|
|
לפני 16 שעות •
20 במאי 2026
לפני 16 שעות •
20 במאי 2026
ivy sweet(נשלטת) • 20 במאי 2026
► פישוטו כתב/ה: לקח 13 עמודים להגיע ל"למה התלבשת ככה" יפה.
אני חייב לציין שכמו ורה, גם אני בשוק. לא מהעובדה שזה קורה. אלא מהקלות בה אנשים מגינים פה על פגיעה בפרטיות, בקהילה שכלכך מקדשת דיסקרטיות. יכול לאמר שזה משנה את מאזן האמון שלי, שגם ככה לא היה מספיק גבוה, באנשים חדשים אך גם בישנים שאני כבר מכיר פה. לחדשים ומתחילים תמיד הייתי מציע קודם כל למצוא להם חבר או חברה. במקרה הטוב חבורה, שיוכלו להכנס לעניינים ביחד ולהשען אחד על השני. לנשים הייתי ממליץ להתחבר לדומותיהן ולמצוא קבוצות טלגרם בהן משתפות ומזהירות מסכנות או מחלקות עצות. אבל עכשיו מספיק תפוח אחד רקוב בקבוצה כזו וכל העבודה של שמירת הבטיחות הפכה למלכודת. והכל בשביל שלנשלטת ושולטת יהיה מחרמן. הקבוצות האלה הן הדבר הכי רקוב וחולה 😂 אם מישהו/י חרד לפרטיות שלו אז הדבר האחרון שהוא צריך זה להיות חלק מקבוצה כזאת. נטו ריכולים. כנ״ל לסמוך על חבר/ה מהכלוב - לכולם/ו יש אינטרס. אחלה שרשור באמת! הבהיר לי עוד יותר כמה האינסטינקטים שלי לגבי אנשים מסוימים פה היו מדויקים, אבל לא הופתעתי כלל😏 |
|
|
|
|
לפני 16 שעות •
20 במאי 2026
לפני 16 שעות •
20 במאי 2026
פישוטו • 20 במאי 2026
► ve-ra כתב/ה: אני לא בטוחה שצריך לזרוק את התינוק עם המים. אני עדיין מאמינה שזה עשבים שוטים, וודאי לא הרוב. רק להיות מודע לתופעה ולבדוק היטב עם מי מדברים. יש לי תחושה שמי שמאמץ פרקטיקה כזו גם יתר מעשיה יעידו על רמת אמינות נמוכה אני לא נאיבי. השרשור לא הפתיע אותי בכך שהתופעה קיימת. אבל לוגית, אם יש כלכך הרבה אנשים שמגינים עליה בפומבי בכזו צדקנות, יש הרבה יותר אנשים שעושים את זה במחשכים. לפחות יותר משחשבתי. השרשור הזה יכול להיות דוגמה מצוינת לכל מי שישאל אחר כך בפורום "למה אין פה עוד שולטות?" או "למה קשה לי ליצור אינטראקציה אמיתית". זו דוגמה לדחוף לפרצוף לכל גבר ששואל אשה "למה את ככה סגורה? תפתחי קצת, אחרת איך נכיר". כשמכרסמים בבטיחות עוד קצת ועוד קצת, שמנרמלים עוד תופעות של זלזול בפרטיות ושל קידוש הבדסמ וההגשמה שלו בכל מחיר - מגיעים לקהילה שמספר הפגיעות בה רק עולה ועולה. והמחיר של אוטנתיות ופתיחות נהיה לא שווה את התמורה. מי שמתעקשים פה לעשות הכל בשם הבדסמ כי זה "חוקי" ו"ככה העולם עובד היום" מפספסים את זה שהם מטביעים פה את כל הסירה ביחד עם עצמם. זה עיקר הבעיה שלי פה, כי על עצמי לשמור אני טפו טפו יודע. |
|
|
|
|
לפני 16 שעות •
20 במאי 2026
לפני 16 שעות •
20 במאי 2026
פרלין(נשלטת){ש} • 20 במאי 2026
לא הייתי לוקחת את זה לאף קצה - לא לקינק שיימינג מחד ולא לאסון גדול מאידך.
סביר להניח שברוב המקרים זה באמת חלק מקינק של שליטה ללא גבולות ולא של שולט שיושב ומחטט בתכתובות עבר של עשור. אבל אותי זה מביך. אני חושבת שבעיקר זה ממש עושה לי קרינג׳ לחשוב שהתכתבתי עם מישהי ועכשיו איזה אלמוני קורא את מה שכתבתי. זה עושה לי צמרמורת של בעעעעעכככססססס. וגם מחשבה על כמה כלום לא מוגן בעידן זליגת המידע האינסופי. זה מטריד מאוד כשיש לך עבודה מסוג מסוים וילדים… פגשתי פה קריפים די דוחים, באמת שלא תדעו מצרות, עכשיו אני צריכה שהם יחזיקו באיזשהו מידע עליי? סופר בעעעעאאאכסססס! |
|
|
|
|
לפני 16 שעות •
20 במאי 2026
לפני 16 שעות •
20 במאי 2026
ve-ra • 20 במאי 2026
סופר בעעעעאאאכסססס! זה אחל'ה סיכום 😅
|
|
|
|
|
לפני 15 שעות •
20 במאי 2026
לפני 15 שעות •
20 במאי 2026
nbdy • 20 במאי 2026
► פרלין כתב/ה: לא הייתי לוקחת את זה לאף קצה - לא לקינק שיימינג מחד ולא לאסון גדול מאידך.
סביר להניח שברוב המקרים זה באמת חלק מקינק של שליטה ללא גבולות ולא של שולט שיושב ומחטט בתכתובות עבר של עשור. אבל אותי זה מביך. אני חושבת שבעיקר זה ממש עושה לי קרינג׳ לחשוב שהתכתבתי עם מישהי ועכשיו איזה אלמוני קורא את מה שכתבתי. זה עושה לי צמרמורת של בעעעעעכככססססס. וגם מחשבה על כמה כלום לא מוגן בעידן זליגת המידע האינסופי. זה מטריד מאוד כשיש לך עבודה מסוג מסוים וילדים… פגשתי פה קריפים די דוחים, באמת שלא תדעו מצרות, עכשיו אני צריכה שהם יחזיקו באיזשהו מידע עליי? סופר בעעעעאאאכסססס! apparently you are personally well connected to the different site admins. |
|
|
|
|
לפני 15 שעות •
20 במאי 2026
לפני 15 שעות •
20 במאי 2026
► nbdy כתב/ה: ► פרלין כתב/ה: לא הייתי לוקחת את זה לאף קצה - לא לקינק שיימינג מחד ולא לאסון גדול מאידך.
סביר להניח שברוב המקרים זה באמת חלק מקינק של שליטה ללא גבולות ולא של שולט שיושב ומחטט בתכתובות עבר של עשור. אבל אותי זה מביך. אני חושבת שבעיקר זה ממש עושה לי קרינג׳ לחשוב שהתכתבתי עם מישהי ועכשיו איזה אלמוני קורא את מה שכתבתי. זה עושה לי צמרמורת של בעעעעעכככססססס. וגם מחשבה על כמה כלום לא מוגן בעידן זליגת המידע האינסופי. זה מטריד מאוד כשיש לך עבודה מסוג מסוים וילדים… פגשתי פה קריפים די דוחים, באמת שלא תדעו מצרות, עכשיו אני צריכה שהם יחזיקו באיזשהו מידע עליי? סופר בעעעעאאאכסססס! apparently you are personally well connected to the different site admins. יש לי הרגשה שבעעעעאכסססס לא התרגם טוב לאנגלית. אולי תעבור למודל שפה אחר. |
|
|
|
|
לפני 15 שעות •
20 במאי 2026
לפני 15 שעות •
20 במאי 2026
nbdy • 20 במאי 2026
understood. who is that voice telling you so?
|
|
|
|
|
לפני 14 שעות •
20 במאי 2026
לפני 14 שעות •
20 במאי 2026
I really don’t understand what you’re trying to
say. I think it’s lost in translation.., |
|
|
|
|
לפני 12 שעות •
20 במאי 2026
לפני 12 שעות •
20 במאי 2026
ברייה{לא!!!מחפשת} • 20 במאי 2026
► פרלין כתב/ה: וויליאם, קראתי את התגובה שלך ונראה לי שאתה מתייחס למקרים מאוד צרים.
למשל: ״ ואני מזכיר לך - אנחנו מדברים על אדם אחד ששלח מידע לאדם אחר, זר באינטרנט. זר שהשולח לא ידע עליו הרבה בזמן השליחה, כי הם בתהליך הכרות.״ זאת ממש לא סוג התקשורת היחידה שיש כאן. גם לי נדמה שחלק מהפער בדיון נובע מזה שלא כולם מדברים על אותו סוג תקשורת. לא תמיד מדובר בהודעה ראשונית מאדם זר שזורק פנטזיה לא מוזמנת לתיבה, או כותב ״היי מה נשמע, את מיוחדת ולכן הנה לך דיק פיק״. הרבה מהתקשורת כאן (גם ואולי אפילו במיוחד לפני מפגש או קשר מתמשך) אינה ״מידע שנשלח לזר באינטרנט״. היא תהליך היכרות אינטימי מאוד, לפעמים כמעט וידויי, שבו אדם מסביר מה הוא צריך, ממה הוא מתבייש, איפה הגבולות שלו, למה דווקא עם האדם שמולו, ומה הוא מסוגל לתת. במקום כזה, הטענה ״ברגע ששלחת זה כבר לא שלך״ אולי נכונה טכנית, אבל היא מחמיצה את כל המשמעות האנושית של המרחב. בבחירה בפרטנר בדסמי, גם טרם מפגש ראשוני, האדם לא מוסר רק אינפורמציה. הוא מתפשט ורבלית בפני מי שמולו. פישוטו דיבר על שולטות, ואני דווקא חשבתי על הנשלטים. על כל ההודעות ושיחות טרום-מפגש שערכתי עם אנשים שעם חלקם נפגשתי ועם חלקם הגעתי למסקנה משותפת, שלא נתאים. החשש שלי הוא לא רק ששולטות יפחדו להיפתח בפני בני שיח. אני חוששת גם מהכיוון ההפוך, שנשלטים יפסיקו להעז להיפתח באמת בפני שולטות, כי הם לא יידעו אם מחר מה שכתבו מתוך בושה, כנות ואמון ייקרא על ידי אדם אחר בשם התמסרות שאינה שלהם, ברגע שתחליף תפקיד בסוגריים. ואם זה יקרה, לא נקבל תקשורת בטוחה יותר. נקבל תקשורת שטחית יותר. אנשים יכתבו פחות אמת ויותר תסריטים. וזה בעיניי הלב. כי הפורום יכול לדבר שעות על בעלות על מידע, טיילת וגוזיות. בזמן שההתכתבויות בתיבה לא מבוססות על קובץ, על העתק או סיסמה. אלא על האומץ, על החשיפה, על הצורך, על התשוקה ועל האמון בצד השני שמאפשר לאדם לומר את הדבר שאפילו הוא עצמו עוד מתקשה לשמוע. וברגע שהאמון הזה מזוהם, האנשים לא נהיים ״אחראיים יותר״, הם נהיים סגורים יותר. וזה הפסד עצום, במיוחד במרחב שכל מטרתו היא לגעת בדברים שמראש קשה לומר מחוץ לגבולותיו. |
|
|
|
|
לפני 9 שעות •
20 במאי 2026
לפני 9 שעות •
20 במאי 2026
teacher(שולט) • 20 במאי 2026
► ברייה כתב/ה: ► פרלין כתב/ה: וויליאם, קראתי את התגובה שלך ונראה לי שאתה מתייחס למקרים מאוד צרים.
למשל: ״ ואני מזכיר לך - אנחנו מדברים על אדם אחד ששלח מידע לאדם אחר, זר באינטרנט. זר שהשולח לא ידע עליו הרבה בזמן השליחה, כי הם בתהליך הכרות.״ זאת ממש לא סוג התקשורת היחידה שיש כאן. גם לי נדמה שחלק מהפער בדיון נובע מזה שלא כולם מדברים על אותו סוג תקשורת. לא תמיד מדובר בהודעה ראשונית מאדם זר שזורק פנטזיה לא מוזמנת לתיבה, או כותב ״היי מה נשמע, את מיוחדת ולכן הנה לך דיק פיק״. הרבה מהתקשורת כאן (גם ואולי אפילו במיוחד לפני מפגש או קשר מתמשך) אינה ״מידע שנשלח לזר באינטרנט״. היא תהליך היכרות אינטימי מאוד, לפעמים כמעט וידויי, שבו אדם מסביר מה הוא צריך, ממה הוא מתבייש, איפה הגבולות שלו, למה דווקא עם האדם שמולו, ומה הוא מסוגל לתת. במקום כזה, הטענה ״ברגע ששלחת זה כבר לא שלך״ אולי נכונה טכנית, אבל היא מחמיצה את כל המשמעות האנושית של המרחב. בבחירה בפרטנר בדסמי, גם טרם מפגש ראשוני, האדם לא מוסר רק אינפורמציה. הוא מתפשט ורבלית בפני מי שמולו. פישוטו דיבר על שולטות, ואני דווקא חשבתי על הנשלטים. על כל ההודעות ושיחות טרום-מפגש שערכתי עם אנשים שעם חלקם נפגשתי ועם חלקם הגעתי למסקנה משותפת, שלא נתאים. החשש שלי הוא לא רק ששולטות יפחדו להיפתח בפני בני שיח. אני חוששת גם מהכיוון ההפוך, שנשלטים יפסיקו להעז להיפתח באמת בפני שולטות, כי הם לא יידעו אם מחר מה שכתבו מתוך בושה, כנות ואמון ייקרא על ידי אדם אחר בשם התמסרות שאינה שלהם, ברגע שתחליף תפקיד בסוגריים. ואם זה יקרה, לא נקבל תקשורת בטוחה יותר. נקבל תקשורת שטחית יותר. אנשים יכתבו פחות אמת ויותר תסריטים. וזה בעיניי הלב. כי הפורום יכול לדבר שעות על בעלות על מידע, טיילת וגוזיות. בזמן שההתכתבויות בתיבה לא מבוססות על קובץ, על העתק או סיסמה. אלא על האומץ, על החשיפה, על הצורך, על התשוקה ועל האמון בצד השני שמאפשר לאדם לומר את הדבר שאפילו הוא עצמו עוד מתקשה לשמוע. וברגע שהאמון הזה מזוהם, האנשים לא נהיים ״אחראיים יותר״, הם נהיים סגורים יותר. וזה הפסד עצום, במיוחד במרחב שכל מטרתו היא לגעת בדברים שמראש קשה לומר מחוץ לגבולותיו. זו בדיוק הסיבה למה אנחנו צריכים לעסוק בעיקרון ולא ב"מקרים ותגובות". ובגלל שאנחנו לא יכולים לקחת אחריות על מה שאחרים עושים, אין לנו ברירה אלא לשנות את עצמנו. כפי שכתבתי לדרדסית בבלוג, שני כללים אישיים ברורים: 1. לנהוג בכל שיחה כבשיחה מוקלטת 2. לזכור תמיד שסוד שמור היטב הוא כזה שרק אתה ועוד מישהו יודעים, והמישהו הזה כבר מת. ואני מוסיף ש-אמון זה משהו שנבנה מאבנים מאוד קטנות. לא סלע אחד גדול. |
|
|