלגיטימציה הבינלאומית בעתיד אם כבר היום אנחנו פועלים בלי להתייחס לשיקול הזה ?

אל תבלבל בין לגיטימציה בינלאומית לבין ערבויות בינלאומיות.

קודם טענת על העדר לגיטימציה בינלאומית וחוקיות. עכשיו העברת את מוקד הטיעון שלך לערבויות בינלאומיות. אתה בכלל יודע מה זה ערבויות בינלאומיות ?
אתה יודע איזה ערבויות בינלאומיות קיבלה אוקראינה אחרי 2014 ? ומאז 2022? והאם אתה זוכר כיצד הועילו הערבויות הבינלאומיות שנתנו המעצמות האירופאיות הגדולות לצ'כוסלובקיה ופולין פעם?

אני לא יודע אילו ערבויות בינלאומיות קיבלה אוקראינה. אני יודע אילו ערבויות היא לא קיבלה: ערבויות בצורת החלטה במועצת הביטחון.
איך אני יודע שהיא לא קיבלה? כי כל אחת מחמש החברות הקבועות במועצת הביטחון יכולה להטיל וטו על כל החלטה שעולה להצבעה בה, ורוסיה היא אחת החברות הקבועות.
למה זה משנה? משום שמועצת הביטחון של האו"ם היא הגוף היחיד בו שיש בסמכותו לקבל החלטות המחייבות את המדינות החברות.
אילו החלטות? למשל אמברגו נשק או סנקציות כלכליות משתקות.
למה אין החלטות כאלה נגד ישראל? כי גם ארה"ב היא אחת מחמש החברות בעלות זכות הוטו והיא תטיל וטו על כל החלטה כזו.
מה חמאס דורש? שישראל תאשר לארה"ב להעביר במועצת הביטחון החלטה אשר תטיל על ישראל סנקציות קשות במקרה שתחודש הלחימה בעזה. ארה"ב לא תוכל לבטל את ההחלטה אחר כך - זכות הוטו יכולה רק למנוע מהחלטות לעבור מלכתחילה - ותהיה מחוייבת אליה גם כן. סביר להניח שהמשמעות היא שישראל לא תוכל לייבא נשק ובלאו הכי לא יהיה לה כסף לרכוש כזה.

אוקראינה לא קיבלה ערבויות חזקות כאלה. עדיין, הוטלו על רוסיה סנקציות קשות. סנקציות שפגעו בה, גם אם לא אילצו אותה להפסיק את מלחמתה. אלא שישראל אינה רוסיה: אירופה לא תלויה בגז שלה; היא אינה יכולה לסמוך על חברות מפוקפקות כמו סין ואיראן שיספקו את צרכיה; ואין בה דיקטטורה שיכולה להתעלם מרמת חייהם של האזרחים.

צ'כוסלובקיה ופולין פחות רלוונטיות לענייננו כי בכל זאת, העולם השתנה קצת מאז. אבל אם כבר הוזכרו, הרי שהערבויות שניתנו לפולין הביאו את בריטניה וצרפת להכריז מלחמה על גרמניה כאשר זו פלשה לפולין, מה שהצית את האיומה במלחמות ההיסטוריה. כך שלא בטוח שזו הדוגמה הטובה ביותר לערבויות שלא כובדו.
bondman​(נשלט)​{FLR}
bondman​(נשלט)​{FLR} • 17 באוג׳ 2025
״שישראל תאשר לארה"ב להעביר במועצת הביטחון החלטה אשר תטיל על ישראל סנקציות קשות במקרה שתחודש הלחימה בעזה.״
סעיף אוורירי שאתה מייתר בשניה ברגע שהחמאס חורג במשהו מההסכם.
ואל תדאג הם יתנו לנו סיבות לחזור ללחימה למכביר ושהיו מקובלות על ארה״ב.
סלח לי אבל זה לא סעיף מאיים כלל.

ואם הם יפתיעו יתנהגו כמו שוויצרים, אז נמתין בסבלנות.
mister z​(שולט)
mister z​(שולט) • 17 באוג׳ 2025
ריאיון מעניין עם מומחה צבאי אמריקאי
לא ישראלי לא יהודי ומאוד מעניין לגבי הדיון פה
לילית*
לפני 5 חודשים • 18 באוג׳ 2025
לילית* • 18 באוג׳ 2025
teacher כתב/ה:
סליחה שאני מחזיר אותנו למה שחשוב באמת,
אבל המילה ״אבל״ לא יכולה לבוא בסוף משפט.

אתה מאד צודק.
או צודק מאד. icon_wink.gif
זו היתה תגובה סלנגית טיפוסית לקוחה מסגנון דיבורי ולא ספרותי.
teacher​(שולט)חשבון מאומת
teacher​(שולט)חשבון מאומת
לפני 5 חודשים • 19 באוג׳ 2025

תשובה שהיא קסם מושלם. אין לי מה להוסיף

teacher​(שולט)חשבון מאומת • 19 באוג׳ 2025
לילית* כתב/ה:
teacher כתב/ה:
סליחה שאני מחזיר אותנו למה שחשוב באמת,
אבל המילה ״אבל״ לא יכולה לבוא בסוף משפט.

אתה מאד צודק.
או צודק מאד. icon_wink.gif
זו היתה תגובה סלנגית טיפוסית לקוחה מסגנון דיבורי ולא ספרותי.
זאלופון​(שולט)
לפני 4 חודשים • 30 בספט׳ 2025
זאלופון​(שולט) • 30 בספט׳ 2025
שוסי כתב/ה:
https://www.abc.net.au/news/2025-09-02/leading-scholars-say-israel-committing-genocide-in-gaza/105723090?utm_source=chatgpt.com
אוקיי, זה רשמי.

זה לא.

תנאי הקבלה לארגון המגוחך שאת קביעתו הבאת הוא תשלום של 30 דולר דמי חברות. זהו. שום ניסיון ממשי בחקר ג'נוסייד אינו נדרש. ואכן, בדיקות שנעשו מצאו שם אופטומטריסטים, סטודנטים למשפטים, אנשי אבטחה, פעילים פוליטיים ושאר אישים שבינם לבין חקר ג'נוסייד אין דבר וחצי דבר ואין להם שום פרסומים בתחום. שיעור גבוה באופן חשוד מביניהם, אגב, מגיע מעיראק, המפורסמת באיכות מחקרי הג'נוסייד שלה.
ואפילו בארגון הקיקיוני הזה, ההחלטה לפיה ישראל מבצעת ג'נוסייד התקבלה בהצבעה של 28% בלבד מחבריו, שכאמור לאו דווקא מוסמכים לזהות ג'נוסייד יותר ממני, ממך או מהקופאית בסופר.

חבל שאת מאמינה בלי לבדוק לכל אחד מאינספור השקרים שמכונת התעמולה האנטי-ישראלית מייצרת. זה מוביל אותך למסקנות מוטעות מאד.
bondman​(נשלט)​{FLR}
לפני 4 חודשים • 30 בספט׳ 2025
bondman​(נשלט)​{FLR} • 30 בספט׳ 2025
שוסי כתב/ה:
https://www.abc.net.au/news/2025-09-02/leading-scholars-say-israel-committing-genocide-in-gaza/105723090?utm_source=chatgpt.com
אוקיי, זה רשמי.

קל מאוד לשנות הגדרות נגד היהודים.
כמו שהיה קל מאוד לשנות את החוקים בהאג נגד היהודים.
אל תתלהבי מהארגונים האנטישמים הללו.
עיניים ים
לפני 4 חודשים • 1 באוק׳ 2025
עיניים ים • 1 באוק׳ 2025
בעד להשמיד את עזה אסור להפסיק צריך עד הסוף כול עזה מחבלים, לא לרחם שילמדו לקח שלא ישקחו, השמדה כולם.
פרינסס פיץ'
לפני 4 חודשים • 1 באוק׳ 2025
פרינסס פיץ' • 1 באוק׳ 2025
אנחנו נכנסים בהם כבר שנתיים, מתו לנו מאות חיילים וחברים שלי ואנשים שעובדים איתי נמצאים במילואים און אנד אוף כבר שנתיים
רק על הדבר הזה, לא, לא שווה לכבוש את עזה
לא במחיר של עוד חיים- חיים גם בהקשר של חיילים שנהרגו, וגם בהקשר חיים של מילואימניקים שעוצרים הכל כבר שנתיים
בעיקר בעיקר- לא כשהמטרה זה לכבוש, לתחזק ולחזור להתנחל שם
חיילים ומילואימניקים חוזרים בסבב ה5 לאותו מקום שהם טיהרו בסבב הראשון, זה לא תקין, לא הגיוני ובעיקר מראה על הטיפשות של הקבינט המטומטם הזה
הם רוצים לכבוש את עזה? שייכנסו בעצמם עם אפוד ונשק בנמר ושיהיה להם בהצלחה