סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

חסימה

Black Lotus Black Lotus​(מתחלפת)​{זאלופון}
לפני 8 שעות • 22 במאי 2026
בעולם מושלם, את צודקת.

במציאות כפי שאנחנו מכירים אותה אם מישהו נמשך למישהי והיא לא אליו, יש יש סיכוי לא זניח שהוא ינסה להמשיך לשכנע אותה ולא יכבד את חוסר העניין שלה. גם זה לא כזה הוגן ולא מגיע לה.
טלי35 טלי35​(שולטת)
לפני 7 שעות • 22 במאי 2026
טלי35​(שולטת) • 22 במאי 2026
Black Lotus כתב/ה:
בעולם מושלם, את צודקת.

במציאות כפי שאנחנו מכירים אותה אם מישהו נמשך למישהי והיא לא אליו, יש יש סיכוי לא זניח שהוא ינסה להמשיך לשכנע אותה ולא יכבד את חוסר העניין שלה. גם זה לא כזה הוגן ולא מגיע לה.

וימצא אותה לפי התמונה ששלחה במקומות אחרים (פייסבוק / וואטסאפ) ושם יציע לה שוב ושוב או גרוע מזה 😥
Master Bruce Master Bruce​{©}
Master Bruce​{©} • 22 במאי 2026
אולי אם היינו יודעים איזו תמונה שלחת, זה היה מבהיר את הסיטואציה
פרלין פרלין​(נשלטת)​{ש}
פרלין​(נשלטת)​{ש} • 22 במאי 2026
Master Bruce כתב/ה:
אולי אם היינו יודעים איזו תמונה שלחת, זה היה מבהיר את הסיטואציה

כן כן, תשלח לכולנו מיד!
ArchAngel ArchAngel​(שולטת)
לפני 5 שעות • 22 במאי 2026
ArchAngel​(שולטת) • 22 במאי 2026
Black Lotus כתב/ה:
בעולם מושלם, את צודקת.

זה בדיוק העניין, אם את קולטת שמישהו אובססיבי, עם תחושת "מגיע לי", או כל נורה אדומה אחרת... אין מה לבקש ממנו תמונה מלכתחילה.
יש מלא רמזים שגבר הוא מהסוג שלא מקבל "לא", ואם מישהי עדיין לא בטוחה, שתקח את הזמן עוד קצת לגלות לפני שנכנסת איתו לפינה הזו של חשיפת פרטים אישיים.
בכל פעם שלא הרגשתי בנוח לסרב לגבר מולי, אני לא עברתי איתו לשלבים הבאים כמו לגלות איך הוא נראה.
רק כשהייתי שלמה עם העובדה שהוא יראה אותי, כי אני סמכתי שהתגובות שלו יהיו בוגרות גם במקרה של סירוב, רק אז אני ביקשתי תמונה, או פשוט שלחתי איזה סלפי ספונטני בעצמי.

לתחושתי, אלו שמבקשות תמונה וחוסמות מיד לא פועלות מפחד אלא מתחושת זכאות.
כי יאשימו נשלטים שזאת בעיה שלהם, ושזאת זכותה, ושיתמודדו, וידברו על מקרי קצה של מישהו שחיפש מישהי מהכלוב בפייסבוק על סמך תמונות שלה (שאגב, זה משהו שאפשר לעשות בשנייה כשעושים חיפוש הפוך לתמונות "המצונזרות" כיבכול עם סטיקר לפנים או לקעקועים שנשים מעלות לבלוגים מתוך אשליית אנונימיות), מבלי להבין שזה בדיוק מה שעובר עכשיו על הנשלט, כי הוא זה שנותר חשוף, והוא אוכל סרטים שאולי הוא נפל עכשיו בפח ואין לו אפילו מושג ממי להיזהר כי אין לה פנים.

אין לו מושג אם עכשיו בטעות נחשף מול קולגה לעבודה, מול בת משפחה, מול גבר מתחזה שעומד לאיים עליו מפרופילים פקטיביים, או סתם אישה מופרעת שהולכת לחטט לו בחיים וסגרה לו את האפשרות ליצור איתה קשר כדי לדרוש ממנה להפסיק או לדעת מי היא כדי להתלונן עליה אם יצטרך.
יוצא שיש לה את כל הקלפים נגדו, ולו אין שום פרט עליה, ונותר לו רק להתפלל שהיא הוגנת למרות הגוסטינג המזלזל.

זה מפחיד לחשוף את המידע האישי שלך בכלוב באופן חד צדדי, לא הוגן להכניס מישהו לחרדה על פרטיותו שאנחנו בעצמנו לא רוצות להיות בה. תמונה בכלוב זה אקט של אמון, אם לא בוטחים בצד השני אז פשוט לא לבקש ממנו משהו שאתה לא מסוגל לתת בעצמך.
A Ravenclaw A Ravenclaw​(נשלט)
לפני 4 שעות • 22 במאי 2026

Re: חסימה

A Ravenclaw​(נשלט) • 22 במאי 2026
beneath you כתב/ה:
למה יש שולטות שחוסמות אחרי שקיבלו תמונה לבקשתן?
התקיימה אינטראקציה שבה צד אחד נחשף לגמרי וצד שני שלא חשף כלום. מה כל קשה להגיד שלא מתאים?

סוגיה שנויה במחלוקת מימים ימימה
https://thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?t=47271&start=0
Leaker Leaker​(נשלט)
לפני 3 שעות • 22 במאי 2026
Leaker​(נשלט) • 22 במאי 2026
עוד פעם מרדכי דוד המשועמם הזה פתח פה פרופיל של שולטת? מה יהיה?
Black Lotus Black Lotus​(מתחלפת)​{זאלופון}
לפני 55 דקות • 22 במאי 2026
ArchAngel כתב/ה:

זה בדיוק העניין, אם את קולטת שמישהו אובססיבי, עם תחושת "מגיע לי", או כל נורה אדומה אחרת... אין מה לבקש ממנו תמונה מלכתחילה.
יש מלא רמזים שגבר הוא מהסוג שלא מקבל "לא", ואם מישהי עדיין לא בטוחה, שתקח את הזמן עוד קצת לגלות לפני שנכנסת איתו לפינה הזו של חשיפת פרטים אישיים.
בכל פעם שלא הרגשתי בנוח לסרב לגבר מולי, אני לא עברתי איתו לשלבים הבאים כמו לגלות איך הוא נראה.
רק כשהייתי שלמה עם העובדה שהוא יראה אותי, כי אני סמכתי שהתגובות שלו יהיו בוגרות גם במקרה של סירוב, רק אז אני ביקשתי תמונה, או פשוט שלחתי איזה סלפי ספונטני בעצמי.

לתחושתי, אלו שמבקשות תמונה וחוסמות מיד לא פועלות מפחד אלא מתחושת זכאות.
כי יאשימו נשלטים שזאת בעיה שלהם, ושזאת זכותה, ושיתמודדו, וידברו על מקרי קצה של מישהו שחיפש מישהי מהכלוב בפייסבוק על סמך תמונות שלה (שאגב, זה משהו שאפשר לעשות בשנייה כשעושים חיפוש הפוך לתמונות "המצונזרות" כיבכול עם סטיקר לפנים או לקעקועים שנשים מעלות לבלוגים מתוך אשליית אנונימיות), מבלי להבין שזה בדיוק מה שעובר עכשיו על הנשלט, כי הוא זה שנותר חשוף, והוא אוכל סרטים שאולי הוא נפל עכשיו בפח ואין לו אפילו מושג ממי להיזהר כי אין לה פנים.

אין לו מושג אם עכשיו בטעות נחשף מול קולגה לעבודה, מול בת משפחה, מול גבר מתחזה שעומד לאיים עליו מפרופילים פקטיביים, או סתם אישה מופרעת שהולכת לחטט לו בחיים וסגרה לו את האפשרות ליצור איתה קשר כדי לדרוש ממנה להפסיק או לדעת מי היא כדי להתלונן עליה אם יצטרך.
יוצא שיש לה את כל הקלפים נגדו, ולו אין שום פרט עליה, ונותר לו רק להתפלל שהיא הוגנת למרות הגוסטינג המזלזל.

זה מפחיד לחשוף את המידע האישי שלך בכלוב באופן חד צדדי, לא הוגן להכניס מישהו לחרדה על פרטיותו שאנחנו בעצמנו לא רוצות להיות בה. תמונה בכלוב זה אקט של אמון, אם לא בוטחים בצד השני אז פשוט לא לבקש ממנו משהו שאתה לא מסוגל לתת בעצמך.

למיטב הבנתי כלובי הכניס עכשיו פיצ'ר של תמונה חד פעמית שהיה נדרש וחשוב. הוא לא מעלים לגמרי את הסיכון לסחיטה או לחיפוש הפוך, אבל כן מקטין את הסיכוי.

ויש שתי אסטרטגיות - האחת אומרת קודם כל נראה האם יש בסיס למשיכה ואז נשקיע זמן, השניה אומרת קודם נגשש מי מולי ואז נבדוק משיכה. לכל אחת יתרונות וחסרונות ואני מניחה שלכל אחת מהן יש גם אסטרטגיות פעולה במקרה שבו אין קליק.

אני לא חוסמת, לא מרגלת אחרי אנשים ולא בסצנת הדייטינג, לכן כל מה שנשאר לי זה להשתמש בלוגיקה: מי שחוסמת אחרי שקבלה תמונה זו לא מי שמחפשת לרגל אחרי השולח, אלא להמנע מהמשך אינטרקציה. מה האינטרס שלה להשקיע משאבים בחיפוש אחר הזהות של שולח התמונה בלחסום אותו?

אז נכון שיש נשים שעושות שימוש לרעה בתמונות שנשלחות אליהן וזה מנוול, אבל אני בספק שזו הסיטואציה שבה זה קורה.