שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

אם מישהי.ו עדיין חושב.ת שישראל וארה״ב מנצחות במלחמה הזו אנא הסגבירו לי למה.

ATypical ATypical​(קינקי)
לפני שבוע • 7 באפר׳ 2026
ATypical​(קינקי) • 7 באפר׳ 2026
Venus in Furs כתב/ה:
ואני רוצה לחדד את הנקודה לכל המגיבים.ות.
האם האיום של נשיא ארצות הברית: ״ציוויליזציה שלמה תימחק הלילה״ מקובל עליכם? נשמע לכם סביר? האם אתם תומכים בו?

בוא ניקח את הדברים בפרופורציה
האם אתה חושב שבאמת ציויליזציה שלמה תימחק? באיזה מובן? מיליונים ימותו? נפתח את המפה ואיראן תעלם? לא ניראה לי
איום זה איום ויש לו את המטרות שלו צריך למדוד את זה מול המציאות, מדובר על להשמיד לאיראן את החשמל ולקחת את הנפט

צעד דרסטי לכל הדעות בעיקר אם לוקחים בחשבון את ההשפעה על חיי האזרחים באיראן
אבל אני לא חושב שאפשר לעשות זאת מבלי להבין את הצד השני,
האם מקובל עליך שכשיגמרו לישראל המיירטים כל יום ימותו פה 100 אנשים? ז"א יש מחיר שאנחנו נשלם אם לא נדאג שהמלחמה תסתיים, בין אם זה בחיי אדם, בין אם זה כלכלית/צבאית/מדינית וכו'

ישראל וארה"ב סיימו מבחינתם את המלחמה, אין כמעט יותר מטרות שאנחנו רוצים לתקוף
כלומר ככל ואנחנו נשארים במלחמה הזו יותר יש לנו מה שנקרא diminishing returns.. אנחנו מפסידים מהרווחים שלנו ומגדילים עלויות בצורה לא אופטימלית

ולכן מהנקודה הזו המטרה היא להכניע את האויב כמה שיותר מהר, גם בלוחמה פסיכולוגית, וגם בשטח
Venus in Furs Venus in Fursחשבון מאומת
Venus in Fursחשבון מאומת
לפני שבוע • 7 באפר׳ 2026
Venus in Fursחשבון מאומת • 7 באפר׳ 2026
ATypical כתב/ה:
Venus in Furs כתב/ה:
ואני רוצה לחדד את הנקודה לכל המגיבים.ות.
האם האיום של נשיא ארצות הברית: ״ציוויליזציה שלמה תימחק הלילה״ מקובל עליכם? נשמע לכם סביר? האם אתם תומכים בו?

בוא ניקח את הדברים בפרופורציה
האם אתה חושב שבאמת ציויליזציה שלמה תימחק? באיזה מובן? מיליונים ימותו? נפתח את המפה ואיראן תעלם? לא ניראה לי
איום זה איום ויש לו את המטרות שלו צריך למדוד את זה מול המציאות, מדובר על להשמיד לאיראן את החשמל ולקחת את הנפט

ישראל וארה"ב סיימו מבחינתם את המלחמה, אין כמעט יותר מטרות שאנחנו רוצים לתקוף
כלומר ככל ואנחנו נשארים במלחמה הזו יותר יש לנו מה שנקרא diminishing returns.. אנחנו מפסידים מהרווחים שלנו ומגדילים עלויות בצורה לא אופטימלית

ולכן מהנקודה הזו המטרה היא להכניע את האויב כמה שיותר מהר, גם בלוחמה פסיכולוגית, וגם בשטח

🤷‍♀️
מסכים איתך לגמרי לגבי הdiminishing returns.
אם זו לוחמה פסיכולוגית אז היא מזכירה לי את המטפלת המינית הזוגית שלי, וזה לא נגמר טוב שם.
אה, להשמיד את החשמל ולקחת את הנפט בקטנה.
יש פה דור שלם של ילדים במזרח התיכון שגדלים לתוך טראומה מתמשכת. זה שומדבר?
מנהיג העולם החופשי שמדבר ככה, זה מקובל עליך?
Venus in Fursחשבון מאומת
לפני שבוע • 7 באפר׳ 2026
בסדר קבלו ביטול (או דחייה של שבועיים)

TACO
Venus in Fursחשבון מאומת
לפני שבוע • 7 באפר׳ 2026
ו... עוד טילים בדרום תל אביב.
בבקשה תסגבירו לי עוד.
Venus in Fursחשבון מאומת
לפני שבוע • 7 באפר׳ 2026
ו...עוד טיל. אין ספק שניצחנו בענק.
Venus in Fursחשבון מאומת
לפני שבוע • 7 באפר׳ 2026
זאלופון כתב/ה:
אה, והכתבה שהבאת ב-YNET מביכה. מי שחושב שטאקר קרלסון האנטישמי הנאלח הוא MAGA לא מבין דבר בפוליטיקה האמריקאית. קרלסון ודומיו מייצגים זרם רדיקלי בימין האמריקאי (כנראה זרם שמקבל הרבה מאד כסף מקטאר או רוסיה) שהתנתק מהזרם המרכזי, ולא לחינם טראמפ, בדרכו המעודנת הרגילה, כינה אותו טיפש לא פעם.

אני חושב שהעמדה שלך קצת מביכה.
זאלופון זאלופון​(שולט)
לפני שבוע • 7 באפר׳ 2026

Re: קצת פרספקטיבה ואמפתיה לא יזיקו

זאלופון​(שולט) • 7 באפר׳ 2026
Aria-S כתב/ה:

זאלופון
קצת צרם לי לקרוא את התגובה שלך.
קל יחסית להסתכל על המציאות ככה כשאתה לא נפגע ממנה ישירות, וכשהעבודה והחיים שלך ממשיכים פחות או יותר כרגיל.

אני לא נגד המלחמה, להיפך. אבל חשוב לזכור שיש כאן לא מעט אנשים שהמציאות שלהם נראית אחרת לגמרי:
אנשים שאיבדו רכוש, שהבתים שלהם נפגעו, שהחיים שלהם השתבשו.

יש גם תעשיות שלמות, כמו עולם האירועים, שפשוט נעצרו. אנשים שהפרנסה שלהם נעלמה בין רגע, ועדיין צריכים לשלם חשבונות, בלי מענה אמיתי מהמדינה.
תחשוב על מישהו שחיכה לחודשים החזקים של האביב, אחרי חורף חלש… וקיבל עוד תקופה בלי הכנסה. ויש כאלה שזה המצב אצל שני בני הזוג, עם ילדים ומשכנתא.

אז כן, יש גם אנשים ששותים קפה בתל אביב, אבל זה לא מבטל את הקושי של אחרים.
קושי לא מודדים בתחרות, ואין פה “כוס חצי מלאה” כשיש אנשים שבקושי סוגרים את החודש ולא רואים את הסוף.

קצת אמפתיה לאנשים שנפגעו לא תזיק.

אני בעצמי אחד מהאנשים שהבתים שלהם נפגעו בעימות עם איראן. אמנם ב-"עם כלביא" ולא עכשיו, אבל אני יודע על בשרי איך זה מרגיש ויש לי את מלוא האמפתיה למי שחוו זאת.

אני לרגע לא מבטל את הקושי ואת הפגיעה שאנשים חווים. זו לא תקופה קלה כלל. עדיין, החיים פה, בגדול, ממשיכים. ואם מישהו היה אומר לנו לפני שנתיים שזה יהיה המחיר של מלחמה ישירה עם איראן, היינו חושבים שהוא מטורף לחלוטין. תרחישי האימה דיברו אז על אלפי הרוגים, קריסת תשתיות, מחסור במוצרים בסיסיים. המציאות רחוקה מזה.
זאלופון זאלופון​(שולט)
לפני שבוע • 7 באפר׳ 2026
זאלופון​(שולט) • 7 באפר׳ 2026
Venus in Furs כתב/ה:
זאלופון כתב/ה:
אה, והכתבה שהבאת ב-YNET מביכה. מי שחושב שטאקר קרלסון האנטישמי הנאלח הוא MAGA לא מבין דבר בפוליטיקה האמריקאית. קרלסון ודומיו מייצגים זרם רדיקלי בימין האמריקאי (כנראה זרם שמקבל הרבה מאד כסף מקטאר או רוסיה) שהתנתק מהזרם המרכזי, ולא לחינם טראמפ, בדרכו המעודנת הרגילה, כינה אותו טיפש לא פעם.

וטענה עניינית יש לך?
Venus in Fursחשבון מאומת
לפני שבוע • 7 באפר׳ 2026
זאלופון כתב/ה:
Venus in Furs כתב/ה:
זאלופון כתב/ה:

וטענה עניינית יש לך?

לא. רק חרדה קיומית, היעדר פרנסה כי התרבות מתה, דיכאון כי טילים על הראש, חוסר יכולת לטייל בעונת הפריחה כי שמורות סגורות ויערות סגורים וטילים כל הזמן.
הלן הדוב הלן הדוב
לפני שבוע • 7 באפר׳ 2026
הלן הדוב • 7 באפר׳ 2026
Venus in Furs כתב/ה:
היי זאלופון, קיוויתי שתגיב. 🐣 💗

״בישראל החיים בסך הכל נמשכים כסדרם, ללא פגיעות משמעותיות ב... שום דבר, בעצם.״

לגמרי. 🙄

עקרונית כן. נמשכים כסדרם. לא הכי נעים וכן, יש הרוגים. אבל יש הרוגים גם בתאונות דרכים ומירי פלילי רנדומאלי. זה לא אומר שהחיים מפסיקים.

נכון לרגע זה אני מובטל כי המלון שבו אני עובד נסגר, אבל אני עדיין מטייל עם הכלב, מבקר משפחה ונוסע דיי בחופשיות.
תנו לי מדינה אחרת שאחרי 3 שנים של מלחמה הייתה במצב הזה? תבחרו תקופה בכל ההיסטוריה של העולם. איפה עוד היה מצב כזה?

אבל עזוב. כמו שאמרו פה קודמים - לא באמת ישכנעו אותך.
נחכה ונראה.

ובלי שום קשר, אני מקווה שלא תהיה מלחמת אזרחים באירן כי ימותו המון אבל בקצב הזה לא תהיה ברירה אם הם רוצים לשחרר את עצמם.