ערב טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

למה?

זאלופון זאלופון​(שולט)
לפני 17 שעות • 24 במרץ 2026
זאלופון​(שולט) • 24 במרץ 2026
פרלין כתב/ה:
יש בגדול יותר פמדום ממיילדום, לא?

להתרשמותי דווקא יש הרבה יותר מיילדום. רק חסר מישהו שירים את הכפפה (טיצ'ר, אני לא רומז כלום, מה פתאום).
פרלין פרלין​(נשלטת)​{ש}
פרלין​(נשלטת)​{ש} • 24 במרץ 2026
זאלופון כתב/ה:
פרלין כתב/ה:
יש בגדול יותר פמדום ממיילדום, לא?

להתרשמותי דווקא יש הרבה יותר מיילדום. רק חסר מישהו שירים את הכפפה (טיצ'ר, אני לא רומז כלום, מה פתאום).

אז יאללללללה! בואו נעשה כיפים!
LowCarb LowCarb​(שולט)
LowCarb​(שולט) • 24 במרץ 2026
olivia r כתב/ה:

זה שיש תופעה שאינסלים ודומיהם חושבים שהם בעצם שולטים בבדסמ, זו כבר סוגיה אחרת.

תמיד מדהים אותי בכל פעם מחדש איך המילה "אינסל" הפכה להיות נשק לביוש, והיא נשלפת ממש מיידית עם החשיפה הראשונית לדעה שלא עולה בקנה אחד עם פמיניזם עכשווי.
גם את וגם פישוטו מאד נעלבתם כשציינתי את הנשלטות שלו, למרות שכל הגיון בריא יכול לשער קשר בין רצון להכפפה מינית לנשים חזקות לבין הכפפה תודעתית.
ושוב- שאלתי, לא קבעתי עובדה. לקרוא לשאלה הזאת בלתי לגיטימית זה מגוחך.

עוד נקודה למחשבה - בדרך כלל אנשים מתעצבנים ונעלבים כשהם שומעים אמת.

כמו כן, לדעתי אנשים מחזיקים בדעותיהם גם בהקשר של מה שיש להם בין הרגליים, כלשונך.
אני מבסס את הדעה הזאת על נסיוני האישי, כמוך. זאת התרשמותי.
ואכן יש מוטיבים אנטי-פמיניסטיים ניכרים בהרבה נשלטות שהכרתי.
פשוט קשה ליישב בכפיפה אחת רצון להיות כלבה של גבר דומיננטי, ופנטזיות אונס ואימפקט עם פמיניזם לוחמני פופולרי.
בואו לא נעמיד פנים. זה לא בלתי אפשרי, אבל זה קשה. צריך להתפתל פה.
ואם זה מקומם אתכם, כל אחד מסיבותיו הוא, אין לי ממש בעיה עם זה.

בקשר לשאלה של השרשור: אני חושב שמתאימה פה פרפרזה על השנינה הידועה של ווילד: אנשים מתלהבים כשתוכי מדבר כמה מילים, אבל בכלל לא מתרשמים כשאני אומר משפט שלם.
לראות גבר שולט זה לא מרשים. זה מצופה. זה טבעי. השורשים של הדינמיקה הזאת עמוקים בכל התרבויות, ועדיין בחלקים גדולים של העולם זה מאד שכיח.
אישה, לעומת זאת, זה לא מצופה, לא טבעי, אין לזה תקדימים תרבותיים, ורק במערב זה מתחיל להיות מקובל בשנים האחרונות.
לכן אנשים עדיין מתרגשים כשהם רואים את זה. כמו שלהבדיל מתלהבים כשרואים גבר עם עגלת תינוק, גבר שעובד בגן ילדים, וכדומה.
לשקר ש"כולנו שווים" אין רגליים, ולכן הוא לא צומח מהארץ.

ולא משנה שבתרבות המערבית האישה מקבלת הרבה יותר זכויות ונדרשת להרבה פחות חובות מהגבר. הפמיניזם עדיין לוחמני, למרות שהקרב הוכרע.
אני מקווה שהמטוטלת כבר מתחילה לחזור, ואכן השמרנות צוברת כח בעולם, ובשאיפה נגיע לנקודה בה כולם יהיו מרוצים.

נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שלישי מרץ 24, 2026 12:25 pm, סך-הכל נערך פעם אחת
פישוטו פישוטו
פישוטו • 24 במרץ 2026
LowCarb כתב/ה:
olivia r כתב/ה:

זה שיש תופעה שאינסלים ודומיהם חושבים שהם בעצם שולטים בבדסמ, זו כבר סוגיה אחרת.

תמיד מדהים אותי בכל פעם מחדש איך המילה "אינסל" הפכה להיות נשק לביוש, והיא נשלפת ממש מיידית עם החשיפה הראשונית לדעה שלא עולה בקנה אחד עם פמיניזם עכשווי.
גם את וגם פישוטו מאד נעלבתם כשציינתי את הנשלטות שלו, למרות שכל הגיון בריא יכול לשער קשר בין רצון להכפפה מינית לנשים חזקות לבין הכפפה תודעתית.
ושוב- שאלתי, לא קבעתי עובדה. לקרוא לשאלה הזאת בלתי לגיטימית זה מגוחך.

עוד נקודה למחשבה - בדרך כלל אנשים מתעצבנים ונעלבים כשהם שומעים אמת.

כמו כן, לדעתי אנשים מחזיקים בדעותיהם גם בהקשר של מה שיש להם בין הרגליים, כלשונך.
אני מבסס את הדעה הזאת על נסיוני האישי, כמוך. זאת התרשמותי.
ואכן יש מוטיבים אנטי-פמיניסטיים ניכרים בהרבה נשלטות שהכרתי.
פשוט קשה ליישב בכפיפה אחת רצון להיות כלבה של גבר דומיננטי, ופנטזיות אונס ואימפקט עם פמיניזם לוחמני פופולרי.
בואו לא נעמיד פנים. זה לא בלתי אפשרי, אבל זה קשה. צריך להתפתל פה.
ואם זה מקומם אתכם, כל אחד מסיבותיו הוא, אין לי ממש בעיה עם זה.

בקשר לשאלה של השרשור: אני חושב שמתאימה פה פרפרזה על השנינה הידועה של ווילד: אנשים מתלהבים כשתוכי מדבר כמה מילים, אבל בכלל לא מתרשמים כשאני אומר משפט שלם.
לראות גבר שולט זה לא מרשים. זה מצופה. זה טבעי. השורשים של הדינמיקה הזאת עמוקים בכל התרבויות, ועדיין בחלקים גדולים של העולם זה מאד שכיח.
אישה, לעומת זאת, זה לא מצופה, לא טבעי, אין לזה תקדימים תרבותיים, ורק במערב זה מתחיל להיות מקובל בשנים האחרונות.
לכן אנשים עדיין מתרגשים כשהם רואים את זה. כמו שלהבדיל מתלהבים כשרואים גבר עם עגלת תינוק, גבר שעובד בגן ילדים, וכדומה.
לשקר ש"כולנו שווים" אין רגליים, ולכן הוא לא צומח מהארץ.

ולא משנה שבתרבות המערבית האישה מקבלת הרבה יותר זכויות והרבה פחות חובות מהגבר. הפמיניזם עדיין לוחמני, למרות שהקרב הוכרע.
אני מקווה שהמטוטלת כבר מתחילה לחזור, ואכן השמרנות צוברת כח בעולם, ובשאיפה נגיע לנקודה בה כולם יהיו מרוצים.

תוציא אותי מהדיון, אני דיברתי על ערבים מוסלמים כי יצאתי פיתה בהבנת הנקרא אחרי אזעקות בוקר.
את כל שאר הרטוריקה שלך על "אנשים נעלבים" אני לא אוהב ולא מתחבר אליה.
גם אם אתה אומר בין לבין כמה משפטים שיכולים להיות נכונים.
פרלין פרלין​(נשלטת)​{ש}
פרלין​(נשלטת)​{ש} • 24 במרץ 2026
זה ממש קל להיות פמיניסטית ונשלטת. למעשה קשה לי לדמיין נשלטuת בלי פמיניזם. אילולא תפיסה פמיניסטית מה מחרמן בלהיות נשלטת?
LowCarb LowCarb​(שולט)
LowCarb​(שולט) • 24 במרץ 2026
פישוטו כתב/ה:

תוציא אותי מהדיון, אני דיברתי על ערבים מוסלמים כי יצאתי פיתה בהבנת הנקרא אחרי אזעקות בוקר.
את כל שאר הרטוריקה שלך על "אנשים נעלבים" אני לא אוהב ולא מתחבר אליה.
גם אם אתה אומר בין לבין כמה משפטים שיכולים להיות נכונים.

דווקא לאבחנותיך על ערבים מאד התחברתי.
אבל כרצונך, ידידי. מוציא אותך מהדיון.
היה שלום.
teacher teacher​(שולט)חשבון מאומת
teacher​(שולט)חשבון מאומת
teacher​(שולט)חשבון מאומת • 24 במרץ 2026
לשים דברים בקונטקסט - היו תקופות בהן היו יותר אירועי מיילדום ממסיבות פמדום.
פותח סוגריים - למה דווקא הכמות היא המדד, אולי יש מדד אחר?
אני מאוד מנותק מהטענה שגבר יכול לעשות לאישתו ״מה שהוא רוצה״ בבית, ולכן אין אירועי מיילדום.
או מהמחשבה שנשים בכללותן נוטות לארגון מפגשים חברתיים icon_smile.gif
לדעתי גם אין קשר ישיר או עקיף בין איך שהעולם מתנהל מגדרית לפטישים של עור ולאביזרים.

בצד הפשוט של היצע וביקוש, כמו שפרלין ציינה, יש משמעות לכמות הנשלטים שקונים כרטיס להשתתף באירוע פמדום לעומת אנשי המיילדום.
למעשה, הייתי מהמר שאפילו אירועים שמוצגים כג׳נדר* ניוטרל (סתם מסיבות bdsm) נושאים אופי כללי יותר פמדומי מאשר מיילדום מהסיבה הזו.

חוזר לבלו קולר - שדרות אולי מרימים את הקול, אבל לתל אביב מקשיבים. זו האמת העצובה.
בסוף הכל חוזר לשאלה מה מודדים. השוואה בין המחאה המזרחית המוצדקת? לשקט של ״התרבות האשכנזית״ שלא ממש היה לה על מה למחות? איזו מן השוואה זו?
אני גם לא מכיר סטטיסטיקה שמראה פעילות פמדומית גבוהה במיוחד במדינות ערב. (arav)

*לא ג׳נדר, פמדום/מיילדום. הבנתם
Luna Oscura Luna Oscura​(נשלטת)​{Loki the t}
Bluecollar כתב/ה:
Luna Oscura כתב/ה:
פישוטו כתב/ה:
LowCarb כתב/ה:
פישוטו כתב/ה:

לא לפני שתתן לי תגובה אנדרו טייטית

מעניין. ראיתי שאתה נשלט.
אתה חושב שזה בלתי נמנע לנשלטים להזדהות עם טיעונים נשיים/פמיניסטיים? באמת אני שואל. יכול להיות אנדרו טייט נשלט להבנתך?

שחרר ממה שמעמיד לי - זה לא רלוונטי לשיח. הטיעון שלי לא קשור לפמיניזם ולא קשור לשליטה.
דובר פה על מיילדום - שליטה גברית.
החברה הערבית = חברה בשליטה גברית.

בהחלט הגיוני לי שבחברה כזו הצורך בפריקה אלטרנטיבית מסוג בדסמ מיילדום ישאף לאפס. כי אין שום בעיה לחיות בצורה הזו מבלי לשים על זה תווית או להשתתף באיזושהי קהילה.

גבר נשוי יכול לעשות מה שהןא רוצה עם אשתו - לא יגידו לו כלום.
דווקא בחברות כאלה אתה תראה יותר הטיה לכיוון הפמדום מבחינת סטיות - כי זה משהו שאנשים יתקשו עד מאוד להגשים.

אני לא ממש מסכימה עם זה
הרי אם זה היה נכון לא היינו רואים בכלל מיילדום במסיבות (וזה בהחלט קיים)
לגבי גבר נשוי - זה מצב שהשתפר ממש בעשור האחרון
לא מספיק, עדיין יש עוד הרבה עבודה
אבל כיום למילה של אישה שמתלוננת על אלימות (למשל) יש יותר (שוב, ממש לא מספיק) חשיבות מאשר לפני עשור או שניים
לפני הרבה שנים, למיטב זכרוני גם היו מסיבות מיילדום ואני מתארת לעצמי שבהיקף קטן יותר גם היום יש
או בצורה הכי בסיסית:
גבר שיטפטף עלי שעווה בזמן שאני עירומה ברחוב כנראה ישלח לכלא (ביחד איתי) בעוד שבמסיבת בדס"מ זה בהחלט מקובל
אז זה לא שבאמת אפשר ליישם כל סשן בחוץ
* כמובן שערבי מיילדום כוללים כל כך הרבה יותר מזה (כמו הרבה טקסיות) אבל זאת היתה דוגמה

אגיד את זה ככה הטיעון על למה לנשים מותר ולגברים אסור קצת מתעלם מהעובדה שלגברים עדיין יש כוח. לכן, גברים פחות צריכים להרים את הקול שלהם כי הקול שלהם נשמע.
בדיוק כמו ששדרות במשך שנים מרימים את הקול שלהם ותל אביב פחות.
או שתשמעי יותר מחאה של התרבות המזרחית מאשר של התרבות האשכנזית ההגמונית.

אבל לפי זה, גם בעבר לא היו מסיבות מיילדום ואולי יותר מהיום
וזה פשוט לא נכון
למעשה, היו כמה פעמים (לא נכחתי רק שמעתי) שהקימו ממש ערבי מיילדום שהיו מעבר למסיבות עם סשנים.
ואם כבר זה דווקא פוחת
אז מה ההיגיון בזה?
Luna Oscura Luna Oscura​(נשלטת)​{Loki the t}
לפני 16 שעות • 24 במרץ 2026
פרלין כתב/ה:
זה ממש קל להיות פמיניסטית ונשלטת. למעשה קשה לי לדמיין נשלטuת בלי פמיניזם. אילולא תפיסה פמיניסטית מה מחרמן בלהיות נשלטת?

יש המון נשלטות שהן לא פמיניסטיות
קו חשיבה של: הגבר הוא הצייד וזה שדואג לי בעוד שהתפקיד שלי זה לשרת את כל צרכיו ולגדל את הילדים וזאת צורת החיים היחידה שנכונה ואמורה להיות לכולם.ן + אין דבר כזה באמת שולטות, זה רק גברים חלשים.
שולטת צריכה גבר אלפא שיחנך אותה (בחיי, נתקלתי בזה, לא בציטוט הזה אבל הלך רוח דומה)
ve-ra ve-ra
לפני 16 שעות • 24 במרץ 2026
ve-ra • 24 במרץ 2026
הדיון על החברה הערבית היה יותר מעניין
אפשר לחזור אליו?