ערב טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

ללמוד משהו חדש

פישוטו
לפני 8 שעות • 12 בפבר׳ 2026
פישוטו • 12 בפבר׳ 2026
Black Lotus כתב/ה:

אחר כך התחלתי לשאול מכרים שלי בנוגע לידע שלהם בתחום ולחוויות. כאן התחוור לי שהפער בין התיאורטי למעשי די משוגע: בעוד שבכל המדריכים שקראתי הנושא של דימום מופיע בחלק של "מתי צריך לגשת לטיפול רפואי", כשהתייעצתי עם אנשים השאלה הראשונה ששאלו אותי היתה "את חוששת מדם?", כאילו מדובר בחלק מהפרקטיקה באופן שוטף.

זה גרם לי לחשוב לא מעט על החשיבות של השלבים והאופן שבו ידע יכול לעבור בקהילה.

😰😰😰 גאד דאממ
זה מזכיר לי עוד נקודה בנושא. בעיקר של סיכונים.
פה מגיעה לידי ביטוי אחריות של הנשלט גם.
אל תעשו דברים בלי לקרוא עליהם כי יש לה מחוך ובלוג עם מלא לייקים.
ניסיון ותמונות לא הופכות בנאדם לסמכות, בטח שלא רפואית.

האחריות על הבריאות והגוף שלכם היא קודם כל שלכם.
השולטת לא תחיה עם הנזק, אתם כן.
תלמדו על מה שאתם עושים, תלמדו מה מסוכן.
תלמדו לאמר לא ולעצור בזמן ולהשאר ביקורתיים ואחראיים גם תוך כדי סשן.
Luna Oscura​(נשלטת)​{Loki the t}
לפני 8 שעות • 12 בפבר׳ 2026
אז ככה:
אני אישית מתקשה לקרוא הרבה חומר ואני מעדיפה שיח
אז אני אמצא א.נשים שאני סומכת עליהם.ן בקהילה ואני יודעת שיש להם.ן ידע וניסיון נרחב באותה פרקטיקה ואני אלמד מהם.ן מהם.ן כמה שיותר
במידה וזה משהו שאני ארצה להתנסות עם השולט הראשי שלי אז סביר להניח שיהיה שיח משותף
אני אעזר בקבוצות בפייסבוק (כן, דווקא שם) אם אני לא מכירה אף אחד.ת שעוסק.ת באותה פרקטיקה ואז אסנן תגובות לפי "האם אני סומכת עליו.ה או לא"
.
באחד הפליי פארטי שיצא לי לארגן עם בעלי לשעבר (כפרה עליו) יצא שהוא העביר הדרכה על פרקטיקה של מחטים (זה היה אחרי שהוא כבר למד את זה מספיק טוב בעצמו וכמובן התנסה המון) לאחד מהמשתתפים שהתעניין בכך ואז אני הייתי ה"מודלית" שעליה היה אפשר להראות איך מבצעים סשן מחטים (הכנה, סשן, חיטוי, הסבר על סוגי מחטים, הסבר על איך עושים לפני שעושים ועוד הרבה מעבר)
אז זאת גם צורה ללמוד אבל זה משהו שבאמת כדאי לעשות רק עם א.נשים שבאמת באמת באמת באמת סומכים.ות עליהם.ן
.
יש כן דברים שלמדתי מקריאה כמו שיטת הרמזור או תמונה של גוף האדם שמראה ממש לפי צבעים איפה מומלץ ואיפה אסור להצליף (ירוק, צהוב ואדום) ועוד דברים נוספים
.
למיטב זכרוני, למידה טובה (לא בהכרח פרקטיקות) על תחום הבדס"מ יש גם בפודקסט "סימנים – פודקסט על בדסמ" שיצא לי להקשיב לו מעט אבל קיבל המון המון המון המלצות
Adashaחשבון מאומת
Adashaחשבון מאומת
לפני 7 שעות • 12 בפבר׳ 2026
Adashaחשבון מאומת • 12 בפבר׳ 2026
אני קורא על מה שמעניין אותי. בארץ ובחול
מחפש מקורות אמינים עם המלצות תמונות וסרטונים.
מסתכל להבין את השימוש
אם יש התניות מסויימות
מדבר עם אנשים שאני מכיר וסומך לשמוע על חוות דעתם ומה ההכרות שלהם.
אחכ קונה ועושה ניסוי עצמי להבין איך זה ומה התחושה.
כשאני מרדיש בטוח אז אתן לאחרים להשתמש עלי גם .