|
|
לפני חודש •
19 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
19 בדצמ׳ 2025
Luna Oscura(נשלטת){Loki the t} • 19 בדצמ׳ 2025
שאלה:
לכל אלו שכן מרגישים.ות שמשעמם להם.ן כאן לא שואלת ממקום תוקף או ממקום של "יאללה יאללה, לכו מכאן כבר" או ממקום של סתימת פיות של "טוב, מה אתם.ן מעיזים.ות להתלונן בכלל", אלא באמת מסקרנות מה, למרות השעמום שאתם.ן מרגישים.ות, משאיר אתכם.ן כאן? |
|
|
|
|
לפני חודש •
19 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
19 בדצמ׳ 2025
StreetCat(שולטת) • 19 בדצמ׳ 2025
רק אגיד לגבי קבוצות הפייסבוק - יש מעט מאוד קבוצות שיש בהן דיונים אמיתיים ומעניינים על בדסמ. (אני יודעת בשלוף על 2)
שאר הקבוצות, שהן כמובן עם ניהול נהדר בלה בלה וכו' וכו', פשוט הפכו לקבוצות פרסום וצומי. זה לא רע, זה פשוט לא מאוד מעניין בעיני. ולא, לא קל להחזיק דיונים ועניין לאורך זמן, בטח לא כשיש מגבלות נושאים ועומק, והקהל מתמקד בטפל שקל לתקוף או לתמוך בו, במקום לנסות להתמקד במורכבות או בעומק. זה נכון בכלל לתרבות הדיון באינטרנט, לא רק לכלוב. אז אולי תוספת ניהול הייתה עוזרת לסנן תכנים שחוזרים על עצמם ללא לאות או כאלה שמקומם בלוח המודעות, אבל זה לא בהכרח היה גורם לעניין ודיון. זו אחריות שמוטלת עלינו, הגולשים, ללמוד, לחקור, לדון וכו' בנושאים חדשים לנו, במורכבות, בשחור שהופך אפור ולאו דווקא מוקצה מחמת מיאוס. (למשל הדיון שיכל להתפתח בשרשור על הפינדום שמהר מאוד הדרדר להאשמות "ניצול" כצפוי) אולי נגלה כך קינקים חדשים או כיוונים אחרים להביט בהם על הקינק הבדסמ שלנו, אבל כל עוד נישאר בתחום המוכר והאהוב לנו בלבד - הכל יחזור על עצמו עד מיאוס ושעמום. |
|
|
|
|
לפני חודש •
19 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
19 בדצמ׳ 2025
כחש(נשלטת) • 19 בדצמ׳ 2025
Luna Oscura כתב/ה: שאלה:
לכל אלו שכן מרגישים.ות שמשעמם להם.ן כאן לא שואלת ממקום תוקף או ממקום של "יאללה יאללה, לכו מכאן כבר" או ממקום של סתימת פיות של "טוב, מה אתם.ן מעיזים.ות להתלונן בכלל", אלא באמת מסקרנות מה, למרות השעמום שאתם.ן מרגישים.ות, משאיר אתכם.ן כאן? ממ.. ההרגל, בעיקר. גם חשוב (לי) לדייק שלמרות השיעמום שאני מרגישה לאחרונה מהכלוב, לא מדובר במיאוס או מאה אחוז של חוסר עניין. יש פה ושם עניין. למרות שאני יכולה להעביר ימים מבלי להיכנס לכאן, עדיין, לא יעבור שבוע מבלי לתת הצצה ולראות מה קורה. אני חושבת שלמרות שהכלוב נהיה בעיניי בעיקר פלטפורמה חברתית ייחודית משאר הפלטפורמות, עדיין יש כאן מרחב ויכולת ביטוי עצמי שלא רק שאין לי בשום מקום אחר, אני גם ממש ממש אוהבת אז.. המקום הזה קצת קרוב ללבי (: |
|
|
|
|
לפני חודש •
19 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
19 בדצמ׳ 2025
פישוטו • 19 בדצמ׳ 2025
StreetCat כתב/ה: רק אגיד לגבי קבוצות הפייסבוק - יש מעט מאוד קבוצות שיש בהן דיונים אמיתיים ומעניינים על בדסמ. (אני יודעת בשלוף על 2)
שאר הקבוצות, שהן כמובן עם ניהול נהדר בלה בלה וכו' וכו', פשוט הפכו לקבוצות פרסום וצומי. זה לא רע, זה פשוט לא מאוד מעניין בעיני. ולא, לא קל להחזיק דיונים ועניין לאורך זמן, בטח לא כשיש מגבלות נושאים ועומק, והקהל מתמקד בטפל שקל לתקוף או לתמוך בו, במקום לנסות להתמקד במורכבות או בעומק. זה נכון בכלל לתרבות הדיון באינטרנט, לא רק לכלוב. אז אולי תוספת ניהול הייתה עוזרת לסנן תכנים שחוזרים על עצמם ללא לאות או כאלה שמקומם בלוח המודעות, אבל זה לא בהכרח היה גורם לעניין ודיון. זו אחריות שמוטלת עלינו, הגולשים, ללמוד, לחקור, לדון וכו' בנושאים חדשים לנו, במורכבות, בשחור שהופך אפור ולאו דווקא מוקצה מחמת מיאוס. (למשל הדיון שיכל להתפתח בשרשור על הפינדום שמהר מאוד הדרדר להאשמות "ניצול" כצפוי) אולי נגלה כך קינקים חדשים או כיוונים אחרים להביט בהם על הקינק הבדסמ שלנו, אבל כל עוד נישאר בתחום המוכר והאהוב לנו בלבד - הכל יחזור על עצמו עד מיאוס ושעמום. פתאום אני תוהה אם זה בכלל רלוונטי במסות כאלה של אנשים? אני מסכים שזה נורא קשה לתחזק כאלה דיונים במקומות כאלה ציבוריים. אבל אולי לעומק הזה יש מקום בקבוצות יותר קטנות וספציפיות, או בפינות יותר נסתרות ייעודיות. נורא קשה לרדת לעומק בדיון פינדום שכולל אנשים בורים לגמרי לתחום (תופס על כל קינק/פרקטיקה וכו...) יהיה יותר אפשרי להיפתח ולשתף בקבוצות קטנות ויעודיות. אולי חלק מ"הבעיה" זה שגדול פה מדי. אבל לא גדול מספיק בשביל שלכל נישה תהיה את הפינה שלה. ועדיין כל מטריית הקינק והסטיות יושבת באותו מקום למרות שהקשרים לעיתים רופפים מאוד (במסיבות בכלל רואים אתזה עם איחוד הבדסמ והסווינגרים). |
|
|
|
|
לפני חודש •
19 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
19 בדצמ׳ 2025
teacher(שולט) • 19 בדצמ׳ 2025
וואו.. קראתי הכל ואני לא בטוח אם אני חלק מהבעיה או חלק מהפיתרון
1. זו כנראה לא נוסטלגיה, כי הכל פה. אפשר פשוט לדגום שנים אחורה ולראות אם היה יותר מעניין או לא. 2. אני לא הייתי פה ממש הרבה זמן, ונראה היה לי שהבלוגים הפכו לזירה היותר משמעותית פה. ולאנשים יש כמות אנרגיה סופית, שהם מעדיפים לשים על הבלוג? 3. אולי פשוט נגמרו הדברים הגדולים לדסקס. ה-bdsm הוא לא תחום שמתפתח ומשתנה בקצב מהיר. 4. עוד דבר שבולט מאוד כעת הוא היחס בין כמות הפעילים פה לעומת כמות הרשומים באתר. 5. כשהכלוב נולד, רוב הפלטפורמות היו אנונימיות וזה התהפך במשך השנים. יכול להיות שאנחנו משווים לפלטפורמות בהן אין אנונימיות כלל ולכן השיח גם הוא שונה. |
|
|
|
|
לפני חודש •
19 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
19 בדצמ׳ 2025
Luna Oscura(נשלטת){Loki the t} • 19 בדצמ׳ 2025
teacher כתב/ה: וואו.. קראתי הכל ואני לא בטוח אם אני חלק מהבעיה או חלק מהפיתרון
1. זו כנראה לא נוסטלגיה, כי הכל פה. אפשר פשוט לדגום שנים אחורה ולראות אם היה יותר מעניין או לא. 2. אני לא הייתי פה ממש הרבה זמן, ונראה היה לי שהבלוגים הפכו לזירה היותר משמעותית פה. ולאנשים יש כמות אנרגיה סופית, שהם מעדיפים לשים על הבלוג? 3. אולי פשוט נגמרו הדברים הגדולים לדסקס. ה-bdsm הוא לא תחום שמתפתח ומשתנה בקצב מהיר. 4. עוד דבר שבולט מאוד כעת הוא היחס בין כמות הפעילים פה לעומת כמות הרשומים באתר. 5. כשהכלוב נולד, רוב הפלטפורמות היו אנונימיות וזה התהפך במשך השנים. יכול להיות שאנחנו משווים לפלטפורמות בהן אין אנונימיות כלל ולכן השיח גם הוא שונה. אתייחס לסעיף 5: יש לך המון קבוצות פייסבוק וטלגרם שיש שם אנונימיות (טלגרם זה קל, פייסבוק פשוט פרופיל פקטיבי) אז אני לא חושבת שזה זה. |
|
|
|
|
לפני חודש •
19 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
19 בדצמ׳ 2025
חופני החופן • 19 בדצמ׳ 2025
אומרים שאני הרסתי את הכלוב. אולי הם צודקים.
|
|
|
|
|
לפני חודש •
19 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
19 בדצמ׳ 2025
teacher(שולט) • 19 בדצמ׳ 2025
חופני החופן כתב/ה: אומרים שאני הרסתי את הכלוב. אולי הם צודקים.
כפרה, אתה אור מנצנץ בחשיכה. רק אומר |
|
|
|
|
לפני חודש •
19 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
19 בדצמ׳ 2025
סווריןן • 19 בדצמ׳ 2025
אני מזדהה עם התחושה של ירידת עניין - אבל מבין שזה אולי בגללי ולא בגלל האתר. בעיני, עניין נוצר (עבורי) מכתיבה פתוחה, מפורטת, אישית. תמיד היה כאן מעט מדי מזה. יש, למשל, בלוג שאני קורא של חוויות השיבארי של מישהי כאן (אולי). זה לא הקינק שלי בשום צורה או אופן. עם זאת, הכתיבה מאוד חשופה, ולכן מעניינת אותי. יש עוד כמה שעושים ועושות משהו כזה. כך גם לגבי הפורום: ככל שהנושא נראה קרוב יותר לכותב.ת, ככל שהנושא לא פתור מבחינתו.ה, כך ארצה לקרוא את מה שיתפתח. האנונימיות אמורה לזמן כתיבה כזו, ומשום מה יש שיעדיפו להגיד מעט.
אין כוונה לשיפוטיות במה שכתבתי, אלא להזמין יותר חשיפה, ויותר אישיות. נצלו את האנונימיות! זה יופי של דבר |
|
|
|
|
לפני חודש •
19 בדצמ׳ 2025
לפני חודש •
19 בדצמ׳ 2025
Curious B • 19 בדצמ׳ 2025
כחש כתב/ה: במקום העבודה הראשון שלי אחרי התואר הראשון היינו צוות גדול. היו קבוצות, ביפים, רכילויות ובין לבין עבודה מרתקת שהוציאה מרובנו את המיטב. אני והמנהלת שלי (ועוד כמה) היינו מקיימים דיונים וויכוחים שאנשים מבחוץ אשכרה חשבו לפעמים שאנחנו רבים, אבל היינו פשוט אנחנו - במלוא העוצמה והאנרגיה. עם האחרים הביפים היו על הרבה נושאים: העבודה עצמה, התשוקה שאחרים רחשו לתחום מול המקל בתחת של אחרים, ועוד ועוד. וכמובן שגם עבדנו בין לבין.
הלכתי בשמחה וקפצתי מהמיטה לעבודה מרוב שנהניתי. עבר זמן, התחלפו האנשים, קיבלנו מספיק נזיפות מלמעלה על ההתנהגות שלנו ומשהו השתנה. אחרי שאני והמנהלת שלי עזבנו לא הפסקנו לשמוע כמה המקום הוא כבר לא אותו מקום. העבודה לא השתנתה, חלק מהאנשים לא השתנו, אבל הליבה השתנתה ונהיה פשוט רגיל. לא סוער, לא מלוכלך - נקי, מקצועי ופאסון. וואו כמה פאסון מעייף ומייגע נהיה שם. בעיניי, זה סוג של מה שקורה כאן וזה חלק מהסיבה לשיעמום. הכלוב התרחב. נהיה כוללני יותר, פחות בדסמ וקצוות ויותר כללי (שזה בסדר). ובמקביל נכנסה תרבות של רגישות וסובלנות יתר - לפעמים מזויפת ומאחוריה בריונות, אבל זה נושא אחר. אם אתה אומר משהו שלא מתאים לקו או מעלה נושא רגיש- שוחטים אותך בשם הרגישות. אז לא נדיר למצוא את עצמך הולך על ביצים או פשוט שותק. נהיה פה מת כי המקום הזה כבר פחות מאפשר אותנטיות ומיניות ובדסמ ושיח לא שיפוטי ובריוני, ולא מייגע מרוב פאסון ורגישות- אלא גולמי ויו נואו.. אמיתי, זה שבו אפשר להתווכח ולשתף בלהט מבלי שמישהו יבוא לגנוח שפגעת במשהו. אולי לא הבנתי משהו מדברייך, אבל איך מסתדר מצד אחד שיח לא שיפוטי ובריוני ומצד שני לא מייגע מרוב רגישות? אני, אישית, סולדת מהאמירות לגבי אנשים קינקים או "לא בדסמים" מספיק שמזהמים את הכלוב, בעיקר כי אני מזהה את עצמי ככזאת. וואלה, אותי זה מעליב שבייסיקלי אומרים לי תעופי מפה כי את לא מספיק x או y. בעיניי זה שיפוטי ובריוני. זו רגישות יתר בעינייך? |
|
|