בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

מילואים -- כמה כבר עשיתם?

רעשן​(קינקי)
לפני יומיים • 20 בינו׳ 2026
רעשן​(קינקי) • 20 בינו׳ 2026
שאלה הלכתית
אם מישהי סישנה אותך בזמן מילואים
היא נחשבת תומכת לחימה?
כלבלב נסתר​(נשלט)חשבון מאומת
כלבלב נסתר​(נשלט)חשבון מאומת
לפני יומיים • 20 בינו׳ 2026
כלבלב נסתר​(נשלט)חשבון מאומת • 20 בינו׳ 2026
כל הכבוד לכם, גיבורים. כל אחד בתחומו ותרומתו למדינה. מי בקרבי, מי בתומכי לחימה ומי בעורף 🇮🇱🇮🇱🇮🇱

לצערי השתחררתי ממילואים לפני שנים רבות, בשל נסיבות חיים.
גאה בבניי שתרמו כל אחד כמה מאות ימי מילואים. הותירו בבית אישה וילדים קטנטנים, לימודים אקדמאיים וכו.

גאה במשפחה מורחבת, אחים, אחיינים, גיסים, 25 במספר, רובם הגדול לוחמים בחוד החנית, שכל אחד מהם תרם מאות ימי מילואים.

עם ישראל חי, עד הניצחון 🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱
צוללן מיומן
לפני יום • 20 בינו׳ 2026

Re: אתה אפס

צוללן מיומן • 20 בינו׳ 2026
Fairy t כתב/ה:
צוללן מיומן כתב/ה:
לפני 23 שנה בערך אחרי הסדיר הבנתי את השיטה והחלטתי לא עושה מילואים. זהו לא מוכן להיות פראייר. ילד בן 18 מאונן בישיבה ואני בגיל 25 35 45 אצא למילואים.... חחחח

היום עם חוק הגיוס החדש אני רואה כמה צדקתי.

אפס

אני רוצה להבין למה אני צריך לשאת בנטל כאשר אחרים לא רוצים.
אביגדור קהלני בהרצאה לבני נוער אמר שהשירות הצבאי הוא חובה. כשהגיע תורו בגיל 18 הוא התגייס והלך לשיריון ולחם במלחמות ועכשיו התור שלכם הגיע אמר לנערים שלהם הרצה.

למה שאני אחרי שירות של 5 שנים כולל אבטשים תורנויות הפסד כלכלי אדיר צריך לעזוב עבודה משפחה בת זוג וללכת להסתכן שוב כאשר החראדי שתורו הגיע להתגייס לא מעוניין וגם מקבל הטבות על חשבון כספי המיסים שלי?

אפס זה לא תשובה מנומקת. זו תשובה מהבטן ולא מהמוח.
רעשן​(קינקי)
לפני יום • 20 בינו׳ 2026

רעשן​(קינקי) • 20 בינו׳ 2026
צוללן מיומן כתב/ה:
Fairy t כתב/ה:
צוללן מיומן כתב/ה:
לפני 23 שנה בערך אחרי הסדיר הבנתי את השיטה והחלטתי לא עושה מילואים. זהו לא מוכן להיות פראייר. ילד בן 18 מאונן בישיבה ואני בגיל 25 35 45 אצא למילואים.... חחחח

אפס

אביגדור קהלני בהרצאה לבני נוער אמר שהשירות הצבאי הוא חובה. כשהגיע תורו בגיל 18 הוא התגייס והלך לשיריון ולחם במלחמות ועכשיו התור שלכם הגיע אמר לנערים שלהם הרצה.

למה שאני אחרי שירות של 5 שנים כולל אבטשים תורנויות הפסד כלכלי אדיר צריך לעזוב עבודה משפחה בת זוג וללכת להסתכן שוב כאשר החראדי שתורו הגיע להתגייס לא מעוניין וגם מקבל הטבות על חשבון כספי המיסים שלי?

כי המדינה מעל הכל בזכותי ובזכות כל מי שעשה מעל 400 ימי מילואים יש לך כסא לשבת עליו ומקלחת להתקלח בה
וכל מי שב 7,10 לא ארז תיק ויצא לחזית אין לו זכות דיבור!!!!!!!
Skater
לפני יום • 20 בינו׳ 2026

Skater • 20 בינו׳ 2026
צוללן מיומן כתב/ה:
Fairy t כתב/ה:
צוללן מיומן כתב/ה:

אפס

כל הטענה ההזויה שלך היא מהבטן ולא מהמוח. אני מבין שקשה לך לגלול עמוד אחורה ולקרוא את התשובות המנומקות (כולל אחת שלי) נגדך. או שאתה בכוונה בוחר להתעלם. אתה מוזמן לנסות להצדיק את עצמך, כי כרגע אתה נשמע כמו עוד אדיוט מתלהם מצוי.

חוצמזה, שאדם שלהגן עליו ועל המשפחה שלו מסתכם אצלו בחובה לאומית שצריך לצאת ידי חובה, ולא כי בוער בו בעצמות לצאת ולהגן על החיים שלו בעצמו במקום להיות אחד שיושב מאחור וצריך שאחרים יגנו עליו, הוא סתם אדם פאתט.

נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שלישי ינו' 20, 2026 6:46 pm, סך-הכל נערך פעם אחת
צוללן מיומן
לפני יום • 20 בינו׳ 2026
המדינה מעל הכל זה מרגיש כמו גלישה לפאשיזם ולאומנות.

אם זה היה חשוב המדינה היתה דואגת לתגמל ולדאוג למי שהולך ולמי שנפצע גופנית ונפשית.

כבר נאמר לשבוים שחזרו מהשבי חבל שחזרתם היה יותר טוב אם ההיתם מתים גיבורים במלחמה ולא נצטרך לדאוג ולטפל בכם לכל החיים.

לרופא כבר אמרו שישפט כבוגד כי אמר שנגמרו לו החומרי חבישה והמורפיום והמליץ להיכנע לצלב האדום.
teacher​(שולט)חשבון מאומת
לפני יום • 20 בינו׳ 2026
teacher​(שולט)חשבון מאומת • 20 בינו׳ 2026
צוללן מיומן כתב/ה:
המדינה מעל הכל זה מרגיש כמו גלישה לפאשיזם ולאומנות.

אם זה היה חשוב המדינה היתה דואגת לתגמל ולדאוג למי שהולך ולמי שנפצע גופנית ונפשית.

כבר נאמר לשבוים שחזרו מהשבי חבל שחזרתם היה יותר טוב אם ההיתם מתים גיבורים במלחמה ולא נצטרך לדאוג ולטפל בכם לכל החיים.

לרופא כבר אמרו שישפט כבוגד כי אמר שנגמרו לו החומרי חבישה והמורפיום והמליץ להיכנע לצלב האדום.

אל תחרטט "פאשיזם" בבקשה.
אז אנשים ירו מהמותן ואתה לקחת מהגורן ומהיקב כדי לארגן את התגובה שלך.
צ'רי פיקינג זו שיטה כל כך עצובה.
בשורה התחתונה אתה אומר "קודם תתנו לי, אחר כך אני כבר אחליט אם להחזיר או לא"..
וזו ללא ספק טענה אגואיסטית וצרה, ששמה אותך, אישית, מעל כולם.
אני יכול להבין את זה, כי בטח קנית את הסיפור של פתית שלג מיוחד ו'אני מרכז העולם', שפמפמו לנו מאז האייטיז כדי למכור לנו משהו.
אבל לקבל? זה לא.
המשמרת שלנו ניזונה מכל המשמרות שלפנינו ואלה שאחרינו. ההורים שלנו עשו מילואים והילדים שלנו יעשו מילואים.
המגורים שלך פה והאזרחות שלך מהווים הסכמה מודעת לסיסטם הזה, שמעוגן גם בחוק.
אז מדובר בתפיסה חמקנית ונצלנית שמסתמכת על אחרים שיעשו את העבודה בשבילך.

אם ניקח את הכינוי שלך, אני סקרן לדעת מה קורה כשאתה צולל בצמד עם מישהו. הוא יודע שלא תעשה הכל בשבילו? שכשיהיה קשה אתה פשוט תלך? איך זה עובד בדיוק?
לפני יום • 20 בינו׳ 2026
teacher​(שולט)חשבון מאומת • 20 בינו׳ 2026
נ.ב.
לרגע אני לא חושב שאצליח לשכנע אותך.
זה משהו שאי אפשר ללמוד מהאינטרנט. זה צריך לבוא מהבית ואין לך את זה.

הדבר היחיד שחשוב לי כאן, זה לוודא באיזו פינה נמצא הערך ובאיזו הריקבון.
סה"כ אנשים שעושים/עשו מילואים פתחו שרשור חמוד בשביל קצת ונטילציה מהחוויה השוחקת, המוחקת והמועכת הזו.
אבל אתה כמובן מוזמן להמשיך לטנף ולהרקיב כאוות נפשך,
אני די בטוח שחוץ מאיזה כתם שגם ככה לא נראה על הפיקסלים השחורים, אתה לא תשאיר פה משהו משמעותי icon_smile.gif

מצד שני אולי הקינק שלך זה לא הקינק שלנו, מה אני יודע...
צוללן מיומן
לפני יום • 20 בינו׳ 2026
שוב. אני לא מוכן ללכת ואולי למות עבור מי שלא מוכן למות עבורי.

בגיל 18 מילאתי את חובתי.
והיום אומרים לי שאי אפשר להכריח את מי שלא רוצה.

כשהזמן שלהם בגיל 18 מגיע הם לא הולכים.
ואף משליכים את הצו לאסלה.

ומה עושים בעניין? נותנים להם עוד תקציבים.

הרי חייל עולה הרבה יותר זול מאיש מילואים. ומהיכן מגיע הכסף שמשולם לאיש המילואים? מהמיסים והחוב שהממשלה לוקחת.
ומי משלם מיסים מי משלם את החוב?
מי שהולך לצבא ולמילואים.

לא רוצה להיות חלק מהצביעות הזו. אם המצב היה באמת חמור היו מגייסים אותם בכוח שמים אותם על גדר הגבול ומכוונים אליהם m16 ומורים לו ללכת להילחם.

נגמר הסיפור שמוכרים אותי בשביל כיסא של פוליטיקאי. נגמר.