לילה טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

הפעלה לגברים - מדוע אתם אוהבים לשלוט?

Luna Oscura Luna Oscura​(נשלטת)​{Loki the t}
לפני שבועיים • 15 במאי 2026
ברייה כתב/ה:
חגי השתיין כתב/ה:
בכנות, בתור (מתחלף עם נטייה ל)שוחט, אני לא מבין מה מעורר אנטגוניזם בשאלה. אני לא יודע מה התשובה שלי, אבל השאלה לכשעצמה מרגישה לגיטימית. מה אני מפספס?

כי השאלה הטובה אמורה להיות ״מה התפתח בך״. אולי אדם נעשה דומיננטי כי בילדותו דווקא ראו אותו, סמכו עליו, נתנו לו אחריות, עודדו אותו להוביל, לימדו אותו לא לפחד מכוח. אולי כי הייתה לו דמות חזקה וטובה לחיקוי. אולי כי הוא גדל עם תחושת מסוגלות. אולי כי הוא למד לקרוא חדרים. אולי כי היה צריך להיות ה״מבוגר״ מוקדם מדי כי ההורים התגרשו והוא גדל אצל סבים שסבלו מהפרעה פוסט טראומטית. אולי כי יש לו מערכת עצבים יציבה, יכולת ויסות טובה, סף פחד נמוך מול כאוס, ואינסטינקט טבעי לארגון מרחב.
ואולי כי הוא אוהב תגובה אנושית, אוהב אחריות, אוהב להוביל, אוהב לראות אדם נרגע תחתיו. ולא בהכרח כי שכן שיכור דרס את יתוש המחמד שלו כשהיה בן שש.

לעומת זאת השאלה ״איזה פגם יצר אותך / מה קרה לך בילדות״ מניחה שמקור השליטה חייב להיות פצע. ובעיניי כשהיא מנוסחת כך, היא לא סתם מצמצמת, אלא מצמצמת במזיד.

מסכימה ותומכת לחלוטין
לי זה ישר יצר תחושת אנטי בדיוק בגלל זה
Master Bruce Master Bruce​{©}
לפני שבועיים • 15 במאי 2026
Master Bruce​{©} • 15 במאי 2026
ברייה כתב/ה:
חגי השתיין כתב/ה:
בכנות, בתור (מתחלף עם נטייה ל)שוחט, אני לא מבין מה מעורר אנטגוניזם בשאלה. אני לא יודע מה התשובה שלי, אבל השאלה לכשעצמה מרגישה לגיטימית. מה אני מפספס?

כי השאלה הטובה אמורה להיות ״מה התפתח בך״. אולי אדם נעשה דומיננטי כי בילדותו דווקא ראו אותו, סמכו עליו, נתנו לו אחריות, עודדו אותו להוביל, לימדו אותו לא לפחד מכוח. אולי כי הייתה לו דמות חזקה וטובה לחיקוי. אולי כי הוא גדל עם תחושת מסוגלות. אולי כי הוא למד לקרוא חדרים. אולי כי היה צריך להיות ה״מבוגר״ מוקדם מדי כי ההורים התגרשו והוא גדל אצל סבים שסבלו מהפרעה פוסט טראומטית. אולי כי יש לו מערכת עצבים יציבה, יכולת ויסות טובה, סף פחד נמוך מול כאוס, ואינסטינקט טבעי לארגון מרחב.
ואולי כי הוא אוהב תגובה אנושית, אוהב אחריות, אוהב להוביל, אוהב לראות אדם נרגע תחתיו. ולא בהכרח כי שכן שיכור דרס את יתוש המחמד שלו כשהיה בן שש.

לעומת זאת השאלה ״איזה פגם יצר אותך / מה קרה לך בילדות״ מניחה שמקור השליטה חייב להיות פצע. ובעיניי כשהיא מנוסחת כך, היא לא סתם מצמצמת, אלא מצמצמת במזיד.

כמובן שזה במזיד. לכל הפחות, ברור שזה במודע. מי ששואל שאלה כזו בכוונה טובה לא צריך לעשות את זה בהסתר תוך כדי פתיחת פרופיל נוסף רק בשביל זה.
גם אי אפשר להמנע מזה השאלה נוסחה במפורש לשולטים גברים ("הפעלה לגברים"), ולא לשולטות. וזה, כמובן, גם לא נעשה בטעות או ממקום נאיבי.
bondman bondman​(נשלט)​{FLR}
לפני שבועיים • 16 במאי 2026
bondman​(נשלט)​{FLR} • 16 במאי 2026
אם את רוצה לעשות הפעלה לגברים.
קהל היעד שלך שיותר מתאים זה נשלטים.
icon_smile.gif
Lily S
לפני שבועיים • 17 במאי 2026

Re: הפעלה לגברים - מדוע אתם אוהבים לשלוט?

Lily S • 17 במאי 2026
רק שניה אני אענה לשאלה הזו, אבל לפני זה:
למה לשאול שאלה שמטרתה היחידה היא לעצבן ולפגוע בשולטים, ועוד לעשות את זה בזמן שמתחבאים מאחורי פרופיל ריק שנפתח רק לפני שבוע וחצי?
משהו שקרה לך בילדות? מאיפה זה מגיע פסיכולוגית עבורך?

קדימה. שיהיה לך לפחות את האומץ לשאול את זה מהפרופיל הראשי שלך.[/quote]

אני נפגעת מינית ונאנסתי בעבר במיוחד הרבה כשהייתי קטינה. אני שואלת את זה בצורה כנה כדי באמת להבין למה כי מבחינתי אני לא מסוגלת לשחרר ולהכנס לעולם הזה.
ואם אתה תוהה למה, זה כי אני בטוחה שרוב הגברים הדומיננטיים מיזוגנים, במיוחד בארץ ישראל שהרבה כאן מאצ׳ו, ואף אחד מהם לא בטוח כי הם רק רוצים לשלוט בנשים מתוך מקום מחפיץ ואני בטוחה שהם לא רואים אותי כבן אדם. ולכן אני מאוד מפחדת. זה מגיע מתוך ניסיון רע ממש.

זה חלק מההחלמה שלי
ללמוד ולשמוע על מה אחרים באמת חושבים
לא מבינה למה שישר תניח שאני מנסה לפגוע באנשים
הכלוב זה מקום שנועד לפתיחות וכנות ושיימינג זה לא חלק מהוייב של המקום
Lily S
Lily S • 17 במאי 2026
לעומת זאת השאלה ״איזה פגם יצר אותך / מה קרה לך בילדות״ מניחה שמקור השליטה חייב להיות פצע. ובעיניי כשהיא מנוסחת כך, היא לא סתם מצמצמת, אלא מצמצמת במזיד.[/quote]

אני אגיד לך מה
אני טראומטית מאוד
לא התכוונתי לכתוב במזיד אבל זה יצא ככה כי מבחינתי יש סיבות אחרות שגברים הולכים להיות דום
סיבות שמעוררות אצלי המוןןן אנטגוניזם
זאת שאלה שנכתבה מתוך מקום של פחד ורצון לשמוע דעות נוספות ותקווה שאולי משהו קרה שגרם להם להיות בקטע של זה, כי הניחושים האחרים היחידים שהיו לי שהצלחתי לחשוב עליהם היו שליליים מאוד
Lily S
Lily S • 17 במאי 2026
]

כמובן שזה במזיד. לכל הפחות, ברור שזה במודע. מי ששואל שאלה כזו בכוונה טובה לא צריך לעשות את זה בהסתר תוך כדי פתיחת פרופיל נוסף רק בשביל זה.
גם אי אפשר להמנע מזה השאלה נוסחה במפורש לשולטים גברים ("הפעלה לגברים"), ולא לשולטות. וזה, כמובן, גם לא נעשה בטעות או ממקום נאיבי.[/quote]

1. זה הפרופיל היחיד שלי
2. תקרא/י את התגובות האחרות שלי זה יסביר למה השאלה יצאה מנוסחת ככה
Luna Oscura Luna Oscura​(נשלטת)​{Loki the t}
Lily S כתב/ה:
]

גם אי אפשר להמנע מזה השאלה נוסחה במפורש לשולטים גברים ("הפעלה לגברים"), ולא לשולטות. וזה, כמובן, גם לא נעשה בטעות או ממקום נאיבי.

1. זה הפרופיל היחיד שלי
2. תקרא/י את התגובות האחרות שלי זה יסביר למה השאלה יצאה מנוסחת ככה[/quote]

הפוך
התשובות הן כאלו *בגלל* ששאלת ככה והיו כמה שניסו להסביר לך את זה כאן.
Lily S
Lily S • 17 במאי 2026
Luna Oscura כתב/ה:
Lily S כתב/ה:
]

1. זה הפרופיל היחיד שלי
2. תקרא/י את התגובות האחרות שלי זה יסביר למה השאלה יצאה מנוסחת ככה

הפוך
התשובות הן כאלו *בגלל* ששאלת ככה והיו כמה שניסו להסביר לך את זה כאן.[/quote]

דיברתי על זה שבתגובות שלי אני מסבירה מהי הסיבה שהניסוח שלי נתן כנראה וייב אנטגוניסטי מלכתחילה

ואגב מבחינתי, אולי לא ניסחתי את זה בצורה מתוקה אבל אני באמת לא מבינה איך זה גס רוח השאלה הזאת היא נטו מסקרנות אני באמת מנסה ללמוד ולהבין כדי להחלים
מה ששאלתי זה בדיוק מה שאני מנסה להבין
לא מבינה למה שאנשים יעלבו משאלה מדעית
Curious B Curious B
Curious B • 17 במאי 2026
Lily S כתב/ה:
]

1. זה הפרופיל היחיד שלי
2. תקרא/י את התגובות האחרות שלי זה יסביר למה השאלה יצאה מנוסחת ככה[/quote]

בהנחה שאת כנה, ואני הולכת לצאת מנקודת הנחה לצורך הדיון שכל מה שאמרת הוא אמת, אני מבינה אותך. לצערי יש הרבה אנשים - גם גברים וגם נשים - שמגיעים לבדסמ לא ממקום טוב ושלם כפי שחלק מהמגיבים פה הציגו. אבל אני חושבת לצערי שזה (האתר או הפורום) לא המקום שבו תקבלי תשובה כנה לשאלה שלך, כי השאלה שלך מטרגרת ו/או מעליבה את האנשים שמגיעים ממקום יותר בריא ומעובד, ומי שלא, וול - הם כנראה לא יענו או שלא יתנו לך את התשובה שאת מחפשת. את דעתי בנושא אשמור לעצמי. אני חושבת שכתבת גם שזה אמור להיות מרחב לא שיפוטי - פה חד משמעית אגיד לך שהמרחב הזה מאוד שיפוטי. מאוד.
לילי יקרה, אם נפגעת בעבר והרבה כמו שאת מציינת, אני מציעה בעדינות שקודם כל תבדקי עם עצמך האם העולם הזה באמת מתאים לך. אולי כן, אבל לא עכשיו. אולי גם את צריכה לעבור עוד עיבוד של החוויות ולהבין מאיזה מקום *את* מגיעה לעולם השליטה/בדסמ. אני אומרת את זה עם אפס שיפוטיות ואפס התנשאות, למרות שזה אולי נשמע כך. כי נשמע שיש שם פצע ועד שלא תטפלי בו כמו שצריך, הסיכוי שיהיו לך חוויות טובות הוא יחסית קטן. יש המון נצלנים ואנשים רעים, שלא יחשבו פעמיים ולא יעצרו לבדוק איך את בסיטואציה.
מאחלת לך רק טוב 🙏🏻
MagisterDolor MagisterDolor​(שולט)חשבון מאומת
MagisterDolor​(שולט)חשבון מאומת
MagisterDolor​(שולט)חשבון מאומת • 17 במאי 2026
"ואם אתה תוהה למה, זה כי אני בטוחה שרוב הגברים הדומיננטיים מיזוגנים, במיוחד בארץ ישראל שהרבה כאן מאצ׳ו, ואף אחד מהם לא בטוח כי הם רק רוצים לשלוט בנשים מתוך מקום מחפיץ ואני בטוחה שהם לא רואים אותי כבן אדם"

אני מאוד מצטער שנפגעת, באמת מעומק ליבי.
עכשיו, אם המצוטט מעלה הוא באמת מה שאת חושבת, אז את כנראה לא נמצאת במקום הנכון - לפחות כרגע.
שנית - למה דווקא שולטים גברים ולא כלל המגדרים הנמשכים לשליטה והשפלות?
יש גם נשים שנמשכות לזה.
לדעתי שולט טוב יודע להפריד בין פנטזיה למציאות, ויודע איך להשתמש בפנטזיה כדי ליצור תחושה אצלו ואצל הצד השני של מיזוגניות - מתוך ידיעה שזה נעשה בהסכמת הצדדים, מה שהופך את זה להיפך ממיזוגניות.
יש כאן משחק מאוד עדין שהולך על חבל דק, מנגן על הגבולות שלנו, ובמהלך הזמן אנחנו לומדים איך להשתמש במשחק הזה כדי להנות ולא להיפגע.
באופן אישי אני נמשך לשליטה כי זה מעמיד לי ת'זין, אבל מה שמעמיד אותו אפילו יותר חזק זה לראות את הצד שני שואב הנאה מכך.
הסיבות לכך ידועות רק לי ולפסיכולוגית שלי, וכך זה יישאר icon_smile.gif