|
|
לפני שעה •
23 במאי 2026
לפני שעה •
23 במאי 2026
harmlessly • 23 במאי 2026
► teacher כתב/ה: עונה לפרלין:
1. כותב חדש, שמציג את עצמו כלא מומחה בתחום, אבל עם מנוי בקרסר שמשתמש במפתחות 2. מספר על דליפה מטלגרם מלפני יותר משש שנים, עם מידע על חשבונות מאיראן ורוסיה, (ולא משום מקום אחר). 3. העצה שלו זה לא ללכת למשטרה כי ״למשטרה לא אכפת״. פוסט הפחדה נטו + עצה ממש גרועה. כי אם מישהו מטריד אותך - לכי למשטרה! כל זה אמנם לא התכנס לסף האקטיביות שלי, אבל אז ראיתי את התגובה שלו לברוס ואת התגובה שלו מיד אחרי. ואם למישהו מכם זה נראה סבבה, שאנשים כותבים ככה וזה ״מחליק״ כאילו הכל טוב, אתם כנראה אותם אנשים שלא חושבים שיש פה קהילה. אז אני אנצל את הקול האחד והקטן שלי (כי אין פה אקסטרה נקודות על מיילים או וותק) ואגיד משהו. ותראי מה זה, תוך דקות אני טרול, דוש, ואוחז בקנאת סופרים (האחרון אמנם בשותפות עם ברוס) (לא שאני לוקח קשה הערות לתיק האישי מאנשים שאני בכלל לא מכיר) אז תמשיכי לעשות bdsm באהבה וללחוץ על הכפתורים בטלגרם כמה שאת רוצה, אין משהו שהם יכולים לשלוף משם שהם לא לקחו כבר מ״אגרון״. בברכת סקיבידי סיגמא אני Teacher, אתה מציג את זה לא נכון. העצה שלי לא הייתה “אל תלכו למשטרה”. העצה שלי הייתה: אל תבנו רק על המשטרה שתציל אתכם בדיעבד, תדאגו קודם להגן על הפרטיות שלכם. מניסיון אישי, כשמישהו מאיים עליך בטלגרם, שולח לך כתובות, מספרים ושמות של בני משפחה, זה לא מרגיש כמו משהו שהמערכת רצה לפתור בשבילך תוך יומיים. אם מישהו מטריד, מאיים או סוחט, ברור שצריך לשמור ראיות ולשקול פנייה למשטרה. אבל להגיד לאנשים “פשוט לכו למשטרה” כאילו זה פותר את בעיית האנונימיות והדליפות, בעיניי זו עצה חלקית מאוד. לגבי זה שאני “לא מומחה”, כתבתי את זה בכוונה כדי לא לבוא ממקום של יודע כל. שיתפתי מה שאני יודע, מה שחוויתי, ומה שאני רואה שקורה בפועל. ולגבי זה שהדליפה ישנה, זה לא משנה את הנקודה של הפוסט. לא כתבתי “חדשות: פרצו לטלגרם היום”. כתבתי שהמידע הזה עדיין מסתובב, נמכר, נהיה נגיש יותר, ויותר ישראלים מגלים על זה בדרך הקשה. תמיד יהיו פריצות ותמיד יהיו סכנות ברשת. אבל אם היום אפשר להגיע למידע אישי של אנשים בצורה קלה ונגישה יותר ממה שהם חושבים, לדעתי מגיע להם לדעת את זה. מי שזה לא מחדש לו, מעולה. מי שזה כן גורם לו לחשוב פעמיים לפני שהוא מעביר טלגרם/מספר/קול/תמונות לאדם זר, מבחינתי הפוסט עשה את שלו. ולא הבנתי איך מאגר "אגרון" שזה בכלל קשור לרשות האוכלוסין רלוונטי למאגר יוזרים בטלגרם? הם משתמשים באגרון וtrue caller רק אחרי שישלהם תמספר שלך ממאגר אחר לא חידשת. שבוע טוב |
|
|
|
|
לפני 51 דקות •
23 במאי 2026
לפני 51 דקות •
23 במאי 2026
המלכה קארינה(שולטת) • 23 במאי 2026
אמ;לק
אפשר תקציר? אני יודעת ש: פז"מ זה מחייב, בטח בקהילה שלנו: יותר נסיון, גישה נכונה, הבנה עמוקה, חשיבה מהמוח, בטחון עצמי ולא מאולץ, תקשורת בוגרת ותורמת יותר, יכולת לסמוך על האחר - משני הצדדים, שיקול דעת טוב יותר, ניסיון בשטח בתחום ספציפי זה או אחר, ראיה רחבה יותר, סבלנות ועוד ועוד. ויש לנו אחד כזה - teacher !! אפשר רק ללמוד ממנו ויש לו את האנושיות, הידע, החברות, הנתינה, הניסיון, החכמה, ההקשבה, הלמידה וזה בכללי. כל זה ועוד - בעיניי - הוא בתחום הבדסמ - מספר 1 כן אני משוחדת... אבל אני מכירה אותו ואני פשוט צודקת. |
|
|
|
|
לפני 27 דקות •
23 במאי 2026
לפני 27 דקות •
23 במאי 2026
harmlessly • 23 במאי 2026
► המלכה קארינה כתב/ה: אמ;לק
אפשר תקציר? אני יודעת ש: פז"מ זה מחייב, בטח בקהילה שלנו: יותר נסיון, גישה נכונה, הבנה עמוקה, חשיבה מהמוח, בטחון עצמי ולא מאולץ, תקשורת בוגרת ותורמת יותר, יכולת לסמוך על האחר - משני הצדדים, שיקול דעת טוב יותר, ניסיון בשטח בתחום ספציפי זה או אחר, ראיה רחבה יותר, סבלנות ועוד ועוד. ויש לנו אחד כזה - teacher !! אפשר רק ללמוד ממנו ויש לו את האנושיות, הידע, החברות, הנתינה, הניסיון, החכמה, ההקשבה, הלמידה וזה בכללי. כל זה ועוד - בעיניי - הוא בתחום הבדסמ - מספר 1 כן אני משוחדת... אבל אני מכירה אותו ואני פשוט צודקת. תקציר? העליתי פוסט על זה שטלגרם לא באמת מנתק אנשים מהזהות שלהם כמו שחלק חושבים, ושכדאי להיזהר לפני שעוברים לשם עם אנשים זרים. במקום שיתפתח דיון על איך להיזהר, מה כן לעשות, מה לא לעשות, או שמישהו יתקן אותי עניינית, זה נהיה דיון על זה שאני חדש, שאין לי פז״מ, שאני עושה שופוני וכו׳. אין לי בעיה עם פז״מ ואין לי בעיה עם אנשים ותיקים פה. באמת. אבל פז״מ לא הופך כל עקיצה לדיון ענייני, וזה שמישהו חדש לא אומר שכל דבר שהוא כותב זה הצגה. חבל לי שזה הלך לשם, כי המטרה הייתה די ברורה... אולי באמת הפז״מניקים צריכים לפתוח תואר בבדס״מ נכון, שנדע כולנו באיזה סמסטר מותר להעלות פוסט בפורום. |
|
|