|
|
לפני חודש •
30 בנוב׳ 2025
לפני חודש •
30 בנוב׳ 2025
Daave(נשלט) • 30 בנוב׳ 2025
מלישס כתב/ה: לצערי כן.
הייתי בקשר בעבר עם אדם נרקיסיסט, והרגשתי שאני מאבדת את עצמי. למזלי,הצלחתי לצאת בזמן. אז איך מזהים? האלימות לא חייבת להתבטא בפיזי. היא יכולה להתבטא באלימות רגשית/מילולית/נפשית. סחיטות רגשיות ומניפולציות רגשיות קשות. איך מתחילים לזהות קשר רעיל? הסימנים לכך הם דיי פשוטים. *אם הצד השני מרחיק אותך ממשפחה,חברים,תחומי עניין ובאופן כללי מנסה לבודד אותך מחייך-קשר רעיל. *אם הצד השני תמיד גורם לך להרגיש אשם, ולא לוקח שום אחריות על פגיעה שלו-קשר רעיל. *אם אתה תמיד מרגיש אשם,מבולבל,עצוב ומיואש-קשר רעיל. קשר טוב זה קשר מכיל ומכבד. יש ויתורים שעושים, אבל אנחנו לא אמורים לבטל את עצמנו ואת חיינו,עבור אדם אחר. אני קורא את הסיפורים כאן ומזדהה עם הרבה ממה שנכתב. אצלי זה לא היה עניין של "להאשים" מישהי, אלא יותר מצב מנטלי שהייתי בתוכו. לפעמים כשנכנסים עמוק לדינמיקה של שליטה, במיוחד כשיש רגש חזק, נהיה ממש קשה לסרב או אפילו לראות את הגבולות בצורה ברורה. מבחוץ זה נראה פשוט, אבל מבפנים הכול הרגיש הרבה יותר מורכב. רק אחרי שיצאתי מהקשר הצלחתי להבין שהייתה שם חוויה שלא התאימה לי, ופשוט למדתי להקשיב לעצמי הרבה יותר טוב. זה לא נגד אף אחת זה שיעור על עצמי ועל מה שאני צריך כדי להיות במקום בריא. |
|
|
|
|
לפני חודש •
30 בנוב׳ 2025
לפני חודש •
30 בנוב׳ 2025
ברייה{לא!!!מחפשת} • 30 בנוב׳ 2025
Daave כתב/ה: אני חושב שכל אחד יכול למצוא את עצמו לפעמים מושפע רגשית או מנטלית ממישהו שהוא מעריך או נמשך אליו, וזה יכול לגרום לזה להיות מאתגר להגיד ‘לא’. זה לא אומר שאין בחירה פשוט שזה יותר מסובך ממה שנראה.
נכון, בעל אישיות מובלת לעתים יתקשה לזהות בחירה או להשתמש בה גם אם תסטור בפניו. לפעמים מה שעובד זאת הכרות עם עצמך והיד על הדופק שיזכיר לך מפעם לפעם לבצע בדיקה מעמיקה של הדינמיקה. אולי אפילו לערוך רשימה של תמרורי אזהרה בכתב, או לבחור משהו ולקבוע אותו כגבול עבה, למשל — כסף. ההבדל בין ruined לבין ruined, but not broken. Remaid. הוא סובייקטיבי ולכן אדם אחר לא באמת יכול להציע לך דגלים אדומים לדוגמא. |
|
|
|
|
לפני חודש •
30 בנוב׳ 2025
לפני חודש •
30 בנוב׳ 2025
הוא(שולט) • 30 בנוב׳ 2025
בסוף כולם חוזרים. טוב לראות אותך בריה
|
|
|
|
|
לפני חודש •
30 בנוב׳ 2025
לפני חודש •
30 בנוב׳ 2025
ברייה{לא!!!מחפשת} • 30 בנוב׳ 2025
הוא כתב/ה: בסוף כולם חוזרים. טוב לראות אותך בריה
ברור. כלוב הוא כמו המולדת השניה, לא? 💋 |
|
|
|
|
לפני חודש •
30 בנוב׳ 2025
לפני חודש •
30 בנוב׳ 2025
טלי35(שולטת) • 30 בנוב׳ 2025
ברייה כתב/ה: Daave כתב/ה: אני חושב שכל אחד יכול למצוא את עצמו לפעמים מושפע רגשית או מנטלית ממישהו שהוא מעריך או נמשך אליו, וזה יכול לגרום לזה להיות מאתגר להגיד ‘לא’. זה לא אומר שאין בחירה פשוט שזה יותר מסובך ממה שנראה.
נכון, בעל אישיות מובלת לעתים יתקשה לזהות בחירה או להשתמש בה גם אם תסטור בפניו. לפעמים מה שעובד זאת הכרות עם עצמך והיד על הדופק שיזכיר לך מפעם לפעם לבצע בדיקה מעמיקה של הדינמיקה. אולי אפילו לערוך רשימה של תמרורי אזהרה בכתב, או לבחור משהו ולקבוע אותו כגבול עבה, למשל — כסף. ההבדל בין ruined לבין ruined, but not broken. Remaid. הוא סובייקטיבי ולכן אדם אחר לא באמת יכול להציע לך דגלים אדומים לדוגמא. בעל אישיות מובלת זו הגדרה מעולה! כיף שחזרת 🌸 |
|
|
|
|
לפני חודש •
1 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
1 בדצמ׳ 2025
אישון מאוזן(נשלט) • 1 בדצמ׳ 2025
ברור. כלוב הוא כמו המולדת השניה, לא? 💋[/quote]
מאד משמח לראות אותך. מאד 🫶 |
|
|
|
|
לפני חודש •
1 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
1 בדצמ׳ 2025
Daave(נשלט) • 1 בדצמ׳ 2025
ברייה כתב/ה: Daave כתב/ה: אני חושב שכל אחד יכול למצוא את עצמו לפעמים מושפע רגשית או מנטלית ממישהו שהוא מעריך או נמשך אליו, וזה יכול לגרום לזה להיות מאתגר להגיד ‘לא’. זה לא אומר שאין בחירה פשוט שזה יותר מסובך ממה שנראה.
נכון, בעל אישיות מובלת לעתים יתקשה לזהות בחירה או להשתמש בה גם אם תסטור בפניו. לפעמים מה שעובד זאת הכרות עם עצמך והיד על הדופק שיזכיר לך מפעם לפעם לבצע בדיקה מעמיקה של הדינמיקה. אולי אפילו לערוך רשימה של תמרורי אזהרה בכתב, או לבחור משהו ולקבוע אותו כגבול עבה, למשל — כסף. ההבדל בין ruined לבין ruined, but not broken. Remaid. הוא סובייקטיבי ולכן אדם אחר לא באמת יכול להציע לך דגלים אדומים לדוגמא. מסכים עם מה שכתבת. לפעמים הדרך להבין את הדינמיקה היא באמת לעצור, לבדוק את עצמך, ולהגדיר גבולות ברורים לעצמך. כל אחד חווה את הדברים בצורה אחרת, והדגלים האדומים הם מאוד אישיים. |
|
|
|
|
לפני חודש •
2 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
2 בדצמ׳ 2025
Daave(נשלט) • 2 בדצמ׳ 2025
טלי35 כתב/ה: ברייה כתב/ה: Daave כתב/ה: אני חושב שכל אחד יכול למצוא את עצמו לפעמים מושפע רגשית או מנטלית ממישהו שהוא מעריך או נמשך אליו, וזה יכול לגרום לזה להיות מאתגר להגיד ‘לא’. זה לא אומר שאין בחירה פשוט שזה יותר מסובך ממה שנראה.
נכון, בעל אישיות מובלת לעתים יתקשה לזהות בחירה או להשתמש בה גם אם תסטור בפניו. לפעמים מה שעובד זאת הכרות עם עצמך והיד על הדופק שיזכיר לך מפעם לפעם לבצע בדיקה מעמיקה של הדינמיקה. אולי אפילו לערוך רשימה של תמרורי אזהרה בכתב, או לבחור משהו ולקבוע אותו כגבול עבה, למשל — כסף. ההבדל בין ruined לבין ruined, but not broken. Remaid. הוא סובייקטיבי ולכן אדם אחר לא באמת יכול להציע לך דגלים אדומים לדוגמא. בעל אישיות מובלת זו הגדרה מעולה! כיף שחזרת 🌸 תובנה מעולה! ההגדרה באמת מסבירה בצורה ברורה ומועילה את הדינמיקה. |
|
|
|
|
לפני חודש •
3 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
3 בדצמ׳ 2025
Daave(נשלט) • 3 בדצמ׳ 2025
קיאנו כתב/ה: לי יצא להיות בקשר שלא היה קשר של שליטה, אבל בהחלט היה קשר שלא עשה לי טוב. למדתי ממנו הרבה – בעיקר איזה סוג קשר כן מתאים לי, ומהם הגבולות שאני חייב לשמור עליהם. אני לא מאשים אף אחד במה שקרה, כן היה שם כאב כי בשלב מסוים פיתחתי רגשות, אבל היום אני מבין טוב יותר מה היו סימני האזהרה שהייתי צריך לראות כבר אז:
כשלא משנה מה אתה עושה – אתה זה שיוצא אשם. כשהכול נעשה בחישובים של "משתלם / לא משתלם". כשכל טעות קטנה הופכת מיד לדרמה. כשאתה נותן 100% מעצמך – ועדיין זה אף פעם לא מספיק. לקח לי זמן להבין, אבל בסוף נפל לי האסימון שלפעמים עדיף להיות לבד מאשר להישאר בקשר שמרוקן אותך. ואם אתה יודע שעשית את המקסימום – זה בסדר לשחרר ולתת לצד השני למצוא מישהו אחר שמתאים לו. תודה רבה על השיתוף והעומק של מה שכתבת. אני מסכים שהבנה של גבולות, דגלים אדומים ותחושות אישיות מגיעה לרוב מתוך ניסיון והתבוננות פנימית. לעיתים קשה לזהות בזמן אמת מתי דינמיקה הופכת לרעילה או מתי חוסר ההתאמה משפיע עלינו באמת, במיוחד כשיש מסירות ורגשות. מה שחשוב, כמו שציינת, הוא להקשיב לעצמנו, להיות מודעים למה שנכון עבורנו, ולדעת להגדיר ולשמור על הגבולות שלנו. גם אם זה אומר לעיתים להתרחק מקשר שנראה בתחילה אידיאלי. זו הבחירה הנכונה לעצמנו ולבריאות הרגשית שלנו. תודה שהבאת את הנושא למקום פתוח ומכבד, זה מעורר מחשבה ומלמד הרבה על איך לנהל קשר בריא בכל דינמיקה. |
|
|