|
|
לפני יום •
8 במאי 2026
לפני יום •
8 במאי 2026
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 8 במאי 2026
טוב, אנסה שוב. אנסה בכל זאת למנות סעיפים להגדרה היבשה שלי ל"להתאמה זוגית".
אמנם המציאות יותר מורכבת מהגדרות יבשות אבל אפשר אולי לציין ראשי פרקים נראה לי שבגדול, בשבילי התאמה זה: 1. הסכמה על מה זה זוגיות ומה זה התאמה 2. ערכי בסיס דומים 3. מסוגלים לבלות הרבה זמן ביחד בלי להימאס 4. מסוגלים להוציא לפועל פרוייקט משותף תוך ניהול משאבים יעיל ועם תוצאות טובות. 5. הערכה הדדית, לחשוב על השני שהוא אחלה. |
|
|
|
|
לפני יום •
8 במאי 2026
לפני יום •
8 במאי 2026
הוא(שולט) • 8 במאי 2026
התאמה מתממשת
בערכים -מוסר התנהגות תרבות וצרכים-הרגילים בשוטף והיחודיים |
|
|
| theradar(שולט) |
לפני יום •
9 במאי 2026
לפני יום •
9 במאי 2026
theradar(שולט) • 9 במאי 2026
► יולי Yuli כתב/ה: אני מאד מסכימה עם: הסכמה על מה זה בכלל התאמה זוגית.
הדבר שהכי חשוב לי הוא ערכים דומים. היה לי חשוב לבחור פרטנר שבהינתן דילמה מוסרית, סבירות גבוהה ששנינו נסכים על התשובה. הדבר שהכריע בפועל היה נינוחות והנאה. עניין הערכים היה תנאי הכרחי, לא הייתי מתחתנת בלי זה. אבל מה שגרם לי בכלל לשקול חתונה, ומה שגרם לי מלכתחילה להיכנס לזוגיות איתו, זה שגיליתי שאני יכולה לשהות בחברתו ימים ולילות רצופים מבלי שהוא יימאס עלי או ישעמם אותי. אז רציתי להמשיך להיות לידו. וגם... לא יודעת אם זה בכלל עובד ככה. קריטריונים זה לא מה שאתאהב במי שעומד בהם אלא מה שאעזוב את מי שלא עומד בהם. נראה לי. אולי אני סתם נטפלת לסמנטיקה. פשוט כתבת במשפט אחד - זוגיות, משפחה. בפועל נראה לי שאלה לא דברים שמחליטים עליהם באותו זמן. זוגיות נבנית ומתפתחת, זה לא שמחליטים להיכנס כמו שמחליטים להתחתן. חתונה זה ממש החלטה. זוגיות זה דבר שבונים בהדרגה, במיליון רגעים מכוננים. כלומר לדעתך אי אפשר "להחליט להיכנס לזוגיות" עם בן אדם רק כי הוא עומד בקריטריונים של מישהו להקים איתו משפחה, במחשבה של "אין כלום עכשיו, אבל נבנה בהמשך"? |
|
|
|
|
לפני יום •
9 במאי 2026
לפני יום •
9 במאי 2026
Blonde • 9 במאי 2026
קריטריונים שלי היו
התאמה זוגית בפן המיני וגם בכללי כימיה מעולה וסקס בן זונה תחביבים משותפים, היה לי דווקא ממש חשוב שהבן שאיתי שומע אותו סוג מוזיקה כמוני אני האמת נכנסתי ליחסים שלא חשבתי בכלל על ילדים או חתונה, זה הגיע פשוט עם הזמן הרצון הזה, לכן זה לא בהכרח אומר שזה צריך להיות ברשימה לדעתי בשלות נפשית זה מצחיק כי נכנסתי צעירה אז לא בדיוק הייתי, זה גם התפתח כלומר הרבה מהרשימה שרשמת הגיע ככל שהזמן עבר לכן קשה לי להגיד שזה תקף לכל בן אדם, לפעמים פשוט צריך להכיר ולראות כמה אתם מתאימים כאנשים ואז לראות לגבי כל השאר |
|
|
|
|
לפני יום •
9 במאי 2026
לפני יום •
9 במאי 2026
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 9 במאי 2026
זה אפשרי, אבל לא כל זוגיות מתחילה ככה.
לרוב מתחילים קשר בלי לחשוב על כל הדברים האלה ורק כשזה מתקדם ונהיה יותר רציני, רק אז מתחילים לחשוב על העתיד. וזה נראה לי יותר הגיוני, כי: 1. צריך תקופה של היכרות רק בשביל לגלות אם הדברים האלה מתקיימים או לא. בהתחלה אני לא יודעת מה הערכים שלו או איך זה ירגיש להיות בחברתו שבוע רצוף. 2. ההחלטה היא משותפת, אני יכולה לרצות זוגיות עם מישהו אבל מה זה עוזר לי אם אני לא יודעת מה הוא חושב עלי ואיך הוא מרגיש כלפי. |
|
|
|
|
לפני יום •
9 במאי 2026
לפני יום •
9 במאי 2026
Bluecollar(שולטת) • 9 במאי 2026
הנסיון שלי אחרי 10 שנות נישואים זה לא משנה כמה אתם חברים טובים וקרובים ויש שיחה פתוחה. אם אתם לא רוצים אותו הדבר מהחיים, זה לא יחזיק
|
|
|
|
|
לפני יום •
9 במאי 2026
לפני יום •
9 במאי 2026
פרלין(נשלטת){ש} • 9 במאי 2026
אני דווקא כן באתי למערכת הזוגית המשמעותית שלי כבר יודעת מה אני רוצה. היו לי מערכות יחסים מאחוריי והייתי בדיוק באמצע טיפול מאוד מוצלח. וגם הוא לא היה ילד וידע מה הוא רוצה.
למשל, שנינו ידענו שאנחנו רוצים ילדים ולא עוד המון זמן. ושנינו ידענו שאנחנו נרצה לגדל אותם ביחד. לשנינו היה חשוב בטחון חומרי והיכולת לתת לילדים שלנו את מה שנראה לנו חשוב. וגם שנינו ידענו שאנחנו בדסמים ושזה חשוב לנו מאוד. שנינו שמאלנים וציונים, באנו מרקע אידיאולוגי דומה, ליברלים בליבה שלנו. ונכון שלא אלה הדברים שגרמו לי להתאהב בו, אבל זה כן העצים את זה. המחשבה של: ואוו! בדברים החשובים, אנחנו באמת דומים! וזה לא אומר שלא עברנו דרך חתחתים כדי לחיות ביחד. היו (ועדיין לפעמים יש) מריבות איומות ומשוגעות. היינו צריכים לבדוק את הדברים לעומק. לא כולם עדיין נבדקו. אוף, פצחתי בנאום ושכחתי מה הסעיפים, אבל לדעתי הסכמתי עם כולם. אני כן חושבת שזוגיות זה משהו ששווה ואפשר לחשוב עליו מאוד ברצינות. לא חייבים על ההתחלה (אז עדיף להזדיין מלא) אבל כן בהמשך. זאת בחירה חשובה בצורה בלתי רגילה! אני גם חושבת שיש לנו בחירה במי להתאהב. |
|
|
|
|
לפני 18 שעות •
9 במאי 2026
לפני 18 שעות •
9 במאי 2026
-eva-{M} • 9 במאי 2026
► זוג פלוס כתב/ה: כל דבר בקריטריונים שקבעת עשוי להשתנות.
ואז מה? לא תהיה בזוגיות? תעזוב? היא תעזוב? החכמה בזוגיות היא לשמור עליה למרות השינויים בדרך. אז אם אתה רוצה קריטריון...תנסה למצוא את זו שאתה יודע שאתם חשובים זה לזו מספיק בשביל לעבוד על הזוגיות ביניכם. כן, מדויק. למצוא את זו שתוכל לדעת להתפשר בשבילה ולפגוש אותה באמצע כי אתה רוצה את זה וכי הזוגיות חשובה לך יותר מסוגיות מקומיות, ולא שהתפשרות ועבודה תגרום לך לשנוא אותה או להרגיש קורבן שלה. ובלי קשר - יותר מאשר חשוב לדעת עם מי להתחתן חשוב לדעת ממי אפשר להיפרד בלי להרוס לעצמך את החיים. זה משליך גם על הזוגיות עצמה. |
|
|
|
|
לפני 18 שעות •
9 במאי 2026
לפני 18 שעות •
9 במאי 2026
Shela(נשלט) • 9 במאי 2026
זה פשוט. להלן 5 הקריטריונים:
1. מזל 2. מזל 3. מזל 4. מזל 5. ששני הצדדים מגיעים ללא קריטריונים, כל יום מחדש... |
|
|
|
|
לפני 18 שעות •
9 במאי 2026
לפני 18 שעות •
9 במאי 2026
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 9 במאי 2026
אין דבר שיגרום לך לומר "יואו, זה נראה שאנחנו מתאימים"?
|
|
|