|
|
לפני יום •
20 בינו׳ 2026
לפני יום •
20 בינו׳ 2026
teacher(שולט) • 20 בינו׳ 2026
הבה נדייק - חובת המילואים היא חובה בדיוק כמו הסדיר.
חייל שלא מתייצב לשירות סדיר הוא עריק. מילואימניק כנ"ל. שניהם ממומנים מכספי המיסים שלנו באותה המידה. אני לא מבין למה אתה עושה את ההבדל. אולי זה חישוב פרגמטי כלשהו. אין לו קשר לערכים, למיסים או לפוליטיקאים. אחרי שהזזנו את זה הצידה, כל מה שנשאר זה הטיעון של "לא רוצה להיות חלק מהצביעות...מגייסים אותם בכח..שמים על הגדר..מכוונים אליהם M16.." וכו' בדימיון שלי נתת טיעונים חדים ונוקבים ועשית לי עבודה קשה, אבל הייתי אופטימי. בפועל הטיעון הזה כל כך הזוי, שאני לא יודע מאיפה להתחיל. אתה חושב שאנחנו ברוסיה של מלחמת העולם הראשונה? לכוון עליהם נשק? לשים אותם על הגדר? למי זה בדיוק עוזר? אני חייב לומר שזה טיעון ממש מטומטם, אולי אפילו פאשיסטי? "מוכרים אותי בשביל כיסא של פוליטיקאי", טוב, יש שתי דרכים להסתכל על זה ואף אחת מהן לא מגניבה. או שהכל פוליטי, ואתה תמצא את עצמך נמכר גם לפוליטיקאים שאתה אוהב, או שמתעלמים לגמרי מהפוליטיקאים ומסתכלים על המצפן הפנימי. "החיים הם כאב הוד רוממותך, כל מי שאומר אחרת מנסה למכור לך משהו". - ויליאם גודמן הכי טוב שתמשיך לצלול לבד, כי באדי סיסטם זה לא בשבילך |
|
|
|
|
לפני יום •
20 בינו׳ 2026
לפני יום •
20 בינו׳ 2026
עומק של שליטה{שולטת} • 20 בינו׳ 2026
תענוג היה לקרא את תגובתך !!!
גאה באלו הם בנינו( למעט תגובת צוללן) גאה שאתם חלק מעמי!!תדע כל אם עבריה שאלו הם בניה! ובזכותכם ושוב אגיד בריש גלה ..אנחנו פה! אז תודה לכל אחד ואחת מכם/ן! ולהתעלם מרעשי רקע) |
|
|
|
|
לפני יום •
20 בינו׳ 2026
לפני יום •
20 בינו׳ 2026
Yet again • 20 בינו׳ 2026
אני עד לפני 4 חודשים הייתי בקבע, מאז השחרור היו לי גיחות קצרות לבסיסים שונים בתור בקר/בוחן לפני ביקורות, אז הייתי קופץ לכמה שעות וחוזר הביתה, מאתמול שובצתי ליחידה שאיתה אני הולך להמשיך עד שיסגרו אותה או עד שיעיפו אותי 😅
סה״כ במצטבר בערך 17 יום כולל את אתמול והיום |
|
|
|
|
לפני יום •
20 בינו׳ 2026
לפני יום •
20 בינו׳ 2026
the rain song • 20 בינו׳ 2026
הדור הזה, הדור הצעיר.
הדור הזה שהקפדתי לזלזל בו כיאה למרום גילי ונרגנותי. הדור שרק טיקטוק מעניין אותו וכמה לייקים וכמה עוקבים וכל היום בנייד שלו. הדור הזה עשה לכולנו בית ספר והוכיח שערכים וציונות עדיין חיים ובועטים. הדור הזה הפתיע (אותי) והתגלה במלוא תפארתו. זה דור שהסתובב וירד באמצע הטיפוס לאוורסט, שעשה אחורה פנה בג'ונגלים של דרום אמריקה, שאסף את הספרים והמחברות (כלומר סגר את המחשב) ויצא באמצע השיעור בכל מיני אוניברסיטאות ומכללות ברחבי העולם, שהניח את הצ'אי בבית חב"ד בתאילנד, שמעך את הג'וינט בחוף הים או בהרים ובערים בהודו (או גם בתאילנד). שסגר את העסק שהוא הקים בברלין, ולקח שלוק אחרון מהבירה באיזה פאב אפלולי בארצות הברית או באירופה או השד יודע היכן. דור שעזב הכל ומיהר לישראל כדי להתגייס, לעזור, לתת, כל מה שאפשר וצריך. גם להפצע ולמות. דור שאיפשר למציאות לגנוב לו את החיים. גם הדורות הקודמים לא נחים, אל תבינו אותי לא נכון. אבל אותם אני מכירה כבר. אני זוכרת אותם עוד ממלחמת יום כיפור, מהטילים על קריית שמונה (אלו של פעם פעם), מכל אירוע ומלחמה וכל שעת צרה שנפלה עלינו. בכל מקרה, דבר ראשון - אני מתנצלת. טעיתי בזלזול וטעיתי בהתנשאות. כולי כבוד והערכה. דבר שני, אני מקווה שהדור הזה יעיף לכל הרוחות את הזוועה הזו שנמצאת בשלל התפקידים הבכירים ויקים את המדינה מחדש. שיחשוב על עצמו ועל העתיד שהוא רוצה וצריך. |
|
|
|
|
לפני יום •
21 בינו׳ 2026
לפני יום •
21 בינו׳ 2026
teacher(שולט) • 21 בינו׳ 2026
|
|
|
|
|
לפני 9 שעות •
22 בינו׳ 2026
הקלטות הרבנים החראדים
לפני 9 שעות •
22 בינו׳ 2026
צוללן מיומן • 22 בינו׳ 2026
אוי הטהרנות....
ברור שזו חובה ללכת לגיוס חובה ולמילואים. הבעיה שאתם מתעלמים מהמציאות. יודעים שאתם תלכו. יודעים שאין לכם ערך עצמי פוליטי. לכן חראדי בגיל 25 נשוי עם 4 3 ילדים ועם דירה ואתם מתחילים את החיים בגיל 27 30 עם שכירות בדירת שותפים. משלמים על מסגרת לילד 4500 שקל וצפונה והחראדי משלם 600 עד 1000 וגם על זה מקבל סבסוד. כאשר יתעוררו ויעריכו את המשרתים הכל יראה אחרת. עובדה שאת החיילים השבויים לא רצו להחזיר. רצו לבנות ווילות לשוטרים זה היה יותר חשוב מלהחזיר חטופים וחיילים שבויים. עובדה שלאחר שהוחזרו השבויים בחילופי שבויים אמרו להם חבל שחזרתם בחיים היה עדיף שההיתם גיבורים ומתים , ממלאים את המיתוס שלא נכנעים. עובדה שאת השבויים שחזרו לקחו למחנה חקירות. הזריקו להם סודיום פנטוטל כדי לבדוק מה אם סיפרו בשבי כשקיבלו מכות רצח. דרך אגב את הטייסים השבויים לא לקחו לחקירות. דם כחול לא ייחקר, ולא בדקו מי סיפר בחקירה את זהות הטייס מפקד הטייסת שהפיל את המטיס הלובי. כמדומני מפקד הטייסת מהפחד שיפול בשבי ויעונה למוות עקב הפלת המטוס הלובי פרש במהלך המלחמה מטיסה. האוייב שידר ברדיו "זמר מחכים לך שתיפול אצלנו..." ההערות האישיות העוקצניות מראה שאתם לא רואים את התמונה כולה. חיילים שהלכו לשבי נחקרו בחשד לבגידה ופגיעה ברוח הלחימה. החראדי הבודד חכם יותר מכולכם יחד. הם יודעים למה לא להתגייס. במלחמת לבנון כאשר קרה אסון ביאנור שח"א הפציץ את כוחותינו, 25 הרגים 108 פצועים קשה 30 הרוגי נפש הלומי קרב. החיילים זיהו שמדובר בטעות בזיהוי ראו שזה מטוסי פאנטום ואיימו על החיילים הלומי הקרב שאם יספרו שמדובר בפאשלה של ח"א כולם יכנסו לכלא. רק 40 שנה !!! אחרי התקרית ח"א התגבר על האגו והודה והתנצל מול המשפחות. זילות של חיי אדם גועל נפש, מי רוצה לשרת מדינה שתומכת במשתמטים ומתאכזרת למשרתים. ממליץ לכם לקרוא את הספרים שבוי בפקודה ואת צבעוני 4. וכמובן את האופציה של הדוקטור שהיווה את ההשראה לסדרה "המזח" ששודרה בכאן 11: https://drwerbin.wordpress.com/ כמובן הכתוב שאני מעלה כאן יש סימוכין ותיעוד. תתבגרו ותראו את התמונה המלאה. הכל בלוף המתועד בהקלטות הרבנים שנחשפו. teacher כתב/ה: הבה נדייק - חובת המילואים היא חובה בדיוק כמו הסדיר.
חייל שלא מתייצב לשירות סדיר הוא עריק. מילואימניק כנ"ל. שניהם ממומנים מכספי המיסים שלנו באותה המידה. אני לא מבין למה אתה עושה את ההבדל. אולי זה חישוב פרגמטי כלשהו. אין לו קשר לערכים, למיסים או לפוליטיקאים. אחרי שהזזנו את זה הצידה, כל מה שנשאר זה הטיעון של "לא רוצה להיות חלק מהצביעות...מגייסים אותם בכח..שמים על הגדר..מכוונים אליהם M16.." וכו' בדימיון שלי נתת טיעונים חדים ונוקבים ועשית לי עבודה קשה, אבל הייתי אופטימי. בפועל הטיעון הזה כל כך הזוי, שאני לא יודע מאיפה להתחיל. אתה חושב שאנחנו ברוסיה של מלחמת העולם הראשונה? לכוון עליהם נשק? לשים אותם על הגדר? למי זה בדיוק עוזר? אני חייב לומר שזה טיעון ממש מטומטם, אולי אפילו פאשיסטי? "מוכרים אותי בשביל כיסא של פוליטיקאי", טוב, יש שתי דרכים להסתכל על זה ואף אחת מהן לא מגניבה. או שהכל פוליטי, ואתה תמצא את עצמך נמכר גם לפוליטיקאים שאתה אוהב, או שמתעלמים לגמרי מהפוליטיקאים ומסתכלים על המצפן הפנימי. "החיים הם כאב הוד רוממותך, כל מי שאומר אחרת מנסה למכור לך משהו". - ויליאם גודמן הכי טוב שתמשיך לצלול לבד, כי באדי סיסטם זה לא בשבילך |
|
|
|
|
לפני 7 שעות •
22 בינו׳ 2026
לפני 7 שעות •
22 בינו׳ 2026
teacher(שולט) • 22 בינו׳ 2026
מ.ש.ל.
אתה פשוט תגיד הכל כדי להצדיק את הבחירה שלך. אני סבבה עם זה. גם נראה שהטיעונים שלך הגיעו לשיאם בתגובה הקודמת ולא ישתפרו. אתה מוזמן להמשיך להתחמק, סה”כ זו עוד טיפת משקל על הפק”ל שלנו. ויש מצב שאתה תהיה החסום הראשון שלי פה, ועוד מטעמים אידיאולוגיים, לא פחות |
|
|
|
|
לפני 7 שעות •
22 בינו׳ 2026
לא אני אומר... גולדקנוף האנטי ציוני אמר.
לפני 7 שעות •
22 בינו׳ 2026
לפני המהפך ב1977 כל החראדים התגייסו למעט מכסה מצומצמת שנועדה עמ להחזיר את עולם התורה והישיבות שעלו לשמיים בארובות אושוויץ תוך קריאות שמע ישראל.
מנחם בגין ביטל את מכסת פטורי הגיוס כך שכל חראדי יכל לבחור לא להתגייס. גולדקנוף משקר ואומר "77 שנה הכל היה בסדר" מצידו יש קערת כספי מיסים וכל קבוצת לחץ מכניסה ידה לקערה ולוקחת מה שצריך. המילואימניק ששירת 400 יום ופושט רגל גם משכנתא לא יוכל לקבל כי פושטי רגל לא יכולים לקבל משכנתא. אני חושב שגם כרטיס אשראי פושט רגל לא יכל לקבל מהבנק. https://www.facebook.com/share/r/1K5rcXJ45j/ בסוף האנטי ציוני גולדקנוף אומר שהשמאל נגד החראדים. זאת אומרת לשיטתו שכל משרתי חובה ומילואים הם שמאל והוא המשתמט הוא הימין. אני לא אמור הכל כדי להצדיק את עצמי אני מראה לכם עובדות. שמים עליכם 1000 ז'. אני לא הסיפור כאן. teacher כתב/ה: מ.ש.ל.
אתה פשוט תגיד הכל כדי להצדיק את הבחירה שלך. אני סבבה עם זה. גם נראה שהטיעונים שלך הגיעו לשיאם בתגובה הקודמת ולא ישתפרו. אתה מוזמן להמשיך להתחמק, סה”כ זו עוד טיפת משקל על הפק”ל שלנו. ויש מצב שאתה תהיה החסום הראשון שלי פה, ועוד מטעמים אידיאולוגיים, לא פחות |
|
|
|
|
לפני 7 שעות •
22 בינו׳ 2026
לפני 7 שעות •
22 בינו׳ 2026
StreetCat(שולטת) • 22 בינו׳ 2026
האם ידוע לכל אחד ואחת פה שהחדרים בממשלה והציבור שלהם הם חבורת משתמטים נצלנים שרק גונבים כספי ציבור ולא תורמים למדינה? כן בהחלט.
האם זה מונע מאיתנו להמשיך לתרום למדינה הזו בכסף, דם, ועמידה כתף אל כתף במילואים ובתמיכה בהם? לא. כי זה שיש ציבור שלם שמפקיר וזורק עלינו זין (כדברך) זו לא הצדקה עבורנו לנהוג כך, כי אם כולם יפעלו כך - לא תישאר מדינה. מה לעשות, אנחנו לא מוקפים בשוודים רגועים אלא בכאלה שרוצים במותנו. האם זה שאנחנו בוחרים לתרום למדינה אומר שאנחנו בעד השתמטות ובעד הניצול של הציבור החרדי? ממש לא. יותר מזה, מבחינתי האישית הם באמת יכולים למות ולהיות בשר תותחים בקווי הגבול ולא להתגייס. (מילולית,אין לי בעיה עם זה. אני פשוט מודעת לכך שזה לא פתרון הגיוני וישים גם אם אני מאודדד רוצה בו) ונראה שאתה זה שממשיך לערבב ולטעות בנושא. ולא להבין שזה שיש ציבור שלם שנוהג בצורה בזויה ושפלה אומר שאנחנו צריכים לפעול כמותם. יש גם בתי כלא מלאים באנסים, רוצחים ופושעים שמקבלים על חשבון משלם המיסים יחס טוב ושיקום - האם זה אומר שכולנו צריכים להיות פושעים כמוהם? זה היגיון ילדותי, קצר רואי ואנוכי. שמוביל לחברה פגועה, פגומה ורקובה. הדרך לשנות זאת - הצבעה בבחירות הקרובות למי שלא יקדם חוקי השתמטות ולא יאפשר להם להמשיך לפעול כך. (לא יודעת אם יש מפלגה כזו, אבל זה הפתרון במדינה דמוקרטית) |
|
|
|
|
לפני 6 שעות •
22 בינו׳ 2026
מי מאמין שיהיו בחירות?
לפני 6 שעות •
22 בינו׳ 2026
את חושבת שיהיו בחירות?
לי נראה שהוא עושה הכל כדי לחמם את הזירות כדי שנהיה במצב חירום ואז ידחו את הבחירות. מה גם שהם סוגרים ערוצי תקשורת מחוקקים חוקי אנטי תקשורת. זוכרים את האיומים של קרעי לסגור את כאן11? הכניסו את איילה חסון ומאז אין כתבות או תחקירים נגד הממשלה בכאן11. ומאז גם אין איומים לסגור. הערוץ "התיישר". עכשיו כבר לא כואב לקרעי שהערוץ ממומן מכספי ציבור. התקשורת תפקידה לבקר לערוך תחקירים ולחשוף כי מערכת התביעה והמשפט לא יכולים ליזום מעצמם חקירה של פוליטיקאי אלא אם הוגשה תלונה או נערך תחקיר. הם גם מחלישים את הגוף היחיד שאליו אפשר לפנות מערכת המשפט כדי לקבל קצת צדק. אנשים צבועים למשל נהגי המוניות תמכו במהפיכה המשפטית אבל עכשיו כשמכניסים את אובר כדי להכשיר את הדריברים החראדים נהגי המוניות פונים לבגצ כדי שיעצור את הממשלה. חחח. ממשלה בוגדת שגובה 280000 שקל לזיכיון להפעיל מונית ופתאום מחליטה שכל אחד יכל להיות מונית בלי זיכיון. כי החראדים מפעילים שירות מוניות פיראטי ללא תשלום מס או דמי זיכיון. מקלב החראדי במשרד התחבורה דואג לזה לכאורה. תצפו בתחקיר הישיבות תתחילו להבין כל עוד לא תשנו את ההתנהגות שלכם תהיו ילד כאפות כמו גנץ. לא רק שהם לא מתגייסים הם אומרים שהתפילות מצילות את החיילים אבל רובם לא לומדים בישיבות הם עובדים בשחור מעלימים מיסים ומקבלים קצבאות. כשאתם מגיעים לעבודה אתם מחתימים כרטיס ולפעמים גם טביעת אצבע. הם לא מוכנים לתביעת אצבע כדי שידעו מי לומד ומי לא. הם מגזר שרק חושב וזומם 24 שעות גם בשנתם 365 יום בשנה איך לדפוק את המדינה ולנצל. גולדקנוף אומר מה נפלתם עלינו ביום אחד. שמישהו יגיד לו שיש מלחמה כבר שנתיים וחצי. אל תדאגו הוא יודע. הם מחזיקים את הממשלה בביצים. StreetCat כתב/ה: האם ידוע לכל אחד ואחת פה שהחדרים בממשלה והציבור שלהם הם חבורת משתמטים נצלנים שרק גונבים כספי ציבור ולא תורמים למדינה? כן בהחלט.
האם זה מונע מאיתנו להמשיך לתרום למדינה הזו בכסף, דם, ועמידה כתף אל כתף במילואים ובתמיכה בהם? לא. כי זה שיש ציבור שלם שמפקיר וזורק עלינו זין (כדברך) זו לא הצדקה עבורנו לנהוג כך, כי אם כולם יפעלו כך - לא תישאר מדינה. מה לעשות, אנחנו לא מוקפים בשוודים רגועים אלא בכאלה שרוצים במותנו. האם זה שאנחנו בוחרים לתרום למדינה אומר שאנחנו בעד השתמטות ובעד הניצול של הציבור החרדי? ממש לא. יותר מזה, מבחינתי האישית הם באמת יכולים למות ולהיות בשר תותחים בקווי הגבול ולא להתגייס. (מילולית,אין לי בעיה עם זה. אני פשוט מודעת לכך שזה לא פתרון הגיוני וישים גם אם אני מאודדד רוצה בו) ונראה שאתה זה שממשיך לערבב ולטעות בנושא. ולא להבין שזה שיש ציבור שלם שנוהג בצורה בזויה ושפלה אומר שאנחנו צריכים לפעול כמותם. יש גם בתי כלא מלאים באנסים, רוצחים ופושעים שמקבלים על חשבון משלם המיסים יחס טוב ושיקום - האם זה אומר שכולנו צריכים להיות פושעים כמוהם? זה היגיון ילדותי, קצר רואי ואנוכי. שמוביל לחברה פגועה, פגומה ורקובה. הדרך לשנות זאת - הצבעה בבחירות הקרובות למי שלא יקדם חוקי השתמטות ולא יאפשר להם להמשיך לפעול כך. (לא יודעת אם יש מפלגה כזו, אבל זה הפתרון במדינה דמוקרטית) נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך חמישי ינו' 22, 2026 2:26 pm, סך-הכל נערך 2 פעמים |
|
|