|
|
לפני יום •
20 בינו׳ 2026
לפני יום •
20 בינו׳ 2026
teacher(שולט) • 20 בינו׳ 2026
הבה נדייק - חובת המילואים היא חובה בדיוק כמו הסדיר.
חייל שלא מתייצב לשירות סדיר הוא עריק. מילואימניק כנ"ל. שניהם ממומנים מכספי המיסים שלנו באותה המידה. אני לא מבין למה אתה עושה את ההבדל. אולי זה חישוב פרגמטי כלשהו. אין לו קשר לערכים, למיסים או לפוליטיקאים. אחרי שהזזנו את זה הצידה, כל מה שנשאר זה הטיעון של "לא רוצה להיות חלק מהצביעות...מגייסים אותם בכח..שמים על הגדר..מכוונים אליהם M16.." וכו' בדימיון שלי נתת טיעונים חדים ונוקבים ועשית לי עבודה קשה, אבל הייתי אופטימי. בפועל הטיעון הזה כל כך הזוי, שאני לא יודע מאיפה להתחיל. אתה חושב שאנחנו ברוסיה של מלחמת העולם הראשונה? לכוון עליהם נשק? לשים אותם על הגדר? למי זה בדיוק עוזר? אני חייב לומר שזה טיעון ממש מטומטם, אולי אפילו פאשיסטי? "מוכרים אותי בשביל כיסא של פוליטיקאי", טוב, יש שתי דרכים להסתכל על זה ואף אחת מהן לא מגניבה. או שהכל פוליטי, ואתה תמצא את עצמך נמכר גם לפוליטיקאים שאתה אוהב, או שמתעלמים לגמרי מהפוליטיקאים ומסתכלים על המצפן הפנימי. "החיים הם כאב הוד רוממותך, כל מי שאומר אחרת מנסה למכור לך משהו". - ויליאם גודמן הכי טוב שתמשיך לצלול לבד, כי באדי סיסטם זה לא בשבילך |
|
|
|
|
לפני יום •
20 בינו׳ 2026
לפני יום •
20 בינו׳ 2026
עומק של שליטה{שולטת} • 20 בינו׳ 2026
תענוג היה לקרא את תגובתך !!!
גאה באלו הם בנינו( למעט תגובת צוללן) גאה שאתם חלק מעמי!!תדע כל אם עבריה שאלו הם בניה! ובזכותכם ושוב אגיד בריש גלה ..אנחנו פה! אז תודה לכל אחד ואחת מכם/ן! ולהתעלם מרעשי רקע) |
|
|
|
|
לפני יום •
20 בינו׳ 2026
לפני יום •
20 בינו׳ 2026
Yet again • 20 בינו׳ 2026
אני עד לפני 4 חודשים הייתי בקבע, מאז השחרור היו לי גיחות קצרות לבסיסים שונים בתור בקר/בוחן לפני ביקורות, אז הייתי קופץ לכמה שעות וחוזר הביתה, מאתמול שובצתי ליחידה שאיתה אני הולך להמשיך עד שיסגרו אותה או עד שיעיפו אותי 😅
סה״כ במצטבר בערך 17 יום כולל את אתמול והיום |
|
|
|
|
לפני 19 שעות •
20 בינו׳ 2026
לפני 19 שעות •
20 בינו׳ 2026
the rain song • 20 בינו׳ 2026
הדור הזה, הדור הצעיר.
הדור הזה שהקפדתי לזלזל בו כיאה למרום גילי ונרגנותי. הדור שרק טיקטוק מעניין אותו וכמה לייקים וכמה עוקבים וכל היום בנייד שלו. הדור הזה עשה לכולנו בית ספר והוכיח שערכים וציונות עדיין חיים ובועטים. הדור הזה הפתיע (אותי) והתגלה במלוא תפארתו. זה דור שהסתובב וירד באמצע הטיפוס לאוורסט, שעשה אחורה פנה בג'ונגלים של דרום אמריקה, שאסף את הספרים והמחברות (כלומר סגר את המחשב) ויצא באמצע השיעור בכל מיני אוניברסיטאות ומכללות ברחבי העולם, שהניח את הצ'אי בבית חב"ד בתאילנד, שמעך את הג'וינט בחוף הים או בהרים ובערים בהודו (או גם בתאילנד). שסגר את העסק שהוא הקים בברלין, ולקח שלוק אחרון מהבירה באיזה פאב אפלולי בארצות הברית או באירופה או השד יודע היכן. דור שעזב הכל ומיהר לישראל כדי להתגייס, לעזור, לתת, כל מה שאפשר וצריך. גם להפצע ולמות. דור שאיפשר למציאות לגנוב לו את החיים. גם הדורות הקודמים לא נחים, אל תבינו אותי לא נכון. אבל אותם אני מכירה כבר. אני זוכרת אותם עוד ממלחמת יום כיפור, מהטילים על קריית שמונה (אלו של פעם פעם), מכל אירוע ומלחמה וכל שעת צרה שנפלה עלינו. בכל מקרה, דבר ראשון - אני מתנצלת. טעיתי בזלזול וטעיתי בהתנשאות. כולי כבוד והערכה. דבר שני, אני מקווה שהדור הזה יעיף לכל הרוחות את הזוועה הזו שנמצאת בשלל התפקידים הבכירים ויקים את המדינה מחדש. שיחשוב על עצמו ועל העתיד שהוא רוצה וצריך. |
|
|
|
|
לפני 13 שעות •
21 בינו׳ 2026
לפני 13 שעות •
21 בינו׳ 2026
teacher(שולט) • 21 בינו׳ 2026
|
|
|