|
|
לפני חודשיים •
21 בנוב׳ 2025
Re: דינאמיקה לצד זוגיות פתוחה/מאפשרת
לפני חודשיים •
21 בנוב׳ 2025
mipster(טרנסית נשלטת) • 21 בנוב׳ 2025
הלן הדוב כתב/ה: אני רוצה לדבר על דינאמיקה בה השולט/ת והנשלט/ת אינם בני זוג וספציפית דינאמיקה שאיננה זוגיות המתקיימת לצד זוגיות קיימת.
אני לא מחפש לריב עם אף אחד ובעיקר מעוניין בדעות של אנשים - אם אתם פתוחים לכך או לא - למה? מה החששות והדאגות ואיך תציגו את הדבר במידה ואתם כן מעוניינים/מוכנים לכך? אחדד שמדובר במצב שבו כל הצדדים יודעים על הזוגיות והדינאמיקה ואף אחד לא נאבק על מקומו. לדוגמא - בדינאמיקה האחרונה שלי זוגתי ידעה על הדינאמיקה והנשלטת שלי ידעה על הזוגיות ולא היו שאלות כגון "מי קודם" ומי חשובה יותר או פחות. לכל אחד היה את מקומו או מקומה. בנוסף - איך אתם רואים את ההבדל בין זוגיות פתוחה לזוגיות מאפשרת? בת זוג שלי אפשרי לי בגלל מצב רופואי שלה. מצב שלא יכולה להסתכל על דברים שקשורים ל-BDSM או מינים. תופעות לוואי מתרופות. |
|
|
|
|
לפני חודשיים •
21 בנוב׳ 2025
לפני חודשיים •
21 בנוב׳ 2025
CTAC DM(שולט) • 21 בנוב׳ 2025
אני לא חושב שיש הבדל בין פתוחה למאפשרת מבחינת חד צדדי או דו צדדי.
פתוחה היא הסכמה לאנשים אחרים בלי יותר מדי תנאים - פולי כזה. מאפשרת היא עם תנאים - למשל לא לישון ביחד, הטלת וטו על פרטנרים וכו'. אבל אולי זה רק עניין של מינוח ותכלס זה אותו דבר. |
|
|
|
|
לפני חודשיים •
21 בנוב׳ 2025
לפני חודשיים •
21 בנוב׳ 2025
Luna Oscura(נשלטת){Loki the t} • 21 בנוב׳ 2025
CTAC DM כתב/ה: אני לא חושב שיש הבדל בין פתוחה למאפשרת מבחינת חד צדדי או דו צדדי.
פתוחה היא הסכמה לאנשים אחרים בלי יותר מדי תנאים - פולי כזה. מאפשרת היא עם תנאים - למשל לא לישון ביחד, הטלת וטו על פרטנרים וכו'. אבל אולי זה רק עניין של מינוח ותכלס זה אותו דבר. לא, זה לא פולי. פולי היא סוג של מערכת יחסים א-מונוגמית שיכולה להיות פתוחה או מאפשרת אבל זה לא הסוג היחיד מה שמבדיל זה שפולי זה ריבוי אהבות, כלומר, ריבוי מערכות יחסים רומנטיות יש כאלו שקיים בהן היררכיה (ראשי ומשני) ויש כאלו שזה ללא היררכיה. אין קשר בהגדרת מאפשרת או פתוחה מבחינת פולי כי כללים יש בפולי בלי קשר, כל זוג קובע כמובן את הכללים שמתאימים בתוך מערכת היחסים שלהם. וזה על קצה המזלג. |
|
|
|
|
לפני חודשיים •
21 בנוב׳ 2025
לפני חודשיים •
21 בנוב׳ 2025
Shela(נשלט) • 21 בנוב׳ 2025
יש המון גוונים כמובן... וגם אז, הכל זמני, משתנה וחולף...
לדוגמה, כרגע הזוגיות שלנו מאפשרת - לכל אחד יש זמן "מוגן", לרוב יש איזה תירוץ באוויר גם אם לשני הצדדים ברור שזה תירוץ ושבפועל מדובר במפגש עם מישהו/מישהי אחרת... מעבר לטיזינג סקסי שבו משתפים חלקיקי פרטים (ספק אמיתיים, ספק מומצאים)... אין בכלל שיתוף במערכת יחסים הנוספת. אין גם שאלות. סוג של שתיקה בהסכמה. זה מאפשר מרחב שבו כל אחד הוא אינדיבידואל וצובר חוויות שמפעילות את הלבידו ולמעשה, באופן פרדוקסלי, משפרות את הסקס ביננו.. זה לא תמיד היה כך... היתה תקופה שהיינו מאד פתוחים לגבי המערכות יחסים האחרות, אך שנינו הרגשנו מאד מהר שיש השוואה ולעיתים גם פגיעה באגו. זה לא הועיל ולכן החלטנו שלא לשתף. כמובן שישנן הסכמות למשל לא ריבוי פרטנרים, לא סטוצים חד פעמיים, לשמור ולהישמר ובגדול הכח המניע הוא להרבות אהבה בעולם |
|
|
|
|
לפני חודשיים •
21 בנוב׳ 2025
לפני חודשיים •
21 בנוב׳ 2025
ve-ra • 21 בנוב׳ 2025
להרבות אהבה בעולם זה נהדר!
|
|