|
|
לפני שבוע •
7 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
7 באפר׳ 2026
bondman(נשלט){FLR} • 7 באפר׳ 2026
אני מאמין שבמשא ומתן שהולך להיות עכשיו לא יגיעו להסכמות.
כך שכל מסקנה כרגע היא מוקדמת. |
|
|
|
|
לפני שבוע •
7 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
7 באפר׳ 2026
Venus in Furs • 7 באפר׳ 2026
► הלן הדוב כתב/ה: ► Venus in Furs כתב/ה: היי זאלופון, קיוויתי שתגיב. 🐣 💗
״בישראל החיים בסך הכל נמשכים כסדרם, ללא פגיעות משמעותיות ב... שום דבר, בעצם.״ לגמרי. 🙄 עקרונית כן. נמשכים כסדרם. לא הכי נעים וכן, יש הרוגים. אבל יש הרוגים גם בתאונות דרכים ומירי פלילי רנדומאלי. זה לא אומר שהחיים מפסיקים. לא הכי נעים וכן, יש הרוגים. מסכים לגמרי. ד״א אני עושה לייק לכל מי שמגיב לשרשור אבל אצלך הלב מושחר ואני לא מצליח לעשות לייק. אז לייק ורבאלי. |
|
|
|
|
לפני שבוע •
7 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
7 באפר׳ 2026
זאלופון(שולט) • 7 באפר׳ 2026
► Venus in Furs כתב/ה: ► זאלופון כתב/ה: ► Venus in Furs כתב/ה: ► זאלופון כתב/ה: אה, והכתבה שהבאת ב-YNET מביכה. מי שחושב שטאקר קרלסון האנטישמי הנאלח הוא MAGA לא מבין דבר בפוליטיקה האמריקאית. קרלסון ודומיו מייצגים זרם רדיקלי בימין האמריקאי (כנראה זרם שמקבל הרבה מאד כסף מקטאר או רוסיה) שהתנתק מהזרם המרכזי, ולא לחינם טראמפ, בדרכו המעודנת הרגילה, כינה אותו טיפש לא פעם. אני חושב שהעמדה שלך קצת מביכה. וטענה עניינית יש לך? לא. רק חרדה קיומית, היעדר פרנסה כי התרבות מתה, דיכאון כי טילים על הראש, חוסר יכולת לטייל בעונת הפריחה כי שמורות סגורות ויערות סגורים וטילים כל הזמן. את זה אני יכול להבין. מלחמה היא אחד הדברים הפחות כיפיים שקיימים בעולם הזה, ואני מאמין שמכל צדי המתרס מייחלים לשקט ושלום. ההבדל הוא שחלקנו חושבים שזו מלחמת ברירה בעוד אחרים, ואני בתוכם, סבורים שאחרי ה-7.10 איננו יכולים עוד להתמכר לשקט זמני וכוזב כי המחיר אחר כך יהיה כבד פי כמה. לכן, כנראה, קל לנו יותר לסבול בעד מה שאנחנו תופסים כחיוני. בתקווה שהאיש הכתום לא ישים לאל את כל ההקרבה הזו. |
|
|
|
|
לפני שבוע •
7 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
7 באפר׳ 2026
Venus in Furs • 7 באפר׳ 2026
► זאלופון כתב/ה: ► Venus in Furs כתב/ה: ► זאלופון כתב/ה: ► Venus in Furs כתב/ה: ► זאלופון כתב/ה: אה, והכתבה שהבאת ב-YNET מביכה. מי שחושב שטאקר קרלסון האנטישמי הנאלח הוא MAGA לא מבין דבר בפוליטיקה האמריקאית. קרלסון ודומיו מייצגים זרם רדיקלי בימין האמריקאי (כנראה זרם שמקבל הרבה מאד כסף מקטאר או רוסיה) שהתנתק מהזרם המרכזי, ולא לחינם טראמפ, בדרכו המעודנת הרגילה, כינה אותו טיפש לא פעם. אני חושב שהעמדה שלך קצת מביכה. וטענה עניינית יש לך? לא. רק חרדה קיומית, היעדר פרנסה כי התרבות מתה, דיכאון כי טילים על הראש, חוסר יכולת לטייל בעונת הפריחה כי שמורות סגורות ויערות סגורים וטילים כל הזמן. את זה אני יכול להבין. מלחמה היא אחד הדברים הפחות כיפיים שקיימים בעולם הזה, ואני מאמין שמכל צדי המתרס מייחלים לשקט ושלום. ההבדל הוא שחלקנו חושבים שזו מלחמת ברירה בעוד אחרים, ואני בתוכם, סבורים שאחרי ה-7.10 איננו יכולים עוד להתמכר לשקט זמני וכוזב כי המחיר אחר כך יהיה כבד פי כמה. לכן, כנראה, קל לנו יותר לסבול בעד מה שאנחנו תופסים כחיוני. בתקווה שהאיש הכתום לא ישים לאל את כל ההקרבה הזו. קראתי היום ראיון מעמיק בדיוק על התפיסה הספרטנית הזו (שאני כמובן לא מסכים איתה אבל היא אכן השקפת עולם שרוב הציבור כולל ה״אופוזיציה״ אימץ) https://www.ha-makom.co.il/post-yagil-levi/?fbclid=IwY2xjawRBspJleHRuA2FlbQIxMABicmlkETFWV0Z5czVEakpXNjF0b3N4c3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwMDg5MgABHqfV4t0pvk8A4GXS0JqM5PbA1KYQSC6n-cTaq_4tEw3ZfN5olfZWzhHQQD_i_aem_11a-_gnhwlNdsDorUyiuyQ&utm_source=thecage.co.il&utm_medium=user-content חוששתני שהאיש הכתום ביאס שוב, גם אותך. |
|
|
|
|
לפני שבוע •
7 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
7 באפר׳ 2026
William Arthur{SilentDevo} • 7 באפר׳ 2026
ונוס, אתה רץ למסקנות מהר מדי. מלחמה, כידוע, היא בסה"כ שלב בתהליך המשא ומתן הדיפלומטי. עוד מעט תתחיל הפסקת אש אמיתית. ואז נעבור לשלב הבא במו'מ.
נכון, לא צריך להאמין לכל מה שמספרים לך בתקשורת הישראלית, אבל גם אל תאמין לכל מה שמספרים לך בתקשורת האיראנית. היו לנו 4 סיבובים ישירים מול איראן (אפריל 2024, אוקטובר 2024, יוני 2025 והסיבוב הנוכחי). מאזן הכוחות הישראלי-איראני היום טוב יותר מאשר באפריל 2024. ובעקבות מצעד האיוולת האיראני, סביר להניח שבעתיד הנראה לעין ישראל לא תתקשה לזכות לשת"פ ממדינות המפרץ בכל מה שקשור ללחץ מדיני על איראן. לארה"ב יש אינטרסים ברורים לגבי מניעת נשק גרעיני מאיראן. לשכנותיה של איראן יש אינטרסים זהים לגבי הגרעין וכן אינטרסים ברורים להגבלת הנשק הרקטי האיראני. במצב שנוצר אחרי הפעולות הצבאיות הישראלו-אמריקאית, בטווח הזמן הקרוב אפילו חיל האויר של כוויית יכול להשפיט את צבא איראן שלא לדבר על חילות אוויר יותר רציניים כמו אלה של איחוד האמירויות או ערב הסעודית. כך שיש סיבות להיות אופטימיים שהמשא-ומתן בחודשים הקרובים יניב פירות לא רעים בכלל בהקשרי הוצאת האורניום המועשר, הגבלות העשרה עתידיות, הגבלת פיתוח נשק רקטי ארוך-טווח, שמירת מיצרי הורמוז פתוחים לכל דיכפין, וכל דבר אחר שיכול לשמח את MBS, MBZ וחבריהם למפרץ, ועל הדרך להיות גם לטובת העם היושב בציון. נכון, מאז 7/10 היו מערכות גם בלבנון, בסוריה ובעזה וזה מאוד מעייף. ובכל זאת, המצב מהצד הישראלי בחזיתות עזה וסוריה לא היה טוב יותר כבר הרבה מאוד זמן. זה לא אומר שהוא יישאר ככה כמובן, אבל עזה, שהתפתחה לאיום רקטי על מרכז ישראל איבדה את היכולות הרקטיות שלה לחלוטין ועד כמה שיש סימני שאלה מה יקרה לגבי פירוק חמאס, נראה שאין שם הצלחה בשיקום התשתית הזו. סוריה לא היתה איום כל-כך חלש על ישראל מאז 1948 ושיתוף הפעולה הישראלי-סורי לגבי החלשת חיזבאללה הוא כנראה חסר-תקדים. אז מה נשאר לנו אם אנחנו רוצים להיות יהודים מודאגים? לבנון היא אחת משתי החזיתות העיקריות המצריכות תשומת לב בטווח המיידי. חיזבאללה השתקם במידה לא מבוטלת כמו שיכולים לספר תושבי הצפון. הלבנונים לא יפרקו את חיזבאללה מנשקו בעצמם כי הם מבועתים מהאפשרות של התדרדרות למלחמת אזרחים נוספת. כך שיש סבירות לא מבוטלת להסתבכות חדשה בבוץ הלבנוני. צריך לקוות שהנחישות של הממשל בראשות עאון להיכנס למו"מ מדיני עם ישראל אכן תתממש במציאות ושמקבלי ההחלטות יידעו לנצל את המצב הנוכחי להפעלת מנופים על חיזבאללה להתפרקות מנשק תמורת נסיגה ישראלית לגבול הבינ"ל. מי יודע? אם תרצה, אולי אין זו אגדה. החזית השניה שאיננה מטופלת היא כמובן יהודה ושומרון. בצל האירועים מאז ה7/10 הושלם הטיהור האתני של האיזור ממזרח לכביש אלון ועד לבקעת הירדן מ"קהילות הרועים" הפלסטיניות לטובתן של "קהילות הרועים" היהודיות. המאבק היהודי-פלסטיני על שטחי C וB גולש עכשיו גם לשטחי A. התיאבון של אנשי הגבעות מקרב המתנחלים גדל נוכח ההצלחה ואוזלת היד של הרשות הפלסטינית ואוזלת היד (או השת"פ השקט) של כוחות הביטחון הישראליים. אם יש סכנה אמיתית להתלקחות שאת סופה אי אפשר לדעת - זה שם. אבל האיש הכתום עדיין רוצה פרס נובל לשלום. MBS עדיין רוצה להוריד מעל השולחן את הסוגיה הפלסטינית כדי לוודא שאזרחיו עוסקים בקפיטליזם משובח מהנוסח הסיני ולא בזכויות אדם. גם א-סיסי כנראה ישמח לראות פתרון פלסטיני לפני שאבו-מאזן יעבור לעולם הבא וישאיר מאחוריו כאוס העלול להדליק את כל המרחב. וביבי עצמו הרי צריך הישגים בולטים בתחום המדיני כדי לקבל חנינה מבוז'י ולחזור למשחק בלי הגבלות כך שיוכל להקים כל קואליציה בה יחשוק אחרי הבחירות הבאות. כאדם רודף שלום, אתה אמור לברך את השלב שבו התותחים משתתקים והמשא ומתן המדיני מתחדש. למה להתעקש על פסימיות ולא לתת לדיפלומטים לנסות לעשות את שלהם ? מי יודע, אולי תופתע לטובה? |
|
|
|
|
לפני שבוע •
7 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
7 באפר׳ 2026
LowCarb(שולט) • 7 באפר׳ 2026
אם אפשר להוסיף נקודת מבט גלובאלית לסיכום היעיל של זאלו:
זה ניצחון שלנו גם מבחינת המאקרו והמאבק הכלכלי/צבאי בין ציר הדיקטטורות לציר הדמוקרטיות. אזביר. ההערכה הרווחת היא, שבהנתן המצב לפני המלחמה, סין היתה מדביקה את ארה"ב מבחינה מדעית בסביבות 2030-2032. סין קנתה מאירן נפט. האירנים נאלצו למכור לה בזול בגלל הסנקציות, ולכן, בשל הזמינות של אנרגיה זולה, ההתקדמות של סין הואצה מעבר לקצב הרגיל. השתלטות פוטנציאלית על הנפט של אירן תמנע מסין אנרגיה ותאט את קצת ההתקדמות שלה. בנוסף לכך, סין הפעילה את אירן כפרוקסי שנועד לרתק כוחות אמריקאים למזרח התיכון, ולמנוע מהם הקרנת כח וזמינות במרח הרחוק, ובפרט קרוב לים סין. יש לנו בעצם מטריושקה של פרוקסים ברברים שמאיימת על ההגמוניה המערבית: החותים/חיזבאללה/חמס/מיליציות עיראקיות שיושבות כפרוקסי של אירן שיושבת כפרוקסי של סין. המלחמה שברה את התכנית הזאת לרסיסים. ניטרול הפרוקסים של סין מחליש אותה ומפר את תכניותיה. זאת ועוד: חוסר היכולת/רצון של סין וברה"מ להגן על אירן - מדינה איתה יש להם הסכמי שיתוף פעולה משמעותיים - דוחף את כל בעלות הברית שלהם לידי ארה"ב, שהפגינה יכולת ורצון להגן על שותפותיה (מי יותר מי פחות, אבל בלי השוואה להמנעות הסינית/רוסית). ואם לא די בכך, בתום האירוע, ארה"ב תמסור את המזרח התיכון בידי סעודיה, מצרים וישראל ,ותתפנה לים הסיני לאיים על כל נסיון השתלטות על טאיוון. זה אינטרס אמריקאי מובהק בגלל תעשיית השבבים המתקדמת של טאיוון, שלא מזמן חתמה על הסכם רכש מאסיבי עם ארה"ב. השבבים חיוניים לתעשיית ה-AI. נפילה של טאיוון תהיה מכה לארה"ב מבחינה זאת, ולכן זה אינטרס של העולם המערבי שלא תיפול. הרי כי כן, המערב מתחזק משמעותית, והדיקטטורות - ברה"מ וסין נחלשות. זה טוב לנו. אוסיף כי נפילת המשטר באירן (שתגיע בטווח הנראה לעין, אין להם כסף, תשתיות ואפילו מים) תוביל ככל הנראה להתפוררות של המדינה המלאכותית הזאת למספר חבלי לאום, מה שיחליש מאד את תורכיה (שמהווה איום רציני עלינו). גם זה טוב לנו. גם קטאר, אולי האוייבת הכי גדולה שלנו, נחלשה משמעותית. המפרציות המתונות הבינו מי האוייב האמיתי שלהם, ולא יהיה זה מופרך לצפות לעוד הסכמי שיתוף פעולה ואפילו שלום עם חלקן. הטכנולוגיה הישראלית הוכיחה את עצמה ביעילה בצורה קיצונית, מה שיביא למדינה הרבה עסקאות נשק בטווח המייד, בטח לאור התחזקות רוסיה והאיום שהיא מציבה לאירופה. קל לראות שגם ברמת המאקרו, המלחמה הועילה מאד למערב, ולנו כמחזיקים בערכים מערביים, ונהנים משותפויות עם מדינות מערביות. אז יש בינינו שטחו עיניהם מלראות זאת, אם כי אודה שיש משהו בטענותיהם שדי מבעס לקום מדי פעם בלילה ולרדת למקלט לעשר דקות. חד רוזאבא שמח, ובחורבן אירן ננוחם. |
|
|
|
|
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
ve-ra • 8 באפר׳ 2026
אצלי המלחמה הפסידה בקרב על הרייטינג לטובת מסעות ארטמיס שתיים. ממכר ומזין הרבה יותר
|
|
|
|
|
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
4X4(נשלט) • 8 באפר׳ 2026
במלחמות אין מנצחים 😢
|
|
|
|
|
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
eroticwriter(קינקי) • 8 באפר׳ 2026
► ATypical כתב/ה: ► Venus in Furs כתב/ה: ► ATypical כתב/ה: אני חושב שחשוב להסתכל על המצב גם מנקודות מבט מקרו/מיקרו כדי להבין
בסיטואציה של המיקרו, מה שקורה כרגע בשטח בפרק זמן כמלחמה? אני מסכים שהסיטואציה מורכבת, אני חושב שהרבה ימצאו בזה ניתוח קר, ומה עם האזרחים ומה עם הכלכלה, והאיומים של איראן והכל.. הכל נכון אבל במלחמות כמו במלחמות צריך להסתכל בצורה קרה על הדברים, אם לא נהרוס לאיראן את התשתיות הם יוכלו להמשיך להילחם, אם הם ימשיכו להילחם אזרחים ישראליים ימותו.. ואם צריך לבחור אני בוחר בנו וכן המלחמה צודקת, בעיניי כל אחד שקם בבוקר שותה קפה ואומר מוות לישראל לא צריך לחשוב על איזה טיעון מתייפייף כדי לסכלו. אבל אם יגיעו הלילה להסכם אז איראן נשארת עם הפוטנציאל הגרעיני שלה והטילים, ואקסטרה מוטיבציה להתחמש לקראת עימות עתידי, לא? והאם אתה לא למעשה מבטיח לנו מלחמת נצח? שכל כמה חודשים נצטרך להילחם באיראן/חמאס/חיזבאללה מחדש ברגע שהם יתחמשו מחדש? בוא נגיד ככה, בוא ניקח רגע את המקרה הקיצוני אך פחות הגיוני שנעשה משא ומתן וניתן לאיראן הכל חד צדדית, כל מה שהם רצו עדיין גם במצב הזה, זה יותר טוב מהמצב הקודם שהם פשוט דהרו לפצצה ולא עשינו כלום, למעשה אם מישהו בא לדקור אותך, אתה יכול לפתוח זרועות ולהגיד "בוא" ואתה יכול להוציא סכין ולהילחם חזרה כלומר זה שאתה תעשה או לא תעשה לא ישנה את זה שהאויב גם ככה בוחר לפעול בדרך מסוימת, למעשה זו רק ההתנגדות שלה שיכולה או להקשות עליו או לעצור אותו האם זה מלחמת נצח? אולי? אני מקווה שלא? אבל אני מבטיח לך שזו לא תהיה מלחמת נצח אם יזרקו עלינו אטום .. אז מה עדיף? חוץ מזה .. כאילו מי אמר שאנחנו לא במלחמת נצח? בערך כל עשור יש בישראל מלחמה אז מתי הרגשת שאתה לא במלחמה? אני פשוט לא חושב שאנחנו יכולים להסתכל על זה כאילו שלום זה מצב בר קיימה כאילו אנחנו שוויץ, אנחנו למעשה נמצאים תמיד במצב של "בין מלחמות" לא שלום ואז מלחמה פעם ביובל אני רוצה גם להגיד עוד כמה דברים שאולי פחות נראים לעין, מלחמה עם איראן היום היא משמעותית יותר טובה ממלחמה עם איראן עוד עשר שנים למעשה זה אפילו משתלם כלכלית אם אתה חושב על זה כמו השקעה, אם תבין את האבסורד, ולמעשה קיבלנו פה את "דיל המאה" כי קיבלנו הנחה במבצע של איזה 60% כי האמריקאים עשו את רוב העבודה מה שאני מנסה להגיד שאנשים יכולים להגיד מהה.. בזבנו מיליארדים כל יום, אבל בפועל בעתיד היינו מבזבזים פי כמה, וספק אם היינו עומדים בזה גם וספק אם היה לנו את ארה"ב אז לא משנה איך אני הופך את זה, כן זה כדאי ובוודאות זה הציל לא מעט ישראלים אם האיראנים היו כופים את זה עלינו אחר כך. אני רק מתייחס לזה שכתבת שאנחנו לא בשווייץ, שווייץ היא מדינה רב לאומית שלפני 200 שנה לא הייתה כל כך שקטה. היו שם מלחמות דת ומאבקי שכנים, עד שהם התאפסו על עצמם והחליטו לחיות ביחד. רוב ההיסטוריה שמלמדים בישראל מתמקדת במלחמות ולא בתוצאות ההיסטוריות של סכסוכים. אנשים פה לא יודעים שמדינות שנראות היום מאוחדות לפני 100 שנים היו שדה קרב של כמה אתנוסים. |
|
|
|
|
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
פרלין(נשלטת){ש} • 8 באפר׳ 2026
► eroticwriter כתב/ה: ► ATypical כתב/ה: ► Venus in Furs כתב/ה: ► ATypical כתב/ה: אני חושב שחשוב להסתכל על המצב גם מנקודות מבט מקרו/מיקרו כדי להבין
בסיטואציה של המיקרו, מה שקורה כרגע בשטח בפרק זמן כמלחמה? אני מסכים שהסיטואציה מורכבת, אני חושב שהרבה ימצאו בזה ניתוח קר, ומה עם האזרחים ומה עם הכלכלה, והאיומים של איראן והכל.. הכל נכון אבל במלחמות כמו במלחמות צריך להסתכל בצורה קרה על הדברים, אם לא נהרוס לאיראן את התשתיות הם יוכלו להמשיך להילחם, אם הם ימשיכו להילחם אזרחים ישראליים ימותו.. ואם צריך לבחור אני בוחר בנו וכן המלחמה צודקת, בעיניי כל אחד שקם בבוקר שותה קפה ואומר מוות לישראל לא צריך לחשוב על איזה טיעון מתייפייף כדי לסכלו. אבל אם יגיעו הלילה להסכם אז איראן נשארת עם הפוטנציאל הגרעיני שלה והטילים, ואקסטרה מוטיבציה להתחמש לקראת עימות עתידי, לא? והאם אתה לא למעשה מבטיח לנו מלחמת נצח? שכל כמה חודשים נצטרך להילחם באיראן/חמאס/חיזבאללה מחדש ברגע שהם יתחמשו מחדש? בוא נגיד ככה, בוא ניקח רגע את המקרה הקיצוני אך פחות הגיוני שנעשה משא ומתן וניתן לאיראן הכל חד צדדית, כל מה שהם רצו עדיין גם במצב הזה, זה יותר טוב מהמצב הקודם שהם פשוט דהרו לפצצה ולא עשינו כלום, למעשה אם מישהו בא לדקור אותך, אתה יכול לפתוח זרועות ולהגיד "בוא" ואתה יכול להוציא סכין ולהילחם חזרה כלומר זה שאתה תעשה או לא תעשה לא ישנה את זה שהאויב גם ככה בוחר לפעול בדרך מסוימת, למעשה זו רק ההתנגדות שלה שיכולה או להקשות עליו או לעצור אותו האם זה מלחמת נצח? אולי? אני מקווה שלא? אבל אני מבטיח לך שזו לא תהיה מלחמת נצח אם יזרקו עלינו אטום .. אז מה עדיף? חוץ מזה .. כאילו מי אמר שאנחנו לא במלחמת נצח? בערך כל עשור יש בישראל מלחמה אז מתי הרגשת שאתה לא במלחמה? אני פשוט לא חושב שאנחנו יכולים להסתכל על זה כאילו שלום זה מצב בר קיימה כאילו אנחנו שוויץ, אנחנו למעשה נמצאים תמיד במצב של "בין מלחמות" לא שלום ואז מלחמה פעם ביובל אני רוצה גם להגיד עוד כמה דברים שאולי פחות נראים לעין, מלחמה עם איראן היום היא משמעותית יותר טובה ממלחמה עם איראן עוד עשר שנים למעשה זה אפילו משתלם כלכלית אם אתה חושב על זה כמו השקעה, אם תבין את האבסורד, ולמעשה קיבלנו פה את "דיל המאה" כי קיבלנו הנחה במבצע של איזה 60% כי האמריקאים עשו את רוב העבודה מה שאני מנסה להגיד שאנשים יכולים להגיד מהה.. בזבנו מיליארדים כל יום, אבל בפועל בעתיד היינו מבזבזים פי כמה, וספק אם היינו עומדים בזה גם וספק אם היה לנו את ארה"ב אז לא משנה איך אני הופך את זה, כן זה כדאי ובוודאות זה הציל לא מעט ישראלים אם האיראנים היו כופים את זה עלינו אחר כך. אני רק מתייחס לזה שכתבת שאנחנו לא בשווייץ, שווייץ היא מדינה רב לאומית שלפני 200 שנה לא הייתה כל כך שקטה. היו שם מלחמות דת ומאבקי שכנים, עד שהם התאפסו על עצמם והחליטו לחיות ביחד. רוב ההיסטוריה שמלמדים בישראל מתמקדת במלחמות ולא בתוצאות ההיסטוריות של סכסוכים. אנשים פה לא יודעים שמדינות שנראות היום מאוחדות לפני 100 שנים היו שדה קרב של כמה אתנוסים. ממש ככה. בסוף יהיה שלום, השאלה אם זה יהיה בדור שלנו. לדעתי לא. |
|
|