|
|
לפני 6 ימים •
16 בינו׳ 2026
לפני 6 ימים •
16 בינו׳ 2026
המלט • 16 בינו׳ 2026
במה להמתיק ימים אם לא בשירים
(נתן זך, במה להמתיק ימים) איך אני אגיע ללב שלך, אתה שהרחם שלך בשכל. (אגי משעול, מומנט) יפה את וניתן לומר רק קולך הוא שקובע על מה הזמן ועל מה הרוח. (מירון איזקסון, עת לאהוב) יופיה אינו ידוע. הרוח לא סיפרה אותו לעץ. העץ לא סיפר אותו לקרש בגדר. (נתן זך, יופיה אינו ידוע) מה לא סיפרו על נפש האדם יומה המר ומתיקות ליליה והיא כמו שאז כן גם עתה עודנה בבתוליה; (נתן יונתן, כמו הים) כמו אמבולנס טעון גופו של איש יגע דוהר אדרנלין בתוך דמו החם אם לא נגמור מיד אני עוד אשתגע (דוד אבידן, בדיחה) לחלום על אחת ולשכב עם אחרת, להקשיב לרוח ולדעת רק בשר. (חוה פנחס הכהן, הרואה את זה אומר -- זהו זה) לפעמים בשעות המאוחרות של הלילה אני יושב ומנגן. מה דרוש לו לאדם, מה מעט דרוש לו כדי לקים את עצמו. (נתן זך, לפעמים בשעות המאוחרות) אולי המעגל הוא האציל בצורות, אבל רק לגבי האלים. לגבי מישהי כמותי, הוא חישוק על הצואר. (נורית זרחי, קו החיים) מה שמצדיק יותר מכל את הבדידות, את היאוש הגדול, את הנשיאה המוזרה בעול הבדידות הגדולה והיאוש הגדול, היא העובדה הפשוטה, החותכת, שאין לנו בעצם לאן ללכת. (דוד אבידן, ייפוי כוח) |
|
|
|
|
לפני 6 ימים •
16 בינו׳ 2026
לפני 6 ימים •
16 בינו׳ 2026
Daniel-Rope(נשלט) • 16 בינו׳ 2026
איזה פוסט משובח , כל כך הרבה שירים מדהימים.
יש המון טקסטים נפלאים בשפה העברית אבל אני בחרתי את: את ישנה ודאי, ומישהו נושם אותך עמוק, ידי אינן ידי האיש ההוא, ידי המקנאות. כמה פעמים שמעתי את השיר הזה והשורה הזו ריסקה אותי. שלמה ארצי בגדולתו לפני שהתחיל להלחין ספרי טלפונים. |
|
|
|
|
לפני 6 ימים •
16 בינו׳ 2026
לפני 6 ימים •
16 בינו׳ 2026
Daniel-Rope(נשלט) • 16 בינו׳ 2026
אינקו אינקו אינקו אינקו בטור בטור בטור , הקליק.
|
|
|
|
|
לפני 6 ימים •
16 בינו׳ 2026
לפני 6 ימים •
16 בינו׳ 2026
ייאושית(נשלטת) • 16 בינו׳ 2026
"שמש אט יוצאת מנדנה"
אחת המטאפורות הכי יפות ששמעתי |
|
|
|
|
לפני 5 ימים •
16 בינו׳ 2026
לפני 5 ימים •
16 בינו׳ 2026
Camel McFly • 16 בינו׳ 2026
לאורך הפרוור המט לנפול, חורבות
רוכסות את תריסיהן, מסתור לתאוות, ושמש אכזרי קופח אור אלים על עיר כעל שדות, גגות כשיבולים. אני, אשר נשקי הוא סיף הפכפך, אריח חרוזים בכל פינה בכרך, אמעד על המילים כעל אבני דרכים, לא פעם אגלה שירי חלום שכוחים. דורי מנור הפך את שארל בודלר למשורר עברי, ומאור כהן הלחין וביצע. |
|
|
|
|
לפני 5 ימים •
17 בינו׳ 2026
לפני 5 ימים •
17 בינו׳ 2026
Luna Oscura(נשלטת){Loki the t} • 17 בינו׳ 2026
כף יד רשעה/דליה רביקוביץ'
"קַוִּים שֶל עָשָן נִטּוּ בִּמְלֻכְסָן וְאַבָּא שֶלִּי הִכָּה אוֹתִי. כָּל הָעוֹמְדִים צָחֲקוּ לַמַּרְאֶה, מַה שֶּסִּפַּרְתִּי אֱמֶת וְיַצִּיב." "קַוִים שֶל עָשָן נִטּוּ בִּמְלֻכְסָן פַּחַד לוֹחֵךְ אֶת הַכַּף הָרְשָעָה אַבָּא חָדַל מֵהַכּות אוֹתִי אַךְ הַפַּחַד הַזֶּה שָרִיר וְקַיָּם." |
|
|
| קינקוש |
לפני 5 ימים •
17 בינו׳ 2026
לפני 5 ימים •
17 בינו׳ 2026
קינקוש • 17 בינו׳ 2026
ברי סחרוף - עבדים
כי כולנו עבדים אפילו שיש לנו כזה כאילו פותחים פה גדול ומחכים לעונג הבא |
|
|
|
|
לפני 5 ימים •
17 בינו׳ 2026
לפני 5 ימים •
17 בינו׳ 2026
Snitch • 17 בינו׳ 2026
זאב טנא - שלא תדע עוד צה"ל
"שתפרוץ ותפרח, שתגדל ושתצמח שהשמש תזרח מעליך שתיתן בחיים ותדע ריגושים ונשים ירדפו אחריך שתזרום כמו נהר כמו חולות המדבר ותביט לעולם בעיניים שתהיה איש שלם שתהיה איש חולם קל כמו קנה סוף על פני המים ושלא תדע עוד צה"ל" ---- עמיר לב - עמיר לב - פארדייס "עוד שעתיים עד שהיא תחזור לעצמה היא תעביר אותם מול הטלוויזיה זמרת נוסעת במכונית בלי גג שתי ספרות על המסך מסתירות את הנהג ואווה שיושבת לצידה מול הטלוויזיה שפתיים אדומות מעל ספת העור הדלת נפתחת הן מפנות מבט גבר מבוגר עם נעלי התעמלות קצת נכנס קצת רוצה לחזור בערב היא השכיבה את הילדה שלה במיטה לילה טוב היא אמרה לה עד שנרדמה אנושקה היא לחשה אנושקה שלי הכול היה בסדר אבא שלך יהודי" |
|
|
|
|
לפני 5 ימים •
17 בינו׳ 2026
לפני 5 ימים •
17 בינו׳ 2026
טלי35(שולטת) • 17 בינו׳ 2026
והבדידות חונקת את הצחוק
|
|