לילה טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

סשנים וטריגרים

Luna Oscura​(נשלטת)​{Loki the t}
לפני יום • 13 בפבר׳ 2026

סשנים וטריגרים

בעולם האידאלי כל סשן שהיינו עושים.ות היה מוצלח וללא תקלות
אבל אנחנו בעולם שבו אנחנו עוברים.ות דבר או שניים שהרבה פעמים יוצרים אצלנו טריגרים שונים
אז מה אפשר לעשות כשהטריגרים האלו פועלים פתאום במהלך סשן?
מה קורה אחרי שנאמרת מילת הביטחון ועוצרים.ות את הסשן? (כל צד של השוט וכל מגדר כמובן)
מה אפשר לעשות בשביל ליצור "נחיתה רכה"?
איך אפשר למנוע את הפעם הבאה?
איך אפשר ליצור שיח בריא ומועיל לכל הצדדים כשטריגר מופעל?
טלי35​(שולטת)
לפני יום • 13 בפבר׳ 2026
טלי35​(שולטת) • 13 בפבר׳ 2026
לא מאמינה שקראתי סשנים ו-וטרינרים

ובאמת ניסיתי כמה שניות להבין מה מה מההה

זהו, אני אוציא את עצמי מהקבוצה 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Black Lotus​(מתחלפת)​{זאלופון}
לפני יום • 13 בפבר׳ 2026
וואו, נושא מעולה!
יש פה כמה רבדים שצריך להתייחס אליהם לדעתי:

⬅️ טרום סשן:

לפני הסשן יש שני דברים שצריך לדבר עליהם בהקשר הזה:

הראשון הוא הקיום של גורמים מחוללי טריגר. כמו שחשוב לי לדעת האם לנשלט/ת שלי יש בעיות פיזיות שיכולות להשפיע על מהלך הסשן (בעיות במפרקים, אסתמה, אלרגיות, מחלות מין וכו') חשוב לי לדעת גם האם יש להם אבחנות פסיכיאטריות שיכולות לייצר טריגרים בסשן (פוסט טראומה, אישיות גבולית, מאניה דיפרסיה, דיכאון וכיו"ב)

הדברים האלו חשובים כי הם משפיעים על האופן שבו מי שמולך מגיב פיזית ונפשית במצבי מצוקה, ומשפיעים לא רק על התגובה הרגשית אלא גם על הסימנים הפיזיולוגים המקדימים.

מתוך המידע הזה אני אבצע שיקולים גם של ממה להמנע בסשן או מה דורש היכרות מעמיקה יותר במערכת היחסים.

השני, שהוא יחסית חדש לי ביישום, הוא השיח על emotional S/M, שבעצם מקביל את התחקור שאנחנו עושים לנשלטים בתחום של אימפקט, לתחום של השפלות: אילו סוגי השפלות מדברים אליך ומה מטרגר אותך?

⬅️ בסשן:
אם עלה בסשן טריגר, אני עוצרת את הסשן והחשיבות העליונה מבחינתי היא לתקשר עם מי שתחתיי ולהחזיר אותו למצב יציב ורגוע, כשהוא יודע שאני איתו לצידו שם.

אם הסיטואציה מאפשרת חזרה בטוחה לסשן, אשמח להחזיר אותנו למסלול אם לא - לא. מבחינתי, השאיפה הכי חשובה היא למנוע מהאירוע להחקק כטראומטי ולייצר תחושות של אשמה ובושה.

⬅️ אחרי הסשן:
אני חושבת שבזמן הסשן או בסמוך לו העוררות גבוהה מדי בכדי לדבר על הטריגרים או מה יכול לעבוד בעתיד. אחרי שמתקרקעים בחזרה זה זמן טוב לראות מה הפעיל את הטריגר, איך הסיטואציה נחוותה כמכלול ומה אפשר לעשות אחרת.
זאלופון​(שולט)
לפני יום • 13 בפבר׳ 2026
זאלופון​(שולט) • 13 בפבר׳ 2026
בשלב הראשון, פשוט להיות שם:
מצד הנשלטת, לחוות את מה שהיא צריכה לחוות ולפרוק את מה שהיא צריכה לפרוק. מצד השולט, לחבק ולעטוף, בלי יותר מדי עצות או תובנות.

בשלב השני, לנטרל רגשות אשם, *משני הצדדים*.
הנשלטת עלולה לחוש אשמה על כך ש"הרסה" את הסשן או העיקה על השולט. השולט עשוי לחוש אשמה על כך שגרם לטריגר לצוף. זו אחריות של כל אחד מהם לגרום לשני להרגיש שהוא לא אשם ולא מואשם (אלא במקרים שיש סיבה, למשל אם הטריגר כבר אמור היה להיות ידוע על סמך ניסיון העבר).

ניטרול האשמה סולל את הדרך לעיבוד והפקת לקחים. לאו דווקא מיד. כשנכון. אין דרך אחת נכונה לעשות את זה, אבל אני מאמין שכל הדרכים הנכונות כוללות חמלה, רגישות ואכפתיות.
    התגובה האהובה בשרשור
Tremble​(קינקית)
לפני 9 שעות • 14 בפבר׳ 2026
Tremble​(קינקית) • 14 בפבר׳ 2026
לא יצא לי לעצור סשן אבל יצא לי לעצור סקס, ואני מניחה שיש דברים דומים.
מבחינתי הייתי שמחה לדבר על מה שהיה לא נעים, שהשאלה תבוא מהצד השני, תוך הבנה מלאה שלא נעשה את זה יותר, לפחות לא בצורה הנוכחית.
במשחק הזה לוקחים סיכונים, מנסים דברים חדשים, רוצים להתרגש, ועלולים גם לטעות לפעמים.
העיקר שהכל נעשה מתוך ראיה את האחר, ככה הטעויות קטנות יותר ואנחנו לא מרגישים לבד כשאנחנו במקום פגיע.
זה יכול לעשות את כל ההבדל.
Vampiress V​(אג׳נדר שולטת)חשבון מאומת
לפני 8 שעות • 14 בפבר׳ 2026
Vampiress V​(אג׳נדר שולטת)חשבון מאומת • 14 בפבר׳ 2026
Great topic, thanks Luna Oscura!

Triggers are a hard one, mostly because we don't necessarily know them beforehand.
What Black Lotus said is already a masterclass on how to handle them.

A thing I've encountered a couple times, is a trigger I have as a top, that I usually don't bother to mention because it should absolutely not happen spontaneously, and still people manage to step on sometimes. It blows my mind every time, because it's choking: a high risk activity people should most definitely ask before ever doing (opt-in method, the very basics!) and still happens from time to time.

The moment I feel a hand in my throat I'm ready to stop all, but I also get very angry, how dare people try that before even asking, like it's not one of the most dangerous practices in the whole kink spectrum.

Lucky that anger manages to override the trigger for me before the panic starts.

On the bright side, that lived experience really drives home to me how important a strict opt-in policy is: if we haven't negotiated doing it, no one does it spontaneously during play. Not only because there's no consent given, and only an enthusiastic yes is a yes, but also because we never know what could be triggering for someone else, and how bad their reaction can be to the activity.

Now, on the side of unknown triggers, it's obviously shitty for all, and also no ones fault. I agree with what has been said, both about both parties getting reassured, but also the person experiencing the trigger not being traumatized by the experience or feeling shame.
For that, nothing better than open, honest communication, lots of reassurance, and taking care of emotional and psychological needs first. It's the kind of situation when kink and roles must definitely fly out the window and both people's human experience be prioritised.
פרלין​(נשלטת)​{ש}
לפני שעתיים • 14 בפבר׳ 2026
פרלין​(נשלטת)​{ש} • 14 בפבר׳ 2026
זה היה קורה לי הרבה וזה עמוק ומורכב כי זה ברמת הגוף. אצלי עולה זעם הגנתי מאוד גדול ואני ממש בועטת אותו ממני, פיזית ונפשית.
אני חייבת להגיד שהוא תמיד היה נהדר בזה אבל גם השתפר במהלך השנים. הוא יודע שמה שעוזר זה לדבר, לקחת אחריות אם צריך ובעיקר, אצלנו, להתגבר ולחזור לאיפה שהיינו פחות או יותר.

עיקר העבודה הייתה אצלי…עדיין. כשאני מרגישה גל של זעם, אני מנסה להכניס נשימה, לפרק את האוטומט. הרבה פעמים זה עובד כי אני יודעת שהוא לטובתי וגם עוד משהו שהבנתי ושעוזר לי, התגובה הזאת היא לא גליצ׳ מחוץ לבדסמ, היא לגמרי חלק ממנו, זה עוזר להרגיע ולהתיר את סבך הרגשות שעולים בי.