|
|
לפני שבוע •
7 באפר׳ 2026
אם מישהי.ו עדיין חושב.ת שישראל וארה״ב מנצחות במלחמה הזו אנא הסגבירו לי למה.
לפני שבוע •
7 באפר׳ 2026
Venus in Furs • 7 באפר׳ 2026
|
|
|
|
|
לפני שבוע •
7 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
7 באפר׳ 2026
הלן הדוב • 7 באפר׳ 2026
יש צד אחד שבוער ושצד אחד שלא.
צד אחד שההנהגה שלהם מפוזרת בחתיכות וצד אחד שההנהגה שלו מפולגת. ויש כמיבן צד אחד עם מטוסים וכיפת ברזל ושאר ירקות וצד אחד שצריך לאיים בטילים שאין להם, להתחנן לעזרה מרוסיה וסין ועל הדרך לקבל עזרה מהאנשים שלא יכולים לבנות טיל שמגיע בחתיכה אחת גם אם לא מייירטים אותו בדרך. אז אולי טרם ניצחנו אבל אנחנו ננצח בסוף. מתי זה יהיה? מקווים בקרוב. |
|
|
|
|
לפני שבוע •
7 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
7 באפר׳ 2026
► הלן הדוב כתב/ה: יש צד אחד שבוער ושצד אחד שלא.
ויש כמיבן צד אחד עם מטוסים וכיפת ברזל ושאר ירקות וצד אחד שצריך לאיים בטילים שאין להם, הטילים שאין להם הרגו משפחה שלמה בחיפה שלשום, פגעו במפעלים בחיפה ובדודאים ובכל רחבי גוש דן. https://www.mako.co.il/news-israel/2026_q2/Article-d7f272795b26d91026.htm לא השתכנעתי. תנו לי עוד. |
|
|
|
|
לפני שבוע •
7 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
7 באפר׳ 2026
ATypical(קינקי) • 7 באפר׳ 2026
אני חושב שחשוב להסתכל על המצב גם מנקודות מבט מקרו/מיקרו כדי להבין
בסיטואציה של המיקרו, מה שקורה כרגע בשטח בפרק זמן כמלחמה? אני מסכים שהסיטואציה מורכבת, מחירי נפט עלו, הרבה בלאגן, איראן מצליחה עדיין להילחם וניראה שלמאבק אין סוף ניראה לעין, אבל זה לא באמת נכון. כאשר אנחנו צופים בקרב אגרוף, אנחנו רואים שני לוחמים מנסים להתאגרף אחד בשני כמה סיבובים עד כניעה/נוקאאוט אבל מה קורה כאשר נימאס לך להילחם ואתה רוצה לנצח? אתה מוריד את הכפפה מוציא אקדח מהכיס האחורי ודופק ליריב כדור בראש זו תמיד האופציה הכי טובה כדי לסיים קרב שאתה לא רוצה לקחת בו חלק יותר, כל עוד לישראל ולארהב היו מטרות תקיפה משכנו את הקרב ופגענו ביריב כמה שיכולנו, אבל ככל והיריב מכריח אותנו .. לפעמים צריך אטום (לא באמת, במקרה הזה להשמיד את כל התשתיות באיראן) זה למעשה מה שישראל וארה"ב מאיימות לעשות, לקחת לאיראן את הנפט ולהחזיר אותם לתקופת האבן, אז כן האיראנים אולי ישארו עם טילים קצת, אבל הם יצטרכו לחשוב אם הם משתמשים בדלק שלהם לטובת טילים או בשביל לנסות קצת להציל את הכלכלה שלהם. אני חושב שזה לגמריי יכול להוביל להפסקת המלחמה וכל צד יעשה את הפרופוגנדה שלו ויגיד ניצחנו והאמת ? זה לא כזה רע לעומת זאת במקרו? ניצחון גדול.. כי המלחמה עם איראן זה רק עוד שלב בדרך.. והזמן לטובתנו, עד הנקודת זמן הזו תמיד פחדנו מהיום הזה והרגשנו הפוך, שעוד רגע לאיראן יש אטום, ושהשעון נגדינו ועכשיו, אנחנו אלו שנתקוף באיראן כאילו זה עזה או לבנון כל פעם שהם ירימו את הראש אז אם מותחים את הציר זמן לעתיד? אני חושב שמדובר בשינוי משוואה משמעותי שלא לדבר שאיראן מבחינת מדינות ערב יותר מבודדת, שנואה, תצטרך להשקיע שנים כדי לבנות מחדש את המדינה ואת הצבא, ואולי יגדילו לעשות ויתעסקו ברווחת האזרחים שלהם במקום מלחמות, ואם הם יעשו זאת אולי גם אנחנו נוכל. אני חושב שהרבה ימצאו בזה ניתוח קר, ומה עם האזרחים ומה עם הכלכלה, והאיומים של איראן והכל.. הכל נכון אבל במלחמות כמו במלחמות צריך להסתכל בצורה קרה על הדברים, אם לא נהרוס לאיראן את התשתיות הם יוכלו להמשיך להילחם, אם הם ימשיכו להילחם אזרחים ישראליים ימותו.. ואם צריך לבחור אני בוחר בנו וכן המלחמה צודקת, בעיניי כל אחד שקם בבוקר שותה קפה ואומר מוות לישראל לא צריך לחשוב על איזה טיעון מתייפייף כדי לסכלו. |
|
|
|
|
לפני שבוע •
7 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
7 באפר׳ 2026
► ATypical כתב/ה: אני חושב שחשוב להסתכל על המצב גם מנקודות מבט מקרו/מיקרו כדי להבין
בסיטואציה של המיקרו, מה שקורה כרגע בשטח בפרק זמן כמלחמה? אני מסכים שהסיטואציה מורכבת, אני חושב שהרבה ימצאו בזה ניתוח קר, ומה עם האזרחים ומה עם הכלכלה, והאיומים של איראן והכל.. הכל נכון אבל במלחמות כמו במלחמות צריך להסתכל בצורה קרה על הדברים, אם לא נהרוס לאיראן את התשתיות הם יוכלו להמשיך להילחם, אם הם ימשיכו להילחם אזרחים ישראליים ימותו.. ואם צריך לבחור אני בוחר בנו וכן המלחמה צודקת, בעיניי כל אחד שקם בבוקר שותה קפה ואומר מוות לישראל לא צריך לחשוב על איזה טיעון מתייפייף כדי לסכלו. אבל אם יגיעו הלילה להסכם אז איראן נשארת עם הפוטנציאל הגרעיני שלה והטילים, ואקסטרה מוטיבציה להתחמש לקראת עימות עתידי, לא? והאם אתה לא למעשה מבטיח לנו מלחמת נצח? שכל כמה חודשים נצטרך להילחם באיראן/חמאס/חיזבאללה שוב ברגע שהם יתחמשו מחדש? נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך רביעי אפר' 08, 2026 12:37 am, סך-הכל נערך פעם אחת |
|
|
|
|
לפני שבוע •
7 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
7 באפר׳ 2026
ניסיתי לערוך את התגובה שלי והסתבכתי עם הציטוטים והכל יצא עקום ודפוק, קצת כמו המלחמה עצמה.
|
|
|
|
|
לפני שבוע •
7 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
7 באפר׳ 2026
ATypical(קינקי) • 7 באפר׳ 2026
► Venus in Furs כתב/ה: ► ATypical כתב/ה: אני חושב שחשוב להסתכל על המצב גם מנקודות מבט מקרו/מיקרו כדי להבין
בסיטואציה של המיקרו, מה שקורה כרגע בשטח בפרק זמן כמלחמה? אני מסכים שהסיטואציה מורכבת, אני חושב שהרבה ימצאו בזה ניתוח קר, ומה עם האזרחים ומה עם הכלכלה, והאיומים של איראן והכל.. הכל נכון אבל במלחמות כמו במלחמות צריך להסתכל בצורה קרה על הדברים, אם לא נהרוס לאיראן את התשתיות הם יוכלו להמשיך להילחם, אם הם ימשיכו להילחם אזרחים ישראליים ימותו.. ואם צריך לבחור אני בוחר בנו וכן המלחמה צודקת, בעיניי כל אחד שקם בבוקר שותה קפה ואומר מוות לישראל לא צריך לחשוב על איזה טיעון מתייפייף כדי לסכלו. אבל אם יגיעו הלילה להסכם אז איראן נשארת עם הפוטנציאל הגרעיני שלה והטילים, ואקסטרה מוטיבציה להתחמש לקראת עימות עתידי, לא? והאם אתה לא למעשה מבטיח לנו מלחמת נצח? שכל כמה חודשים נצטרך להילחם באיראן/חמאס/חיזבאללה מחדש ברגע שהם יתחמשו מחדש? בוא נגיד ככה, בוא ניקח רגע את המקרה הקיצוני אך פחות הגיוני שנעשה משא ומתן וניתן לאיראן הכל חד צדדית, כל מה שהם רצו עדיין גם במצב הזה, זה יותר טוב מהמצב הקודם שהם פשוט דהרו לפצצה ולא עשינו כלום, למעשה אם מישהו בא לדקור אותך, אתה יכול לפתוח זרועות ולהגיד "בוא" ואתה יכול להוציא סכין ולהילחם חזרה כלומר זה שאתה תעשה או לא תעשה לא ישנה את זה שהאויב גם ככה בוחר לפעול בדרך מסוימת, למעשה זו רק ההתנגדות שלה שיכולה או להקשות עליו או לעצור אותו האם זה מלחמת נצח? אולי? אני מקווה שלא? אבל אני מבטיח לך שזו לא תהיה מלחמת נצח אם יזרקו עלינו אטום .. אז מה עדיף? חוץ מזה .. כאילו מי אמר שאנחנו לא במלחמת נצח? בערך כל עשור יש בישראל מלחמה אז מתי הרגשת שאתה לא במלחמה? אני פשוט לא חושב שאנחנו יכולים להסתכל על זה כאילו שלום זה מצב בר קיימה כאילו אנחנו שוויץ, אנחנו למעשה נמצאים תמיד במצב של "בין מלחמות" לא שלום ואז מלחמה פעם ביובל אני רוצה גם להגיד עוד כמה דברים שאולי פחות נראים לעין, מלחמה עם איראן היום היא משמעותית יותר טובה ממלחמה עם איראן עוד עשר שנים למעשה זה אפילו משתלם כלכלית אם אתה חושב על זה כמו השקעה, אם תבין את האבסורד, ולמעשה קיבלנו פה את "דיל המאה" כי קיבלנו הנחה במבצע של איזה 60% כי האמריקאים עשו את רוב העבודה מה שאני מנסה להגיד שאנשים יכולים להגיד מהה.. בזבנו מיליארדים כל יום, אבל בפועל בעתיד היינו מבזבזים פי כמה, וספק אם היינו עומדים בזה גם וספק אם היה לנו את ארה"ב אז לא משנה איך אני הופך את זה, כן זה כדאי ובוודאות זה הציל לא מעט ישראלים אם האיראנים היו כופים את זה עלינו אחר כך. |
|
|
|
|
לפני שבוע •
7 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
7 באפר׳ 2026
זאלופון(שולט) • 7 באפר׳ 2026
אותך ואת דומיך שום דבר לא ישכנע. אני כותב עבור אותם אלו שאתם מצליחים לבלבל.
מבחינה צבאית, קשה למצוא דוגמה למלחמה חד-צדדית יותר. האבדות האמריקאיות הן 13 חיילים הרוגים ומטוס קרב אחד שהופל. אף מטוס ישראלי לא הופל ואף חייל ישראלי לא נהרג בקרב מול איראן. בזמן הזה הכוחות האיראנים ספגו אלפי הרוגים ונזק עצום לבסיסים שלהם. חיל הים שלהם הושמד כמעט לחלוטין וכמוהו ההגנה האווירית. אין להם שום יכולת להגן על עצמם. מקרה הנווט האמריקאי ממחיש את המצב הנורא של הצבא האיראני. במשך יומיים הם עשו כל מאמץ אפשרי למצוא אותו בשטח של עצמם, כולל ניסיון נואש לגייס את האוכלוסייה (למה? בישראל, למשל, ברור שהאוכלוסייה היתה עוזרת) ועדיין לא עלה בידם לשנע מספיק כוחות לאזור, ואלו שהתקרבו הושמדו בקלות מהאוויר. מבחינת מדינית, איראן איבדה את כל בעלות הברית האזוריות שלה, בעוד ישראל התקרבה אליהן ואולי נראה הרחבה של הסכמי אברהם. ההפשרה בין איראן לסעודיה, שסין כל כך טרחה עליה, היתה כלא היתה. הקשר הטוב עם איחוד האמירויות, דרכה ניהלו האיראנים פעילות פיננסית ענפה כדי לעקוף את הסנקציות, התמוסס. אפילו קטאר כבר לא בסטי. גם מבחינה תדמיתית, איראן, המעצמה האזורית לשעבר, התגלתה כנמר של נייר שלא מסוגל להגן על עצמו, בעוד ישראל מיצבה עצמה ככוח אזורי מוביל. כל השכונה רואה זאת. מבחינת נזקים לתשתיות ולעורף, אין מה להשוות בכלל. בישראל החיים בסך הכל נמשכים כסדרם, ללא פגיעות משמעותיות ב... שום דבר, בעצם. באיראן הושמד חלק גדול מתעשיות הפלדה והתעשיות הפטרוכימיות, שמהוות חלק משמעותי מהכלכלה האיראנית המצומקת, ונפגעו תשתיות אנרגיה, גשרים, מפעלים, מכוני מחקר, סמלי שלטון ועוד ועוד. שלא לדבר על חיסול רוב ההנהגה. הנזק לאיראנים אדיר, גם בלי "סוף הציוויליזציה" של טראמפ שלא בטוח שיגיע. בנוסף, וחשוב לא פחות, הועמקה הפגיעה באיומים הישירים על ישראל: הטילים ותוכנית הגרעין. היכולת הבליסטית של איראן היא שבריר ממה שהיתה. יש מי שעבורם "הוכחה" לניצחון איראני היא שאיראן מצליחה להמשיך לשגר. אבל היא משגרת טיל בודד בכל פעם, כי היא פשוט לא יכולה הרבה יותר מזה. אפילו בליל הסדר, ההזדמנות הכי טובה לפגוע בנו, הצליחו האיראנים לשגר רק 20 טילים. איפה זה ואיפה המטחים של עשרות טילים ממבצע "עם כלביא". הירידה ביכולת השיגור האיראנית משתקפת גם בנזק: נכון ל-1 באפריל, הנזק לרכוש במלחמה הצטבר לכדי מיליארד שקל, עם 26 אלף תביעות (על פי נתוני רשות המסים). זאת לאחר 36 ימים של מלחמה. לשם השוואה, ב-12 הימים של "עם כלביא" נרשמו 53 אלף תביעות בסך של 5.5 מיליארד שקל. אולי מרגיש לנו שיש יותר מדי אזעקות, אבל עוצמת הירי משמעותית נמוכה יותר. ומכיוון שפגענו קשה ביכולת הייצור, לא יהיה להם קל לחדש את המלאי. אשר לגרעין, כמעט כל האתרים החשובים הושמדו או נפגעו. לאיראן יש עדיין אורניום מועשר בכמות מסוימת שהצליחה להציל, אבל כדי לבנות פצצה דרוש הרבה יותר, ואת זה כבר אין להם. האיום הנורא הזה, שהיה כבר כמעט מיידי, הוסר לעת עתה. בקיצור, איראן על הקרשים, צבאית, מדינית, כלכלית, תעשייתית, בכל מובן שהוא. הנכסים היחידים שלהם הם מיצר הורמוז, הצורך הסיני בנפט שלהם והתקשורת במערב. וישראל? כמעט שלא נפגעה, מייצאת נשק בהיקפים חסרי תקדים, בעלת הברית המובילה של המעצמה הגדולה בתבל והוכיחה את עצמה ככוח אזורי שאי אפשר להתעלם ממנו. מה אגיד, אם ככה נראה ניצחון איראני, אני מאחל להם עוד הרבה ניצחונות כאלה. עכשיו שרק לא יהרסו הכל עם הסכם בזוי. |
|
|
|
|
לפני שבוע •
7 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
7 באפר׳ 2026
זאלופון(שולט) • 7 באפר׳ 2026
אה, והכתבה שהבאת ב-YNET מביכה. מי שחושב שטאקר קרלסון האנטישמי הנאלח הוא MAGA לא מבין דבר בפוליטיקה האמריקאית. קרלסון ודומיו מייצגים זרם רדיקלי בימין האמריקאי (כנראה זרם שמקבל הרבה מאד כסף מקטאר או רוסיה) שהתנתק מהזרם המרכזי, ולא לחינם טראמפ, בדרכו המעודנת הרגילה, כינה אותו טיפש לא פעם.
|
|
|
|
|
לפני שבוע •
7 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
7 באפר׳ 2026
היי זאלופון, קיוויתי שתגיב. 🐣 💗
״בישראל החיים בסך הכל נמשכים כסדרם, ללא פגיעות משמעותיות ב... שום דבר, בעצם.״ לגמרי. 🙄 |
|
|