|
|
לפני חודש •
11 בדצמ׳ 2025
שיבארי - מאיפה מתחילים?
לפני חודש •
11 בדצמ׳ 2025
A Ciel Ouvert • 11 בדצמ׳ 2025
הבנתי שיש יותר מקום בחיים שלי להתעסק בנושאים בדסמים כרגע והבנתי ששיבארי הכי מעניין אותי כרגע (ובכללי, ועניין אותי שנים, אבל זה סיפור אחר). מקורות אינטרנטיים כאלה ואחרים מסנוורים אותי לגמרי מבחינת כמויות המידע שיש בהם, מוריקאי רחוק לי מאוד ולא הכי נגיש לי ואני חסר ניסיון בכל מה שקשור בבדסמ בכללי.
מתוקף הסוויצ'יות שלי מחפש גם לדעת לקשור וגם לדעת להיקשר ואת כל המשמעויות הנלוות לשני אלה. מאיפה אני מתחיל? למישהו יש מקורות מידע אמינים ויעילים? צריך כבר עכשיו להתארגן על חבלים וזה? עוד דברים שאני אמור לדעת? תודה! |
|
|
|
|
לפני חודש •
11 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
11 בדצמ׳ 2025
teller • 11 בדצמ׳ 2025
אענה את דעתי כסוויץ קושר.
להתחיל רק בשיטת המנטורינג יעני ללמוד ממישהו פיזית, בשיעור, במפגש פרטי, בסדנא וכ'ו ממליץ על סדנאות למתחילים, יש כמה סטודיו ים מעולים בארץ. רק אחרי שמבינים חבל ותחושות ורגשות ואת הפרטנר.ית שלך להתחיל לשאוב ממקורות מידע שהם לא פיזיים. שיבארי זה תחום מסוכן שיכול להתדרדר מהר לכדי פציעה וזאת הסיבה למה ההמלצה החמה שלי מתחילה עם בן אנוש לידך שיכול לתקן אותך אם צריך. דעתי היא שלי בלבד, מבוססת על חוויותי ונסיוני ואין בה כדי להעיד על אף אחד אחר... |
|
|
|
|
לפני חודש •
11 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
11 בדצמ׳ 2025
Jack-ג'ייק(שולט) • 11 בדצמ׳ 2025
תילך או למוריקאי או לקשור בת''א יש להם שיעור למתחילים, ואז פשוט לתרגל , אם יש על מי, מעולה עם לא על עצמך או על רהיטים
|
|
|
|
|
לפני חודש •
12 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
12 בדצמ׳ 2025
William Arthur{SilentDevo} • 12 בדצמ׳ 2025
תתחיל בקריאה של כמה דיונים בקבוצה הזו
https://fetlife.com/groups/47741 כדי להבין את סוג הדברים הפחות נעימים שיכולים לקרות במרחב המרתק והמדהים שאתה רוצה להיכנס אליו. אני לא כותב את זה כדי להרתיע אותך, רק כדי לוודא שאתה מבין שחבלים אולי נראים כיפיים אבל זה חתיכת edge play מסוכן בידיים הלא נכונות, עם הריגר הלא-נכונ/ה או עם הבאני הלא-נכונ/ה. בהנחה שלא נבהלת ואתה מעוניין - במקומך הייתי מתחיל עם https://www.theduchy.com אל תחסוך - קנה חברות מלאה. ותלמד לפי הסדר. אל תדלג על נושאי בטיחות. אם זה לא היה ברור מההערה המקדימה שלי - אפשר לגרום לנכות קבועה בקשירות. ללמוד קשירה אונליין זה מאוד דומה ללמידת שחייה אונליין. אין לזה ערך אמיתי עד שתתנסה בזה במציאות. לכן כדאי שתקנה כמה שיותר מהר חבלים ומספרי-בטיחות שיהיו לך לאימוני קשירה ראשוניים על רהיטים ועל עצמך. הקיט הזה למתחילים הוא אחל'ה: https://www.twistedmonk.com/collections/bondage-rope-for-starters/products/beginner-bondage-kit-curiosity מאחר וזו מיומנות שיש בה הרבה טכניקה ודיוק, בשלב ראשון כדאי לתרגל צורות שונות של single column tie על כל מה שזז סביבך - רגליים של כסאות, רגליים של שולחנות, הרגליים שלך. אבל אל תתחיל לקשור את הרגליים שלך לפני שלמדת בטיחות ואת מיקומי העצבים ברגליים והסיכונים. יש בובות מיוחדות לאימוני קשירה. יש אנשים שאוהבים אותם. למשל - https://dojodolls.com/ אחרי שתהיה מיומן מספיק בתאוריה ועם ידע מספיק בבטיחות, תצטרך למצוא פרטנר/ית לקשירות. אנשים הם מאוד שונים מרהיטים, ויש כאן עולם שלם של תקשורת מקדימה ותוך-כדי ואחרי שצריך לפתח מיומנויות לגביו (כולל אפטר קייר אבל לא רק) עם פרטנר/ית אחד/אחת או יותר, תוכל להתחיל להתאמן בקשירות רצפה (כלומר, קשירות שאינן לא בגובה. כלומר, קשירות שמבוצעות על מזרן/ריצפה/כיסא). אחרי שיהיה לך מספיק נסיון בקשירות אופקיות, אם הנושא עדיין ירתק אותך מספיק, המוטיבציה כבר תגרום לך לעשות את הדרך הארוכה לאחד הסטודיו-אים הרחוקים לך מאוד או שתמצא קושר ותיק שקרוב אליך יותר שידריך אותך אישית בקשירות באויר. |
|
|
|
|
לפני חודש •
12 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
12 בדצמ׳ 2025
Ollie(נשלטת) • 12 בדצמ׳ 2025
אני ממליצה בחום להגיע לסטודיו מוריקאי וללמוד את הנושא המרתק, הכיף והרווי-סיכונים הזה מפיהם ומידיהם של מורים מוכשרים ומקצועיים, בסטנדרט בינלאומי.
הקהילה במוריקאי גם מאוד מאוד חמודה, וזה מתמרץ ועוזר להתמיד. כדי למצוא פרטנר.ית לשיעורים ובכלל, אם זה נדרש לך, אפשר וכדאי לפרסם פוסט היכרות בקבוצת הפייסבוק של הסטודיו, entwined. אפשר גם לדבר עם הסטודיו בטלגרם כדי להתייעץ ולקבל מידע: @Morikai_Studio חוץ מזה, אני ועוד שתי חברות מהקהילה של מוריקאי התחלנו ליין של ג'אם חבלים קהילתי בסטודיו מוריקאי (אנחנו לא בצוות של הסטודיו, רק משתפות איתם פעולה בג'אמים). זה בערך פעם בחודש וחצי והקודם היה בשבוע שעבר, אז אתה מוזמן לחכות לפרסום על הג'אם הבא. זה אירוע שאפשר לקשור ולהיקשר בו בצורה חופשית, לצפות באנשים אחרים קושרים ונקשרים, להכיר אנשי חבלים ולפטפט על חבלים ועל כל דבר אחר. בהצלחה! |
|
|
|
|
לפני חודש •
12 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
12 בדצמ׳ 2025
Ollie(נשלטת) • 12 בדצמ׳ 2025
ועכשיו גם קראתי שאתה גר רחוק מאוד ממוריקאי. אני לא יודעת איפה זה רחוק מאוד, ואולי אם תגיד איפה נוכל להמליץ לך על מורים פרטיים באזור.
אבל אם אתה מתעניין בשיבארי בצורה רצינית, ולא רק בקטע של לקשור את הידיים בשביל סקס - אני מאוד ממליצה להתמקד בלמידה ממורים פנים אל פנים. והכוונה למורים מקצועיים ומומלצים ע"י אנשים מקהילת החבלים, לא סתם. מאוד לא ממליצה ללמוד מהאינטרנט. באירופה יש אנשים שהלמידה שלהם היא באמצעות טיסה לסדנאות סופ"ש בחו"ל, כי אין להם סטודיו באזור. אז גם זו אופציה ללמידה אינטנסיבית. |
|
|