בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

איפה לומדים את אומנות השליטה?

Bluecollar​(שולטת)
לפני חודשיים • 25 באוק׳ 2025
Bluecollar​(שולטת) • 25 באוק׳ 2025
בגדול?
אני מסכימה עם הגישה של שתיכן
ועדיין, הניסוח של השאלה מפריע לי ולוחץ לי על הנקודות שכתבתי בתגובה שלי.
אני מקווה שאתן צודקות ושההרגשה המשנית שלי כאן לא נכונה.
כי אני מסכימה תמיד עם הגישה שעדיף לשאול ולבוא ממקום של חוסר אגו
הגישה שתמיד יש מה ללמוד ושגם מכל אחד.ת אפשר ללמוד משהו
ועדיין - השימוש במילה "אמנות" בהקשר הזה יוצר לי הרגשה שלילית
אולי בגלל שזה יותר מידי מתחבר לי עם "אומנות הפיתוי"[/quote

אני לא יכולה להבין לצה.הוא התכוון. אולי לפואטיקה שרבים משתמשים בה בבדסמ ברומו...
נכון למילה הזו יש קונןטציה שלילית. כיוון שאין טון במילים, כל אחת תפרש את זה בדרך שלה. מבחינתי התגובה שלי היו לכל האלו שמתייחסים לזה כאילו להיות שולט טוב לא דורש לשאול, לתהות ולהעמיק
Luna Oscura​(נשלטת)​{Loki the t}
Bluecollar כתב/ה:
בגדול?
אני מסכימה עם הגישה של שתיכן
ועדיין, הניסוח של השאלה מפריע לי ולוחץ לי על הנקודות שכתבתי בתגובה שלי.
אני מקווה שאתן צודקות ושההרגשה המשנית שלי כאן לא נכונה.
כי אני מסכימה תמיד עם הגישה שעדיף לשאול ולבוא ממקום של חוסר אגו
הגישה שתמיד יש מה ללמוד ושגם מכל אחד.ת אפשר ללמוד משהו
ועדיין - השימוש במילה "אמנות" בהקשר הזה יוצר לי הרגשה שלילית
אולי בגלל שזה יותר מידי מתחבר לי עם "אומנות הפיתוי"[/quote

אני לא יכולה להבין לצה.הוא התכוון. אולי לפואטיקה שרבים משתמשים בה בבדסמ ברומו...
נכון למילה הזו יש קונןטציה שלילית. כיוון שאין טון במילים, כל אחת תפרש את זה בדרך שלה. מבחינתי התגובה שלי היו לכל האלו שמתייחסים לזה כאילו להיות שולט טוב לא דורש לשאול, לתהות ולהעמיק

מבינה ומכבדת את הגישה שלך
ובגלל זה כתבתי שאני מקווה שאתן צודקות ושההרגשה המשנית שלי כאן לא נכונה
וגם בגלל זה בתגובה הראשונית שלי כן בחרתי גם (דגש על גם) לתת עצות שאני חושבת שיכולות להועיל לכאלו שרוצים.ות ללמוד
Bluecollar​(שולטת)
Bluecollar​(שולטת) • 25 באוק׳ 2025
)[/quote]

בזמן שאני מסכים עם שתיכן ברמת העיקרון
אני חושב שזה גם חשוב להסתכל מי השואל, מה הניסוח, ומה עומד מאחורי השאלה.
אין דין שאלה כנה ואמיתית כדין הטרלה[/quote]
אני לא יודעת מה מניעים הנפשיים של כותב הפוסט. אני לא רוצה שהדיון יהפוך על הטרלה לא הטרלה
Grey / Green
Grey / Green • 25 באוק׳ 2025
יש לך אינסטינקטים טובים - חשוב, אולי הכרחי ללמוד כשמתחילים לעסוק בבדסמ. בין כל הסרקזם והגייטקיפינג קיבלת כבר כמה עצות ממש טובות. והנה מילים נוספות.

חומר תיאורטי
אין חומר טוב ומקיף בעברית ולגבי רמת הדיון בכלוב כבר נוכחת בשרשור הזה. אם נוח לך עם אנגלית יש לך מזל. הייתי מתחיל ב-fetlife.com - אני יותר ויותר מתמלא הערכה לדיונים שמתרחשים שם, ולעומק ולרוחב של המידע שכבר קיים. זה נכון במיוחד אם אתה מגלה שהפרקטיקות שמעניינות אותך הן יותר... ״בוטיקיות״.

אם אתה פחות קורא ויותר שומע ורואה, הייתי ניגש ל kink academy ואפילו משלם על החומר שאינו בחינם. זה פרויקט מרשים של בית הפקות שהיה פעם חזק ומצליח, והאנשים שמעבירים את הידע הזה הם העידית של סצינת הבדסמ בסן פרנסיסקו.

קורסים וסדנאות
יש סצינת שיבארי חזקה בארץ והיא מורכבת מכמה סטודיה שמעבירים קורסים למתחילים. הייתי מתחיל בדף האירועים פה בכלוב.

פרטנרים מנוסים
גם אם אתה שולט שנהנה ממשחק התפקידים של ״אני חזק ויודע ואת חלשה ותשתקי״, משחק תפקידים אהוב ולגיטימי, הייתי בולע את האגו ומתחיל עם מישהי שיכולה ללמד אותי דבר או שניים. פרטנרית מנוסה, בתקווה, יכולה גם למנוע ממך לעשות דברים מטופשים ומזיקים שמישהי ברמת הנסיון שלך לא תזהה כמזיקים.

מנטור
זה דבר שמאוד מקובל בקהילות יותר חזקות משלנו. תמצא לך מישהו שאתה מתרשם מהנסיון והידע שלו ובקש ממנו לקחת אותך תחת חסותו. בקיצור עשה לך רב. לא רק תלמד מזה אלא גם תרגיש פחות לבד מול משהו גדול ולפעמים מאיים.

מאיפה מביאים רעיונות
הייתי מוותר על פורנו מצולם, שהוא פרויקט מסחרי ששיקולי התוכן שלו נגזרים ממה שפופולרי ומוכר. כן הייתי קורא הרבה: סיפורים, חוויות אישיות בבלוגים (פה דווקא יש עושר בכלוב). הייתי מנסה לקבל לא רק רעיונות שמעניינים אותי אלא את החוויה הפנימית של הצד השני.

אסטרטגיה
א. לכל פרקטיקה שמעניינת אותך, הייתי שואל את השאלות הבאות:
1. האם הבנתי איך עושים את זה נכון?
2. האם הבנתי ממה אני חייב להמנע?
3. האם הבנתי איך אפשר להתחיל בקטן ולהקטין סיכונים?
4. האם הבנתי מה כיף לנשלטת שלי בפרקטיקה הזאת?

ב. הייתי מוודא שאני יודע את הדברים הבאים:
1. איך מנהלים שיחה על גבולות ואיך מכבדים אותם
2. איך מסיימים סשן ואיך עושים אפטרקייר
3. איך מבקשים ואיך מקשיבים לפידבק.

ג. הייתי מוותר לחלוטין על הפרקטיקות הבאות עד שאני יותר מנוסה ויודע לסמוך על עצמי.
1. !!חניקות!!
2. קשירה בחבלים
3. אימפקט (הצלפה) באמצעות כלים (להבדיל מיד חשופה)
4. מניפולציות פסיכולוגיות חמורות יותר: התעלמות, נטישה, באדי שיימינג, סצינות חקירה, סצינות ציבוריות או עם משתתפים נוספים.

בהצלחה, תהנה, תגדל ותצמח ותעשה למישהי או מישהן ממש ממש טוב בחיים.
קרשנדו​(נשלטת)
קרשנדו​(נשלטת) • 25 באוק׳ 2025
גם בוז'י הרצוג שאל את אותה שאלה. יש דברים שאפשר ללמוד. אבל אם אין לך את זה, לא משנה כמה תלמד, זה לא יהפוך אותך לאומן בשליטה כי ברגע שהמסכה תרד, אתה תראה מייד שאני אוכלת אותך בלי מלח.
Luna Oscura​(נשלטת)​{Loki the t}
קרשנדו כתב/ה:
גם בוז'י הרצוג שאל את אותה שאלה. יש דברים שאפשר ללמוד. אבל אם אין לך את זה, לא משנה כמה תלמד, זה לא יהפוך אותך לאומן בשליטה כי ברגע שהמסכה תרד, אתה תראה מייד שאני אוכלת אותך בלי מלח.

יש דברים שאי אפשר ללמוד?
בדס"מ זה משהו שחייבים ללמוד אם רוצים.ות לעסוק בזה.
חייבים לקרוא חומרים, לשאול א.נשים, ללמוד באופן רציני פרקטיקות שרוצים.ות לעסוק בהן (למשל: שיבארי. זה מתכון לאסון אם מישהו.י יחליט/תחליט שהוא/היא יודע.ת שיבארי ופשוט ינסה/תנסה לקשור מישהו.י מבלי ללמוד את זה כמו שצריך).
זאת בדיוק הגישה הזאת שמובילה לכל כך הרבה טעויות שעושות חתיכת נזק לא.נשים
קרשנדו​(נשלטת)
Luna Oscura כתב/ה:
קרשנדו כתב/ה:

יש דברים שאי אפשר ללמוד?
בדס"מ זה משהו שחייבים ללמוד אם רוצים.ות לעסוק בזה.
חייבים לקרוא חומרים, לשאול א.נשים, ללמוד באופן רציני פרקטיקות שרוצים.ות לעסוק בהן (למשל: שיבארי. זה מתכון לאסון אם מישהו.י יחליט/תחליט שהוא/היא יודע.ת שיבארי ופשוט ינסה/תנסה לקשור מישהו.י מבלי ללמוד את זה כמו שצריך).
זאת בדיוק הגישה הזאת שמובילה לכל כך הרבה טעויות שעושות חתיכת נזק לא.נשים

שילמד לקשור. איך זה קשור בכלל למה שאמרתי?
הוא יכול ללמוד כמה שהוא רוצה. זה לא יהפוך אותו לגבר אלפא, שולט מטבעו ובכל רמ"ח איבריו.
קרשנדו​(נשלטת)
אפשר לקרוא חומרים וללמוד מהם. אבל להשתנות ולאמץ עוצמה או שלווה פנימית ולשנות את האופי...
לא יהפכו אותו לגבר אלפא.
הרבה מהגברים האלה שלמדו, בסוף עושים גוסטינג כשמגדל הקלפים שלהם נופל.
אז זה שני דברים שונים ללמוד פעלולים ולשים מסכה לבין להיות שולט במהות.
bondman​(נשלט)​{FLR}
bondman​(נשלט)​{FLR} • 25 באוק׳ 2025
קרשנדו כתב/ה:
אפשר לקרוא חומרים וללמוד מהם. אבל להשתנות ולאמץ עוצמה או שלווה פנימית ולשנות את האופי...
לא יהפכו אותו לגבר אלפא.
הרבה מהגברים האלה שלמדו, בסוף עושים גוסטינג כשמגדל הקלפים שלהם נופל.
אז זה שני דברים שונים ללמוד פעלולים ולשים מסכה לבין להיות שולט במהות.

מאיפה לך שהוא לא אלפא ?
קרשנדו​(נשלטת)
קרשנדו כתב/ה:

רשמתי במפורש שאם אין לו את זה, אז אין לו ואם יש - יופי.
לא קבעתי מה הוא.
הוצאת דברים מהקשרם כשלקחת משפט אחד מהסוף.