|
|
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
פישוטו • 8 באפר׳ 2026
לא מיצינו את גישת הלטמון ראש בחול? ברור שמלחמה זה מרגיז, עצוב, מכוער וגורר אבידות קשות - בעיקר בטווח הקצר.
דחינו את הטיפול באיראנים עשרות שנים עד שהם הפכו לכזאת מפלצת חמושה וארסית. איפשרנו להם לבנות פה פרוקסים ולתחזק תשתית טרור גלובלית וחזקה. אחרי שנים סוף סוף הגיע הרגע שבו אפשר וניתן לטפל בזה כמו שצריך, ואנשים חושבים שאנחנו מפסידים ושזו מלחמה מיותרת ומותרות. כן, יש ביקורת על איך שדברים מתבצעים. ברור שזה לא אידאלי להפסיד שעות שינה, עבודה ולשרוד את מטחי הטילים הזמניים. אבל, בראיה הרבה יותר רחבה ועם הסתכלות קדימה - אני מסרב לקבל משא ומתן והסכמים מכבדים עם טרוריסטים שיחזרו להתחמש אחרי החתימה. אם המלחמה באמת תפסיק אחרי כל מה שהשגנו פה, אני לא חושב שארגיש שניצחנו. אבל חד משמעית התקדמנו רחוק מאוד עם המטרות שלנו. החלשנו את האיראנים בכל זירה אפשרית, בודדנו אותם מבעלות הברית שלהם, הלגיטימציה שלהם יורדת. אנחנו ספגנו נזק כואב אך מינימלי ביחס לאיום העצום. ניצחון אמיתי בעיני לא יהיה לדחות את הקץ של מלחמת ההתשה. הוא יהיה להציב סטנדרט חדש בן אנחנו קובעים מתי מסלימים ומתי מנסים לגשר - רק מעמדת כוח שלנו והחלטה יוזמת. לא רק תגובות לאסונות שנכפים עלינו. הפרק הזה במלחמה עשה את זה בדיוק, נותר רק לקוות שנשכיל לנצל את המומנטום הזה להישגים גם ברמה המדינית. |
|
|
|
|
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
teacher(שולט) • 8 באפר׳ 2026
פישוטו, כתבת בדיוק את לב העניין.
אנחנו לא טובים בלסיים את העניינים. איראן, לבנון, עזה, שטחים, חוקה, תקנות החירום, בכל הנושאים האלה, דחו מקבלי ההחלטות לדורותיהם, באופן חוצה מחנות וצדדים, את ההכרעה, במשך עשורים. זה החשש היחידי שלי. זה עקב אכילס שלנו. וזה מה שיחסל אותנו בסוף. זה ותכנית האח הגדול. ונוס, אנחנו רחוקים מלהיות מפסידים. המלחמה הזו, עם כל מה שהביאה, היא מלחמה נוחה. יש התרעות של דקות ארוכות, יש מרחבים מוגנים, יש חיים ופרנסה לרוב הסקטורים. היו פה מלחמות של גב לקיר, שלא היה לאנשים רבע ממה שיש לנו עכשיו. לא לומר שאני אדיש לקשיים, אבל הם כאין וכאפס למה שיכול היה להיות. וצריך להסתכל על התמונה הגדולה. מספיק שתדמיין מדינה בלי התרעות, עם הפסקות חשמל, בלי אינטרנט ובלי gps ותראה שבקלות היה יכול להיות ממש גרוע. אם לא נסיר את איומים עלינו, וכשאני אומר ״נסיר״ אני מתכוון בדיוק לזה, אנחנו נהיה בתחילתו של העינוי הכלכלי, מדיני, צבאי, אזרחי הכי משמעותי שראינו. 40 שנה של עבדות, ולא לפרעה במצריים אלא בישראל, לשרוד עוד יום ועוד שנה. תקציב הביטחון יאכל את הקצת שעוד נשאר. גסיסה איטית ומלאה כאב. זה הפסד האמיתי וזו הדאגה הכי גדולה שלי. |
|
|
|
|
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
ומשמח לראות את הביטוי ״טחו עיניהם״ בשימוש.
מהדברים הקטנים שעושים לי את היום. לא סתם שטייח זה אחד המקצועות המשתלמים יותר בענף |
|
|
|
|
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
Venus in Furs • 8 באפר׳ 2026
תודה רבה לכל המסגבירים!
אזכיר רק שב28.2.26 הדיבור היה על הפלת המשטר האיראני, חיסול הגרעין, חיסול איום הטילים ופירוק חיזבאללה מנשקו אחת ולתמיד. שום דבר מזה לא קרה. מה שכן קרה זה שא.נשים מתו ונפצעו. מבנים נהרסו. אירועים בוטלו. עסקים קרסו. ילדים צולקו נפשית והחינוך שלהם נפגע. דעת הקהל בארה״ב נהייתה פחות פרו-ישראלית. מיליארדים רבים ירדו לטמיון. אני מאוד בעד הסרת איומים, ומציע להסיר אותם כפי שהסרנו את האיומים הקיומיים ממצרים ומירדן. זה הוכח כעובד הרבה יותר טוב מעוד ועוד סבבים של לחימה כל כמה חודשים. ☮️🌼💗 |
|
|
|
|
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
אתה מקשיב יותר מדי לפוליטיקאים
לי לא איכפת איך מסירים את האיום, זה יכול להיות בהסכמה, או בפיצוץ. כן, אנשים נפגעו, נפגעים וייפגעו. ככה עולה לנו מלחמה. ועם הכאב הכרוך בדבר, אנחנו נותנים את הסכמתנו לכך כשאנחנו נכנסים למלחמה. צריך לזכור שבמלחמה, כמו בכל מערכת יחסים, ״אנחנו״ זה רק 50% ממקבלי ההחלטות בעניין. |
|
|
|
|
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
jerryM • 8 באפר׳ 2026
אנחנו כל-כך רגילים להפסיד שגם אם בטעות ננצח לא נדע מה לעשות עם זה...
ראו ערך עזה או קריית שמונה או מה שבא לכם . אם הצד שלך נשאר חרוך מפולג ועם בור תקציבי עצום, חייך אכלת אותה . אל תאמין לאף אחד אחר שמסביר לך שניצחת |
|
|
|
|
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
הוא(שולט) • 8 באפר׳ 2026
אני חושב שארהב תמיד הצטיינה בלא להבין את האזור , זה קרה עם הכורדים, עם המצרים בתקופת אובמה והסרת מובארק וגם דעש בסוריה . כל עוד מאפשרים למשמרות המהפכה לשלוט במייצרים ועוד לקבל תשלום זה הזוי ונפסד, המערב עוד ישלם על זה. ארהב מוכיחה לסין ורוסיה את קצה גבול היכולת שלה המדינית מול גוף לא פשוט, חובק עולם והון, כמו משמרות המהפכה שלא מחוייב לכלום. לכן הפתרון חייב להיות מתוחכם ולא קונוונציונלי שמזיק לאוכלוסיה אלא פגיעה ישירה בנכסי המשמרות.
ישנם זמנים שחייבים לקחת נשק ושהדיפלומטיה תחכה על מנת להשיג מינופים במו"מ עתידי. המצב כרגע לא הבשיל למינופים, המשמרות קבלו לאחרונה מצפ קוריאה 500 טילים מתקדמים ועברה לטילים מונעים בדלק מוצק שקשה יותר לאתר, הפרוקסיז בועטים מתימן עירק ולבנון . אני מאד מקוה שהלחץ על המשמרות ימשך וישיג תוצאות רצויות לטובה להסרת איום קיומי ברור. ועם כל הקושי, להודות ולזכור מה יש ופחות מה אין. |
|
|
|
|
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
William Arthur{SilentDevo} • 8 באפר׳ 2026
► Venus in Furs כתב/ה: תודה רבה לכל המסגבירים!
אזכיר רק שב28.2.26 הדיבור היה על הפלת המשטר האיראני, חיסול הגרעין, חיסול איום הטילים ופירוק חיזבאללה מנשקו אחת ולתמיד. שום דבר מזה לא קרה. 💗 ונוס, אותם אנשים שדיברו ככה בפרוץ הסיבוב האחרון, הרי אמרו שאלה היו הישגי מערכת 12 הימים (יוני 2025) והמערכה בלבנון. יש לך ספק בכלל שהם יסבירו שהיעדים הושגו גם בסיבוב הזה, בלי קשר לשאלה מה יושג בפועל ? אתה קצת מבלבל בין השיח הפוליטי לבין המציאות. לא מתאים לך. |
|
|
|
|
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
פישוטו • 8 באפר׳ 2026
► הוא כתב/ה: אני חושב שארהב תמיד הצטיינה בלא להבין את האזור , זה קרה עם הכורדים, עם המצרים בתקופת אובמה והסרת מובארק וגם דעש בסוריה . כל עוד מאפשרים למשמרות המהפכה לשלוט במייצרים ועוד לקבל תשלום זה הזוי ונפסד, המערב עוד ישלם על זה. ארהב מוכיחה לסין ורוסיה את קצה גבול היכולת שלה המדינית מול גוף לא פשוט, חובק עולם והון, כמו משמרות המהפכה שלא מחוייב לכלום. לכן הפתרון חייב להיות מתוחכם ולא קונוונציונלי שמזיק לאוכלוסיה אלא פגיעה ישירה בנכסי המשמרות.
ישנם זמנים שחייבים לקחת נשק ושהדיפלומטיה תחכה על מנת להשיג מינופים במו"מ עתידי. המצב כרגע לא הבשיל למינופים, המשמרות קבלו לאחרונה מצפ קוריאה 500 טילים מתקדמים ועברה לטילים מונעים בדלק מוצק שקשה יותר לאתר, הפרוקסיז בועטים מתימן עירק ולבנון . אני מאד מקוה שהלחץ על המשמרות ימשך וישיג תוצאות רצויות לטובה להסרת איום קיומי ברור. ועם כל הקושי, להודות ולזכור מה יש ופחות מה אין. זה הדבר שהכי מלחיץ אותי. ההתנהלות של טראמפ עם האולטימטום הזה נראתה מאוד קפריזית ולא נראה שעשתה רושם גדול על המחבלים. אני מקווה שהוא ילמד מהר איך מכאיבים להם. כסף והגיון לא מזיזים להם. |
|
|
| הטופר המפשר(נשלט) |
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
לפני שבוע •
8 באפר׳ 2026
הטופר המפשר(נשלט) • 8 באפר׳ 2026
מתנצל , לא היה לי כח לקרוא תגובות בשרשור (בדרך כלל עושה זאת לפני שאני מגיב),
פשוט יותר מידי בדכאון בשביל זה. בשורה התחתונה, ולפחות לנוכח הפסקת האש הנוכחית (והלוואי וזה עוד ישתנה) ישראל הובסה במלחמה הזאת. למלחמה הזאת היו שלוש מטרות: 1) הוצאת האורניום וחיסול תכנית הגרעין 2) חיסול האיום הבליסטי 3) איזשהו שינוי משטרי שיביא , גם אם לא מהפכה חילונית, משטר פרגמטי יותר שיהיה אפשר לדבר איתו. אף אחת מהמטרות האלה לא הושגה. ולהפך האיראנים רק התחזקו פוליטית ואסטרטגית במלחמה הזאת. בנוסף לכך, מדינת ישראל תואשם בכך שגררה את ארה"ב למלחמה כושלת שעלתה למשלם המיסים האמריקאי הון! ולא הביאה עמה שום תוצאות ממשיות. האנטישמיות נוסקת בכל העולם ואנחנו עלולים לאבד לגמרי את דעת הקהל בארה"ב. ושלא יהיו למישהו אשליות. אין למדינת ישראל בטחון ללא ארה"ב! ואם הדמוקרטים עולים בבחירות הבאות בארה"ב , אנחנו גמורים. ואם בבחירות הקרובות פה הנאשם והגוש זוהמה הביביסטי שלו לוקח את הבחירות, אז שאנחנו נברח ושהאיראנים ינצחו ושתשרף המדינה על כל משטמתיה, מושחתיה ובוזזה. מי שלא בא לו טוב מה שאני כותב מוזמן לא להגיב. אין לי שום חשק להתווכח אתכם, ואחרי חודש וחצי בריצה למקלט והפסד כספי לא מבוטל, שהייתי צריך בעקבותיו למשוך 20K מקרן ההשתלמות שלי, אין לי שום חשק "לאחדות בעם" "וביחד ננצח", ובא לי להקיא מהממשלה הזאת ומכל מי שתומכים בה. |
|
|