לילה טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

מונוגמיה - מאפיין אישי או תרבותי

Bluecollar Bluecollar​(שולטת)
לפני שבוע • 8 במרץ 2026
Bluecollar​(שולטת) • 8 במרץ 2026
Wish Genie כתב/ה:
Bluecollar כתב/ה:
Wish Genie כתב/ה:
Bluecollar כתב/ה:

כפי שמונוגמיה היא בסופו של דבר נקבעת על פי טבע שנולדת אתו.

אז עם זה אני ממש לא מסכים. אני לא חושב שנולדים ככה או ככה - זה בדיוק מה שאני אומר.

אוקיי אז פירסמת שרשור לדיון כדי להגיד אני לא מסכים ולא נכון. אין פה באמת עניין לדיון ומחשבה.
זה פינג פונג של
כן נכון
לא נכון

מעניין שמבחינתך בדסמ זה לא בחירה אלא משהו מובנה בך. בעוד שמרכיב אישיותי כמו מונוגמיה ורצון באדם אחד בלבד צורת חיים מסוימת זה בחירה שלך שאפשר לשנות כמו רדיו.
אם זה בחירה, התכבדו להשאר עם האישה שלכם בקשר מחייב ואל תפגעו בה/תלחצו עליה בשביל שאתם תוכלו להשתולל או למצות את משבר גיל ה-40 שלכם בו אתם שוברים את כל הכלים כי החיים נהיו טובים מדי.
למה לכפות "בחירה" "שלך" על אחרת

*פרובוקציה דוחה מכוונת

בכל ההודעות הקודמות שלי הסברתי למה זה בדיוק לא משהו שנולדים איתו לדעתי. ואז כדאי להוכיח את הטענה שלך הכנסת את המשפט ״כפי שמונוגמיה היא בסופו של דבר נקבעת על פי טבע שנולדת אתו״ והתבססת עליו כדי לבנות את הטיעון שלך שזה הפוך מכל מה שנאמר על ידי עד עכשיו. אני יכול לחזור על כל מה שאמרתי. אם זה עוזר. אני לא חושב שנולדים מונוגמיים או אמנוגומיים. אני לא חושב שזה תכונת אופי. זה דרך חיים שאפשר לאמץ או לא, יכול להתאים לאנשים מסוים ולא להתאים לאנשים אחרים. אבל זה לא משהו שנולדים איתו.

אני חושבת שאין פה איזשהו שיקול שהוא כלכלי, תועלתני אלא טבע שאדם נולד אתו.
אני יכולה להעיד על עצמי שכשאני אוהבת בן אדם אני אוהבת רק אותו, רואה רק אותו ורוצה רק אותו. זה הטבע שלי.
גם כשהקשר הוא לא מחייב בסופו של דבר ההתנהלות שלי תהיה כמונוגמית.
מבחינתי יש לי תועלת רבה לנהל קשרים מרובים. אבל הטבע שלי הוא אחר.
ואעיד על זה שאני רובב חיי חייתי בסביבה מאוד ליברלית שכאשר עוצבה הזהות שלי הייתי צריכה לבחון את עצמי על הספקטרום המונוגמי
Master Bruce Master Bruce​{©}
לפני שבוע • 8 במרץ 2026
Master Bruce​{©} • 8 במרץ 2026
בפוסט הראשון בשרשור כתבת שאלה. בתגובות האחרות כתבת כבר את התשובה לשאלה. זה מראה, שבדיוק כמו שכתבתי, זו לא היתה שאלה תמימה. אתה לא בשרשור הזה כדי לשאול וללמוד, אלא כדי לטעון ולהגן על הטענה שלך.

מה שלא עשית זה להציג מה המשמעות של השאלה. למה התשובה "ככה" לא מספיקה? איזו תועלת יש בדיון הזה?

בואו נניח שכולנו נסכים שהתשובה היא מסויימת, מה המשמעות הפרקטית של זה?
Wish Genie Wish Genie
לפני שבוע • 8 במרץ 2026
Wish Genie • 8 במרץ 2026
בפוסט הראשון כתבתי את דעתי. ופתחתי לתגובות ודעות אחרות. אני לא מנסה להגן עליה בחירוף נפש. אף אחד לא שכנע אותי אחרת.

בכל שרשור בפורום שאתה מגיב יש לך משמעות פרקטית? הייתי תחת ההנחה שהפורום הוא מקום לדיונים לשם דיונים. לפעמים לומדים, לפעמים טועים.

אם טעיתי, אז הנה למדתי משהו חדש על הדרך. חוקי הפורום ומה מותר ומה אסור. סליחה אם בזבתי לך את הזמן ברוס.
William Arthur William Arthur​{SilentDevo}
לפני שבוע • 8 במרץ 2026
William Arthur​{SilentDevo} • 8 במרץ 2026
Wish Genie כתב/ה:
....
חברה המערבית, להיות צמחוני, טבעוני או אומניבור זה בחירה אישית. זה מאפיין אישי.

אתה מניח הנחות לא מאוד מבוססות.

קח לדוגמא את השאלה מה אתה אוכל - האומנם מי שנולד וגדל באמירים אכן בוחר בחירה אישית מה לאכול למרות שהוא יליד החברה המערבית ? (עד כמה שישראל זה חברה מערבית)

אישית, לגבי התהייה שלך, אני סבור שגם הנטיה למונוגמיה או פוליאמוריה היא עוד תכונה שנמצאת על ציר. המיקום על הציר נקבע ממגוון סיבות אישיות ותרבותיות. ולדעתי זה יהיה נכון לגבי כל היבט אחר שהעלית כאן.
תחשוב יהודי - אתה יכול להיות חב"דניק מאוד מאוד ליברלי ואתה יכול להיות חילוני מאוד מאוד אדוק.
Wish Genie Wish Genie
לפני שבוע • 8 במרץ 2026
Wish Genie • 8 במרץ 2026
טיעון טוב ומעניין. וזה נכון.

אבל גם בחבד וגם בחילוניות יש מנעד של ליברליות. לדעתי ההשוואה הנכונה יותר היא שינוי אורח חיים למה שלא קיים בסביבה הטבעית.

למשל להיוולד כחבדניק ולהפוך למוסלמי אדוק. להיוולד מוסלמי ולהפוך לחבדניק.
Sirene Sirene​(נשלטת)
לפני שבוע • 8 במרץ 2026
Sirene​(נשלטת) • 8 במרץ 2026
החברה שלנו כפי שהיא היום מסתמכת על בעלות / שייכות. לא רק בענייני זוגיות, אלא כל דבר - האדמה שלי, המדינה שלי, הבית שלי, הרעיון שלי, סיפור החיים שלי. מה שייך לנו ולמי או למה אנחנו שייכים זה חלק כל כך מהותי בזהות שלנו, שאנחנו מוכנים למות בעבור זה. מצב בו אמונוגמיה תהיה הגישה הסטנדרטית בכל חברה שהיא יאלץ שינוי עצום באיך שאנחנו רואים בני אדם ואת העולם, וייחנק מיידית על ידי תרבויות אחרות שיראו בזה איום הרבה יותר גדול, כי זה פוגע בהיררכיה ושליטה של מדינות באנשים שלהן.
עריכה, כי לא ממש עניתי: אז לדעתי התרבות כולה נבנתה מתוך הצורך הגנטי הזה בשליטה באחר, שליטה במשאבים, ושייכות כפי שהיא משתקפת בתרבות החברתית - עדרית של בני האדם (לא אומרת את זה כביקורת, הרבה מינים של חיות מצליחות לשרוד בזכות תרבות העדר). אז התרבות עצמה נובעת ממבנה פנימי וצרכים של מרבית האנשים.