צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

האם אנשים שדוגלים בשוויון, יותר אלימים כלפי הכבשים השחורים שבעדר?

הוא​(שולט)
לפני חודש • 2 בדצמ׳ 2025
הוא​(שולט) • 2 בדצמ׳ 2025
זה הדדי טיצר
כחש​(נשלטת)
לפני חודש • 3 בדצמ׳ 2025
כחש​(נשלטת) • 3 בדצמ׳ 2025
StreetCat כתב/ה:

דיון מכבד לא דורש חמלה, ואני חושבת שזה הפער בין פותח השרשור הזה לבין המגיבים שמתנגדים לו.
חוסר זלזול כמו שאמרת, לא מחייב קבלה והכלה.
והדרישה שעולה פה ובתרבות הpc היא הכלה מוגזמת וחמלה כשלא צריך אותה ולא תרבות דיון
והקיצון השני, הוא כמו שכתבת - ביטול, הקטנה ופגיעה מכוונת. שתי הגישות לא מאפשרות דיון נורמלי, בטח שלא דיני עומק, במיוחד לא באינטרנט.
ועדיין, אני מעדיפה את העוקצנות ולא את החמלה.

אני מסכימה איתך לגמרי. דיון מכבד לא דורש חמלה, בכלל. קצת לא מובן לי השימוש במילה חמלה בהקשר הזה. אולי יש פה פער סמנטי? כי חמלה, לפחות כפי שאני מבינה אותה, היא משהו שראוי לקבוצות ספציפיות של אנשים במצבים מסוימים, לא משהו שצריך (בעיניי) כדי לנהל דיון.
אני לא צריכה לחמול, להכיל או אפילו לקבל את הצד השני כדי לנהל איתו דיון לעניין. ודיון לא אומר שאני לא אצא על הדעה שלו - ברור שאצא אם אני חושבת שהוא טועה. הבעיה מתחילה כשעוסקים בבן אדם עצמו במקום בדעה וכשאדם לוקח לעצמו יותר מדי את הזכות להחליט האם הבן אדם שמולו ראוי לתגובה עניינית או שאפשר פשוט לזלזל בו.
דיון מכבד זה לא על טון רך או על רגישות, זה על עיסוק בתוכן במקום בביטול או קטילה של הבנאדם או הדעה המוצגת.

*אדגיש ואציין שאני כל כך רחוקה מלהיות צדיקה בנושא הזה, וואו כמה שאני רחוקה אבל אני כנה לגבי זה ויכולה לומר שלפעמים זה מפריע לי בדיעבד ולפעמים וואלה.. אפילו ההפך. מה שכן, אני מנסה להיות במודעות עצמית ולהגיב (לפעמים) מתוך מקום שרוצה להיות השינוי שהוא מציין שצריך. וגם..לא אומרת שצריך רק דיונים מכבדים בפלטפורמות השונות, בואו, צריך גם קצת שעשוע בחיים (: